Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

no mozesz sie zamnąć :P

równie dobrze mozesz sobie porownac ten gif z tym:

Jaszczurka.gif

ten i ten stworzone na jakims za(pipi)istym pc :)

Tyle że te te cutscenki

ibogaQ1GNyhtGf.gif

zrobione zostały przez 343 industries z użyciem materiałów prosto z gry, nie jakieś CGI zrobione przez zewnętrzne studio. Tym samym można to uznać za pokaz możliwości ich silnika oraz, że tak właśnie będzie wyglądać next genowe Halo.

jakby ten gif szedł na x360 w realtime to faktycznie wyglądałoby to GENIALNIE. Ale takich renderów z rzekomo użytymi assetami z silnika na tej generacji było od groma.

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

jakby ten gif szedł na x360 w realtime to faktycznie wyglądałoby to GENIALNIE. Ale takich renderów z rzekomo użytymi assetami z silnika na tej generacji było od groma.

bluźnisz! Dosięgnie Cie zemsta Mazzeo i Daddiego!

Opublikowano

ale Halo4 wygląda rewelacyjnie, akurat dawanie w gifie rendera i podpieranie się tezą "że to modele z silnika" jest słabe

Opublikowano

zrobione zostały przez 343 industries z użyciem materiałów prosto z gry, nie jakieś CGI zrobione przez zewnętrzne studio. Tym samym można to uznać za pokaz możliwości ich silnika oraz, że tak właśnie będzie wyglądać next genowe Halo.

tumblr_mak78bwTYe1r3n85p.gif

Opublikowano
  • Autor

ale ten gif został wrzucony tylko jako ciekawostka. Czy gdzieś napisałem "borze jak wyglonda to Halo 4"? Wiadomo że to CGI/Render/cutscenka czy jak to zwą, tyle że zrobione przez developera za pomocą jego materiałów, nie np. przez Blur Studio, któremu wielu wydawców zleca robotę.

Na gifie widać spartankę, która tak wygląda w grze

o6dyy8.jpg

więc można powiedzieć że i w grze i w CGI są te same modele, tyle że w CGI to super ultra hiper poly :P

Mają więc już odpowiednie narzędzia do stworzenia next genowej gry, i Halo 5 może już prezentować podobny jak to CGI poziom.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Zaraz, zaraz, czy tutaj ktoś jakiś czas temu nie pisał, że takiej grafiki jak na najlepszych renderach nie zobaczymy i za 10 lat?

Opublikowano

(pipi) nie dziwiemsie ze FL macie pusta, w koncu na PS3 spolecznosc w ogole nie istnieje.

Easyeye, odpowiadam Ci na straszego posta, bo ciągle piszesz jedną rzecz która jest bzdurą.

Na PS3 nie ma społeczności, bo nie mamy na starcie zestawu słuchawkowego w pudełku z konsolą.

Tak wiem, że na Xboxie działa to lepiej, ale macie przy okazji hordy małolatów którzy koszystają z tego dobrodziejstwa jak chcą i skutecznie zniechęcaja do rozmów w czasie gry, na szczescie można ich wyciszyć, lub skorzystać z cross game chatu.

Na friendliście mam kilkadziesiąt osób i większość słuchawkę ma. Nie wiesz, czy nie chcesz tego przyjąć do wiadomości że do PS3 można podłączyć jakąkolwiek słuchawkę działającą przez bluetooth? Wielu znajomych tak zrobiło i nie ma najmniejszego problemu by pogadać w czasie grania. Nie pisz, proszę takich bzdur, bo z Twoich opisów wygląda, że na PS3 gra się tylko w milczeniu i komunikacji nie ma.

Opublikowano

No i najczęściej samemu, bo przecież na PS3 nie ma Halo/Gearsów...

Opublikowano

to ja to zawsze pisałem i to prawda, ostatnio chciałem zagrać w borerlands 2 to nikt nie miał mic-a a szukałem odpowiedniego meczu żeby się dołączyć 30 min najlepsze było jak koles mi pisał wiadomości kogo mam zabijać i co robić hahah xDDD po 30 min zrezygnowałem i poszedłem grać w bf-a z 9-osobowa grupa w jednym party xDDDDDDDDDDDDD

Opublikowano

Nie był mocniejszy. Mógł generować lepszą grafikę 2D, w grafice 3D był sporo słabszy, zresztą zostało to dodane po zobaczeniu w akcji Playstation. Różnice doskonale widać w multiplatformach. Do tego Saturn był sporo droższy. A co do marek: Daytona 1994, Ridge Racer 1994. Virtua Fighter 1994, Tekken 1994. Nights 1996, Crash Bandicoot 1996. Jedynie Sonik był, którego na Saturnie nie uświadczysz (poza izometrycznym Sonic 3D z MegaDrive). Powtarzasz tylko bajki i mity zamiast poczytać jakie są fakty.

