Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

Konsola do gier HD i Wii.

Huehue. Dobry dżołk.

Czemu od razu żart ? dla mnie jest to optymalne combo jeśli chodzi o różnorodność oferowanych gier. Najlepiej wybrać Ps3 lub x360 (komu co bardziej odpowiada bo w dużej mierze oferują to samo) i jako drugą dobrać właśnie Wii (tak tą zabawkę dla casuali bo pewnie zaraz któryś z " HC" graczy wyskoczy z takim tekstem :rofl2: ) a co za tym idzie cieszyć się różnorodnością gier oferowanych przez obie platformy.
  • Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Spuszczasz sie nad exami, ktorych nawet nie masz w profilu. To tak jakbym ja wychwalal pod niebiosa HALO, FORZE, Gearsy i nigdy ich nie kupil, czaisz ? Ktos napisze, ze Multi z Maxa Payna 3 jest lepsze niz wszystkie Uncharted razem wziete od razu minusujesz i krytykujesz, choc w zadna z tych gier regularnie nie grywasz ONLINE, o ile w ogole grales!

Ty hejtujesz gry na PS3 w które nigdy nie grałeś, ani nawet nie masz pojęcia o czym piszesz. Odradzasz komuś coś, bazując na zwykłej zawiści. Pomyśl jak poczuje się gracz, którego przekonasz (mam nadzieję że nigdy do tego nie doszło), i nie będzie miał zaszczytu pogrania w te wszystkie wspaniałe gry na PS3? Czujesz się dumny z tego, czy jak?

Poza tym chcesz powiedzieć, iż gdy piszę: "Seria Uncharted jest przełomowa i wysoko oceniona", to nie mam racji?

skoncz z tym BF 3 - gralem - w (pipi)e to mam czy wierzysz czy nie, ale po problemach jakie mialem z Bad Company, z ciekawosci przegralem pare h u kumpla, zeby zobaczyc jak to jest z tym input lagiem. Powiem wiecej, czesto z ciekawosci wpadam porownujac gry, szczegolnie odkad sprzedalem ta konsole.

I popatrz, ja robię tak samo, ale to ja w xbockim mniemaniu nie umiem porównywać i jestem nieobiektywny, a tymczasem taki tutaj easey robi dokładnie to samo, a brać xbocka milczy. Hipokryci na 100 % . Tylko mam prośbę na przyszłość - jak piszesz "ograłem BF3" to pisz "grałem u kolegi" a nie że grałeś. Jakbym nie odkrył tej manipulacji, to ktoś by mógł stwierdzić: "Hej, on grał, pisze to, to i to - nie kupuję". I popełniłby błąd, a ty znowu wprowadziłbyś człowieka w błąd. BF3 tak nawiasem mówiąc na PS3 ma średnią z ocen 85, a ta na X360 84 - ale obie są bardzo blisko siebie. Ja input laga praktycznie nie zauważam (choć spotykam się z opiniami jakoby to jednak faktycznie telewizor miał znaczenie), pomijając że BF3 to nie Quake 3 Arena, tutaj on nie ma w zasadzie znaczenia. Liczy się gra zespołowa. Dlatego BF3 na PS3 to najlepiej sprzedająca się gra w Polsce. To dlatego na tym forum BF3 jest w dziale PS3 i większość naszych forumowych fanów serii gra w wersję z PS3.

Opublikowano

Ja input laga praktycznie nie zauważam (choć spotykam się z opiniami jakoby to jednak faktycznie telewizor miał znaczenie), pomijając że BF3 to nie Quake 3 Arena, tutaj on nie ma w zasadzie znaczenia. Liczy się gra zespołowa. Dlatego BF3 na PS3 to najlepiej sprzedająca się gra w Polsce. To dlatego na tym forum BF3 jest w dziale PS3 i większość naszych forumowych fanów serii gra w wersję z PS3.

chcesz nam wytłumaczyć że lag nie ma znaczenia w BF3? w FPS?

Edytowane przez typfon

Opublikowano

Huehue. Dobry dżołk.

Czemu od razu żart ? dla mnie jest to optymalne combo jeśli chodzi o różnorodność oferowanych gier. Najlepiej wybrać Ps3 lub x360 (komu co bardziej odpowiada bo w dużej mierze oferują to samo) i jako drugą dobrać właśnie Wii (tak tą zabawkę dla casuali bo pewnie zaraz któryś z " HC" graczy wyskoczy z takim tekstem :rofl2: ) a co za tym idzie cieszyć się różnorodnością gier oferowanych przez obie platformy.

