Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

To iluzoryczne, że są takie same. W USA nie ma problemu by grę na premierze kupić za 40-50$. Jak nie wprost, to dostajesz jakieś bonusy - w Microsoft Store sprzedają np. Forza Horizon w pudełku po 60$, ale dodają 1600 MSP + 10$ rabatu na kolejny zakup. Wiele dużych sieci ma podobne promocje na różne gry.

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

To iluzoryczne, że są takie same. W USA nie ma problemu by grę na premierze kupić za 40-50$. Jak nie wprost, to dostajesz jakieś bonusy - w Microsoft Store sprzedają np. Forza Horizon w pudełku po 60$, ale dodają 1600 MSP + 10$ rabatu na kolejny zakup. Wiele dużych sieci ma podobne promocje na różne gry.

Ja porownuje to co moge sprawdzic przez net. Ceny w Irl znam bo tu mieszkam,ceny w usa biore z gamestop.com(tak samo ceny irl biore z gamestop).Sporo tych gier ktore wymienilem maja te same bonusy w ps usa jak i gamestop.Wiadomo nie wszystkie gry maja bonusy np. Moh nie ma preorder w ps store. A Akcja 1600MSP+10$ to tylko ms. Normalnie,raczej jest standar jakis preorder bonus,czasem jakis steelbook,inna figurka niz w eu.

Opublikowano

Nowe PSS będzie chodzić tak samo jak stare, kwestia kilku godzin. To samo było z poprzednią wersja, gdzie po zmianach też muliło i wszystko wróciło do normy po pewnym czasie, było o tym nawet na oficjalnym blogu PS.

Opublikowano

A kiedy będzie ten nowy Store?

Opublikowano

No podobno byl ale go zdjeli bo tak ch.ujowo chodzil.

Opublikowano

Aha. No bo chciałem pooglądać, a było tylko te stare PSN. No nic, zassałem sobie kolejny epizod Walking Dead. Dobre i to

Opublikowano

ktos mi moze wytlumaczyc w jaki sposob pobieranie danej rzeczy wymaga 7 klikniec ? :ph34r:

Opublikowano

to 4 możliwości więcej żeby móc zrezygnować z pobierania! $ony kocha graczy!

Opublikowano

Na PSS pojawił się preorder na NFS Most Wanted. Cena... 279 zł :lol:

Niech żyje cyfrowa dystrybucja?

jak widać Sony musi się jakoś bronić przed polaczkami składkowiczami. PS2 - przeróbka lasera, PS3 - składeczki z ziomeczkami! Klucz do sukcesu Sony w naszym kraju.

To nie Sony broni się przed składkowiczami, ale EA (chciwe, pazerne hieny), bo gry od innych wydawców na psn potrafią jakoś kosztować tyle co w normalnym sklepie, np taki Borderlands 2 na premierę w psn kosztował 209zł, czyli tyle samo co na muve.pl.

I na psn też zdarzają się świetne okazje, np taki Deus Ex HR Complete Edition nie cały rok po premierze za 36zł - fajnie jakby tak było z każdym tytułem :thumbsup: .

Opublikowano

Pamiętam dzień jak zmieniły się zasady slotów z 5 do 2, to wiele gier nagle cenowo spadło o połowę (np. Motorstorm: Apocalypse nagle dało się wyrwać za 99 PLN, a wcześniej ze 189 PLN o ile pamiętam). Z tego co w kuluarach huczało, to EA wymusiło na Sony rezygnację z 5 slotów. I kiedy wszyscy myśleli, że EA zostało udobruchane i ceny obniży, to jako jedyne chyba z większych graczy tego nie zrobiło.

Ten nowy store przypomina mi silnik z Ps Home, który owszem nie jest najszybszy, ale potrafi dzięki temu generować bezlagowe przestrzenie do MMO, a wszystko czuć że jest na serwerach - tj. nie trzeba ściągać GB danych jak się coś nawet gruntownie zmienia. Niestety ale zastosowanie tego do sklepu to dosyć głupia sprawa.

Opublikowano

Jakoś Marketplace działa bezproblemowo, a cały update dasha waży tyle co pierwsza lepsza miesięczna aktualizacja FW na PS3 więc nie wiem o czym ty mówisz Mendrek, gdzie niby trzeba gigabajty danych ściagać żeby layout zmienić w sklepiku, na Steam albo Origin?

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Nie zrozumiałeś chyba w ogóle mojego postu - mówię tylko, że PS Home będąc ogromną siecią przestrzeni, nie każe ściągać gb danych, bo większość jest na serwerze - i ta technologia dla MMO na konsoli jest bardzo dobra. To co widzę na filmiku przypomina mi technologię PS Home, i stwierdzam, że to trochę dziwny wybór ze strony Sony.

Opublikowano

przecież nowy sklep jest stworzony w html_5....co za bzdury z porównywaniem do silnika na którym śmiga ps home

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Spuszczasz sie nad exami, ktorych nawet nie masz w profilu. To tak jakbym ja wychwalal pod niebiosa HALO, FORZE, Gearsy i nigdy ich nie kupil, czaisz ? Ktos napisze, ze Multi z Maxa Payna 3 jest lepsze niz wszystkie Uncharted razem wziete od razu minusujesz i krytykujesz, choc w zadna z tych gier regularnie nie grywasz ONLINE, o ile w ogole grales!

