Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

Musiol, przeciez to nie byla wina telewizorow...

Jasne mozna bylo podobno zawalczyc,ale glownie DICE z(pipi)alo cos w oprogramowaniu.

Edytowane przez easye

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

ja zawsze patrze z uśmiechem na dyskusje o imput lagach :D w domku kineskopowiec hd - pomimo wiadomych wad tej technologii dwa (pipi).ITNE plusy - brak jakiekogolwiek imput laga i brak tak widocznych problemów z migotaniem,antyaliasingiem

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Przecież te gry, które ogrywam są dobre! Więc to tak jakbyś powiedział czasu: "Lubię jabłka, więc mam czasu na inne jabłka". Non sens. M. in. Chime Super Deluxe jest bardzo dobrą grą. Rozumiem, że można mieć inne gusta, ale pisanie "że nie mam na takie gry czasu" to już czysta głupota.

Dla Ciebie tego typu gry jak Chime, Retro/Grade, Mahjong Tales: Ancient Wisdom stoja obok takich tytulow jak God Of War, Gearsy, Uncharted, Halo itp ? :)

No nie mam, a spedzam na graniu naprawde sporo czasu. Jak w ciagu miesiaca kupie taka FIFE 13, Borderlands 2, Forze nowa to naprawde ciezko znalezc czas jeszcze na arkadowki.

a no i nie wiesz ile exow tracisz nie majac dostepu do Xbox Live Arcade. LOL

Edytowane przez easye

Opublikowano

Widzę, że moje posty, na które Mendrek nie znalazł odpowiedzi spadły już dosyć daleko, więc na nowo zaczyna się?

Edytowane przez Albert Wesker

Opublikowano

Widzę, że moje posty, na które Mendrek nie znalazł odpowiedzi spadły już dosyć daleko, więc na nowo zaczyna się?

To znaczy które?

Dla Ciebie tego typu gry jak Chime, Retro/Grade, Mahjong Tales: Ancient Wisdom stoja obok takich tytulow jak God Of War, Gearsy, Uncharted, Halo itp ?

Nie, na pewno nie są to wielkie tytuły AAA, ani nawet cyfrowe dzieła sztuki jak np. Flow. Gdyby nie PS Plus, pewnie myślałbym jak Ty teraz - nie mam czasu na bzdury i tym samym zignorowałbym wspaniałe Outland, nie bawiłbym się świetnie przy Double Dragon Neon, czy ominąłbym nawet Chime Super Deluxe. Dlatego po prostu współczuję posiadaczom Xboxa360, że siłą rzeczy ignorują te perełki, a wielki brzuchaty od kasy spływającej za online MS, nie jest w stanie dać nawet namiastki takiej oferty, jaką rzekomo bankrutujące Sony uraczyło swoich abonentów.

Niemniej przecież ogrywam tytuły AAA, więc nie wiem czemu się czepiasz. Bo dwóch gier jakiś nie ograłem? Nigga pleazzze. To tak jakbym Czezkyemu wypomniał że Halo: Reach nie przeszedł. Może on nie trawi Halo? Czy to znaczy że Halo jest złą grą? Nie. Każdy ma swoje gusta, ale ja nie gram tylko w popier.dółki.

Opublikowano

Które posty? Poszukaj sobie, chyba wiesz na które odpowiedziałeś, a na które nie

O, a ja kupiłem sobie Outland. Pograłem w niego ze dwie godziny i rzuciłem. Są o wiele lepsze gry. Ogólnie w dystrybucji cyfrowej jest sporo perełek, na PS3 przewagę robi Flower, Journey. Na 360 z kolei jest Shadow Complex. Ciężko dyskutować akurat która konsola jest pod tym względem lepsza. I zgadzam się z Mendrkiem, że te "małe" gry są często o wiele lepsze niż pudełkowe. Nie wspominając o tym, że ciężko w pudełku znaleźć tak klimatyczne gry jak Limbo, czy Journey. Ale to są gierki dla "starej" szkoły graczy, dla których single player >>>>>> online.

