Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

nie czaje tej zajawki na fpsy. skoordynowanie biegania ludkiem z kierowaniem celownikiem + jakieś elementy taktyki . wymaga to oczywiście skilla, ale dla mnie kwintesencją skilla, wiedzy i mocnej psychiki są rasowe bijatyki, najlepiej offline. co innego, że offline nie mam za bardzo z kim w te bijatyki pograć. ale mam fun nawet siedząc w practice. co do uncharted 2 , to skończyłem 3 razy nie spiesząc się , do tego jakieś 10 h multi. czyli grubo ponad 40h . dałem za nie go jakieś 50 zeta i mając na uwadze wrażenia z singla, nie narzekał bym jak bym dał te 200 zł. nie poszedł do żyda bo zayebistych gier nie sprzedaje. tak w ogóle , to jak bym spędzał codziennie pół doby grając na konsoli , to bym pewnie marudził, że te gry w singlu takie krótkie no i co dalej ? jak żyć ? ale nie mam takich dylematów . a jak chce przejść w tryb no-life, to biore jakieś jrpg i nie ma mnie 2 tygodnie.

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

Szewczyk, grasz w cos w ogole online?

Dla mnie mozliwosc przejscia takiej kampani w Gearsach, Halo, Borderlandsach i paru innych tytulach z 4roma kumplami jest ciekawsze niz granie w pojedynke. Podobnie jak wyscigi nawet w trybie rywali z duchami znajomych niz przewidywalna do bolu konsola.

niestety gram online i mam takie odczucia, ze 90% graczy to debile/trole.

W fps od jakiegos czasu trawie tylko tryby jak deathmatch z Q3 poniewaz nie musze sie w(pipi)iac ze moja druzyna to debile.

w wyscigach natomiast w(pipi)ia mnie, jak w kazdym wyscigu jak prowadze to zawsze ktos hamuje na moim tylnim zderzaku itp ( i raczej nie robia tego przez przypadek...)

Opublikowano

a friend liste masz pusta ?

pewnie grasz na PS3 - tam rzeczywiscie spolecznosc po prostu NIE ISTNIEJE.

Edytowane przez easye

Opublikowano

co do uncharted 2 , to skończyłem 3 razy nie spiesząc się , do tego jakieś 10 h multi. czyli grubo ponad 40h . dałem za nie go jakieś 50 zeta

Obecnie gry z serii Halo droższe nie są, z tą różnicą że po spędzeniu w nich 10h nadal jesteś żedziakiem, dopiero zaczynającym łapać co jest co, którego większość ogarniętych i tak ściąga bez problemu. Do tego dochodzi kampania z kumplami, forge oraz firefight - każda część uncharted/killzone dawno już zdąży zakurzyć się na półce.

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

Szewczyk, grasz w cos w ogole online?

Dla mnie mozliwosc przejscia takiej kampani w Gearsach, Halo, Borderlandsach i paru innych tytulach z 4roma kumplami jest ciekawsze niz granie w pojedynke. Podobnie jak wyscigi nawet w trybie rywali z duchami znajomych niz przewidywalna do bolu konsola.

niestety gram online i mam takie odczucia, ze 90% graczy to debile/trole.

W fps od jakiegos czasu trawie tylko tryby jak deathmatch z Q3 poniewaz nie musze sie w(pipi)iac ze moja druzyna to debile.

w wyscigach natomiast w(pipi)ia mnie, jak w kazdym wyscigu jak prowadze to zawsze ktos hamuje na moim tylnim zderzaku itp ( i raczej nie robia tego przez przypadek...)

Rivals - jedyna słuszna forma multi w racerach :)

Opublikowano

Ps3 sprzedaje się lepiej od wii na rynku europejskim. Na koniec generacji PS3 będzie numerem 1 w Europie a Xbox360 w USA więc zwycięstwo Wii nie będzie tak wielkie.

No nie bardzo. W EU PS3 26 mln, Wii 32 mln. W USA X360 38 mln, Wii 43 mln. Wszędzie Wii ma przewagę. Ja wiem, że nie lubisz konsoli Nintendo i tak dalej, ale po co naginać prawdę do swoich teorii?