Ty hejtujesz gry na PS3 w które nigdy nie grałeś, ani nawet nie masz pojęcia o czym piszesz. Odradzasz komuś coś, bazując na zwykłej zawiści. Pomyśl jak poczuje się gracz, którego przekonasz (mam nadzieję że nigdy do tego nie doszło), i nie będzie miał zaszczytu pogrania w te wszystkie wspaniałe gry na PS3? Czujesz się dumny z tego, czy jak?

Poza tym chcesz powiedzieć, iż gdy piszę: "Seria Uncharted jest przełomowa i wysoko oceniona", to nie mam racji?

Ty zachwalasz gry na PS3 w które nigdy nie grałeś, ani nawet nie masz pojęcia o czym piszesz. Polecasz komuś coś, bazując na filmikach z yt. Pomyśl jak poczuje się gracz, którego przekonasz (mam nadzieję, że nigdy do tego nie doszło) i doświadczy rozczarowania grając w te wszystkie "wspaniałe" gry na PS3? Czujesz się dumny z tego, czy jak?

Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień. Yo.

Opublikowano

Spuszczasz sie nad exami, ktorych nawet nie masz w profilu. To tak jakbym ja wychwalal pod niebiosa HALO, FORZE, Gearsy i nigdy ich nie kupil, czaisz ? Ktos napisze, ze Multi z Maxa Payna 3 jest lepsze niz wszystkie Uncharted razem wziete od razu minusujesz i krytykujesz, choc w zadna z tych gier regularnie nie grywasz ONLINE, o ile w ogole grales!

Ty hejtujesz gry na PS3 w które nigdy nie grałeś, ani nawet nie masz pojęcia o czym piszesz. Odradzasz komuś coś, bazując na zwykłej zawiści. Pomyśl jak poczuje się gracz, którego przekonasz (mam nadzieję że nigdy do tego nie doszło), i nie będzie miał zaszczytu pogrania w te wszystkie wspaniałe gry na PS3? Czujesz się dumny z tego, czy jak?

Poza tym chcesz powiedzieć, iż gdy piszę: "Seria Uncharted jest przełomowa i wysoko oceniona", to nie mam racji?

Ty zachwalasz gry na PS3 w które nigdy nie grałeś, ani nawet nie masz pojęcia o czym piszesz. Polecasz komuś coś, bazując na filmikach z yt. Pomyśl jak poczuje się gracz, którego przekonasz (mam nadzieję, że nigdy do tego nie doszło) i doświadczy rozczarowania grając w te wszystkie "wspaniałe" gry na PS3? Czujesz się dumny z tego, czy jak?

Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień. Yo.

Skoro już się ulokowałeś między wódką, a zakąską - to po pierwsze odpowiedz na proste pytanie - czy pisząc "Seria Uncharted jest przełomowa i wysoko oceniona", to nie mam racji?

Jak widzisz, jeśli w coś nie grałem, to nie piszę że grałem (jak easey, typowy xbot), tylko piszę opierając się (co staram się podkreślać) na zewnętrznych źródłach. Oczywiście, możesz uznać równie dobrze że Uncharted jest chu.jowy, a większość krytyków z szanowanych i znanych serwisów i pism to nooby, a także gracze którym się podoba tez, nie wspominając o jury Spike VGA - tyle, że obawiam się zabrzmiałbyś zbyt mało poważnie.

Aha i nigdzie nie pisałem, że ogrywam gry na YT, to tylko wyjątkowo suchy trolling xbocki próbujący kłamać jak zwykle nt. mojej osoby, bo z argumentami i mocnymi faktami już nie potrafią walczyć.

Masz PS3 - ciesz się, że masz najlepszą konsolę dla core gamerów, a nie wdawaj się w bratobójcze konflikty.

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

ta nowa wersja sklepiku doskonale pokazuje, że Sony niewiele sie nauczyło jeśli chodzi o software, czyli z PS4 tez możemy spodziewać sie podobnych problemów co PokazSlajów3 miał przez cały swój marny żywot.

Edytowane przez Fenikz

Opublikowano
czy pisząc "Seria Uncharted jest przełomowa i wysoko oceniona", to nie mam racji?

No nie masz. Seria Uncharted przełomowa w żadnym wypadku nie jest. Ma świetny gameplay, fantastyczny klimat, fabułę, bohaterów. Ale przełomu tam nie ma ani grama

Opublikowano

Dlatego znajomym trzeba raczej odradzać granie na Metacritics i Youtube :P

Opublikowano

Dlatego zdziwiony jestem, że Mendrek poleca coś czego nie dotknął własnoręcznie. A jeszcze bardziej jestem zdziwiony, że będąc takim fanem (niech będzie fanem) nie grał w najlepsze gry na swojej ukochanej konsoli. Gry, które kosztują po 30-40 zł. Właśnie Mendrku, dlaczego nie grałeś w Uncharted?