Chodziło mu o to, że Wii nie ma nic wspólnego z grami HD.

Opublikowano
  • Autor

Huehue. Dobry dżołk.

Tak czy inaczej Wii nie podpada pod definicję "konsoli HD"

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

powiedz mi Mendrek - jakie gry hejtuje ?

Z reguly porownuje multiplayer w grach - Killzona 2,3 do HALO, serie Uncharted do Gearsow itp.

Porownuje multiplatformy, bo przez ponad 3 lata moglem odalic obydwie na jednym TV dokladnie widzac, ze gra nieskalowana do 1080p wyglada jak kupa, gdy Ty niczym analfabeta technologiczny pisales, ze PRZECIEZ wszytskie gry chodza w 1080p na PS3!

Nie raz pisalem, ze jezeli chodzi o singleplayer, to taki Uncharted 2 jest dla mnie topem generacji, LBP najbardziej przyjemna platformowka, w jaka gralem itp. Hejtuje rozwiazania sieciowe i multi w tych najwiekszych exach, bo co mozna napisac pozytywnego, skoro wychodzi LBP i przez 3 miechy nie mozesz pograc z nikim online, bo ktos (pipi) przyoszczedzil na serwerach !No ale pewnie - chwalmy SONY, w koncu tyle robia dla graczy!

a i:

Easey, ale przecież ja ograłem bardzo wiele i wciąż ogrywam najlepsze tytuły na PS3. Jest ich bardzo dużo, i nie sposób wszystkiego zaliczyć, zwłaszcza że nie wszystkie one muszą odpowiadać moim gustom w pierwszej kolejności (lub nawet wcale, ale od czego jest różnorodność?).

No patrz, nie moge sie dokopac do tych Twoich SUPER EXCLUSIVOW, ktore obecnie katujesz i ktore wymieniales parenascie stron wczesniej. Trzeba byc naprawde niezlym HIPSTEREM by zamiast God Of War, Uncharted i paru innych jarac sie gra POKROJU:

CHIME Deluxe ! piszac przy okazji, ze nie masz czasu sprawdzic pozostalych.

No ale dla Ciebie kazdy EX jest ciekawy. Nie wazne, czy bylby najwiekszym (pipi) tego swiata rozdawanym za darmo. Jezeli jest Exem od Sony to na pewno trafi w czyis gust !

Edytowane przez easye

Opublikowano

Huehue. Dobry dżołk.

Mógł to trochę inaczej sformułować bo można to rożnie interpretować :blush:
Opublikowano

Huehue. Dobry dżołk.

Mógł to trochę inaczej sformułować bo można to rożnie interpretować :blush:

Nie wiem jak różnie można jedno zdanie interpretować. Wii i gry HD to jest żart, bo Wii nie wyświetla obrazu HD. WiiU owszem już tak.
Opublikowano

Ja input laga praktycznie nie zauważam (choć spotykam się z opiniami jakoby to jednak faktycznie telewizor miał znaczenie), pomijając że BF3 to nie Quake 3 Arena, tutaj on nie ma w zasadzie znaczenia. Liczy się gra zespołowa. Dlatego BF3 na PS3 to najlepiej sprzedająca się gra w Polsce. To dlatego na tym forum BF3 jest w dziale PS3 i większość naszych forumowych fanów serii gra w wersję z PS3.

chcesz nam wytłumaczyć że lag nie ma znaczenia w BF3? w FPS?

Mówimy o konkretnym input lagu, tak małym, że przy specyfice BF3, niektórzy nawet go nie zauważą (albo jest to faktycznie kwestia telewizora). Chyba, że zamiast wpaść w wir walki o m-comy, będą jak tłuki przez godzinę siedzieli w bazie i robili ruchy gałką, by nagle coś zauważyć. Chyba z tego samego założenia wyszli goście w Dice i olali to.

No patrz, nie moge sie dokopac do tych Twoich SUPER EXCLUSIVOW, ktore obecnie katujesz i ktore wymieniales parenascie stron wczesniej. Trzeba byc naprawde niezlym HIPSTEREM by zamiast God Of War, Uncharted i paru innych jarac sie gra POKROJU:

CHIME Deluxe !

Super Chime Deluxe to naprawdę dobra gra, nie trzeba być hipsterem by to docenić. Jeśli Ty nie grałeś w tą grę, bo uznałeś że jest niegodna twej anty-hipsterskiej uwagi, to tylko współczuć - tu już jako graczowi, a nie posiadaczowi konkretnej konsoli.

