Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

BEKA!

Gra jest przełomowa za lokacje, humor i piękną oprawę.

4669812732_5407c2534c_z.jpg

Chyba, że pojecie "przełomowe" uległo ostatnio mocnemu zdeprecjonowaniu.

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

BEKA!

Gra jest przełomowa za lokacje, humor i piękną oprawę. A to tylko jeden z przykładów.

LOLOLOLO

nie no to sa elementy których w gejmingu nie było przed anczarted!!!

a jak memy to wyrocznia

PS3_HAS_NO_GAME_by_FreshNfly89.png

Opublikowano

BEKA!

Resistance jest przełomowe za ciekawą wizję za 50 lat, a Killzone za groźnych przeciwników.

Opublikowano

Serio link z Polish Playstation cośtam Society? REALLY? Gdzie Giant Bomb napisał przełomowy? Chyba, że w Twoim angielskim quite influential oznacza przełomowy :lol:

I serio porównujesz Uncharted do Scotta Pilgrima? Just Cause 2? Double Dragona? Nie wierzę w to co widzę :lol:

Opublikowano

Uncharted(zwłaszcza dwójka, bo jedynka Uncharted to dla mnie gra na max 8/10) to dla mnie najlepsza gra generacji ale całkowicie nie jest przełomowa. To praktycznie idealne połączenie rozwiązań i motywów z wielu innych produkcji branży filmowej czy growej - mix Gears of War, Tomb Raidera, Indiany Jones'a, wszystko oskryptowane niczym CoD4.

To ten mix polany cudownym wykonaniem technicznym i artystycznym czyni tą grę tak wybitną pomimo tego,że (i tu będę kontrowersyjny) poszczególne elementy składowe gameplayu nie są najlepsze w swojej klasie - jako strzelanina tpp lepszy jest MP3, Gyrosy mają lepszy system osłon, elementy platformowe w serii też nie są wybitne. Nikt po prostu wcześniej czy później tak smakowicie tego nie zmiksował. Naughty Dog absolutnie nie wymyśliło na nowo koła tym tytułem.

Opublikowano

Serio link z Polish Playstation cośtam Society? REALLY? Gdzie Giant Bomb napisał przełomowy? Chyba, że w Twoim angielskim quite influential oznacza przełomowy :lol:

Przypomina mi się jak Mendrek wyczytał z pewnego tekstu w ingliszu jak to Sony nie pobiera opłat za patche mimo, ze nic takiego nie było napisane :P

Opublikowano

Ficuś, wpis jak diabli. Nie wiem kto tam przełom zobaczy

Opublikowano

Uncharted(zwłaszcza dwójka, bo jedynka Uncharted to dla mnie gra na max 8/10) to dla mnie najlepsza gra generacji ale całkowicie nie jest przełomowa. To praktycznie idealne połączenie rozwiązań i motywów z wielu innych produkcji branży filmowej czy growej - mix Gears of War, Tomb Raidera, Indiany Jones'a, wszystko oskryptowane niczym CoD4.

To ten mix polany cudownym wykonaniem technicznym i artystycznym czyni tą grę tak wybitną pomimo tego,że (i tu będę kontrowersyjny) poszczególne elementy składowe gameplayu nie są najlepsze w swojej klasie - jako strzelanina tpp lepszy jest MP3, Gyrosy mają lepszy system osłon, elementy platformowe w serii też nie są wybitne. Nikt po prostu wcześniej czy później tak smakowicie tego nie zmiksował. Naughty Dog absolutnie nie wymyśliło na nowo koła tym tytułem.

Historia zna wiele przypadków kiedy suma wszystkich składników jest lepsza niż poszczególne elementy całości z osobna.

BEKA!

Resistance jest przełomowe za ciekawą wizję za 50 lat, a Killzone za groźnych przeciwników.

Now I get it :)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

I serio porównujesz Uncharted do Scotta Pilgrima? Just Cause 2? Double Dragona? Nie wierzę w to co widzę :lol:

Tak samo nie wierzę, że postawiłeś Just Cause 2 obok Double Dragon i Scott Pilgrim. No ale wyrocznia wie lepiej.

@easey - nie chce mi się nawet odpowiadać na tą paniczną próbę wytłumaczenia, dlaczego próbowałeś wmówić ludziom że w coś grałeś na PS3, a okazało się że nie grałeś (potem zmieniłeś to na "grałem u kolegi, ale i tak wiem lepiej!" ). Zarzuciłeś coś w dodatku BF 3, mimo że i tak ma wyższe oceny na MC od wersji X360, a nawet nie znałeś istoty problemu. Ogółem celowo cię tak dręczę, bo może przez ten ból zrozumiesz, jak bardzo błądzisz. Pozwolę sobie jednak sprostować kolejną manipulację z twojej strony:

i patrz serie Uncharted umiesz ocenic z innych zrodel piszac, ze jest wybitna bo zgarnia wysokie noty i po E3 wszyscy o niej mowili.

Ale gdy rozmawiamy o Gearsach, Halo, FORZY piszesz wiecznie ze to gry nie dla Ciebie, przehypowane i sam hejtujesz, pomimo tego ze sprzedaja sie 2-3 razy lepiej, a i noty maja wyzsze...

