Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

Microsoft (a właściwie to Lionhead) ostatni raz na Gamescom miał konferencję chyba w 2009 r gdzie Molyneux pieprzył o Fable 3.

Edytowane przez SzczurekPB

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 289,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Przecież Sony też w tym roku rozważało wycofanie się, właśnie z uwagi na sytuację finansową firmy.

Opublikowano

czyli na Gamescom pojawi się tylko Sony... super.

na gamescom moze tez nie byc Sony.

Ciagle sie zastanawiaja czy warto bo pokazaliby to co na e3

Opublikowano

W sumie nie dziwie się, że nie chcą jeździć na GC. Za blisko E3 i w większości nie mają nic nowego do pokazania, bo czekają na TGS.

Opublikowano

GC to impreza dla wąsatych helmutów, którzy nie wiedzą co to E3 i takie targi to dla nich substytut pójścia do kina albo do zoo. Szkoda, bo przez pierwsze 2 lata wydawało się, że szykuje się godny następca ECTS.

Opublikowano

na TGS też nie spodziewam się cudów po SONY choć naiwny jestem dalej i liczę na gameplaye i ujawnienie dat premier Versusa i Guardiana

Opublikowano

Versusa to co najwyżej 1 kwietnia mogą zapowiedzieć. Ale serio przydałby się jakiś namacalny dowód na to, że Last Guardian w dalszym ciągu powstaje. Jeśli skasowali ten projekt to pier/dole to wszystko i zostaje xbotem ; /

Opublikowano

Nie skasowali, ostatnio potwierdzono że tworzy się i na pewno wyjdzie.

Opublikowano

szkoda że N i MS nie pojawią się w Kolonii... to tylko pokazuję nam w jak głębokim poważaniu są targi w europie, dziwie się N które rusza z nową konsolą i zamiast pchać się wszędzie to odpuszcza totalnie (żeby się nie przejechali tak jak S po 6 generacji)

next geny są w drodze a ta generacja umiera ... Exów jak na lekarstwo, wszyscy klepią juz na PS4/X720

Opublikowano

Team Ico ma ponoć spore problemy finansowe, że ponoć nawet na konfę ich nie stać ;p

Anyway, ponoć się tworzy, ale gry z perturbacjami lub zmianą składu mają to ryzyko, że potem potrafią być lipne, dlatego mimo że chciałbym aby to był hit, to nie spodziewam się go.

Typfon: no na X to nie za ciekawie z ex'ami, ale to już tak od ponad półtora roku albo i dłużej. W zasadzie nie wiem po co to piszę, to chyba już każdy wie i zaakceptował.

Opublikowano

20.09.2011 - GeoW 3

11.10.2011 - Forza 4

No tak od półtora roku albo dłużej nic nie wyszło.

Ostatni dobry ex na PS3 ? 1.11.2011 - U3

jak tam Starhawk ?

Opublikowano

solidne 3 exy roczne są ... :P

ale i Sony w tym roku już nie dopisało ... co tam na 2012 rok wychodzi jeszcze? Dustt 514?

a marketing N jest wręcz przerażający, oni to powinni z każdej lodówki wyskakiwać

Opublikowano

Czekaj na LBP Karting i Battle Royale, pewnie z uśmiechem na ustach zapłacisz 180 zł za gry, które powinny kosztować 50 zł w cyfrowej dystrybucji :)

Playstation :P

Opublikowano

Bartiz - ja mówiąc lipnie mam na myśli to co napisałeś. A co było przed GoW 3 i Forzą 4? Przypomnisz może? To może ja przypomnę, że rok poprzedni dla X był tak słaby w exy, że na Spike VGA mieli problem z wybraniem "najlepszej gry na X360", i ostatecznie ten tytuł wygrała... multiplatforma (Batman)

Na PS3 w 2011 potrafił wyjść i Resistance 3, Uncharted 3, Infamous 2, Little Big Planet 2, Killzone 3, w ch.uj tego było.

Więc pisanie o kryzysie ex'ów na Sony gdy poprzedni rok był killerski i trudno żeby sequele potężnych marek wychodziły rok w rok, jest po prostu głupie, a jeszcze głupsze gdy się porównuje to z ex'ami na X360 który od w ch.uj czasu dostaje dwa ex'y na ruski rok z przeplotem (mowa o AAA, a nie o jakiś pontonowych pie.rdołach na Kinecta!). A co ma X do zaoferowania w najbliższym czasie? Znowu 2-3 ex'y - Forza, GoW i Halo. PS3 oczekuje na The Last of Us (być może ten rok, na grę można już składać pre-order u producenta), Little Big Karting (ten rok; to może być hit, takim jakim nie był ModNation, jednak mm to mistrzowie "gier edytowalnych"), Battle Royale (ten rok; możecie się smiać, ale jeśli będzie choć w połowie tak miodne jak SSB to na imprezy i "na chwilę" będzie perfect), God of War 4, Ni no Kuni (Europa), Sly 4 (ten rok), Ratchet and Clank Qforce (ten rok), a przecież wyszedł Starhawk, Twisted Metal... gdzie tu panie ex'owa posucha?