Wypadałoby się nieco pouczyć historii dat, bo widzę że trochę się pośpieszyłeś. Virtua Fighter wyszedł na automatach w 1993, Daytona wyszła w pierwszym kwartale 1994, wyszedł też w Virtua Cop, i fakt jedynie Nightsy wyszły nieco później (ale to nie była o ile pamiętam gra automatowa). Virtua Fighter był pierwszą mocną bijatyką w 3D i każdy spodziewał się go mieć na Saturnie. Sega tuż przed premierą Saturna wypromowała gry na Model 2, które ryły beret technologicznie. Sam nawet pamiętam, że do Polski przybył hype związany ze zbliżającą się premierą Virtua Fighter 2 - wówczas najlepszej bijatyki na rynku i najpopularniejszej obok Street Fightera 2 w tamtych czasach w Japonii. Wszyscy po prostu oczekiwali tego. Może i Sonica jako tako nie było, to i tak sama świadomość że może być była spora. Nikt nie spodziewał się, że Saturn zaliczy zgon. Saturn był tworzony z myślą o 2d, więc faktycznie mógł bez problemu je lepiej generować (PSX nie był do tego przystosowany). Niemniej jak pokazały materiały z saturnowego Shenmue, ta konsola miała ogromny i niewykorzystany potencjał.

Playstation był tak niesamowitym sukcesem, że zanim konkurencja zdążyła się otrząsnąć było już pozamiatane. Saturn zdechł, a po wypuszczeniu konsoli na carty Nintendo skazało się na niszę. Twórcy tworzyli tylko na Playstation, bo nie było alternatywy. Graczom wyszło to na dobre, oczywiście. PSX to fantastyczna maszyna i fantastyczne czasy (chociaż ja miałem wtedy N64).

Sam przyznajesz, że PSX po prostu wstrzeliło się w coś, czego nie potrafiła konkurencja. Po prostu zrobili to dobrze, ale czy wprowadzili rewolucję? Ona już zachodziła na PC, każdy wiedział że 32 bitowa generacja musi przynieść gry w 3d, bo już wcześniej tworzono gry na przystawkach w poprzedniej generacji.

Konkurencji nie było. Kto mógł walczyć z Sony? Sega, ledwo żywa po kilku klęskach z rzędu? Nintendo po porażce z N64 po której nie wyciągnięto wniosków (znowu dziwny nośnik)? Na rynek wszedł Microsoft, ale bynajmniej nie po to by walczyć z Sony. Po to by wysondować co tam się dzieje. Jak mu poszło - sam widzisz. Rywal został z tyłu

No początek był mocno po stronie X360. Pomogła wcześniejsza premiera, dobry marketing i baza ludzi z Xbox Live, a także tych co np. padł im laser w PS2 i przesiedli się na Xboxa. Nie przeszkodziły ani największy skandal z awaryjnością w historii konsol, oraz nie do końca next genowe tytuły na starcie (dopiero Gearsy tak naprawdę pozamiatały). Niemniej prawdziwą konsolę jak mężczyznę, poznaje się nie po tym jak zaczyna, a po tym jak kończy. Tutaj nie ma mowy o dominacji X360. PS3 mimo nawet włamaniowego faila odbiło MS-owi Europę i mocno dogoniło, a i obecnie jest jeszcze w trakcie momentum. Konsola się zwraca, Sony pompuje kasę w gry, nadal zamierza wspierać core gamer'ową brać tytułami na wyłączność od najlepszych.

Ciekawe określenie niszy. Od kiedy nisza jest dwukrotnie liczniejsza niż cała reszta razem wzięta?

W mentalności producentów gier i konsol, to przed erą casual gamingu była nisza, która grała od biedy, i nie była żywa zainteresowana nerdowską rozrywką. Jak się okazało, byli w ogromnym błędzie - gry stały się popularną rozrywką i dodatkiem codziennych czynności. Po co chodzić na aerobik, skoro można kupić WiiFit. A zamiast psa kupimy dziecki Nintendogsa. Tadam.

Ja też nie. Nawet bym nie chciał. Chcę megazaje.bistego PS4 i zwycięstwa Sony

Musieli by znaleźć kolejną grupę docelową, a to już raczej niemożliwe :) Trochę chamsko to zabrzmi, ale póki na PS3 i X360 będą podobne do siebie BF-y i CoD-y, nie ma mowy o zdobyciu monopolu przez którąkolwiek z konsol dla core gamerów.

