Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

Po zobaczeniu ostatniego trailera Forzy Horizon, z calego mojego sentymentu do Gran Turismo i tego co mi ta gra dala (wygrany 2dniowy wyjazd na Nurburgring w Niemczech i upalanie prawdziwym samochodem po tym torze) z checia bym sprawil se klocka i przemeczyl ten temat (ofkz dorzucajac do tego porzadna kiere od Fanateca bo ta kiera biala plastikowa od MS to niezly crap, chyba ze maja posiadacze x'a dostep do innej kiery w przedziale do 400zl?).

Dla tych co nie widzieli:

http://youtu.be/18SiLyFbcZw

Chociaz tez oczywiscie pamietam ze trailery gt5 przed premiera tez robily taka robote :D

no ale tu trailer niczym nie odbiega od gry, za tydzień demo i się przekonamy jaki model jazdy gra ma bo zdania są różne.

exy mendrka: mahjong, ricochet, magic orbz i większość równie mocna, inne exy grane u znajomego a jeszcze inne exy są na xboxa i PC :)

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Typfon: Może i KKW to ciekawostka, ale tak samo traktuję USA. Żyję w Europie i gram z europejskimi graczami, w szczególności polskimi. Granie "przez ocean" lub "przez Azję" w większości przypadków mija się z celem, technologia technologią, ale odległości oszukać się nie da. Nawet w tak bardzo dopracowanym online jak w VF5: FS, granie z kimś z USA to raczej egzotyka.

Wii wyszło później i trafiło w grupę docelową wcześniej traktowaną po macoszemu. Trafiło i zmieniło rynek, przy okazji generując kokosy.

Czezky pytał o cross game chat, a nie o voice cross game chat, który wraca jak bumerang, jakby rozmawianie o du.pie maryny w party było niezbędne do życia gracza.

Albert: Jakby to był "szrot" to by nikt tego nie kupował, więc daruj sobie takie epitety. To są jak słusznie napisałeś pier.doły, które w dodatku w pełni rekompensowane są przez inne, zaje.biste rzeczy - gry, P+, usługi, podejście do klienta, traktowanie dev'ów, eventy ect.

Czezky: no comment, ja tobie jak krowie na rowie, a ty swoje. Ignore.

Opublikowano

ale pytanie miałes o najgorzej sprzedającą się konsole na świecie ...

ja gram często z burgerami w FPS i nie wiem o jakich problemach mówisz ...

sukces wii pokazuję że jak się ma pomysł to ma się klienta a jak się nie ma pomysłu to się robi PS3 ;)

skoro game chat jest zbedny to po co go Sony wogóle robiło :) - voice chat jest w pytkę ale rozumiem że nie miałes z nim styczności

Opublikowano
To są jak słusznie napisałeś pier.doły, które w dodatku w pełni rekompensowane są przez inne, zaje.biste rzeczy - gry, P+, usługi, podejście do klienta, traktowanie dev'ów, eventy ect.

W jaki sposób eventy rekompensują ci długie instalacje?

Opublikowano

o MS można wiele złego napisać ale podejście do klienta (zwłaszcza przy reklamacjach) mają wzorowe

Opublikowano

Mendrku, kupiłem ze względu na gry. Tak jak kupiłem każdą konsolę od kilkunastu lat, łącznie z megagó.nianym Jaguarem. Mi tych pierdół nie rekompensują rzeczy typu P+ (nie będę już o tym pisał), usługi (niby jakie), podejście do klienta (niby jakie), traktowanie devów (mam to gdzieś), eventy (mam je gdzieś). Interesują mnie tylko i wyłącznie gry. Mają być podane sprawnie, bez użerania się, bez denerwowania, bez irytacji. PS3 tego nie robi. I dlatego konsola jest szrotem. Ale gry są cudowne, więc trzeba się użerać. Bo jak już odpalę takiego Uncharted to wszystkie te głupoty nie mają absolutnie żadnego znaczenia

Edytowane przez Albert Wesker

Opublikowano

Mendrek, jaki z Ciebie jest socjopata. Napisze to po raz ostatni super adminie, skoncz wyzywac mnie od zlodzieji albo (pipi) z moderiowaniem w CW, bo gdy ja Ci cos odpisze dostaje blokade za cokolwiek. (pipi) mnie obchodza gry z cyfrowej dystrybucji - pisalem juz, na Xie mam takze ich ogranych moze z 3-4 przy prawie 200tu tytulach pudelkowych. Ta Twoja liste mozna sobie w dupe wsadzic, a no i patrzac po Twoim profilu niezle niektore exclusivy ograles, ja tak podchodze do tytulow, ktore mi sie NIE PODOBAJA.

