Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

Albert, jezeli jak Mendrek uwazasz ze Sony ostatnio zdobywa rynek, to nie mamy o czym dyskutowac. Sony PS kiedys moze i bylo marka, obecnie stracilo ponad polowe rynku przez swoje nieprzemyslane decyzje, zacofanie i bledy. To juz nie to samo co kiedys, a juz na pewno nie nazwalbym tego sukcesem.

Edytowane przez easye

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Oczywiście, że stracili rynek przez głupotę. Ale od kilku lat go odzyskują. Nie jest to jakieś bardzo błyskotliwe, ale skala głupot Sony była ogromna. Mendrek nie widzi w ogóle żadnych błędów Sony, on wręcz uważa, że strata kilkudziesięciu milionów klientów to element strategii Sony, więc wypraszam sobie takie porównania

Opublikowano

Fuck a ja myślałem że x360 tak dobrze sprzedaje się w naszym kraju głownie z powodu, łatwej przeróbki (tak samo było z Ps2) której koszt to paręnaście zł i już można ogrywać wszystkie hity na verbatim'ach i to nawet miesiąc przed premierą.

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Prosze Cie. Niby jakiej latwej przerobki?

Nie dosc, ze musisz kupowac specjalna nagrywarke, pieprzyc sie z 3 programami, by dobrze nagrac plyte, to jeszcze po kazdej kolejnej aktualizacji plyty mozesz miec do wyrzucenia. Moze kiedys to ludzie piracili,ale po fali banow i nowym sposobie MS na walke z piractwem, niewielu osobom chce sie w to bawic i po kazdej aktualizacji od poczatku przerabiac konsole, by pograc.

I nigdy nie zaskakiwalo Cie, ze sprzedaz niektorych tytulow jest wieksza na Xie?

Edytowane przez easye

Opublikowano

Obecnie jest to trudne masz racje , ale był dość długi okres gdy było to bardzo łatwe dla tego x360 zyskał w naszym kraju popularność (ach ta polaczkowa mentalność po co płacić jak można mieć za free) choć są nadal tacy którzy się w to bawią. Czy mnie zaskakiwały słupki sprzedażowe ? nie bo się nimi nie interesuje. Za to zaskoczył mnie pozytywnie poziom sprzedażny Ps3 w naszym kraju które było bardzo długo "konsolą nie złamaną" przez co osoby szukające konsoli do przeróbki wybierały konsole konkurencji mimo to Sony odniosło spory sukces na naszym rynku.

Opublikowano
  • Autor

No i fajnie. Tylko co z tego kto i dlaczego kupuje?

Dlatego, że kolega Easye sugeruje, iż tylko prawdziwi hardcorowi gracze kupują Xboxa, natomiast PS3 nieświadomi głupcy.

Sugeruje ze na bank wiecej nieswiadomych klientow kupowalo PS, jak i przez fakt znajomosci marki. Nigdzie nie napisalem, ze tylko tacy kupuja ta konsole. Nie znam nikogo kto na pytanie dlaczego kupiles Xboxa odpowiedzialby: bo Xbox chyba jest lepszy nie?

Przy konsoli Sony czesto sie zdarzalo, choc klienci nie byli w stanie nawet powiedziec czym sie te konsole roznia i jakie sa gry! Po prostu Playstation to Plejstejszon cnie?!

Pamiętam niedawną rozmowę z bratem która wyglądała mniej więcej tak

- PS3 jest droższe bo to chyba lepsza konsola

- Generalnie to to samo, tylko tyle że PS3 ma blu rej

- No jak to samo, PS3 ma więcej gier

- Jakich niby?

- No np. ten Buzz Quiz TV co graliśmy ostatnio u znajomych.

xDDDDDD

Nikt nie mówi że wszyscy, ale na pewno spora ilość osób decyduje się na PS3 bo Playstation to do niedawna synonim konsoli. Ile razy musiałem tłumaczyć komuś z rodziny lub znajomym że to czarne co u mnie stoi to "takie Playstation zrobione przez Microsoft" bo oczywiście na nazwę Xbox robili oczy jak 5zł. U mnie stary dopiero ogarnął co to jest X360 jak Kiciński reklamował Wieśka 2 w CNBC Biznes. Kupowanie PS3 jako odtwarzacz Blu-ray to kolejny czynnik, ale w dzisiejszych czasach już mniej aktualny.

I nie ma co negować że te aspekty nie wpływają na sprzedaż PS3 u nas, tak samo jak łatwość przeróbki w przypadku klocka.

Opublikowano

Pamiętam niedawną rozmowę z bratem która wyglądała mniej więcej tak

- PS3 jest droższe bo to chyba lepsza konsola

- Generalnie to to samo, tylko tyle że PS3 ma blu rej

- No jak to samo, PS3 ma więcej gier

- Jakich niby?

- No np. ten Buzz Quiz TV co graliśmy ostatnio u znajomych.

xDDDDDD

Pojechałeś casuala jak na forum?

Opublikowano
  • Autor

Nie, powiedziałem że każda z tych konsol różni się biblioteką 5-10% gier i że wybór to generalnie kwestia gustu, a cenę PS3 zawyża blu rej.

HA I CO TERAS.