Ja widzę klęskę w tym, że niedawny monopolista spadł na ostatnie miejsce, daleko za liderem. Sony też w tym widzi klęskę, bo autorów PS3 nie ma już w firmie. Rynek też w tym widzi klęskę. Mendrek nie widzi. Ok, niech i tak będzie.

Żeby była jasność, mówimy tylko i wyłącznie o sprzedaży. A czy czasy dominacji Playstation nie wrócą? Nie wiem. Czasy dominacji Nintendo też miały nie wrócić. A tu proszę

Tyle, że nie było wyboru. Sytuacja na rynku wyrównała się. Tak musiało się stać, a Nintendo po prostu zamiast dobijać się do stawki, poszukało szczęścia gdzie indziej i trafiło idealnie. Sony miało monopol ze względu na specyfikę rynku i błędy konkurencji. Jeśli jesteś taki mądry, zwalając winę za upadek monopolu Sony na Sony, to może powiedz co niby mieli zrobić, masz może jakiś pomysł? I jak powiesz mi że "powinni zachować się jak Nintendo" albo w ogóle powiesz cokolwiek związanego z Nintendo, to zakończę dyskusję. Naprawdę nie chciałbym gier profilowanych niczym na Nintendo na swoim PS3. Kolorowe schizy Miyamoto niech sobie będą, ale niech będą na konsolach Nintendo...

Na jakich rynkach Playstation 3 sprzedaje się lepiej niż Nintendo Wii?

Na europejskim PS3 to najlepiej od dłuższego czasu sprzedająca się konsola. W Japonii PS3 wygrywa z konkurencją - czyli z X360. I to mimo półrocznego bycia do tyłu z premierą. Nie rozumiem ludzi którzy widzą w tym porażkę. Jakby konsola była porażką, to by nie była tak popularna i zdechła by jak Dreamcast, Saturn czy Virtual Boy.

Opublikowano

Easyeye, odpowiadam Ci na straszego posta, bo ciągle piszesz jedną rzecz która jest bzdurą.

Na PS3 nie ma społeczności, bo nie mamy na starcie zestawu słuchawkowego w pudełku z konsolą.

Tak wiem, że na Xboxie działa to lepiej, ale macie przy okazji hordy małolatów którzy koszystają z tego dobrodziejstwa jak chcą i skutecznie zniechęcaja do rozmów w czasie gry, na szczescie można ich wyciszyć, lub skorzystać z cross game chatu.

Na friendliście mam kilkadziesiąt osób i większość słuchawkę ma. Nie wiesz, czy nie chcesz tego przyjąć do wiadomości że do PS3 można podłączyć jakąkolwiek słuchawkę działającą przez bluetooth? Wielu znajomych tak zrobiło i nie ma najmniejszego problemu by pogadać w czasie grania. Nie pisz, proszę takich bzdur, bo z Twoich opisów wygląda, że na PS3 gra się tylko w milczeniu i komunikacji nie ma.

IZI I, nie eye : )

Wiem- tez mialem PS3 i tez Jabre na BT, nawet nie najtansza, bo kosztowala kolo 80 zl. Grajac za kazdym razem w FIFE ze znajomymi, co minute musiale prosic, by powtorzyli co mowia, tak ta komunikacja wyglada w porownaniu z usluga Xbox Live. Ot co - wlaczasz Xboxa i slyszysz ludzi, jakbys gadal z nimi przez telefon, wlaczas PS3 i szlag Cie trafia. Podczas turniejow pamietam juz latwiej bylo miec odpalonego kompa i pisac przez GG, niz dogadywac sie werbalnie!

Najwiecej czasu z tego co pamietam na PS3 spedzilem przy Bad Company 2 i COD. Nie dosc, ze co 8 zawodnik mial sluchawke, to jeszcze chyba najtansza z biedry, bo albo trzeszczala, albo wiecej slychac bylo odglosow z telewizora niz slow jakie wypowiadal.

Granie w temach i proba porozumiewania sie wtedy bardziej wqrwialo, niz w jakikolwiek sposob pomagalo.

No i ja nie mialem takiego szczescia, jak Ty. Znajomych mialem sporo i nie wiele osob w ogole ze sluchawek korzystalo, moze dlatego, ze wlasnie tak to dziala.