No i nie spuszczam sie nad trailerami lachu, a nad rozgrywka multiplayerowa, bo po filmach mozna duzo powiedziec - widac co sie zmienilo, jaki jest bloom w danej broni, jak wygladaja mapy itp. Czaisz ?

Zrsezta co tam mozna s(pipi)ic - skoro taki Killzone nawet do Reacha, czy HAlo 3 nie zblizyl sie nawet na km.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Mendrek je wszystkie porzadnie ogral, po prostu jest hipsterem i UNIKAL zdobywania osiagniec.

Czaisz?

Opublikowano

o MS można wiele złego napisać ale podejście do klienta (zwłaszcza przy reklamacjach) mają wzorowe

Głównie dlatego, że nie mieli wyjścia.

Opublikowano

zawsze mogło to zostać gorzej rozwiązane, a jest wzorowo :)

samo przedłużenie gwarancji to rzecz nieczesta... 3 lata, nie to co u konkurencji rok :P

Edytowane przez typfon

Opublikowano

Pomijam, że niedawno chwaliłeś się tu jak to na spiraconej konsoli ogrywałeś ex'y z X360 i tylko praca zmusiła cię do zmiany pirackich zwyczajów. Blah, nie dość że kłamca, to jeszcze złodziej. Jasne, dla takich jak ty, to "giereczki" z XBLA! to strata czasu :)

Mozna gdzies zglosic moderatora ? Nie wkladaj mi w usta czegos, czego nigdy nie powiedzialem, bo wywolujesz niepotrzebna we mnie agresje. Chcesz kolejnego usera zbanowac, czy co ? Nie dziwie sie, ze Stona nie wytrzymal. Zreszta - jakim trzeba byc betonem, by nie rozumiec, ze gralem w wiecej gier nie tylko na Xie- takze na PS3, tylko dlatego ze mialem wspolokatora korsarza. W (pipi)e mam umoralnianie kogokolwiek i nie moja sprawa, czy ktos piraci, czy ktos sciaga muzyke, czy ktos sciaga filmy.

Ja kazda kopie natomiast kupowalem oryginalna, wiec prosze Cie, skoncz z e swoimi pojazdami, albo nie blokuj ludzi ktorzy na Twoje pizdowate zaczepki Ci odpowiadaja.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Skyrim na Xboxie tez tak się wieszal że trzeba było wyłączyc konsole?

Opublikowano

mi na youtubie działał płynnie i się nie wieszał

Opublikowano

od czasu do czasu musialem restartowac przegladarke.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Mi się Skyrim ani razu nie zawiesił. Ale też dużo nie grałem (30h może)

Opublikowano

Hela, bo o ile jednorazową i sporadyczną instalację można przeżyć, o tyle cieszę się że Sony organizuje w Polsce takie akcje jak ciężarówka z PS3 (przed premierą), jak Lato z Playstation czy GT Nissan Academy.

Tymczasem MS Polska wielokrotnie pokazywał jak bardzo Polskę ma w du.pie, a to nie umie zrobić polskiego XBL! , a to o Xbox Fun Day można już pomarzyć, a to "nie dla psa kiełbasa" w kwestii nagradzania graczy czymkolwiek, a to z lokalizacjami budzi się pod koniec generacji gdy zobaczył, że Sony na tym zarabia... Sorry, skoro MS ma mnie w du.pie, to ja go mam w du.pie jeszcze bardziej.

Albert, nadal nie akceptujesz tego, że P+ jest najlepszą usługą cyfrową na konsolach w historii?

Usługi - Ad Hoc Party, cross game play + cross game buy, Ps Home, LifeWithPlaystation, PlayMemories, Ipla i TvnPlayer, darmowe Youtube i lepsza przeglądarka, a do tego ftp MMORPG - Dust514 i DCUO, A co, masz niesprawne gry? A może wolisz jak gry są niespatchowane, albo spatchowane tak że usuwają save'y? Albo jak są na kilku płytach? Albo jak ich NIE MA? (albo jest tyle co kot napłakał).

Sorry, ale nazywanie tego szrotem to gruba przesada, zwłaszcza że sam tak bardzo lubisz Wii, a chyba każdy wie jak software'owo przedpotopowa to konsola.