Opublikowano

przeciez pisal pare stron wczesniej. Nie ma czasu by ogarnac wszystkie dobre exy, dlatego poki co katuje Chime Delux, Retro/Grade, jakies tytuly HD i parenascie innych hitow z PSN!

Opublikowano
czy pisząc "Seria Uncharted jest przełomowa i wysoko oceniona", to nie mam racji?

No nie masz. Seria Uncharted przełomowa w żadnym wypadku nie jest. Ma świetny gameplay, fantastyczny klimat, fabułę, bohaterów. Ale przełomu tam nie ma ani grama

Niektórzy jak widać twierdzą inaczej, ale pewnie oni się nie znają, Albert - nasza niezastąpiona wyrocznia od gamingu, jak zwykle wie lepiej :)

http://ppps.pl/newsy...laystation.html

Zresztą ten mem nie wziął się znikąd:

qEyPK.png

Za Giant Bomb:

The Uncharted games have been quite influential in the development of story-based games and how motion-capture is utilized for game production.

A za Uncharted kiedyś się wezmę, ale nie śpieszy mi się. Na pewno jest to świetna gra, ale wiesz - są różne gusta. Równie dobrze, możesz np. zapytać Czezky'ego czemu nie gra w Halo. Albo Mazzeo czemu nie grał w: Borderlands, Dead Space 2, Virtua Fighter 5: FS, Saints Row 2, Just Cause 2, Renegade Ops, Scott Pilgrim vs. The World, Warhammer 40k: Space Marine, Outland, Double Dragon: Neon, Hell Yeah!, Darksiders, Chime Super Deluxe

(dla złośliwości dodam, że to tytuły z Plusa, w które nie grał - odliczyłem nawet wszystkie ex'y, bo przecież biedak nie zagra m. in. w LBP2 czy Infamous 2. No właśnie, czemu nie zagrał. Ponoć w Plusie dają gry, które każdy szanowany gracz ograł! :D )

Opublikowano

Zresztą ten mem nie wziął się znikąd:

qEyPK.png

No faktycznie - to jest niezaprzeczalny dowód na to, ze Uncharted jest serią przełomową dla gejmingu.

Nie wierzę co ja pacze :D

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Jak widzisz, jeśli w coś nie grałem, to nie piszę że grałem (jak easey, typowy xbot), tylko piszę opierając się (co staram się podkreślać) na zewnętrznych źródłach.

Bedziesz to powtarzal do usranej smierci, bo w profilu nie mam BF3 z PS3. FIFY 11-12 i 13 takze nie mam w profilu PS3, a nie raz w kaciku sportowym je dla innych porownywalem.

Podobnie jest z 20tka innych gier w profilu na Xie, ktore albo skasowalem w aktywnosci ze wzgledu na to, ze mi nie podeszly, albo dlatego ze dopier za jakis czas sie za nie wezme. Nigdy nie porownuje gameplayu gier, w ktore nie gralem, podobnie jak nigdy nie wypowiadam sie na temat porowanan EXow, ktorych nie kupilem bo to szczyt ignorancji.

i patrz serie Uncharted umiesz ocenic z innych zrodel piszac, ze jest wybitna bo zgarnia wysokie noty i po E3 wszyscy o niej mowili.

Ale gdy rozmawiamy o Gearsach, Halo, FORZY piszesz wiecznie ze to gry nie dla Ciebie, przehypowane i sam hejtujesz, pomimo tego ze sprzedaja sie 2-3 razy lepiej, a i noty maja wyzsze...

Gdy wypowiadamy sie na temat multiplayera w tych produkcjach - Uncharted vs Max Payne, vs Gearsy itp. masz najwiecej do powiedzenia, chociaz nie poswieciles na gre online nawet 1 h w tych tytulach.

Z tymi Twoimi arkadowkami jest dokladnie tak samo. Jedne z lepszych na Xbox Live sa popierdulkami, ale ten zal, ktory podajesz w spisie exow uwazasz za super tytuly, BO SA ZA DARMO !

Sorry Mendrek, ale sam jestes sonoklapem.

Edytowane przez easye

Opublikowano

BEKA!

Gra jest przełomowa za lokacje, humor i piękną oprawę. A to tylko jeden z przykładów.

Opublikowano

A za Uncharted kiedyś się wezmę, ale nie śpieszy mi się. Na pewno jest to świetna gra, ale wiesz - są różne gusta. Równie dobrze, możesz np. zapytać Czezky'ego czemu nie gra w Halo. Albo Mazzeo czemu nie grał w: Borderlands, Dead Space 2, Virtua Fighter 5: FS, Saints Row 2, Just Cause 2, Renegade Ops, Scott Pilgrim vs. The World, Warhammer 40k: Space Marine, Outland, Double Dragon: Neon, Hell Yeah!, Darksiders, Chime Super Deluxe

(dla złośliwości dodam, że to tytuły z Plusa, w które nie grał - odliczyłem nawet wszystkie ex'y, bo przecież biedak nie zagra m. in. w LBP2 czy Infamous 2. No właśnie, czemu nie zagrał. Ponoć w Plusie dają gry, które każdy szanowany gracz ograł! :D )

tu akurat ma rację ^^'

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.