Opublikowano

@Albert ten twój długi post jest całkiem sensowny, ale no właśnie ale......Akurat te czasy idealnie pamiętam ( tak 30+) i pisanie, że PSX był wielka rewolucją bo SONY stworzyło jakiś magiczny patent jest błędnym twierdzeniem. Po prostu PSX wstrzelił się idealnie z przejścia z 2D w 1994 roku na 3D i SONY idealnie ten moment wykorzystało. Ogólna tendencja z przeskoku na 3D była w tym okresie, a PSX dał taką możliwość pełną gębą. Nic więcej. A dlaczego PS2 był ewolucją? Bo co mieli niby stworzyć lepszego? No co ? Nic nie mogli bo kontynuowali ten cały szał 3D, który trwa do dnia dzisiejszego. A co ty oczekiwałeś od PS3? Rewolucji? Jakiej? A co ty myślisz, że te nowe konsole PS4/Nextbox też będą rewolucyjne względem tych? Zobaczysz, że nie. Będą dużo mocniejsze i tyle w temacie. Nic wielkiego rewolucyjnego nie wymyślą. To nie te czasy kiedy rewolucyjne były pierwsze komputery Spectrum czy Atari, przejście 2D na 3D czy postawienie na usługi sieciowe jak MS bo to już jest na rynku. Nie oczekuj od SONY, że ci stworzy coś na miarę PSX w 1994 roku bo czasy się zmieniły.

Edytowane przez Dixi

Opublikowano

Nintendo potrafiło zrobić rewolucję i rozpoznać rynek z Wii. Podobnie jak te prawie 20 lat temu Sony. Microsoft tak samo z funkcjami społecznościowymi i online. Nie wierzę, że sukces PSXa był przypadkowy. Wierzę w to, że Sony stać na powtórzenie tego co zrobili wtedy. Jak miałaby wyglądać ta rewolucja? Nie mam pojęcia. Gdybym wiedział to bym pracował w Sony. Czas konsol tylko dużo mocniejszych od poprzedników już przeminął, każda firma musi się czymś wyróżnić. Stąd tablet, Kinect, Move. To ostatnie to raczej reakcja na rynek i wymyślona na szybko zabawka niż przemyślany pomysł, ale to efekt właśnie tych zmarnowanych lat. Lat, które teraz Sony w szybkim tempie nadrabia

Ja również doskonale pamiętam te czasy (30+ i u mnie). Konsola Sony była magiczna. To co prezentowała wyprzedzało swoją epokę. Nie tylko technologicznie, ale przede wszystkim podejściem do tej gałęzi rozrywki.

Edytowane przez Albert Wesker

Opublikowano

Najlepszy FPS-na Xie...

Jeśli chodzi o mutli/co-op - Borderlandsy (również dostępne na PS3), jeśli chodzi o czysty singiel - Bioshock lub Portal 2 (również dostępne na PS3).

Najlepsze racery-na Xie...

Tu wiadomo, że może chodzić tylko o Blura (również dostępnego na PS3).

Najlepszy TPS-na Xie...

RDR - też dostępny na PS3.

Najlepsza platformówka...

Rayman: Origins (multiplatforma)

Najlepszy sandbox...

Batman AC (multiplatforma)

i tak dalej. Praktycznie w każdej kategorii wygrywa multiplatforma (exy są tylko miłym dodatkiem) :thumbsup: .

Opublikowano

haha, taki post tylko Baniek z Ustronia mogl napisac.

Trybow w Borderlands jest od za(pipi)ania - Caly 1! :ph34r:

Blur nikogo. Przy wszystkich Forzach, PGR ta multiplatforma jest w szarej (pipi)e. Juz Split Second jest lepsze.

RDR - no tak multi na poziomie moze Uncharted, ale na pewno nie Gearsow.

Najbardziej skilowym fps z najwieksza iloscia trybow jest HALO. Matchmakingu i gameplayu wszyscy mogliby sie od Bungie/343 industries uczyc.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Nie zapędzasz się trochę? 343 jedynie uczy się/kopiuje od Bungie. Dopiero niedługo na prawdę przekonamy sie ile są warci.

Opublikowano

patrzac na rozgrywke z multiplayera i recenzje ludzi, ktorzy katuja/katowali czy to na targach, czy obecnie na piratach jest jeszcze lepiej niz w Reachu. O ten tytul jestem spokojny.

Opublikowano

Warszawiak się kurde odezwał, co wyżej sra niż dupę ma :P

Blur nikogo. Juz Split Second jest lepsze.

Ok, reszty już nie muszę czytać, bo pewnie takie same brednie. Przynajmniej już wiem, że w żadnym wypadku przenigdy nie kierować się Twoją opinią.

Opublikowano

A jak się kierować Twoją? Nic jej nie potwierdza. Ani opinie graczy, ani sprzedaż, ani oceny. Jedynie Twoje widzimisię

Opublikowano

Warszawiak się kurde odezwał, co wyżej sra niż dupę ma :P

Blur nikogo. Juz Split Second jest lepsze.

