Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

Emet: Co do tego AI. W Halo w przeciwieństwie do innych FPS'ów poziomy trudności (cztery) różnią się od siebie nie tylko dopakowaniem przeciwników, ale także skryptami dla AI.

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Mendrek, faktycznie nieszczęśliwie to napisałem i za to przepraszam. Ale fakt jest faktem, że nie potrafię pojąć dlaczego ktoś z wolnego wyboru miałby grać w Just Cause zamiast w Uncharted, albo w Outland zamiast w Donkey Kong Country Returns. Teraz możesz mi odpisać?

Opublikowano

No ciezko zrozumiec ze ktos ma inne zdanie.

Opublikowano

Z miłości do gier kupiłem wszystkie platformy do grania. Bo nie wiem jak można kochać gry i olać Super Mario Galaxy, Halo Reach, Uncharted, Zelda: Skyward Sword, Alan Wake i dziesiątki innych przegenialnych gierek

Normalnie. Jeżeli komuś nie podoba się dany tytuł, to nie będzie się zmuszał do grania w niego. Tu nie ma żadnej filozofii, a zwykłe preferencje.

Opublikowano

Tylko on nie wie, czy podoba mu się ten tytuł, bo w życiu w niego nie grał. Widział tylko jakieś screeny w Internecie (jeśli w ogóle zadał sobie trud ich wyszukania), wie, że gra jest na Wii i tyle, już mu się gra nie podoba.

To tak jakbyś nigdy nie jadł pomidorowej, ale mówił, że jej nie lubisz, bo robiła ją Twoja ciocia ;/.

Opublikowano

Ja przecież nie wyciągam gier z kapelusza, tylko z gatunków, które Mendrkowi pasują (platformery 2D). Kurde, to tak jakby ktoś mówił, że lubi samochody sportowe i twierdzi, że woli Hyundai Coupe niż Ferrari California. No kłamie i tyle, nie ma innej opcji

Opublikowano

Ja się głównie odnosiłem do stwierdzenia: "Bo nie wiem jak można kochać gry i olać...". W kwestie preferencji Mendrka nie wnikam.

Opublikowano

Jedna rzecz jest tutaj zadziwiająca tj jakieś "ale" bo dla kogoś ważna jest platforma. Kur.. I co z tego.? Tak było zawsze od kiedy pamietam. Jedni woleli ATARI a drudzy Commodore a jeszcze inni Amiga, PC czy Maca. Od zawsze każdy wybierał sprzęt jaki bardziej mu odpowiadał w szeroko rozumianym tego słowa znaczeniu. Najbardziej zabawne jest to, ze fanii Xboxa chcą uchodzić tutaj za tych pseudo obiektywnych bo przecież oni przy wyborze swojego sprzętu nie kierowali sie stricte platforma tylko innymi przesłankami. Zrozumiecie jedna rzecz raz a dobrze: ludzie kierowali sie kiedyś platforma, marka sprzętu i robią to do dnia dzisiejszego. Wasz problem polega na tym, ze nie możecie zadzierżyć, że marka Playstation w swiecie a w szczególności w Polsce odgrywa wielka role. Przykro mi z tego powodu, ze wasza ulubiona konsola nie ma tak wielkiego przebicia w Europie jak w USA.

Edytowane przez Dixi

Opublikowano

Olać =/= zagrać i stwierdzić, że to nie to. I nie mówię tego w kontekście "zwykłego" gracza. Tylko w kontekście deklarującego miłość do GIER Mendrka

Opublikowano

Albercie, przeprosiny przyjęte, ale nadal czekam aż Ci powaga wróci. Bo chyba nie uważasz, że Infamous 2 to Huyndai Coupe?

Akurat platformówki 2D to nie jest dla mnie priorytet. Są nimi:

1. FPS-y

2. Bijatyki

3. Sanboxy

Poza tym lubię dojrzałe klimaty, dobre fabuły i brutalność.

Teraz spójrz na Wii. Już wiesz, czemu jej nie wybrałem? I co, nie jestem graczem pewnie? Sorry, nie mam aż tyle sposobności by kupić Wii dla Mad Worlda, Tatsunoko vs. Capcom i Monster Hunter 3. PS3 najlepiej wypełnia mój czas i moje gusta.