Easey, przechodzisz sam siebie. Jeszcze powiedz, że jesteś ku.rwa biedną ofiarą złego współlokatora, który zmuszał cię do grania na pirackiej konsoli :confused: Jak mniemam jednak grałeś w to z przyjemnością, nie myślałeś żeby go zgłosić, ani nawet przekonać, ani nawet kupić swoją wersję konsoli. Dwie osoby sobie grały w grę, a producent gry nie zarobił ani grosza - tak wszystko było w porządku, czyste rączki.

To że jeździsz kradzionym autem, choć go nie ukradłeś, nie oznacza że ci go nie odbiorą.

Opublikowano

Albert, nadal nie akceptujesz tego, że P+ jest najlepszą usługą cyfrową na konsolach w historii?

Usługi - Ad Hoc Party, cross game play + cross game buy, Ps Home, LifeWithPlaystation, PlayMemories, Ipla i TvnPlayer, darmowe Youtube i lepsza przeglądarka, a do tego ftp MMORPG - Dust514 i DCUO,

No masz racje Mendrku P+ jest najlepszą usługą cyfrowa na konsolach... Taaak :empathy2:

Darmowy YT stąd taka masa ogranych przez ciebie gier,tylko czekać aż wprowadza pucharki za przechodzenie gier na jutubie XD

Edytowane przez kudlaty88

Opublikowano

A Ty Mendrek nigdy nie grałeś w piracką grę, nie miałeś mp3 czy nie widziałeś divx?masz legalnego windowsa i całe oprogramowanie w kompie? w pracy słuchasz pewnie muzyki z radia - ma na to pozwolenie Twój pracodawca?jeśli nie ma to czemu na niego nie doniosłeś? Płacisz abonament telewizyjny? Nigdy nie przekroczyłeś prędkości lub nie przejechałeś na czerwonym świetle? Wiesz,że oglądając anime, które nigdy nie opuściło granic japonii na swoim kompie w Polsce również łamiesz prawo?

Opublikowano

Ale to jest najzwyklejsza hipokryzja. Jak dziś pamiętam jak pisał, że jechał na piratach na PSX/PS2, ale później świetliste jestestwo PlayStation otworzyło mu oczy, czyt. nie mógł już piracić na PS3. O czym tu w ogóle rozmawiać, to jakby szczerbaty komuś innemu wytykał, że ma ubytek w zębie :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Haha - Mendrek - przepraszam, ze nie zglosilem go na policje. Juz wiem dlaczego polowa Twoich znajomych na FB to rodzina :sorcerer:

Albert, Lionel - Skyrim lapal zwiechy - nawet na X. Przy 160h na bank musialem pare razy konsole resetowac.

Opublikowano

piszcie więcej wywodów że sony jest lepsze, kogo to obchodzi,siedzicie całe dnie na forum i odpisujecie zażarcie na każdą docinkę na wasz ukochany sprzęt, ogarnicie się trochę i wyjdzcie do ludzi

Opublikowano

Ficuś: No tak, najlepiej usprawiedliwiać jedną patologię, inną - a jeszcze lepiej jak cudzą. Ja go pałką w łeb, ale przecież codziennie tyle osób pałuje innych, Wysoki Sądzie, kto jest bez winy przecież!

Don, a teraz ładnie pokaż mi gdzie tak pisałem, albo przeproś za kłamstwo.

(może chociażby dlatego, że nie miałem swojego PS2, a jedynie korzystałem z "gralni" lub pożyczałem na weekend? W tamtych czasach mojego mariażu z PC-towymi strategiami i fps-ami w zupełności mi to wystarczało).

Kudlaty88 - słucham kontrargumentów. Jaka jest lepsza usługa od P+ na konsolach.

Opublikowano

Wszystkie na ktorych nie spotka sie ciebie?

Opublikowano

A jest jakaś gorsza??

Może mi wymienisz w czym P+ jest lepsze od XL bo widzisz mam ograniczony kontakt z PS3 i chciałbym wiedzieć.

Opublikowano

Mendrek, nie chce mi się dyskutować o P+. Nie jestem targetem tej usługi, więc dla mnie może nie istnieć. Gry na X360 są patchowane. Jakimś cudem te patche zajmują kilkaset kb, a nie kilkaset mb. I nie wyjeżdżaj mi z Silent Hillem tutaj, bo jednostkowy przypadek wypuszczenia crapa, którego trzeba było od nowa napisać to nie jest reguła. Gry na kilku płytach? Serio? Instalacja na PS3 zajmuje 30x więcej czasu niż zmiana płytki

Wii softwarowo przedpotopowa? A możesz rozwinąć tą myśl? Bo chciałbym o tym podyskutować, a nie będę wylewał flejmu bez dokładnego zrozumienia Twojego stanowiska.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.