Ok, reszty już nie muszę czytać, bo pewnie takie same brednie. Przynajmniej już wiem, że w żadnym wypadku przenigdy nie kierować się Twoją opinią.

noo, pisał też, że vanquish jest słabe. Nie kieruj się :P

Opublikowano

No sorry, vanquish ukonczylem w okresie ogorkowym tylko dlatego, ze nie bylo zadnych dobrych gier na rynku ? Dla Ciebie to hit na 9-10 ? bo dla mnie zwykly przecietniak - nic szczegolnego.(pipi) jak wy uwazacie takie gry za hity, to nie dziwie sie ze przy nawet srednim exie fapujecie...

Mbaniek - idz pograc w slayera w Borderlands.

PS. jak ktos lubi symulacje to powinien kupic kierownice i jezdzic z widoku kokpitu w Blur ! :sorcerer:

Edytowane przez easye

Opublikowano

O Halo 4 też jestem spokojny, bardziej martwię się zasobem potrfela i brakiem urlopu 6 listopada. Forza będzie musiała poczekać. :(

... pieprze to, idę grać w Okami.

E: Po polsku!

PS. Coś tam wykłócacie się o multiplatformowe TPS'y - wiadomo, że Max Payne 3 > wasze typy gierek.

Edytowane przez Humulin

Opublikowano
  • Autor

Mbeniek, ale już ci pokazywałem, że najlepsze racery wg metacritic są dostępne na X360. Wspominasz o Blur, który niewątpliwie jest świetną samochodóką, ale na X360 jest również PGR4 od tych samych ludzi, gra pomimo pięciu lat na karku trzyma się niesamowicie dobrze :) jakbyś ograł to byś wiedział że PGR4 > Blur.

Opublikowano

Ani opinie graczy

O takich Borderlandsach (jeśli chodzi o grę do coopa), RDR, R:O czy Bioshocku słyszałem prawie same pozytywne opinie

ani sprzedaż,

Że niby taki Batman, Bio, Border czy RDR się słabo sprzedały??

ani oceny.

To sobie sprawdź na ulubionym serwisie naszego "ulubionego" moderatora, że jednak te gry są w czołówce.

Jedynie Twoje widzimisię

Tu się z Tobą zgodzę, ale tak będzie w każdym przypadku - czy to będzie opinia Twoja czy Easye czy moja. Zawsze to będzie subiektywny rankingi, a nie jedyny słuszny i prawdziwy.

@Mazzeo, o ile wiem PGR jest bardziej taką "symulacyjną" wyścigówką, a ja jednak wolę bardziej te "arcadowe", typu właśnie Blur, Burnout: Paradise czy Motorstorm PR.

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano

coopa ! HALO ma i coopa, ktory miarzdzy i 1101 innych trybow. Czaisz ?

Sorry, jezeli przy najlepszych grach multiplayerowych wymieniasz RDR, Bioshocka, Blur, czy Batmana, to masz tyle w glowie co Mendrek.

Zreszta jeden (pipi), biorac pod uwage Twoje multiplatformy wciaz wychodzi, ze najwiekszy wybor z tych najlepszych w swojej dziedzinie jest na Xie.

i do tego lepiej wygladaja :(

Edytowane przez easye

Opublikowano

No sorry, vanquish ukonczylem w okresie ogorkowym tylko dlatego, ze nie bylo zadnych dobrych gier na rynku ? Dla Ciebie to hit na 9-10 ? bo dla mnie zwykly przecietniak - nic szczegolnego.(pipi) jak wy uwazacie takie gry za hity, to nie dziwie sie ze kazdym przy kazdym nawet srednim exie fapujecie...

Przeca ta gra była awesome. Może zrób sobie drugie przejście bo masz jakiś zanik pamięci ;p Mało która gra miała tak idealne, dobrze odpowiadające na reakcję gracza sterowanie. Gameplay w tej grze był po prostu kapitalny, dopracowany, zmuszający do kombinowania. I miałem bonera gdy gra praktycznie nigdy się nie cięła, nieważne jak wielka zadyma była. Techniczny i gameplayowy majstersztyk. Mikami i Platinum to zabójcza kombinacja.

Opublikowano

Gra maks na 7-8. Mnie osobiscie pod koniec lekko znuzyla. I jak zwykle-0 multiplayera. Jeszcze jakby ktos pomyslal o kooperacji to pewnie byloby ciekawiej, a tak w swojej skali stawiam ta gre na rowni ze srednim Binary Domain.

Edytowane przez easye

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.