Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

A teraz powaznie - jak zostana zapamietane konsole obecnej generacji?

PS3 ostatnia konsola generacji single player; porazka sony

Xbox 360 - rewolucja online, sukces M$.

Taka prawda.

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Ah, no i przy okazji Wii. Konsola, która zmiażdżyła rywali i pozwoliła na odrodzenie się Nintendo. Ale to tylko przy okazji. W końcu sprzęt, który sprzedał się prawie tak dobrze jak cała reszta razem wzięta nikogo nie obchodzi. A już napewno nie tru hardkor plajaz :lol:

Opublikowano

Zaraz sie Mendrek obudzi i walnie posta na milion znakow jakim to sukcesem jest PS3, PSN, darmowe gry w platnym Plusie i exy w ktore nie gral. Czekamy.

Opublikowano

Ah, no i przy okazji Wii. Konsola, która zmiażdżyła rywali i pozwoliła na odrodzenie się Nintendo. Ale to tylko przy okazji. W końcu sprzęt, który sprzedał się prawie tak dobrze jak cała reszta razem wzięta nikogo nie obchodzi. A już napewno nie tru hardkor plajaz :lol:

Tak nie do końca z tą sprzedażą, bo obecnie Wii to chyba ok 96 mln, a X360 + PS3 to ok. 135 mln ;)

Opublikowano

Tylko że Wii od początku zarabiało na siebie.

Dla mnie ta generacja zostanie zapamiętana pod hasłem "dymamy naszych klientów gdzie się da", czyli wszelkie dodatki i inne bzdurne opłaty.

Opublikowano

A ja niezmiennie uważam, że ta drama na temat DLC to gruba przesada. Większość z nich to jakieś pierdoły albo mocno średnie sidequesty. Jakbyście porównali stare gry z nowymi, to by się pewnie okazało, że nowe gry bez DLC są 5x bardziej rozbudowane niż stare "kompletne". A kiedy faktycznie czułem, że DLC zostało dosłownie wycięte z gry - ME3 i From Ashes i Leviatan.

Opublikowano

Ciekawe czy w Forza Horizon będą do DLC wrzucać auta, które są już w Forza 4.

To się chyba będzie kwalifikowało do lekkiego dymania klienta?

Opublikowano

Ciekawe czy w Forza Horizon będą do DLC wrzucać auta, które są już w Forza 4.

To się chyba będzie kwalifikowało do lekkiego dymania klienta?

A dlaczego niby? Przecież to dwie zupełnie różne gry, a sama Forza Horizon ma jakieś 2-3x więcej aut niż podobne ścigałki.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Dlatego, że już mają je zrobione i niewielkim nakładem pracy mogą zarabiać na nich. Chyba tylko muszą im światła włączyć i gotowe ;)

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

Czyli wychodzisz z założenia, że jak obecny car count Forza 4 to 670, a Forza Horizon np. 170, to powinieneś dostać teraz 500 aut gratis? :P Albo, że Forza 4 powinna na premierze kosztować 100 zł, bo większość aut było już w Forza 3 :P

To jest biznes, tu wszystko robi się dla zysku.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

To co maja powiedziec biedni fani sony?

Ctrlc C ctrl V z... playstation 2 XDDDDDDDDDDDD

To jest dopiero zalosne :)

Opublikowano

No a nie? :P

A tak serio to jeśli będą je sprzedawać, to powinny chociaż być tańsze niż te w DLC do F4 ;)

Opublikowano

powinno być tak że jak ma się save z forza 4 albo płytkę to dostajemy tych kilka aut a nie płacimy 2 raz za te same auta .

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
Dla mnie ta generacja zostanie zapamiętana pod hasłem "dymamy naszych klientów gdzie się da", czyli wszelkie dodatki i inne bzdurne opłaty.
Na obecnej generacji dopiero badali teren. Zabawa to się zacznie na kolejnej, bo producenci zauważyli, że gracze to lemingi, które kupią wszystko, nawet grę pociętą na kilka kawałków.

