Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

A jak rozmawiać z gościem, który twierdzi, że jakaś firma jest bardziej chciwa od innej? Że Sony tracąc pozycję absolutnego lidera rynku i spadając na samo dno odniosła sukces? Panie, daj pan spokój

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

A jak rozmawiać z gościem, który twierdzi, że jakaś firma jest bardziej chciwa od innej? Że Sony tracąc pozycję absolutnego lidera rynku i spadając na samo dno odniosła sukces? Panie, daj pan spokój

A jak rozmawiać z gościem dla którego świat jest albo biały albo czarny? Jak rozmawiać z gościem, który kompletnie nie wgłębia się w to co mówi? Jak rozmawiać z gościem, który nie patrzy na zmienną sytuację branży gier? Mam ci przypominać co się działo w latach 90 tych i z automatu odnosić się bezpośrednio do dzisiejszej sytuacji w branży? Weź się zastanów co piszesz. Nie porównuj mi tego co było 10 -15 lat temu do tego co mamy dziś.

Edytowane przez Dixi

Opublikowano

No widzisz, to jest właśnie największa porażka Sony. Że nie zobaczyło co się stało na rynku.

Opublikowano

Nie da się wiecznie dominować na rynku, Sony i tak udało się to przez 12 lat. W tym czasie konkurencja była ogromna Nintendo, SEGA a później Microsoft a mimo to nowicjusz zdominował rynek. Nintendo było monopolistą w czasach NES i SNES a mimo to prawie zbankrutowali. PS3 na pewno nie jest porażką. Na pewno przekroczy sprzedaż 100 milionów.

Opublikowano

Dixi, jako, że jesteś ekonomicznym matołem i fanatykiem, nie jesteś w żadnym wypadku partnerem do rozmowy. Strzała

Odezwał się dyskutant usprawiedliwiający fuszerę dev'sów, trudnymi warunkami pracy. Najpierw wylecz się z własnych fanatyzmów, a później pouczaj innych.

Gdzie? Konkretnie, cytat. I nie mów mi o sprawie dodatków do Skyrima, bo uzasadniałem to w zupełnie inny sposób (nakład pracy developera wymagany przy przeniesieniu dodatków na PS3 przekracza potencjalne zyski z tego przedsięwzięcia).

A czyja to wina, że szrot jest tak trudny w programowaniu i że trzeba się spuszczać, żeby osiągnąć efekt, który na 360 jest osiągalny od ręki?

Opublikowano

PSX - 101 milionów

PS2 - 162 milionów

PSP - 70 milionów

PS3 - 66 milionów

PSVita - 3 miliony

razem 402 milionów

Xbox - 25 milionów

X360 - 68 milionów

razem 93 milionów :rofl:

Opublikowano

PS3 66 mln

X360 68 mln

Wii 96 mln

:rofl2:

3DS 20 mln

Vita 3 mln

:rofl2: :rofl2: :rofl2: :rofl2: :rofl2: :rofl2: :rofl2:

PS.

162 milionów

402 milionów

93 milionów

:wallbash:

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Dixi, jako, że jesteś ekonomicznym matołem i fanatykiem, nie jesteś w żadnym wypadku partnerem do rozmowy. Strzała

Odezwał się dyskutant usprawiedliwiający fuszerę dev'sów, trudnymi warunkami pracy. Najpierw wylecz się z własnych fanatyzmów, a później pouczaj innych.

Gdzie? Konkretnie, cytat. I nie mów mi o sprawie dodatków do Skyrima, bo uzasadniałem to w zupełnie inny sposób (nakład pracy developera wymagany przy przeniesieniu dodatków na PS3 przekracza potencjalne zyski z tego przedsięwzięcia).

A czyja to wina, że szrot jest tak trudny w programowaniu i że trzeba się spuszczać, żeby osiągnąć efekt, który na 360 jest osiągalny od ręki?

No i to jest właśnie to o czym mówiłem. Developer uznał, że nie warto wkładać pracy w optymalizowanie produktu na PS3, skoro z ich obliczeń wynika, że im się to nie zwróci. To wszystko co znalazłeś?

Opublikowano

To ja bym do tego zestawienia jeszcze NDSa dodał.

3DS 20 mln

NDS 153 mln

GB 118 mln

GBA 81 mln

372 mln

PSP 70 mln

Vita 3 mln

73 mln

xDDDDDDD

Opublikowano

1 miejsce Nintendo

2 miejsce Sony

3 miejsce Microsoft xD xD xD

Nie interesuje się Nintendo.

Opublikowano

No i to jest właśnie to o czym mówiłem. Developer uznał, że nie warto wkładać pracy w optymalizowanie produktu na PS3, skoro z ich obliczeń wynika, że im się to nie zwróci. To wszystko co znalazłeś?

Klienta nie obchodzą wyliczenia producenta, a efekty końcowe, za które płaci. Jeżeli firma posunie się za daleko w oszczędnościach, to musi się liczyć z reakcją konsumentów.

