Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

Machinarium nie jest exem

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Co z tego, że ps3 ma więcej exów jak połowa z nich to guwna nie warte wydawania pieniędzy? Liczy się jakość panowie, takie jedne girsy to równowartość 10 exów z ps3.

Opublikowano

Hehe, najlepszy jest ex Oddword - gry, ktora byla exem na Xbox 1 (i dziala na X360, bo xbox w przeciwienstwie do ps3 emuluje gry ze starszej generacji).

Co za d**** :)

No i jak wyzej koledzy zauwazyli - jak cos jest na X, a potem na PC to NIE JEST EXEM.

A jak cos jest od 2 lat na PC, a pozniej na PS3 - KOZAK EX WALIMY KONIA XD /machinarium/

Albo Chime, (pipi)a, DELUKS. DELUKS (pipi)A.

ZALOSNE

Edytowane przez Dave Czezky

Opublikowano

Hehe, najlepszy jest ex Oddword - gry, ktora byla exem na Xbox 1 (i dziala na X360, bo xbox w przeciwienstwie do ps3 emuluje gry ze starszej generacji).

Co za d**** :)

No i jak wyzej koledzy zauwazyli - jak cos jest na X, a potem na PC to NIE JEST EXEM.

A jak cos jest od 2 lat na PC, a pozniej na PS3 - KOZAK EX WALIMY KONIA XD /machinarium/

ZALOSNE

Od kiedy Abe's Oddysee jest na Xboxa?
Opublikowano

Taa i do tego jakiś golf ,mahjong i kilka gier gorszych od produkcji w które można zagrać za darmo na Kongregate.

Mityczne Mendrkowe exy PS3 :sorcerer:

Opublikowano

Do kasacji, my bad Hela.

Opublikowano

plus dla Was chłopaki...Mendrek a do Ciebie OGRAĆ znaczy to samo co WŁĄCZYĆ? Bo dla mnie ograć to znaczy przejśc grę lub przynajmniej praktycznie ją kończyć, a Ty masz w większości tych exów/nie exów które wymieniłeś po jednym/dwa pucharki które wpadają po 4min grania i tyle. Raz odpaliłeś tytuł,pobiegałeś 5min i gra OGRANA

THIS IS MADNESS...THIS IS MENDREK

Opublikowano

Mbeniek:

Chime - owszem jest na X360, ale ma dwa razy mniej utworów, dlatego wersja na PS3 jest znacząco lepsza.

Machinarium - nie ma go na X360, nie ma go na Wii. I co ważniejsze, nie ma go ewidentnie z winy Nintendo i z winy MS.

Oddworld: SW HD - jest na Xboxa (pierwszego) jedynie, bez HD i bez 3D.

Dungeon Hunter: Alliance - o ile wiem, nie ma go na X360 ani na Wii, jest na Iphone bez multiplayera (co dla hack and slasha dosyć bolesne) i zubożone. Na PS3 jest obsługa kontrolera ruchowego.

Bomberman Ultra - trzecia wersja Bombermana. Pierwszy był Live z XBLA!, potem Blast z WiiWare i ostatnią jest Ultra z PSN. Niby Bomberman to Bomberman, ale jednak.

Oczywiście nie dziwią mnie "argumenty podwórkowe" na zasadzie "mam składaka/nie mam roweru, ale te górale to przereklamowane, i musisz zmieniać przerzutki i masz grube opony, ale dziadostwo to!".

kad2: Nie chcę polegać na subiektywnych opiniach na zasadzie: "moim zdaniem Gearsy są... ". Zliczyłem liczbę tytułów exclusive (wszystkich) na PS3 i X360 na Metacritic z powyżej 79 średnią ocen. I wychodzi: PS3: 61 X360: 52 . Nie wliczyłem produkcji typowo Move/Kinect, za to wziąłem pod uwagę również mniejsze produkcje (w tym porty ze starych konsol) i remake'i HD. Sorry, ale znowu nie masz racji.

