Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Nemesis, właściwie możesz sobie je darować wszystkie, poza Reach. Jeżeli chodzi o single player to Reach jest nową jakością i o wiele lepszą grą niż pozostałe części. No i poczytaj jakąś historię uniwersium, wbrew pozorom gra się dużo lepiej jak się ją zna. Plusem jest to, że historia w Halo jest ciekawa, więc nie trzeba tego robić na siłę ^_^

Opublikowano

A Combat Evolved Anniversary ma gameplay zbliżony do Reach?

Opublikowano

Nie, zdecydowanie. FPSy się starzeją. Nawet Anniversary jest przestarzałe. Gra ma dłużyzny i w dzisiejszych czasach w zasadzie tylko jedna misja robi wrażenie (Silent Cartographer), a niektóre (Library) wręcz Cię zniechęcą do serii. Dwójka jest tylko na Xboxie, wygląda trochę nieświeżo, trójka ma kilka upierdliwych momentów. Za to Reach wygląda cudownie, jest chyba najlepiej udźwiękowioną grą w jaką grałem, a epickość wylewa się z ekranu. Idealna na pierwszy kontakt z serią. Gram w nią teraz właśnie, bo też się napaliłem przed Halo 4, a nie jestem jakimś megafanem serii. Skończyłem Halo 1-3, gry są super, ale bez szaleństwa. Za to Reach to szaleństwo i najlepszy FPS w jakiego grałem

Opublikowano

Myślałem, że już uzgodniliśmy, że wg twoich kryteriów najlepszy fps jest multiplatformą.

Opublikowano

Zmiana tematu na inną klasykę. Nie wiem, czy ktoś już to obczaił, ale ta popularność plusa w naszym kraju to do Polactwa w HP bardziej pasuje niż tematu dla burżujów jakim jest CW. Całe szczęście z plusa korzystają tylko biedaki, bo inaczej SONY nie robiłoby już w ogóle żadnych kontynuacji kotletów, wrzucając jedynie Heńkom i Marianom jakieś stare gierki na ten darmowy program (opłacany potajemnie przez mamę).

Kiedyś dawali spore zniżki na nowości, ale biedaki kalkulowały, że i tak będą musiały zapłacić 20 zł za nową grę, a to się przecież nie opłaca więc z usługi korzystałem ja i facet z Warszawy. Obecnie gry których nikt nie kupił w naszym kraju na premierę, bo były za drogie są za "darmo", więc kolejka się ustawiła jak do Biedronki po "darmowe" TVki.

Podziękujmy więc tym bogatszym, których stać na dwie konsole, płacenie za multi i nowe gierki, że sponsorują biedakom multimedialne doznania. To prawie jak wysyłanie świątecznych paczek do domów dziecka.

aha. nawet troszki zabawne hehe, takie w temacie z ironią i wogle...... coś pomiędzy ogórkozo stajl dla ubogich a żartami szymka majewskiego. nie od dziś wiadomo , że jest na tym forum grono osób, którym staje na samą myśl o kupieniu gierki za 200 pln.w podstawuwie (dzisiejsze pożal się borze gimnazja) byli by to tzw. bananowcy pozerzy frajerzy. w dzisiejszych czasach są to ludzie zaradni i pracowici, którym status materialny pozwala na pogodzenie nie małych wydatków (dom, rodzina , wspieranie rodziców czy dziadków nie rzadko skrzywdzonych przez poprzedni ustrój ) z kopowaniem gierek za 200 zeta. jednak często gęsto , są to ludzie dla których taka premierowa gra stanowi 1/10 miesięcznego dochodu . ale ich kuhwa stać a co !!! odpalą starym 3 stówy do czynszu (rachunki za media , żarcie itd. to przecież nie ich brocha ) i ile hajsu na melanż jeszcze zostaje !!! biedronki dla plebsu, a wy gimbusy żebrajcie od mamusi 200 na nową fife, nieudacznicy łehehe. lekcje odrobione ? tornister spakowany ? łohohoahaha. no ale odnośnie samego plusa. naprawdę , mniejsza o powody dla których sony to zorganizowało. jest to bezdyskusyjnie najlepsza oferta w historii gejmingu < robert biedroń aproved> dla bardzo licznej grupy graczy (również dla tych żałosnych biedaków którzy tylko psują rynek, fuj). wśród nich spora rzesza , dla których gry to pasja (czyli troche więcej niż hobby, bo hobby to może być (pipi)a zbieranie znaczków czy mazanie markerem po klatkach schodowych) , ale z przeróżnych powodów mają w tej generacji spore zaległości ( pewien user z nielegalną substancją anaboliczną w nicku podsumował by ich jako casuale - oł je). ci gracze (może i casuale, ale wciąż gracze yes ? ) mają głęboko w analnym ujściu to , czy te gry są (pipi)a sprzed roku, czy pięciu , czy mają multi a jeżeli mają to czy gorsze niż w boskim zawsze dziewica hejloł . ważne , że są to dobre gry ( dobre w sensie dobre a nie 10/10 voice chat o matko dochodzę !!11!). nie dostają ich na własność , wiadomo , nie śą też całkiem za darmo proste. ale są LEGALNE i w jakimś tam stopniu wspierają to biedne niedoru,chane sony . jednak jest tu jakaś grupa osób , którym ten fakt wierci straszną dziurę w du.pie ( krążą ploty że są to często fanboje konsoli xbox pirułet ) . oni czują się spełnieni dopiero wtedy , kiedy dorzucą się do bezołowiowej dla lamborgini pasibrzuchów krawaciarzy u góry. huy z nimi sajonara orewuar. @pajgi - ja wiem że pisałeś to w krzywym zwierciadle gites majones noł ofens, tak tylko se chciałem poklikać na forumie bo sie spłukałem i nie mam 6 dych na plusa.
Opublikowano

kupują DLC.