Sony powinno po prostu zapozyczyc pomysl od MS i w nowej generacji konsol wprowadzic jedna sluchawke w standardzie, poprawic uslugi sieciowe, bo jezeli tego nie zrobia, to chocby znowu mieli 3*wiecej SINGLOWYCH Exow i znowu najwiecej kilerow graficznych, u mnie (jak i pewnie u kazdego, ktory wybral Xboxa 360) sa skresleni od samego poczatku.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Nie wiem kto to pisał ale IMO taki Killzone 3 spokojnie dorównuje poziomem niesławnemu trailerowi z 2005.

No nie pamiętam, ale to był jakiś fanboj Xa, więc sorki. Było coś o tym, że już dużo wyżej niż w B3 nie podskoczą, że to kwestia oświetlenia itd.

Opublikowano

Nie wiem kto to pisał ale IMO taki Killzone 3 spokojnie dorównuje poziomem niesławnemu trailerowi z 2005.

Już dwójka pobiła poziom niesławnego trailera z 2005 roku, oprócz mimiki.

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

Ostatnio ktoś wrzucił obrazek z Gametrade, jak bardzo Playstation dominuje w naszym kraju. Ktoś próbował to tłumaczyć, że na X360 wynik zaniża piractwo. Dla niedowiarków Pentagon New Media i Best Content.zrobili badania rynkowe nt. konsol w Polsce. Tutaj już nieważne czy legalną, czy piracką - bo o to nie pytali:

http://media2.pl/bad...ation-gora.html

21,4% Polaków (w wieku 18-49 lat) posiada konsole do gier, które mogłyby także służyć do korzystania z serwisów "na żądanie" - wynika z nowego badania usług "na żądanie" przeprowadzonego przez Pentagon New Media i firmę Best Content.

Na pytania dotyczące konsumpcji "usług dodanych" odpowiadają reprezentatywne i aktualne badania przeprowadzone przez Pentagon New Media i firmę Best Content. Celem realizacji badania było zbadanie postaw konsumenckich w zakresie korzystania z usług dodanych. Badanych zapytano m.in. o wykorzystywane platformy technologiczne.

Z poniższych danych wynika, że wśród konsol do gier HD w polskich domach króluje Sony PlayStation 3, którą posiada ponad 11 proc. badanych.

30233.jpg

Jednym słowem: (PL)aystation :)

Opublikowano

Konsola do gier HD i Wii.

Huehue. Dobry dżołk.

Opublikowano

powstaje pytanie jaki procent to prawdziwi gracze ? Mendrek zalicza sie do posiadaczy PS3, ale nie gra w najlepsze tytuly, jakie ta konsola ma do zaoferowania. Swoim znajomym - przewaznie malzenstwom, ktorzy spedzaja przy konsoli do 4h tygodniowo polecam PS3. Z reguly nie grywaja online, czasu tez duzo poswiecic na gre nie moga, a do tego maja BR !

Zreszta u nas panuje taki ciemnogrod jezeli chodzi o wiedze na temat gier i konsol, ze branie pod uwage tego typu badan jest bezsensowne. Pomijam juz fakt, ze wiele osob z poczatku kupowo konsole Sony tylko dlatego, ze kojarzyli nazwe Playstation. Pamietam jak Preston z ElectronicGames mial polewe w sklepie, bo 3/4 osob nie wierzylo mu ze GT prolog nie jest pelna kontynuacja GT i ze w zasadzie mozna to porownac do wersji demo itd.

Tacy "gracze" kupowali PS3 w przekonaniu ze zagraja w nowa czesc GT. :ph34r:

Tylko swiadmi gracze pamietaja jaki start miala konsola PS3 w porownaniu z Xboxem 360.

I tylko Mendrek dzisiaj moze napisac, ze byl to start rewelacyjny z potezna biblioteka tytulow...

Taka swiadomosc ludzi kupujacych konsole jest w Polsce.

Edytowane przez easye

Opublikowano

A to jest jakiś szok i wyznacznik czegoś, że Playstation jest najpopularniejszą konsolą w Polsce? To jest synonim konsoli dla przeciętnego Polaka i w sumie dziwi mnie, że Xów jest tak dużo, bo myślałem, że dysproporcja będzie większa.

Opublikowano

powstaje pytanie jaki procent to prawdziwi gracze ? Mendrek zalicza sie do posiadaczy PS3, ale nie gra w najlepsze tytuly, jakie ta konsola ma do zaoferowania. Swoim znajomym - przewaznie malzenstwom, ktorzy spedzaja przy konsoli do 4h tygodniowo polecam PS3. Z reguly nie grywaja online, czasu tez duzo poswiecic na gre nie moga, a do tego maja BR !