Opublikowano

Które posty? Poszukaj sobie, chyba wiesz na które odpowiedziałeś, a na które nie

O, a ja kupiłem sobie Outland. Pograłem w niego ze dwie godziny i rzuciłem. Są o wiele lepsze gry. Ogólnie w dystrybucji cyfrowej jest sporo perełek, na PS3 przewagę robi Flower, Journey. Na 360 z kolei jest Shadow Complex. Ciężko dyskutować akurat która konsola jest pod tym względem lepsza. I zgadzam się z Mendrkiem, że te "małe" gry są często o wiele lepsze niż pudełkowe. Nie wspominając o tym, że ciężko w pudełku znaleźć tak klimatyczne gry jak Limbo, czy Journey. Ale to są gierki dla "starej" szkoły graczy, dla których single player >>>>>> online.

Od kiedy niby Mendrek tak myśli? XD Jakoś jak pisałem o Trials Evolution, FEZ itp. to pisał, że to "popierdółki",heh. Coś pokiełbasiłeś Albert :)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

No ostatnio Albercie odpisałem Ci na Twoją długą ripostę, i jakoś nie kwapisz się do odpowiedzi, ale ok - nie zmuszam przecież, bo w sumie wyjaśniłem wszystko.

Ja nie rozumiem podziału graczy na single playerowców i multiplayerowców, kiedyś ku.rwa takich granic nie było. To już nie można lubić tego i tego? Mogę docenić Flow'a, czy Outland, a jednocześnie mogę szarpać w BF 3 i VF5: FS .

Opublikowano

Ale ja sie z tym zgadzam, z tym ze sorry, same Trialsy, Shank, Shadow complex, czy Limbo sa 100 razy wiecej warte niz tytuly wymienione przez Mendrka, jako perelki.

Opublikowano

jeśli Ci się Mendrek podoba Outland to przy Rayman Origins chyba byś zemdlał z wrażenia...może kiedyś zagrasz bo coś czuję, że wcześniej czy później wyjdzie w plusie ;)

Opublikowano

Kiedyś na półce stał tylko ocet i było dobrze OLO

Jest tyle wariantów rozrywki, że ktoś może być fanem gier i grać w Halo online, CoD online, czy Battlefield online, i nudzić się przy singlowych grach. I odwrotnie. Dla kogoś gry to przede wszystkim opowieści i nie bawi go rywalizacja z innymi graczami. To chyba normalne.

Opublikowano
  • Autor

Ja nie rozumiem podziału graczy na single playerowców i multiplayerowców, kiedyś ku.rwa takich granic nie było. To już nie można lubić tego i tego? Mogę docenić Flow'a, czy Outland, a jednocześnie mogę szarpać w BF 3 i VF5: FS .

uwaga, daje plusa dla mendrka bo dobrze piszę. Niektórzy pjerdolą głupoty w tej kwestii (pozdro figaro).

Jaram się multikiem w Halo i Gearsach, gram regularnie ale zdążyłem też w ciągu ostatnich 2 miechów przejść Darksiders II, Sleeping Dogs i 3 gry z XBLA.

Opublikowano

Easey: Dobre chociaż i to, ale jak wiesz ludzie mają różne gusta, więc nie pisz "100 razy" bo to brzmi absurdalnie.

Ficuś: Grałem w Raymana trochę na Vicie. Aż tak mnie nie ujął, znaczy ogółem wszystko ładne i ciekawe, ale nie rozumiem skąd wszystkim się AŻ tak podoba :P

Z platformówek 2d ostatnio ujęło mnie jedynie Kirby Epic Yarn, ale to raczej poza Wii nie wyjdzie :P

Opublikowano

Pograj w Raymana trochę więcej niż "trochę", gra jest fantastyczna. A dla wielbicieli platformówek 2D to orgazm. Epic Yarn jest śliczny i zjawiskowy, ale, niestety, tak banalny, że aż się nie chce w niego grać. Najlepszą platformówką 2D ever jest Donkey Kong Country Returns. To zrobiło Retro Studios przechodzi ludzkie pojęcie. Ogólnie jest co najmniej kilkanaście tytułów lepszych niż Outland, ale PS+ ich nie będzie, więc nie pograsz

Opublikowano

Easyeye, odpowiadam Ci na straszego posta, bo ciągle piszesz jedną rzecz która jest bzdurą.

Na PS3 nie ma społeczności, bo nie mamy na starcie zestawu słuchawkowego w pudełku z konsolą.

Tak wiem, że na Xboxie działa to lepiej, ale macie przy okazji hordy małolatów którzy koszystają z tego dobrodziejstwa jak chcą i skutecznie zniechęcaja do rozmów w czasie gry, na szczescie można ich wyciszyć, lub skorzystać z cross game chatu.