Ficuś: Tak można powiedzieć o każdym, nawet o tobie. Jak patrzę na twój profil, to też widzę mnóstwo gier, nawet nie ruszanych. Pomijam, że np. zdobycie nawet jednego trofeum w takiej grze jak Planet Minigolf to naprawdę wyzwanie, zaś w Virtua Fighter 5: FS trofea wpadają hurtowo. Ogranie, ograniu nierówne...

Weź już sprzedaj PS3, bo już twoje narzekanie na tą konsolę to jakaś parodia, a chciałbym abyś kupił X360 by przekonać się co straciłeś.

Opublikowano

on u siebie tylko gierki włącza a przechodzi

w coopie u znajomego:

.

Edytowane przez typfon

Opublikowano

To tak samo jak ty myslisz, ze ps3 jest lepsze, a nie jest.

Rozumiesz juz?

Opublikowano

Musiałbym być schizofrenikiem który ma jakieś omamy, by nie widzieć jak Sony się stara i jak PS3 odbiło Europę i podbiło Japonię, jak mimo pół roku w plecy w premierze, dogania X360, jak oferuje po prostu więcej... Albo musiałbym być xbotem, który płacąc MS-owi haracze za bzdurne rzeczy, tłumaczyłbym przed sobą, że dzięki temu mam się bardziej zaje.biście.

Opublikowano

Mendrek bo ja w gów.na nie gram - włączam coś co dostałem za free w plusie, sprawdzam czy jest w ogóle warte świeczki i jak nie jest warte to wywalam z dysku i tyle. Nie moja wina,że w gamecardzie widnieje to na 0% trofeów.

Przynajmniej nie piszę i nie spuszczam się na forum,że dany tytuł OGRAŁEM i jest MEGA SUPER EXEM.

Poza tym moje 157 gier do Twoich 58 gierek....Tobie to ja mogę nogę podać jak to mawiał pewien polityk...

Opublikowano

Musiałbym być schizofrenikiem który ma jakieś omamy, by nie widzieć jak Sony się stara i jak PS3 odbiło Europę i podbiło Japonię, jak mimo pół roku w plecy w premierze, dogania X360, jak oferuje po prostu więcej... Albo musiałbym być xbotem, który płacąc MS-owi haracze za bzdurne rzeczy, tłumaczyłbym przed sobą, że dzięki temu mam się bardziej zaje.biście.

Jestes schizofrenikiem, ktory ma omamy, bo nie widzisz jak sony daje dupy, jak to sprzedalo ponad 160 mln PS2, a teraz ledwo ponad 60 mln, majac wczesniej MONOPOL na rynku. Z totalnej dominacji na ostatnie miejsce - grubo.

Teraz rozumiesz?

Opublikowano

No, 157 gier i... 14 poziom. Ja mam 11, choć już tylko parę procent od 12. Serio, zaczynam myśleć że jesteś snobem Ficuś, który ma mnóstwo kasy i czasu na gry z którymi nie ma co robić, narzeka dla zasady mimo dobrobytu, i "yntelygentnie" ironizuje.

Czez daruj sobie, już to przerabialiśmy w tym temacie, oczywiście że nie masz racji. Trollorynka ja to nazywam.

Opublikowano

OK zatem potwierdz nastepujace postulaty i wyp***dalaj schizofreniku:

- ps3 nie jest najgorzej sprzedajaca sie konsola na swiecie

- ps3 nie jest ostatnie pod wzgledem sprzedazy z konsol current gen

- ps3 nie stracilo totalnej dominacji na rynku i nadal jest pierwsze

- ps3 ma cross game chat

No nie mam racji, ni chvja.

1+1=18 dla mendrka i juz.