Easey, ale przecież ja ograłem bardzo wiele i wciąż ogrywam najlepsze tytuły na PS3. Jest ich bardzo dużo, i nie sposób wszystkiego zaliczyć, zwłaszcza że nie wszystkie one muszą odpowiadać moim gustom w pierwszej kolejności (lub nawet wcale, ale od czego jest różnorodność?). Ty za to kłamiesz w żywe oczy że w coś grałeś na PS3, a nie grałeś (jak z tym BF 3).

Sorry, PS3 to konsola bardzo dobra dla graczy i też zwykli casuale coś na niej znajdą. Ma świetne gry single i multiplayerowe, świetne usługi i porządny online. Czego chcieć więcej?

Zreszta u nas panuje taki ciemnogrod jezeli chodzi o wiedze na temat gier i konsol. Z poczatku ludzie kupowali konsole Sony tylko dlatego, ze kojarzyli nazwe Playstation. Pamietam jak Preston z EG mial polewe w sklepie, bo 3/4 osob nie wierzylo mu ze GT prolog nie jest pelna kontynuacja GT i ze w zasadzie mozna to porownac do wersji demo itd.

Typowy akt desperacji poparty pupościskiem. Jesteś jak zwolennik PiS - "ludzie na nas nie głosują, bo są debilami". Sorry, ale chyba nie zauważasz że Sony Polska mocno dba o nasz rynek i takie są efekty. Pierwsza tak późno i niełatwo spiracona konsola wygrywa z konsolą spiraconą wcześniej i łatwo. W Polsce to jest totalna rewolucja. Na Xboxie można piracić jak kiedyś na PSX-ie, a i tak wygrywa Playstation. Czuję się dumny z wyboru który podjąłem kupując tą konsolę i dokładając swoją cegiełkę do tego pięknego zjawiska.

@Mazzeo: 89 % 94% (dzięki typfon) badanych nie ma też X360. Więc postaraj się pisać obiektywnie, ok?

Opublikowano

raczej 94% nie ma x0 ... postaraj się nauczyć czytać wykresy, ok?

Opublikowano

z Toba nie ma zadnej dyskusji Mendrek. Brzmisz jak fanatyk stojacy na Krakowskim Przedmiesciu i wykrzykujacy GDZIE JEST KRZYZ!, ale oczywiscie w swoim mniemaniu jestes antypisowym i najbardziej obiektywnym graczem tego forum.

Spuszczasz sie nad exami, ktorych nawet nie masz w profilu. To tak jakbym ja wychwalal pod niebiosa HALO, FORZE, Gearsy i nigdy ich nie kupil, czaisz ? Ktos napisze, ze Multi z Maxa Payna 3 jest lepsze niz wszystkie Uncharted razem wziete od razu krytykujesz, choc w zadna z tych gier regularnie nie grywasz ONLINE (o ile w ogole grales!)

Piszesz ze niedlugo TLOU, GOW nowy, a nawet 3ki nie kupiles! w mojej ocenie gracz z Ciebie zaden.

i skoncz z tym BF 3 - gralem - w (pipi)e to mam czy wierzysz czy nie, ale po problemach jakie mialem z Bad Company, z ciekawosci przegralem pare h u kumpla, zeby zobaczyc jak to jest z tym input lagiem. Powiem wiecej, czesto z ciekawosci wpadam porownujac gry, szczegolnie odkad sprzedalem ta konsole.

W taki sam sposob porownywalem FIFE 12, 13 w odpowiednim temacie itp.

Tak samo - moj profil z Xa. Prawie 200 tytulow, a jest ich o wiele wiecej. Nie dlatego, ze byly pirackie, ale jezeli mam jakis tytul i po 40 minutach juz wiem ze go wiecej nie odpale kasuje go z profilu. Po prostu - nie chce miec tytulu z 0% osiagniec.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Easey, ale przecież ja ograłem bardzo wiele i wciąż ogrywam najlepsze tytuły na PS3. Jest ich bardzo dużo, i nie sposób wszystkiego zaliczyć, zwłaszcza że nie wszystkie one muszą odpowiadać moim gustom w pierwszej kolejności (lub nawet wcale, ale od czego jest różnorodność?).

nie sposób ich wyliczyć !, pojawiają się randomowo jak bronie w borderlands 2 GAZYLION ! tyleee exów ze mi włosów brakuje masakraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa miliardy i wciąż robią sie nowe !

Opublikowano

jak się usówa grę z profilu??? (ofc jak masz 0 osiągnięc)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.