Opublikowano

Skończyły Ci się argumenty, xbox nie ma Buzza i nic nie znaczy. Taka jest prawda, zgadzam się z Twoim bratem.

Grał ktoś w tego buzza z udzielających się w tym temacie?

Edytowane przez mate5

Opublikowano

Popełniłeś podstawowy błąd. Próbowałeś wytłumaczyć cokolwiek ludziom niezorientowanym odwołując się do logiki. To nigdy nie działa

Opublikowano

Skończyły Ci się argumenty, xbox nie ma Buzza i nic nie znaczy. Taka jest prawda, zgadzam się z Twoim bratem.

Miałem kilka okazji zagrać w to z grupką znajomych - przednia zabawa.

Inny casual powie, że PS3 nic nie znaczy, gdyż nie posiada Kinecta przy którym mogłby sobie z dziewczyną potańczyć.

Opublikowano

Przy Move można. Tańczyć.

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Oczywiście, że stracili rynek przez głupotę. Ale od kilku lat go odzyskują. Nie jest to jakieś bardzo błyskotliwe, ale skala głupot Sony była ogromna. Mendrek nie widzi w ogóle żadnych błędów Sony, on wręcz uważa, że strata kilkudziesięciu milionów klientów to element strategii Sony, więc wypraszam sobie takie porównania

Albercie, już Ci dwa razy tłumaczyłem dlaczego rynek dziś jest tak podzielony. Co niby Sony miało zrobić? Iść do EA i Acti, i prosić by CoD i BF nie wyszły na X'a? Sorry, musieliby być szejkami chyba...

Opublikowano

MIcrosoft na swoją stronę przeciągnął MGSy, FFy oraz Tekkeny, wszystkie usilnie (choć nieco mylnie) kojarzone z marką Playstation. FF na X360 był sporym zaskoczeniem.

Opublikowano

Ja grałem, idealne gdy wpadają znajomi lub rodzina nieogarnięci w grach. Parę osób później skusiło się na PS3 z powodu tej gry. So, Sony wins.

Sorry Mendrek, ale zapoznaj się z tym mega ciekawym artykułem http://www.notenoughshaders.com/2012/09/08/the-ten-year-decline-of-sony/ a potem mów, że Sony nie dało dupy. Skoro sami wiedzą, że dało.

Edytowane przez Musiol

Opublikowano

Wszyscy wiedzą, że Sony dało dupy. A samo Sony najlepiej (o czym świadczy pozbycie się Kutaragiego i całkowita zmiana strategii). Ale Mendrek to nie widzi. Ciekawa sprawa

Opublikowano

miałem pierwszego buzza na ps3 i do dziś to wg mnie najlepsza party game tej generacji(nie akurat ta część tylko seria), baaa nawet platynkę w niej zrobiłem i złego słowa na nią nie pozwolę powiedzieć.

A Microsoft nikogo nie musiał przeciągać na swoją stronę:

produkcja tytułów AAA na tej generacji jest kilkakrotnie razy droższa niż analogicznych na poprzednie co prowadzi do jednego jedynego rozwiązania - nikt procz studiów wewnętrznych nie tworzy już gier na jedną konsolę bo to się najzwyczajniej w świecie nie opłaca. Wyjątki to jedyne te firmy, które dostaną za ekskluzywność kasę ale to marginalne przypadki.

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

MIcrosoft na swoją stronę przeciągnął MGSy, FFy oraz Tekkeny, wszystkie usilnie (choć nieco mylnie) kojarzone z marką Playstation. FF na X360 był sporym zaskoczeniem.

zbyt popularne marki należące do niezależnych wydawców , żeby mogły w nieskończoność być wypuszczane na jednej konsoli w czasach mulitiplatformowości. poza tym microsoft nie "przeciągnął ich na swoją stronę" , bo wciąż są i będą wydawane na ps.
Opublikowano

A ja dzisiaj widziałem na żywo PS3 Super Slim i muszę przyznać, bardzo ładna konsolka. Taka seksownie mała :3 A przy niej stał X360, który wydawał się brzydszy, może dlatego że leżał, a nie stał. I od kiedy kuźwa jest matowy? ;/ Ehh.

A Wii to już w ogóle sam seks.

Opublikowano

bo ładniej wygląda

Opublikowano

Od kiedy slimki maja matowe wykonczenie?

Opublikowano

Od kiedy slimki maja matowe wykonczenie?

The official word on the glossy Xbox 360

You may have heard last week that Microsoft is changing the outer finish of the Xbox 360 250GB consoles from a glossy black to a matte black finish, similar to the current Xbox 360 4GB model.

Some of the news outlets that covered it mentioned having a choice between matte and glossy Xbox 360s this holiday.

I wanted to set the record straight and let everyone know that that is not the case.

We are actively transitioning all our Xbox 360 S consoles to a matte finish. The consoles will start to arrive in stores over the coming weeks, so if you really love the idea of a glossy console don’t wait much longer.

Of course, we still may offer a gloss finish on Limited Edition consoles like the upcoming Gears of War 3 Console, but if you have your eye on a glossy black console you don’t have much time left.

http://majornelson.com/2011/08/12/the-official-word-on-the-glossy-xbox-360/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.