Nie rozumiem dlaczego ludzie dają przyzwolenie na robienie z siebie idiotów. Czy tak naprawdę trudno zagłosować portfelem? Ja np. od czasów "dlc" do Resident Evil 5 (o kilkukrotnym odświeżaniu gry przez dodanie jednego wyrazu w nazwie nawet nie wspomnę) nawet nie patrzę w stronę Capcom; zwyczajnie ta firma dla mnie nie istnieje. Na tej samej zasadzie nie kupuję zdrapek z goldem, bo sam fakt płacenia za multi wydaje się być absurdalny a i idea "abonamentu" jest nieopłacalna dla takiego niedzielnego gracza jak ja (jeśli już chcą wprowadzać opłaty za multi to niech to będzie licznik godzin online a nie licznik przydatności do użycia). Nie kupuję również "edycji kolekcjonerskich" (wypuszczanych w nakładzie 100k egzemplarzy), bo i tutaj robią z ludzi idiotów i albo "kolekcjonerka" od regularnej różni się jakimś pamfletem szumnie określanym artbookiem albo wygląda jak EK Borderlands 2 czy wspomnianego wcześniej Residenta. Pamiętacie jak ludzie piali z zachwytu jak wyszła EK Wiedźmina? Że masa dodatków, że cena dobra etc. Kiedyś to była norma i wydawcy musieli się postarać przy edycjach kolekcjonerskich, dzisiaj wystarczy dodać kawałek plastiku i jakieś pierdoły w postaci kodu i ludzie lecą na złamanie karku.

No ale czyja to jest wina? Ktoś powie "pazernych producentów, którzy nie dbają o gracza". Nie, to jest wina tylko i wyłącznie graczy, bo jeśli jest popyt jest i podaż; gdyby nagle takie "kolekcjonerki" przestały mieć wzięcie to myślicie, że ten stan rzeczy by się utrzymał?

Opublikowano

Na tej samej zasadzie nie kupuję zdrapek z goldem, bo sam fakt płacenia za multi wydaje się być absurdalny

zaraz wpadnie jakis xbot i Ci wyjasni, ze powinienes dziekowac za to, ze mozesz placic ms za multi, bo dzieki temu jest stabilny!

nie to co te darmowe multi na pc :P

Opublikowano

Placenie 100zl rocznie za Golda jest chu.jowe ale nic sie na to nie poradzi jak chce sie grac w Halo i Gearsy po sieci (tylko w te dwie serie gram online, za smiesznego BFa czy Killzone w zyciu bym nie placil) a to ze dziala dzieki temu lepiej niz online na PS3 to juz tylko problem sonoklapow.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Czy lepiej, osobiście po latach grania, raz to na xboxie, raz na ps3, różnic wielkich nie widziałem. X game chat działał super, ale to tylko to. Dla niektórych, "aż to" ;) Ta ola boga przewaga xboxa, to lekka przesada. Wiadomo, Little Big Planet przy premierze działał żałośnie. Ale jak działały Gearsy 2 ? Ano załośnie, jak trafiło się na beznadziejnego hosta, to nie dało się grać, więc za co ja płaciłem ?

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

Myślę, że takiemu kwiatkowi nie można dać zginąć w cytatach.

2013 rok, kolejna epicka epickość w wykonaniu Kratosa, oryginalna, filmowa ze znakomitym scenariuszem historia, a w roli głównej Ellen Page, a także najlepsza gra tej generacji, która wyznaczy nowe ścieżki dla twórców gier, TLoU. Tak miej więcej wygląda przyszły rok dla posiadaczy PS3. Xboty za to po ograniu nowych Girsów przy których nie wiadomo kto pracuje, przesiądą się na WiiU i będą grać w Batman AC.

To jest dobre :). Jak zwykle, Sonyboje tylko patrzą w przyszłość i spuszczają się na samą myśl "jak to będzie zaje,biście". Sorry, ale ja nie mam czasu mając Xboksa na takie prorokowanie, tu i teraz mam zbyt dużo dobrych gierek do ogrania.