Opublikowano

nikt tu chyba nie porównuję exów S i MS ... nikt nie piszę że rok 2011 był kiepski dla S...

Ale rok 2012 to posucha ... 2013 niewiele lepiej ... (MS nic nie zapowiedział) więc, ktoś tu pisał że gierki na 8 to crapy więc ...

Opublikowano

Ale czemu izolować nagle rok 2011? On ma kolosalne znaczenie, chodzi o to że ex'owa posucha na X trwa już od ho ho ho, a to że rok 2012 będzie słabszy dla Sony po takim przesileniu, to chyba każdy przewidywał. I tak nie jest źle, a na X jak było tak jest i nadal (czyli niewiele).

Opublikowano

bo mamy 2012 ... a dywagację zaczeły się od absencji MS i N w Kolonii... możesz się cofać do 1994 tylko po co?

Opublikowano

Bartiz - ja mówiąc lipnie mam na myśli to co napisałeś. A co było przed GoW 3 i Forzą 4? Przypomnisz może? To może ja przypomnę, że rok poprzedni dla X był tak słaby w exy, że na Spike VGA mieli problem z wybraniem "najlepszej gry na X360", i ostatecznie ten tytuł wygrała... multiplatforma (Batman)

Co za argument :P Najlepszą grą 2011 wybrali Batmana, a na PS3 niby Uncharted. Logika podpowiada, że port na PS3 był tak zyebany, że musieli wybrać koljną, gorszą grę XD

Opublikowano

Nie, logika podpowiada:

Chcesz zagrać w najlepszą grę na PS3 2011 - kup PS3

Chcesz zagrać w najlepszą grę na X360 2011 - kup... PS3.

Żeby była forlaność, średnia z MetaCritic:

Batman: AC (X360) - 94

Batman: AC (PS3) - 96

Wszystko jasne, prawda?

Opublikowano

Hah tylko ze srednia Batmana z PS3 jest na podstawie 42 recenzji a na X360 z 87.

Opublikowano

widocznie 2011 nie był jednak tak obfity dla S że multiplatforma zbiera takie noty ;)

http://www.lensoftru...ity-analysis/2/

Hah tylko ze srednia Batmana z PS3 jest na podstawie 42 recenzji a na X360 z 87.

lol :) czyli jak to zmanipulowac danymi żeby było po mojemu :)

Edytowane przez typfon

Opublikowano

Heh, akurat logika nie jest Twoją mocną stroną. Batman został wybrany Game of the year 2011. Najlepszą grą danego roku. Wybranie Uncharted 3 najlepszą grą na PS3 było sprzeczne z logiką skoro najlepsza gra danego roku jest dostępna na danej konsoli, to jest najlepszą grą na tej konsoli dostępną.

I nie ośmieszaj się już z tym metacritick, bo jak zaraz Ci walnę zestawienie, że na X360 jest więcej i lepiej ocenianych gier, to zaczniesz odwracać kota ogonem :)

Opublikowano

Co za argument :P Najlepszą grą 2011 wybrali Batmana, a na PS3 niby Uncharted. Logika podpowiada, że port na PS3 był tak zyebany, że musieli wybrać koljną, gorszą grę XD

Logika podpowiada, że w kategorii najlepszy ex na daną konsolę powinny być... ex'y - tak jak było przy PS3 i Wii. Tylko X360 musiał się ratować multiplatformami.

I Game of the Year dostał Skyrim, a nie Batman (edit: więc to twoje powyższe twierdzenie jest o kant dupy rozbić).

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano

Beniek, przeczysz sam sobie. Jeśli to była kategoria najlepszy ex, to czemu wybierano spośród multiplatform :D Exy na X360 były i można było je wybrać :)

Odpowiedź jest prosta, na VGA sami nie wiedzieli co wybierają i co powinno być w danej kategorii.

I nie o kant dupy, bo jeśli Skyrim wybrali GOTY i jest on dostępny na X360/PS3, to jest także najlepszą grą na te platformy.

Edytowane przez DonSterydo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.