Opublikowano

Microsoft 2 konsole

Sony 5 konsol

iHmRLhvlvxFvm.gif

Opublikowano

sony ma udział w trzech generacjach , z czego dwie zdominowało , a w jednej toczy wyrównaną walkę . największy sukces odnieśli już swoją pierwszą konsolą . microsoft to dwie generacje , gdzie dopiero w drugiej nawiązuje wyrównaną walkę. na rynku handheldów sony jako jedyni stawili opór rozdającemu karty nintendo (psp) w ciągu ostatnich 10 lat . wśród najlepszych konsol wymienianych przez graczy (powiedzmy tych co grają więcej jak 10 lat) , najczęściej wymieniane są produkty sony (psx,ps2) , nintendo (nes/snes) , sega (dreamcast ). weźmy dwie pierwsze generacje dwóch producentów , żeby było fair. sony - psx, ps2 , microsoft - xbox, xbox360. kto wypuścił więcej zayebistych gier ? no właśnie. bo o grach chyba rozmawiamy , a nie o układach scalonych.

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

Bardzo fajny PS Plus się zapowiada. Mi najbardziej podoba się, że dają dobre, ale nie popularne gry - tak, polski Bulletstorm . Gierka się sprzedała kiepawo, choć zła nie jest, napewno są lepsze od niej, ale parę swoich patentów ma, słabą sprzedaż podejrzewam że spowodowało - brak kampanii marketingowej na poziomie ( czyli drogiej po prostu ) część osób mogła ją zignorować bojąc się nowego IP, braku multi ( chyba ), wtopienia kasy, albo po prostu miała inne gry za priorytetowe. A tak, się obaczy. No i ten królik mocno pachnie dobrą platformówką, a takich gier jest mało. Wiadomo, że iluś Plusowiczów RE5 i BL ograło, ale są raczej w mniejszości. Poza tym,konserwatywni gracze, przywiązani do marek itp. mogą bezboleśnie sprawdzić nowe gry, kto wie części może się spodobać na tyle że kupią sequel itp. To jest chyba największe wyzwanie dla przemysłu, by ludzi zachęcać do spróbowania ( i kupienia ) czegoś nowego, PS + to dobry pomysł. Ja na przykład, parę lat temu nie myślałem poważnie nad kupnem konsoli, a wystarczyła jedna godzina darmowego ,, testowania " u kolegi, by przekonać się że da się na tym grać, i mieć masę radości, nawet w FPS.

BTW, według Amazonu Lightning powraca w marcu 2013. I dobrze, szybko się z tym uporają, to skończą tego MMO FF Real Reborn, i nareszcie Versus :) A nowe przygody Lightning zapowiadają się dobrze jak dla mnie bardzo dobrze.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Wątpię czy będę miał czas na ogranie Bulletstorma i RE5 Z PLUSA bo:

AC3.jpg

i

39696.$.jpg

Opublikowano

temat o PS+ zamknęli czy co? spadać tam.

i nie zapominajcie, że PokazSlajdów3 to nie tylko porażka sprzedażowa marki PS, ale także kompletna porażka jako konsola, która do niczego się nie nadaje. No ale gimbusiarnia jak dixisriksi czy ich mentor [*] mendrek będzie oczywiście bronić swojej zabawki, choćby nie wiem co jeszcze Sony (pipi)ło w tym bublu. Ale tak to jest jak się nie ma pieniędzy na inne platformy (np. mama nie chce kupić), a ma się najwięcej co do nich do powiedzenia, przy tym robiąc z siebie za każdym razem kompletnego kretyna.

//btw:

2355540xbox.png

Edytowane przez Fenikz

Opublikowano

dobra cena, ale ja na wiosnę wyrwałem slimke 250 z 3 grami i 3 miesięcznym goldem za 899 :)

Opublikowano

Cena normalna. PS3 z HDD też można kupić za 850-900 zł... oczywiście stare i do wyczerpania zapasów, bo teraz jedyne PS3 z dyskiem będzie w granicach 1200 zł z dwoma grami.

Opublikowano

Leszka tak każdy tu ignoruję, bzdur tak jak inni nie zamierzam czytać, ale co do tego obrazka, ujęło "X360 nigdy nie za wiele" w ich opisie produktu. Myślę, że powinni napisać: "X360 zawsze za mało", gdyż chyba zapomnieli że apelują do Polaków :)

Żadną nowością chyba nie będzie bowiem stwierdzenie, że w kraju (PL)aystation rządzi Playstation :)

Opublikowano

jakoś umnie w arbait każdy ma xboxa a to starzy gracze już, ale ta twoja dominacja ps3 to chyba obejmuję twój pokój tylko.Bo istnieje świat zewnętrzny poza 4-ma ścianami, czasem mam wrażenie że sony boty żyją w bunkrze jak w LOSTACH Desmond xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD i wklepuję w google co 4h słowo S-O-N-Y

Edytowane przez BoroBoro

Opublikowano

A jak znowu zapomni wklepac to w sony yebnie tsunami/splonie fabryka/wybuchna baterie w 500 mln laptopow :potter:

Opublikowano

Wszyscy moim, którzy mają konsole, wybrali PS3, tylko jeden kumpel kupił X360... i gra na piratach.

Opublikowano

U mnie to samo wszyscy znajomi posiadają Playstation.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.