A już sugerowanie, że jak w grze jest znana pani Page, a nie jakiś team no-name'ów, to będzie to hicior... Serio, kogo to obchodzi?

EDIT: W ogóle co to za mania pucowania się do gierek, które datę premiery mają gdzieś w nieskończoności? Już od roku słucham o Beyond, The Last of Us, jak to nie pozamiata wszystkiego, co istnieje. Te gry mi się już zdążyły znudzić zanim się pojawiły ;/.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Ten rok Sony sobie wyraźnie odpuściło, dobrych gier eksluzywnych strasznie mało, dla niektórych nawet brak. Cóż, Vita miała premierę, może to przez to. Ale faktycznie, przyszły rok zapowiada się bardzo dobrze, bo o ile God Of War to powtórka z trójki, to The Last of Us zapowiada się niesamowicie, nowa gra Cage'a również mnie intryguje, będzie spoko, szkoda tylko, że nic nie zdążyło na tegoroczne Święta. Ale gadane, że "Sonyboye" patrzą w przyszłość, jest śmieszne, poprzednie lata były bardzo grube dla posiadaczy PS3, bardzo dobrych gier wyszło naprawdę sporo. A teraz mamy powoli koniec tej generacji, więc pewnie część zespołów tworzy już coś na PS4.

EDIT: W ogóle co to za mania pucowania się do gierek, które datę premiery mają gdzieś w nieskończoności? Już od roku słucham o Beyond, The Last of Us, jak to nie pozamiata wszystkiego, co istnieje. Te gry mi się już zdążyły znudzić zanim się pojawiły ;/.

Bo zapowiadają się rewelacyjnie ?

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

jak mnie pamięć nie myli to Beyond zapowiedzieli na tegorocznym e3 w czerwcu więc jeśli do Ciebie 4 miesiące to rok to aż strach się bać następnych spostrzeżeń

Opublikowano

Cage to niech nauczy się pisać scenariusze i nakreślać postacie od ludzi odpowiedzialnych za epizody The Walking Dead. Po ograniu tej gry "dzieła" Cage'a wypadają dla mnie śmiesznie.

Edytowane przez Kymel

Opublikowano

Ale czekajcie, czy to nie rok 2012 miał pozamiatać. Ile to ja się nie naczytałem poematów Mendrka o miażdżącej ilości exów na PS3 i biedzie na X360 (Halo, Girsy, Forza, Halo, Girsy, Forza...). Teraz się okazuje, że w 2012 posucha w obozie Sony, ale za to 2013 będzie ultra! Here we go again... :).

Opublikowano

zaś wciskasz wszystkich do jednego worka... dla Ciebie pan M to wszyscy posiadacze ps3.

a "fani" xboxa się nie podniecali halo 4 po zapowiedzi i natychmiast okrzyknięto go fps roku wg. fanów serii.

Opublikowano
2013 rok, kolejna epicka epickość w wykonaniu Kratosa, oryginalna, filmowa ze znakomitym scenariuszem historia, a w roli głównej Ellen Page, a także najlepsza gra tej generacji, która wyznaczy nowe ścieżki dla twórców gier, TLoU. Tak miej więcej wygląda przyszły rok dla posiadaczy PS3. Xboty za to po ograniu nowych Girsów przy których nie wiadomo kto pracuje, przesiądą się na WiiU i będą grać w Batman AC.

ja i tak mam w co grać, obecnie pes2013, dishonored, a w kolejce czeka re5 i bulletstorm

[Yeti mode on]

2012 rok, Jeden z najlepszych RPG ze znakomita fabula, swietnymi postaciami i swiatem od ktorego ciezko sie oderwac (Wiedzmin 2), fantastyczna scigalka w postaci Horizon a takze najlepszy fps tej generacji. Sponyboty pewnie juz dawno przesiadli sie na Wii.

A za rok i tak bede mial w co grac, Bioshock Infinite, Crysis 3, Gearsy, Metro i duzo wiecej...a w kolejce czekaja Sleeping Dogs i Dishonored.

[/Yeti mode off]

:P

Edytowane przez Magik

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.