Natomiast nie narzekam na swoją bibliotekę gier, to że akurat brakło tam Uncharted i God of War, to nie znaczy że jest uboga. Ale miło że tak bardzo doceniasz te dwie gry, że już chyba nie muszę pytać czy wg. Ciebie są zaje.biste.

Ale cóż, są różne gusta, prawda?

Opublikowano

Ale Chime Deluxe był chyba w PS+ za darmo!!

Tylko zapłacił abonament ale gry dają za dramo!!

Opublikowano

jak to jest że jeszcze kilka stron temu lag spowodowany graniem z UK lub USA miał ogromne znaczenie a lag przy bf3 nie ma wcale?

Edytowane przez typfon

Opublikowano

Ale Chime Deluxe był chyba w PS+ za darmo!!

Tylko zapłacił abonament ale gry dają za dramo!!

Gry są ze 100 % zniżką w ramach abonamentu :) To i tak się opłaca. Tak dobra gra w jednym tak tanim abonamencie. Na X360 za tą cenę to co najwyżej online dadzą, a o grach to tylko pomarzyć.

jak to jest że jeszcze kilka stron temu lag spowodowany graniem z UK lub USA miał ogromne znaczenie a lag przy bf3 nie ma wcale?

Nie wiem ile grałeś z UK, a ile z USA, ale akurat z UK lag jest niezauważalny, a z USA to tragedia (w dodatku zależy który stan/które wybrzeże - może być beznadziejnie albo totalnie beznadziejnie). To raz. Dwa, że input lag, a connection lag to trochę inna bajka. Do IL da się przyzwyczaić, zwłaszcza że jest on praktycznie niezauważalny (chyba że w bijatykach, gdzie zna się klatki ciosów i nagle coś nie teges). Jak jest connection lag to przeważnie jest rwany, zróżnicowany (niektórzy mogą go nie mieć) i obejmuje całą grę - np. giniesz po schowaniu się za ścianą, przeciwnik "warpuje", lub strzelasz do kogoś i nie zadajesz obrażeń.

Ech, takie proste rzeczy, a trzeba tłumaczyć różnice między minimalnym input lagiem a connection lagiem :(

Opublikowano

przeciez do patcha IL w BF3 byl prze(pipi)any. Teraz podobno juz nieco to poprawili, ale nadal nie wyeliminowali w calosci.

Super Chime Deluxe to naprawdę dobra gra, nie trzeba być hipsterem by to docenić. Jeśli Ty nie grałeś w tą grę, bo uznałeś że jest niegodna twej anty-hipsterskiej uwagi, to tylko współczuć - tu już jako graczowi, a nie posiadaczowi konkretnej konsoli.

Natomiast nie narzekam na swoją bibliotekę gier, to że akurat brakło tam Uncharted i God of War, to nie znaczy że jest uboga. Ale miło że tak bardzo doceniasz te dwie gry, że już chyba nie muszę pytać czy wg. Ciebie są zaje.biste.

Ale cóż, są różne gusta, prawda?

No w singlu sa przeza(pipi)ist i naprawde szkoda byloby mojego czasu na ogrywanie 3/4 tytulow z Twojej listy (no patrz chyba ich nie znajde:), gdybym nie zagral w te 2 killery. Skoro masz taki odmienny gust ze wolisz zaliczyc najpierw Chrime niz Uncharted 2-3 to po co wiecznie wpierdalasz sie w dyskusje na temat online w tych dwoch grach skoro nie masz o nich bladego pojecia ?

Edytowane przez easye

Opublikowano
  • Autor
Dlatego BF3 na PS3 to najlepiej sprzedająca się gra w Polsce.

BF3 najlepiej sprzedał się na pececie.

Kolejny post z kłamstwami i manipulowaniem faktami.

Opublikowano

a jak sprawdzasz kto jest hostem na PS3? jaki stan Ci wybrało w USA itd?

Opublikowano

No w singlu sa przeza(pipi)ist i naprawde szkoda byloby mojego czasu na ogrywanie 3/4 tytulow z Twojej listy (no patrz chyba ich nie znajde:), gdybym nie zagral w te 2 killery.

Wolisz tłuc w 2 gry przez całą generację? Ok, twoja wola, ale nie rób się na znawcę.

Skoro masz taki odmienny gust ze wolisz zaliczyc najpierw Chrime niz Uncharted 2-3 to po co wiecznie wpierdalasz sie w dyskusje na temat online w tych dwoch grach skoro nie masz o nich bladego pojecia ?