:bad:

Najlepiej nic nie kupuj, a później się dziw, że studia zamykają się na prawo i lewo.

No tak nie kupie badziewnego DLC to od razu studio zamkną.....Jak chcesz to nakręcaj dalej razem z szarą masą tą chorą politykę wydawniczą tylko później nie jęcz że w pudełku masz 25% gry a resztę musisz dokupić.
Opublikowano

PS Plus to najlepsza oferta w historii konsol i jeśli ktoś to podważa jest xbotem

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

kupują DLC.

:bad:

Najlepiej nic nie kupuj, a później się dziw, że studia zamykają się na prawo i lewo.

No tak nie kupie badziewnego DLC to od razu studio zamkną.....Jak chcesz to nakręcaj dalej razem z szarą masą tą chorą politykę wydawniczą tylko później nie jęcz że w pudełku masz 25% gry a resztę musisz dokupić.

A od kiedy wszystkie są badziewne?
Opublikowano

A od kiedy wszystkie są badziewne?

Dobra sprecyzuje zanim zrobi się z tego wielkie nie porozumienie , masz racje nie wszystkie DLC to badziewia jednak większość już tak i są zwykłymi wyciągaczami kasy i to że ich nie kupię ma oznaczać że mam w (pipi)e deva i życzę mu upadku ? . Ludzie jęczą gdy przed premierą gry zapowiadane są DLC a co robią i tak je kupują napędzając samemu tą chorą sytuacje. Nie mam nic przeciwko DLC do multi ale jestem przeciwny kastrowaniu singla i sprzedawaniu tej zawartości za dodatkowe $.

Ps.Strzelanie do "krasnali" jest tak samo za(pipi)iste jak strzelanie do "kosmicznych nazistów" obie te serie sprawiają mi tyle samo przyjemności :wub:

+ Dodał MODERATOR
Sora Karasie że wtrącam się w posta, ale to tak by nie zaśmiecać topicu - jakby jeszcze komuś przyszło na myśl obrażanie innych i ich rodzin, to niech lepiej zważa na surowe konsekwencje. BoroBoro ty też uważaj z tym spamem i offtopem tu, bo wylecisz na 3 dni
Opublikowano

Moim zdaniem PS Plus to przemyślana oferta. Ilu ludzi na poważnie kupiłoby teraz Bulletstorma ? Część czeka na inne gry, część uzna za staroć, część za słabe itp. A tak, Sony dostaje kase za abonament, pewnie twórcy też mają coś odpalone z tego, a jak widać dla wielu graczy to dobra okazja, by zagrać. Oczywiście, nie każdy zagra we wszystkie Plusowe gry, m in. z powodów które wymieniłem, nie każdemu to podpasuje, ale sądzę że temat idzie w dobrą stronę.

Opublikowano

no mozesz sie zamnąć :P

równie dobrze mozesz sobie porownac ten gif z tym:

Jaszczurka.gif

ten i ten stworzone na jakims za(pipi)istym pc :)

ukonczylem 1 godzine gry na yt i te wasze super otwarte przestrzenie to kpina i zart.

ta gra ma rownie otwarty swiat co battlefiel3. Korytarz i tyle

Opublikowano

@Mazz

otwieram

Opublikowano

Szewczyk, w kazdym Halo byly misje zamkniete, jednak w wiekszosci przeważały te otwarte i rozlegle.

Nie sugerowalbym sie 1godzinka gry.

Mapy multi prezentuja sie pieknie! Nie dosc,ze mile dla oka, to jeszcze obraz ostry jqk zyletq.

Opublikowano

Szewczyk, w kazdym Halo byly misje zamkniete, jednak w wiekszosci przeważały te otwarte i rozlegle.

Nie sugerowalbym sie 1godzinka gry.

Mapy multi prezentuja sie pieknie! Nie dosc,ze mile dla oka, to jeszcze obraz ostry jqk zyletq.

spoko dzis mam wyklady to ukoncze halo i bede mogl napisac recenzje :P

Opublikowano
  • Autor

no mozesz sie zamnąć :P

równie dobrze mozesz sobie porownac ten gif z tym:

Jaszczurka.gif

ten i ten stworzone na jakims za(pipi)istym pc :)

Tyle że te te cutscenki

ibogaQ1GNyhtGf.gif

zrobione zostały przez 343 industries z użyciem materiałów prosto z gry, nie jakieś CGI zrobione przez zewnętrzne studio. Tym samym można to uznać za pokaz możliwości ich silnika oraz, że tak właśnie będzie wyglądać next genowe Halo.