Uncharted 2 - 96 na Metacritic

Gears of War - 94

Gears of War 2 - 93

Gears of War 3 - 91

Forza 2 - 90

Forza 3 - 92

Forza 4 - 91

Forza Horizon - 86 (czyli 8+ :) )

Halo 3 - 94

Halo: Reach - 91

Halo 3: ODST - 83 (lol)

Jak widzisz od Uncharted 2 nie ma wyżej ocenionego ex'a na X360. Co oddaje w zupełności wspaniałość tej pozycji, ale pewnie nie mam racji jak zwykle.

Aha, i co do sprzedaży - fakt, CoD to najpewniej najlepsza gra w tej generacji, skoro sprzedaje się topowo :)

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

No przecież to Ty napisałeś te wszystkie pozycje. Ja sobie tych tytułów nie wymyśliłem

Opublikowano

Ja nic nie uważam, raczej zwracam uwagę na to jak to widzą inni. Jak widać "przełomowość" jest tutaj subiektywna, dla niektórych musi to być coś jak Wolfenstein 3D dla FPS-ów, a dla niektórych wystarczy że coś wpływa na trendy w obrębie generacji i pokazuje coś co ryje beret pod wieloma względami.

Opublikowano

Uncharted 3 - 96 na Metacritic

KŁAMSTWO!!!!

http://www.metacriti...rakes-deception

Freudowska pomyłka, chodziło mi o Uncharted 2, co zresztą napisałem później dalej w poście (dlatego wyrwałeś z kontekstu, prawda? :) ). Już poprawiłem, mae culpa :)

Opublikowano

oczywiście że dlatego wywaliłem reszte!!!!

SONY SSIE BADYLA!!!!

Opublikowano

nie no to w zupelnosci zmienia postac rzeczy. To masz racje, multi w Uncharted 2 musi byc lepsze niz Maxie, czy Gearsach, skoro ze sredniej za cala gre wyciaga 2-3 oczka wiecej.

Edytowane przez easye

Opublikowano
  • Autor

Szkoda że nie zwracasz uwagę na to co mówią inni np. na temat serii Halo. Wtedy nagle opinia tych samych recenzentów jest mniej istotna.

I przestań mi wypominać jakieś plusowe gierki, widziałeś żebym biegał od tematu do tematu i zachwalał coś w co nie grałem? Bo ty to robisz.

W ogóle to UC2 kosztuje teraz grosze, a mimo to nadal nie grałeś. Jakby na moim sprzęcie pojawił się tytuł który ma więcej niż 95% to nawet jakby gatunek mi nie odpowiadał to bym się zainteresował bliżej.

Opublikowano

ktoś mówił że Neo Plus ma dobre felietony? Chyba Mendrek dostał tam etat.

Kup sobie najpierw Neo Plusa, a później oceniaj ich felietony.

Opublikowano

Aha, i co do sprzedaży - fakt, CoD to najpewniej najlepsza gra w tej generacji, skoro sprzedaje się topowo :)

osobiscie nie rozumiem hejtowania CODa. Jasne Activision to banda leniow, co roku wydaja gry na tym samym silniku, lekko podbijajac czasami rozdzialke, czasami graficznie wyjdzie im gorzej niz poprzednio (jak w przypadku MW3), ale nie zmienia to jednego faktu - pod wzgledem filmowosci, intesywnosci singla ta gra od lat nie ma zadnej konkurencji.

Sam sie nie raz na tym lapalem, piszac, ze juz chyba nic nowego wymyslic nie moga! I co - miesiac przed premiera daja 1 lunch trailer:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=F6vOWbJ46XU

Do poki beda wymyslac tego typu akcje, gra po prostu sie nie znudzi, a przeciez do tego co roku dostajemy dobry, arkadowy multiplayer!

Edytowane przez easye

Opublikowano

No ja przy MW 3 w singlu dzięki tej filmowości wyłączyłem grę po 10 minutach, taka kur.wa była zaje.bista.

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

Wyjatki potwierdzaja tylko regule.

Zreszta, jezeli nie lubisz skryptowanych akcji, ciaglej zadymy, to czego sie spodziewales po MW 3?

Ja tam wole takie 10 minut, niz wiejacy nuda scenariusz BF, czy Medal Of Honor.

Duzo osob tak ma, dlatego gra sie wciaz sprzedaje w milionach egzemplarzy.

Edytowane przez easye

Opublikowano
  • Autor

Ściągnałem demo MW3 i tak mnie ta filmowość powaliła, że nawet go nie skończyłem.

A to ponoć była jedna z tych lepszych misji, oblężenie Wall Street. Ziew.

A trailer BO2 pojawił się miesiąc przed premierą bo chcieli odwrócić uwagę od Live Action trailera Halo 4, który będzie dzisiaj.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

A za Uncharted kiedyś się wezmę, ale nie śpieszy mi się. Na pewno jest to świetna gra, ale wiesz - są różne gusta. Równie dobrze, możesz np. zapytać Czezky'ego czemu nie gra w Halo.

Gralem we wszystkie od pierwszej czesci.

Opublikowano

Ściągnałem demo MW3 i tak mnie ta filmowość powaliła, że nawet go nie skończyłem.

A to ponoć była jedna z tych lepszych misji, oblężenie Wall Street. Ziew.

A trailer BO2 pojawił się miesiąc przed premierą bo chcieli odwrócić uwagę od Live Action trailera Halo 4, który będzie dzisiaj.

a wiadomo o której?

Opublikowano

MaZZeo - no ja nie znam bardziej intensywnego i filmowego FPSa na konsolach, chociaz gralem niemal we wszystkie.

No moze Crysis 2 wywieral na mnie podobne wrazenie podczas przechodzenia singla.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.