Btw. Ferrari California to z Ferrari akurat gorszy model, ot ładnie wygląda ;)

Opublikowano

Jedna rzecz jest tutaj zadziwiająca tj jakieś "ale" bo dla kogoś ważna jest platforma. Kur.. I co z tego.? Tak było zawsze od kiedy pamietam. Jedni woleli ATARI a drudzy Commodore a jeszcze inni Amiga, PC czy Maca. Od zawsze każdy wybierał sprzęt jaki bardziej mu odpowiadał w szeroko rozumianym tego słowa znaczeniu. Najbardziej zabawne jest to, ze fanii Xboxa chcą uchodzić tutaj za tych pseudo obiektywnych bo przecież oni przy wyborze swojego sprzętu nie kierowali sie stricte platforma tylko innymi przesłankami. Zrozumiecie jedna rzecz raz a dobrze: ludzie kierowali sie kiedyś platforma, marka sprzętu i robią to do dnia dzisiejszego. Wasz problem polega na tym, ze nie możecie zadzierżyć, że marka Playstation w swiecie a w szczególności w Polsce odgrywa wielka role. Przykro mi z tego powodu, ze wasza ulubiona konsola nie ma tak wielkiego przebicia w Europie jak w USA.

Świadomie wybrać którąś platformę i po prostu cieszyć się z gier, a ślepo kochać jedną z nich, starać się nawrócić każdą zbłąkaną owieczkę z przeciwnego obozu i wku.rwiać po drodze całe forum Swoimi przekonaniami, to dwie różne sprawy. ;/

Opublikowano

Ok, powiedziałeś to jasno i wprost. Teraz tylko daj sobie spokój z mówieniem, że nie kupiłeś Wii i X360, bo PS3 Ci całkowicie wystarcza. Bo 3 gry to aż nadto powodów, żeby kupić konsolę. No i nie wątpię, że znajdą się inne gry. Tyle ode mnie

Humulin, +1

Opublikowano

Jak grochem o ścianę...

E: W dodatku usuwa Swoje posty, co za zakompleksiony dzieciak.;/

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

Ok, powiedziałeś to jasno i wprost. Teraz tylko daj sobie spokój z mówieniem, że nie kupiłeś Wii i X360, bo PS3 Ci całkowicie wystarcza. Bo 3 gry to aż nadto powodów, żeby kupić konsolę. No i nie wątpię, że znajdą się inne gry. Tyle ode mnie

Humulin, +1

Nie rozumiem. Dlaczego mam tak nie mówić, skoro tak jest? Wii nawet tymi 3 tytułami nie jest w stanie mnie przekonać. W życiu są istotne priorytety. Jeśli lepiej mi się jeździ Oplem, to wolę Opla, i nie kupię np. Forda “bo tam ładniejsza skrzynia biegów”. PS3 ma wystarczająco dużą i mocną bibliotekę która gasi te tytuły, wedle mych gustów.

Właśnie xboty, słuchajcie Humulina - i skończcie zawistnie hejtować Sony Playstation, bo ludzi błędnie zniechęcacie. Pozwólcie Playstation dominować beztrosko w Polsce i Europie, bo zwyczajnie na to zasługuje.

I nie bądźcie tak zaślepieni. Mazzeo, słyszysz? I co, znalazłeś już te wady X360, czy nadal nic? :>

Opublikowano

Świadomie wybrać którąś platformę i po prostu cieszyć się z gier, a ślepo kochać jedną z nich, starać się nawrócić każdą zbłąkaną owieczkę z przeciwnego obozu i wku.rwiać po drodze całe forum Swoimi przekonaniami, to dwie różne sprawy. ;/

Tylko tutaj taka retoryka nie ma miejsca bo większość osób co posiada Xboxy uparcie chce wmówić wszystkim posiadaczom Ps3 jaka ta konsola jest zła na tle fajnego Xboxa 360. To głownie oni hejtuja tutaj w temacie. Czepiacie sie Mendreka a udajecie slepych na wpisy innych userow posiadaczy kloca. Nie będę wymieniał ich po nikach bo każdy wie o kim mowa. Hipokryzja tych ludzi jest niebywała bo atakują Menderka a sami zachowują sie dużo, dużo bardziej fanbojsko niż on.

Opublikowano

Wasz problem polega na tym, ze nie możecie zadzierżyć, że marka Playstation w swiecie a w szczególności w Polsce odgrywa wielka role. Przykro mi z tego powodu, ze wasza ulubiona konsola nie ma tak wielkiego przebicia w Europie jak w USA.