Opublikowano

ooo...nawet nieświadomie poruszułeś kolejną wadę ps3....fajny w założeniu(wg mnie lepszy niż na x360) ale ostatecznie zwalony system pucharków. Od wyższych leveli trzeba niesamowicie dużo pucharków by w ogóle nabić level. Ludzie na 15-16 levelu czyli teoretycznie blisko mnie bo tylko 2levele mają po 50% więcej pucharków niż ja....kompetny debilizm....nawet są takie przypadki,że ma się ten sam level i procent a dwóch graczy może się różnić nawet kilkudziesięcioma pucharkami.

ps. nie mam mnóstwa kasy(niestety) po prostu posiadam kolegów w REAL TIME, którzy pożyczają mi gierki(tak jak ja im) - ogólnie polecam (piszę odnoście kolegów w realtime :P)

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Ta, te cale zyebane pucharki to anstepny mega fail sony.

Pamietam jak jakos 2 lata po premierze Xa wyszedl kaz i pyerdolil te swoje rzygowiny:

achievementy to totalna glupota, ludzie tego nie chca. My nigdy tego nie bedziemy mieli.

Co bylo potem wszyscy wiedza.

Same mendrki w tym sony, obok sony i wokol sony.

Opublikowano
Starhawk - 1%

Retro/Grade - 0%

Mahjong Tales: Ancient Wisdom - 0%

Wakeboarding HD - 0%

Ricochet HD - 0%

PixelJunk Monsters - 0%

Bomberman Ultra - 0%

Planet Minigolf - 0%

MotorStorm: Pacific Rift - 1%

ale się nagrałeś

Oh, poza tym spuszczasz się nad TRAILERAMI, co jest mega nerdowskie
zupełnie jak z Beyond Two Souls i TLoU, prawda?
Opublikowano

Bracie Mendrku, to zupełnie nie tak. Uwielbiam gry na PS3. Uncharted, Ratchety, Wipeout (!!!), Heavy Rain i jeszcze inne, których nie wymieniłem. To wszystko unikalne, genialne i absolutnie fantastyczne tytuły i nikt, to się nazywa graczem nie powinien ich odpuścić. Ba, jezeli ktoś miałby w tej generacji kupić tylko jedną konsolę to zdecydowanie jest to PS3 (zwłaszcza, że Mass Effect na PS3 wychodzi). Ale hejtuję Sony i sam sprzęt, bo tyle rzeczy jest tam s(pipi)ych, że głowa mała. Mając X360 i Wii widzę to wyraźnie. Jak ktoś ma tylko PS3 to nawet tego nie zauważy, no bo niby jak, skoro nie ma do czego porównywać?

Opublikowano

OK zatem potwierdz nastepujace postulaty i wyp***dalaj schizofreniku:

- ps3 nie jest najgorzej sprzedajaca sie konsola na swiecie

No zważywszy, że PS3 lepiej się sprzedaje w Europie od już dłuższego czasu (w tym w Polsce) i w Japonii od początku... Chyba, że świat = USA. To może jedź do USA i nie zawracaj tutaj nikomu głowy swoją trollorynką.

- ps3 nie jest ostatnie pod wzgledem sprzedazy z konsol current gen

Owszem, ale trzeba wziąć jednak poprawkę na to iż jest pół roku do tyłu względem X360, i ma sporą szansę na przegonienie go w przyszłości, czego nie kryją nawet tacy MSułmanie jak Ins czy Don Sterydo

- ps3 nie stracilo totalnej dominacji na rynku i nadal jest pierwsze

Straciło, ale nie dlatego że było słabe, ale dlatego że konkurencja zaczęła się starać. Nintendo znalazło grupę docelową i odmieniło przy okazji rynek, X360 dorównał sprzętowo i marketingowo - a gry zaczęły wychodzić multiplatformowe (przypominam, że w czasach dominacji PSX - konkurencja miała inną bibliotekę, tak samo jak Dreamcast bardzo się różnił jak żył grami, dopiero Xbox i potem trochę też GC zaczęły erę multiplatform). Trudno więc dominować, gdy w większości te same gry wychodzą na dwóch podobnych sprzętach.

- ps3 ma cross game chat

Posiada cross game chat.