Na friendliście mam kilkadziesiąt osób i większość słuchawkę ma. Nie wiesz, czy nie chcesz tego przyjąć do wiadomości że do PS3 można podłączyć jakąkolwiek słuchawkę działającą przez bluetooth? Wielu znajomych tak zrobiło i nie ma najmniejszego problemu by pogadać w czasie grania. Nie pisz, proszę takich bzdur, bo z Twoich opisów wygląda, że na PS3 gra się tylko w milczeniu i komunikacji nie ma.

IZI I, nie eye : )

Wiem- tez mialem PS3 i tez Jabre na BT, nawet nie najtansza, bo kosztowala kolo 80 zl. Grajac za kazdym razem w FIFE ze znajomymi, co minute musiale prosic, by powtorzyli co mowia, tak ta komunikacja wyglada w porownaniu z usluga Xbox Live. Ot co - wlaczasz Xboxa i slyszysz ludzi, jakbys gadal z nimi przez telefon, wlaczas PS3 i szlag Cie trafia. Podczas turniejow pamietam juz latwiej bylo miec odpalonego kompa i pisac przez GG, niz dogadywac sie werbalnie!

Najwiecej czasu z tego co pamietam na PS3 spedzilem przy Bad Company 2 i COD. Nie dosc, ze co 8 zawodnik mial sluchawke, to jeszcze chyba najtansza z biedry, bo albo trzeszczala, albo wiecej slychac bylo odglosow z telewizora niz slow jakie wypowiadal.

Granie w temach i proba porozumiewania sie wtedy bardziej wqrwialo, niz w jakikolwiek sposob pomagalo.

No i ja nie mialem takiego szczescia, jak Ty. Znajomych mialem sporo i nie wiele osob w ogole ze sluchawek korzystalo, moze dlatego, ze wlasnie tak to dziala.

Sony powinno po prostu zapozyczyc pomysl od MS i w nowej generacji konsol wprowadzic jedna sluchawke w standardzie, poprawic uslugi sieciowe, bo jezeli tego nie zrobia, to chocby znowu mieli 3*wiecej SINGLOWYCH Exow i znowu najwiecej kilerow graficznych, u mnie (jak i pewnie u kazdego, ktory wybral Xboxa 360) sa skresleni od samego poczatku.

easye, sorry za pomyłkę przy nicku, była niezamierzona. Ten temat tak zapieprza, że tylko szybko odpowiem, bo pewnie zaraz post zniknie w odmęcie wojenki która konsola lepsza. Wygląda na to, że na PS3 jest taki problem, że nie każdy ma słuchawkę, ale każdy może mieć, na Xboxie każdy ma mikrofon, co bywa problemem, bo nie każdy wie jak go używać ;], żeby nie było na PS3 też są idioci których trzeba wyciszać.

Sony wie że dało ciała z usługami sieciowymi i od dawna chciałoby wprowadzić opłaty za korzystania z online, w tej generacji tego nie zrobią, bo tak obiecali lata temu. Widzą ile kasy przynosi to Microsoftowi i na razie mogą tylko pomarzyć o podobnych przychodach.

EDIT.

Też masę godzin spędziłem grając w BC2 i teraz w BF3, w sumie znajomych dobierałem sobie właśnie przez tą grę i byli to tylko ludzie z którymi mogłem pogadać w czasie grania. Komunikację poprawili w którymś tam patchu, input lag był ponoć teraz jest mniejszy, choć ja go nigdy nie widziałem :]

Edytowane przez Pryxfus

Opublikowano

@Easye

Przestań odstawiać żenadę z twoimi urojonymi teoriami na temat konsol. Z twoich domniemań wynika, że większość Polaków kupiła PS3 bo są głupi i nie wiedzieli co robią bo nie znają się na rzeczy jak kumate i prawdziwe harcorowe osoby jak ty. Tylko wy wiecie co jest dobre a co złe. Wy hardorowi prawdziwi gracze, posiadacze Xboxów 360. To ci odpowiadam: Przestań robić z Polaków durniów i zrozum to,że ludzie kupują to co wolą i uważają za lepsze. Koniec.