Ty się wpie.rdalasz w dyskusję o BF3, mimo iż zagrałem kilka pełnych dni gry od ciebie, a mimo to "wiesz lepiej".

Uncharted ma bardzo popularne i dobrze ocenione online, czyż nie mogę tego podkreślać? A może jest inaczej?

a jak sprawdzasz kto jest hostem na PS3? jaki stan Ci wybrało w USA itd?

No w wyszukiwarce serwerów zaznaczasz po prostu "Europa" i już. Niektóre gry automatycznie odrzucają też na liście serwery poniżej pewnego pingu.

Opublikowano

a skąd wiesz kto jest hostem w europie? może być francuz może być anglik ... belg itd ...

skąd wiesz jak zaznaczysz ameryka to jaki stan ma jaki ping?

Opublikowano

Mendrek - sorry stary, ale nawet wsrod tylu dobrych multiplatform nie mialbym czasu by pogrywac w gry ktorymi Ty sie jarasz, w tym nawet Oddworda ukonczonego dawno na 1 Xie, czy remekow HD.

Szczytem hipokryzji jest dyskutowanie i polecanie gry, jakby sie w nia gralo calymi dniamy, tylko dlatego, ze "jest bardzo popularna i dobrze oceniona"

I nie trzeba na gre poswiecac dni by porownac na ktorej platformie dana giera prezentuje sie lepiej!

Byly problemy z serwerami BF 3 jak wyszedl na PS3 ?

By problem z komunikacja glosowa ?

Byl i jest Input Lag - rzecz, ktora przy FPSach nie powinna wystepwac ?

Czy choc jedna z tych rzeczy pojawila sie na Xboxie 360 ?

Edytowane przez easye

Opublikowano

Nie wiem jak różnie można jedno zdanie interpretować.

Chodzi mi oto że w tym stwierdzeniu :

HD oddzieliłeś od Wii przy użyciu i , dla tego tak to zinterpretowałem mój błąd zakończmy ten temat.

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Grałem Battlefielda 3 od premiery i zadnego inlput laga nie zauważylem,nawet po tym patchu nie zobaczylem różnicy.

Serio,nawet nie wiem o co chodzilo z tym input lagiem

Opublikowano

a skąd wiesz kto jest hostem w europie? może być francuz może być anglik ... belg itd ...

W BF3 serwery są wykupywane i są własnością EA. Położenie serwerowni determinuje w której zakładce będą. Jeśli w ogóle się da wykupić serwer z innego kontynentu, to właściciel będzie miał na nim lagi :)

Mendrek - sorry stary, ale nawet wsrod tylu dobrych multiplatform nie mialbym czasu by pogrywac w gry ktorymi Ty sie jarasz, w tym nawet Oddworda ukonczonego dawno na 1 Xie, czy remekow HD.

Przecież te gry, które ogrywam są dobre! Więc to tak jakbyś powiedział czasu: "Lubię jabłka, więc mam czasu na inne jabłka". Non sens. M. in. Chime Super Deluxe jest bardzo dobrą grą. Rozumiem, że można mieć inne gusta, ale pisanie "że nie mam na takie gry czasu" to już czysta głupota.

Co było a nie jest, nie pisze się w rejestr :) Jedyne czego nie do końca dobrze pamiętam, są te problemy z serwerami. Tak czy owak, o input lagu myślę że wystarczająco powyżej napisałem. Obie wersje są równie dobre, i nie ma powodu rezygnować z BF3 na PS3 dla BF3 na X360. Byłby to kompletny snobizm.

Opublikowano

I nie trzeba na gre poswiecac dni by porownac na ktorej platformie dana giera prezentuje sie lepiej!

Byly problemy z serwerami BF 3 jak wyszedl na PS3 ?

By problem z komunikacja glosowa ?

Byl i jest Input Lag - rzecz, ktora przy FPSach nie powinna wystepwac ?

Czy choc jedna z tych rzeczy pojawila sie na Xboxie 360 ?

PS3 to jeden wielki problem.

Edytowane przez Fenikz

Opublikowano

W BF3 serwery są wykupywane i są własnością EA. Położenie serwerowni determinuje w której zakładce będą. Jeśli w ogóle się da wykupić serwer z innego kontynentu, to właściciel będzie miał na nim lagi :)

dalej nie wiem skąd wiesz z kim grasz w europie?

Opublikowano

Input lag był, ale nie na każdym TV. Ja na Samsungu miałem (stare (pipi)), po przesiadce na nowy TV lag zniknął. Więc nie ma co się oszukiwać, że go nie było.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.