Opublikowano

Halo to taka gra dla ubogich posiadaczy plusa. 70% budżetu wydadzą na rendery i reklamy od Finchera, a gra wygląda po prostu jak Halo Kolejne Starcie w Dolinie Żwirka i Muchomorka. Dodajmy, że gra jest na 11/10 i niszczy wszystko co do tej pory widzieliśmy na komórkach. Wszechobecny plastik potęguje wrażenie gierki skierowanej do fanów Pimp My Ride, butelkowanej wody i celofanowych torebek. Ocieranie kutanga przy trailerach nowych filmów od Asylum to przy tej gejozie objaw dobrego gustu. Naprawdę potrzeba sporo zaparcia i niczym nieskrępowanej dzięciecej naiwności, żeby łykać tak podane danie bez popitki. Dodajmy do tego głęboką fabułe o walce leśnych hipków z kurczakami, latającą kulką i strusiami w kaskach. Miłość. Zdrada. Honor. Hejloł for!!!

Oczywiście w nowej odsłonie zobaczymy całe morze nowości (nowe kolorki krasnoludków i odpicowany wygląd menusów) co przy genialnym gameplayu, który od ponad 10 lat wyznacza standardy da nam kolejny powód żeby wstydzić się bycia graczem w towarzystwie.

Opublikowano

Halo to taka gra dla ubogich posiadaczy plusa. 70% budżetu wydadzą na rendery i reklamy od Finchera, a gra wygląda po prostu jak Halo Kolejne Starcie w Dolinie Żwirka i Muchomorka. Dodajmy, że gra jest na 11/10 i niszczy wszystko co do tej pory widzieliśmy na komórkach. Wszechobecny plastik potęguje wrażenie gierki skierowanej do fanów Pimp My Ride, butelkowanej wody i celofanowych torebek. Ocieranie kutanga przy trailerach nowych filmów od Asylum to przy tej gejozie objaw dobrego gustu. Naprawdę potrzeba sporo zaparcia i niczym nieskrępowanej dzięciecej naiwności, żeby łykać tak podane danie bez popitki. Dodajmy do tego głęboką fabułe o walce leśnych hipków z kurczakami, latającą kulką i strusiami w kaskach. Miłość. Zdrada. Honor. Hejloł for!!!

Oczywiście w nowej odsłonie zobaczymy całe morze nowości (nowe kolorki krasnoludków i odpicowany wygląd menusów) co przy genialnym gameplayu, który od ponad 10 lat wyznacza standardy da nam kolejny powód żeby wstydzić się bycia graczem w towarzystwie.

śliczny dupościsk :)

Opublikowano

Ja bym tym wszystkim hejterom proponował zagrać kiedyś w Halo. Najlepiej Reach

Opublikowano

a co jesli ktos gral i dla niego to jest tylko Unreal turnament z dodana fabuła?

nie moze byc hejterem?

Opublikowano

Dobrze, że proponujesz Reach, bo to jedyne Halo, które udało (chciało) mi się ukończyć :P

Jakiś czas temu wziąłem się za ODST, ale nie mam ochoty dalej kontynuować.

Opublikowano

nie no pajgi - nie przesadzajmy. Akurat progres pod wzgledem graficznym w HALO 4 jest widoczny na pierwszy rzut oka nawet w samych mapach multi. Halo dla mnie zawsze odstawalo jezeli chodzi o grafike, ale gameplayowo byla to pierwsza liga.

Patrzac na niektore trailery, rozgrywke multi i czytajac wypowiedzi ludzi, ktorzy juz ogrywaja, mamy po raz pierwszy tytul, ktory moze spokojnie konkurowac z Crysisem 2 badz Killzone 3. Mam nadzieje, ze to nie przehypowane wypowiedzi, bo 3 raz z rzedu nie chce sie zawiesc...

ODST w singlu jak dla mnie bylo najwieksza porazka Bungie. Nie bylo tam nic, z czego HALO slynie, ani wielkich pojedynkow, ani klimatu wojny, nawet graficznie odstawalo od innych czesci.

Edytowane przez easye

Opublikowano

nie no pajgi - nie przesadzajmy. Akurat progres pod wzgledem graficznym w HALO 4 jest widoczny na pierwszy rzut oka nawet w samych mapach multi. Halo dla mnie zawsze odstawalo jezeli chodzi o grafike, ale gameplayowo byla to pierwsza liga.

Patrzac na niektore trailery, rozgrywke multi i czytajac wypowiedzi ludzi, ktorzy juz ogrywaja, mamy po raz pierwszy tytul, ktory moze spokojnie konkurowac z Crysisem 2 badz Killzone 3. Mam nadzieje, ze to nie przehypowane wypowiedzi, bo 3 raz z rzedu nie chce sie zawiesc...

Nie są, Halo 4 wygląda kozacko :)

ku.rwaaaaaa, co ja piszę, co się ze mną dzieje :(

;)

Edytowane przez SzczurekPB

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.