Opublikowano

Dixi, to nie urojone teorie. Marke Playstation w naszym kraju znaja wszyscy. Nawet jak nie kojarza zadnej gry, to z reguly "kumpel brata kiedys mial". Zdziwilbys sie jak duzo osob kupuje konsole nie wiedzac nawet co dana konsola oferuje. To nie bzdury wysane z palca, a rzeczywistosc, zaslyszana od sprzedawcow z samej Warszawy.

Dlatego podobnie jak Pajgi zaskoczylo mnie, ze dysproporcja jest tak mala, na plus Xa, ktory na swoja marke pracuje od niedawna.

Edytowane przez easye

Opublikowano

No i fajnie. Tylko co z tego kto i dlaczego kupuje?

Opublikowano

Dlatego, że kolega Easye sugeruje, iż tylko prawdziwi hardcorowi gracze kupują Xboxa, natomiast PS3 nieświadomi głupcy.

Edytowane przez Dixi

Opublikowano

bo tak jest, jak by ktoś poczytał opnie w internecie + przemyślał zakup a nie sugerował się PLAYSTATION 2 było super ! to by nie popełnił kardynalnego błędu i nie kupił psy 3

Opublikowano

Dlatego, że kolega Easye sugeruje, iż tylko prawdziwi hardcorowi gracze kupują Xboxa, natomiast PS3 nieświadomi głupcy.

Sugeruje ze na bank wiecej nieswiadomych klientow kupowalo PS, jak i przez fakt znajomosci marki. Nigdzie nie napisalem, ze tylko tacy kupuja ta konsole. Nie znam nikogo kto na pytanie dlaczego kupiles Xboxa odpowiedzialby: bo Xbox chyba jest lepszy nie?

Przy konsoli Sony czesto sie zdarzalo, choc klienci nie byli w stanie nawet powiedziec czym sie te konsole roznia i jakie sa gry! Po prostu Playstation to Plejstejszon cnie?!

Edytowane przez easye

Opublikowano

Gdyby nie PS Plus, pewnie myślałbym jak Ty teraz - nie mam czasu na bzdury i tym samym zignorowałbym wspaniałe Outland,

Mendrek, znowu zaczynasz przytaczać tytuły (wg ciebie za(pipi)istych gier) w które prawie nie grałeś ? Outland jest genialny, ale skończ ściemniać.

Opublikowano

Izii, właśnie napisałeś coś, co jest marzeniem wszystkich firm na całym świecie: marka funkcjonująca jako segment rynku. Czyli konsola = Playstation. Wiesz ile dałby Ford, żeby Ford = samochód? Albo kawa = Tchibo? A Sony w Polsce to osiągnęła, i to niewielkim kosztem. Wystarczyło trochę o ten rynek zadbać. Wielki szacun

Opublikowano

Sugeruje ze na bank wiecej nieswiadomych klientow kupowalo PS, jak i przez fakt znajomosci marki. Nigdzie nie napisalem, ze tylko tacy kupuja ta konsole. Nie znam nikogo kto na pytanie dlaczego kupiles Xboxa odpowiedzialby: bo Xbox chyba jest lepszy nie?

Przy konsoli Sony czesto sie zdarzalo, choc klienci nie byli w stanie nawet powiedziec czym sie te konsole roznia i jakie sa gry! Po prostu Playstation to Plejstejszon cnie?!

Ty nie rozumiesz jednej podstawowej rzeczy jaką jest marka. Ludzie lubią pewne marki. PS3 i Xboxa 360 różnią niuanse. Jedna konsola ma lepsze rzeczy względem drugiej i na odwrót. To tak jakbym miał do wyboru dwa dobre samochody: Audi i BMW. Jeden samochód ma pewne rzeczy lepsze względem drugiego i odwrotnie. Ja wolę AUDI i nawet jeżeli BWM ma pewne rzeczy lepsze od AUDI to i tak wybiorę tą pierwszą. Dlaczego? Bo jest równie dobry, ale lepiej mi osobiście podchodzi. Tak samo jest z konsolami. Jedni wybierają PS3 nie tylko dlatego bo się nie znają czy mają sentyment, ale dlatego bo wolą tę firmę. Rozumiesz? To nie jest tak, że masz do wyboru jedną rzecz dobrą a druga złą. Tylko dwie dobre a w takich wypadkach o wyborze decydują min czynniki przywiązania, firmy etc To jest normalne. Nic w tym złego.

Edytowane przez Dixi

Opublikowano

Forum jak zwykle swietnie bangla!

Edytowane przez easye

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.