Sry ale możesz mi wyjaśnić co to słowo znaczy ? Nie znam go , w słowniku go też nie a co za tym idzie nie znam jego znaczenia przez co gubię kontekst twej wypowiedzi.

Co do Halo (mam na myśli poprzednie odsłony bo w 4 nie grałem jeszcze) to tak Ai wyróżniało i nadal się wyróżnia na tle konkurencji taka jest prawda.Co do korytarzy to tak Halo jest korytarzowym FPS'em tyle że znowu na tle konkurencji te korytarze są naprawdę duże i dają świetne złudzenie otwartego świata ale Halo nie było sandboxem i nie będzie i takich farmazonów proszę mi tu czasem nie pisać.

Opublikowano

Po pierwsze większość tych xbotów posiada PS3, więc wie o czym pisze. Po drugie taka jest prawda, PS3 jest fatalne (gry na PS3 są genialne dla odmiany).

Mendrek, jeżdżę Alfą. I ją uwielbiam. Ale uwielbiam też Ferrari. I gdyby mnie było stać to bym je kupił. Nawet jakbym miał nim wyjeżdżać raz w miesiącu. Czaisz analogię? Spoko, wiem, że masz inne priorytety niż konsole i gry. Szanuję to. Ale Ty też uszanuj zdanie innych, których zwyczajnie stać na wszystkie sprzęty i potrafią zauważyć ich wady. I których drażni Twoja retoryka oparta na właściwie niczym.

Opublikowano

Natomiast piszesz też, że dla ciebie nie liczy się platforma, tylko gry.. po czym walisz tekst o "deklach z gejstacji". No sorry... ale to dowodzi, że jednak liczy się dla ciebie platforma.. czyli twój ukochany Xbox

Trzeba byc baranem, zeby nie zrozumiec ze pilem do kilku jednostek na tym forum, no ale spoko. Widac gejstacja cie zabolala (mimo, ze nie pierwszy raz pojawilo sie to stwierdzenie).

Opublikowano

Między Sony a MS jest równowaga jak by ktoś nie zauważył. Już wyjaśniam Sony dało dupy przy tworzeniu konsoli czego powiedzieć o platformie MS nie można powiedzieć bo jest udanym projektem. Zaraz ktoś wyskoczy gdzie ta równowaga ? Jest panowie i panie. Sony nawaliło w kwestii sprzętu ale za to nadrabia to jeśli chodzi o gry natomiast w tej dziedzinie to MS daje znowu dupy wiec jak widzicie równowaga została zachowana.

W skrócie i łopatologicznie Sony (kiepska konsola , świetne exy) vs MS (świetna konsola , olewanie tematu ex'ów) jak widać równowaga w naturze została zachowana.

Opublikowano

Wasz problem polega na tym, ze nie możecie zadzierżyć, że marka Playstation w swiecie a w szczególności w Polsce odgrywa wielka role. Przykro mi z tego powodu, ze wasza ulubiona konsola nie ma tak wielkiego przebicia w Europie jak w USA.

Sry ale możesz mi wyjaśnić co to słowo znaczy ? Nie znam go , w słowniku go też nie a co za tym idzie nie znam jego znaczenia przez co gubię kontekst twej wypowiedzi.

Co do Halo (mam na myśli poprzednie odsłony bo w 4 nie grałem jeszcze) to tak Ai wyróżniało i nadal się wyróżnia na tle konkurencji taka jest prawda.Co do korytarzy to tak Halo jest korytarzowym FPS'em tyle że znowu na tle konkurencji te korytarze są naprawdę duże i dają świetne złudzenie otwartego świata ale Halo nie było sandboxem i nie będzie i takich farmazonów proszę mi tu czasem nie pisać.

Literowka, miało być zdzierżyc. Doskonale o tym wiesz także nie udawaj głupiego.

Po pierwsze większość tych xbotów posiada PS3, więc wie o czym pisze. Po drugie taka jest prawda, PS3 jest fatalne (gry na PS3 są genialne dla odmiany).