Teraz przyznaj się do faila, i zejdź ze sceny pokonany :(

Bracie Albercie, byłoby wszystko ok, gdybyś nie przesadzał w hejcie, oraz nie przymykał oka na wady w innych sprzętach. I docenił to czym Sony te wady rekompensuje. Ja np. wymieniłem wady PS3, bardzo dużo - też je widzę. Niestety, żaden xbot nie podjął się wymienienia tu wad X360. I mam dostęp do konkurencyjnych platform, na tyle że wiem jak sprawa wygląda.

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

Dokladnie, Mendrek propsuje rower, bo nigdy nie jechal samochodem.

edit: niestety mendrek, to sa pytania zamkniete. Prawidlowe odpowiedzi:

- jest najgorzej sprzedajaca sie konsola

- jest ostatnia z curent genow

- stracilo dominacje

- nie ma cross game chata, tylko czat tekstowy ( xDDDDDDDDDD )

A teraz won.

Opublikowano

- co z tego że sprzedaje się lepiej w KKW, i Europoie, globalnie dalej jest na ostatnim miejscu

- Wii wyszło jeszcze później ... a dało rady...

- nie no Sony jest motzne, dlatego to najgorszy czas od 30 lat tej firmy ...

- głosowego nie ma ...

Opublikowano

Bracie Mendrku, to zupełnie nie tak. Uwielbiam gry na PS3. Uncharted, Ratchety, Wipeout (!!!), Heavy Rain i jeszcze inne, których nie wymieniłem. To wszystko unikalne, genialne i absolutnie fantastyczne tytuły i nikt, to się nazywa graczem nie powinien ich odpuścić. Ba, jezeli ktoś miałby w tej generacji kupić tylko jedną konsolę to zdecydowanie jest to PS3 (zwłaszcza, że Mass Effect na PS3 wychodzi). Ale hejtuję Sony i sam sprzęt, bo tyle rzeczy jest tam s(pipi)ych, że głowa mała. Mając X360 i Wii widzę to wyraźnie. Jak ktoś ma tylko PS3 to nawet tego nie zauważy, no bo niby jak, skoro nie ma do czego porównywać?

Albert ma identycznie zdanie do mojego, polać mu. Choć nie mam x360 to nigdy bym go nie kupił z uwagi na exy, które po prostu kocham u Sony. Co nie zmienia faktu,że podobnie jak Albert uważam,że ps3 w niektórych kwestiach jest niewiarygodnie zje.bane i x360 jest konsolą milion razy lepiej przemyślaną jeśli chodzi o hardware i soft.

Siłą Sony są tylko i wyłącznie wewnętrze studia developerskie, reszte ludzi(a zwłaszcza tych co piszą soft) wywaliłbym na zbity pysk. Oby i to się nie zmieniło w następnej geneneracji bo M$ w ostatnim czasie napłodził wiele własnych devów, a nowe Halo jak na tytuł startowy nowego studia prezentuje się wręcz cudownie.

Opublikowano

Panie Mendrku, ile to jest 1+1?

- panie redaktorze, zalezy jak na to spojrzec. Jesli 1 podzielimy na 4 czesci, to bedzie 4. Jesli druga jedynke podzielimy z kolei na 8 czesci, to bedzie 8. Czyli 4 + 8 = 12. Teraz 12 dzielimy na 2 i mamy 6. Ale nie zapominajmy o europie - tam czesto mnozy sie 6 x 3 i mamy 18.

Takie sa jego odpowiedzi.

Troll z uprawnieniami admina.

Opublikowano

Mendrku, wiadomo, że to nie są rzeczy, przez które granie na konsoli Sony jest niewykonalne. Po prostu są to irytujące i upierdliwe pierdoły, które są efektem braku wyobraźni. I właśnie to boli, że konsola z tak wspaniałymi tytułami jest takim szrotem. Nie przymykam oka na inne sprzety. Jako pierwszy wymieniłem wady X360 i Wii

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.