Mendrek, jeżdżę Alfą. I ją uwielbiam. Ale uwielbiam też Ferrari. I gdyby mnie było stać to bym je kupił. Nawet jakbym miał nim wyjeżdżać raz w miesiącu. Czaisz analogię? Spoko, wiem, że masz inne priorytety niż konsole i gry. Szanuję to. Ale Ty też uszanuj zdanie innych, których zwyczajnie stać na wszystkie sprzęty i potrafią zauważyć ich wady. I których drażni Twoja retoryka oparta na właściwie niczym.

.

To, ze posiadają PS3 oznacza, ze pisza prawdę? Bzdura.

Opublikowano

To, że posiadają PS3 oznacza, że piszą na podstawie własnych doświadczeń i odczuć. Mendrek nie zna nawet własnego sprzętu, a co dopiero inny

Opublikowano

To, że posiadają PS3 oznacza, że piszą na podstawie własnych doświadczeń i odczuć. Mendrek nie zna nawet własnego sprzętu, a co dopiero inny

Wiesz, jeżeli dla kogoś priorytetem jest headset oraz gry multiplatformowe to nie wiem jakbyśmy starał sie to za kija nie przekonasz tych ludzi do zmiany zdania.

Edytowane przez Dixi

Opublikowano

Albercie...

Po drugie taka jest prawda, PS3 jest fatalne

... znowu powaga ucieka (teraz to nawet na hulajnodze). Nie wspomnę, że przy Wii PS3 technicznie i multimedialnie to jak next gen przy past genie, ale sukces Wii tkwi gdzieś indziej, o czym też pisałem.

Po pierwsze większość tych xbotów posiada PS3, więc wie o czym pisze.

Już pisałem jak działają mechanizmy obronne xbotów. Rozumiem krytykować PS3, nawet ja dałem listę rzeczy w których Sony dało ciała, ale krytykować z du.py albo nie widzieć belki w oku swej konsoli, to rzecz na którą się nie godzę.

Mendrek, jeżdżę Alfą. I ją uwielbiam. Ale uwielbiam też Ferrari.

Co Ty z tą Alfą i Ferrari? Dwie różne klasy. Chyba nie chcesz nas tu zabić śmiechem, pisząc że Wii to Ferrari? :D Bliżej już Wii do Smarta - ładne, małe, innowacyjne, i dla określonej grupy osób (i nawet sprzedaje się lepiej). Cóż, Smart może i uroczy, ale faktycznie wolę Ferrari.

Szanuję to. Ale Ty też uszanuj zdanie innych, których zwyczajnie stać na wszystkie sprzęty i potrafią zauważyć ich wady.

To, że mam stały wgląd we wszystkie nowe konsole, to tam kij. Lecz PRZYNAJMNIEJ wobec konsoli którą posiadam niech te wady mają sens i miejsce, a nie są bzdurnym hejtem jak teksty w stylu “PS3 jest fatalne“ (kropka).

I których drażni Twoja retoryka oparta na właściwie niczym

Niepotrzebny tekst, będący przy okazji oszczerstwem. Szkoda, a tak miło się nam dyskutowało...

Opublikowano

Literowka, miało być zdzierżyc. Doskonale o tym wiesz także nie udawaj głupiego.

Chciałem ci delikatnie zwrócić uwagę , bo momentami piszesz jak obcokrajowiec ( jesteś nim ? jeśli tak to sry) który ma problemy z polskim.

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Natomiast piszesz też, że dla ciebie nie liczy się platforma, tylko gry.. po czym walisz tekst o "deklach z gejstacji". No sorry... ale to dowodzi, że jednak liczy się dla ciebie platforma.. czyli twój ukochany Xbox

Trzeba byc baranem, zeby nie zrozumiec ze pilem do kilku jednostek na tym forum, no ale spoko. Widac gejstacja cie zabolala (mimo, ze nie pierwszy raz pojawilo sie to stwierdzenie).

Tyle, że te dekle są po obydwu stronach a nie tylko po str. "gejstacji". Jasne.. nikt wprost nie przyzna się do fanbojstwa.. ale i tak każdy swoje wie :)

Emet: Co do tego AI. W Halo w przeciwieństwie do innych FPS'ów poziomy trudności (cztery) różnią się od siebie nie tylko dopakowaniem przeciwników, ale także skryptami dla AI.

I to jest normalna uargumentowana odpowiedź a nie durne najazdy w stylu "debil od jutuba".

Może to by wyjaśniało zachowanie AI na tych gameplayach.. może ktoś grał na niskich poziomach trudności.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.