Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

no fajnie tylko to nie jest druga misja, trzymać tak dalej sonybociarnio, mistrzowie YT :)

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

To ze "nie widzisz szans" mnie akurat (pipi) obchodzi chce porownanie po cichu liczac na to ze 2K spielo dupe i wydalo wersje ktora wyglada dobrze na PS3. Bo zawsze moge sobie kupic ta gre na PC

Nie mam po co trollowac jak Karol bo mam Wii PS3 xO DC i mitycznego kompa za 7k ...

To lepiej napisz skąd masz takie info, że ta gierka raz lepiej wygląda na X360 a raz na PS3? Odpal sobie filmiki na youtube i obadaj, tam gołym okiem widać która wersja jest ładniejsza (choćby publiczność- tip, w jednej wersji jest bardziej kanciasta). Jest poprawa w porównaniu do lat ubiegłych, ale do poziomu 3-rdzeniowej konsoli jeszcze trochę zostało.

Opublikowano

ufff dobrze,że Daddy zdążył napisać,że to jest ta legendarna druga misja bijąca wszystko na konsolach bo po zobaczeniu tego filmiku od Dratewki już chciałem do forumowej bojówki x360 pisać PW by podzielili się ze mną danymi do ich dilera :P

To dalej czekam na link :)

Opublikowano

no fajnie tylko to nie jest druga misja, trzymać tak dalej sonybociarnio, mistrzowie YT :)

byl na yt caly gameplay z halo4 ale niestety ms wywalil :(

ale z tego cos bylo uzywane. Pamitam tutaj gify jak Chef patrzy na te cale niebo i pisane bylo jaki duzy swiat jest :P

ps. mam gdzies sony, niestety duzo blizej mi do m$

Kurde nie udalo sie wywolac flame musze isc na korepetycje do mendrka

Opublikowano

Po obadaniu po raz kolejny dostępnych materiałów, też zaczynam wątpić w graficzny mayhem jaki szukuje Blog 27 w swojej najnowszej składance "Smerfne Hity 4"

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Po obadaniu po raz kolejny dostępnych materiałów, też zaczynam wątpić w graficzny mayhem jaki szukuje Blog 27 w swojej najnowszej składance "Smerfne Hity 4"

zabawne, ha ha. naprawdę.

Opublikowano

To może " O Mistrzu " pokażesz nam w końcu ten legendarny poziom ? <_<

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

To może " O Mistrzu " pokażesz nam w końcu ten legendarny poziom ? <_<

Raczej nie bo go nie znajdzie w sieci , w tej kwestii MS (usuwania nie autoryzowanych materiałów z H 4) działa bardzo aktywnie. Byś musiał poprosic kogoś kto ma pirata by wrzucił ewentualny materiał z drugiej misji i tak było by to chwilowe rozwiązanie. Tym którzy go nie widzieli ( w tym i ja) pozostaje czekać do premiery :)
Opublikowano

Nie chce psuc sobie zabawy, wiec nie ogladam tych filmow, ale na sam fakt, ze w ogole powstaja takie dyskusje juz sie jaram. Po raz pierwszy od dawna dostane gre nie tylko z poteznym gameplayem, ale i sliczna grafika, co i tak mnie milo zaskoczylo!

Opublikowano

Po pierwsze Youtube usuwa wszelkie filmiki z pirackiej kopii.

Po drugie IMO drugi poziom jest "taki se" (poziom otwarcia reach).

W grze sa znacznie ladniejsze momenty.

Niestety mój drogi przyjacielu ;) to nie do końca tak. Tak, obecnie we wszystkich grach stosowane są wypalone cienie (zmieni się to dopiero, jak sprzęt będzie na tyle mocny aby rzeczywiście na skalę "masową" wykorzystać w grach dosyć wysokiej jakości Global Illumination (pseudo-radiosity). Ale chodzi tu o jakieś stosunkowo niewielkie, miękkie cienie w miejscach gdzie nie ma bezpośredniego źródła światła dającego również real-time'owy cień .

No dokladnie:) Tyle ze akurat w H4 zwiekszyli liczbe cieni real-time w stosunku do Reach (widac to najbardziej w Forge).

W kazdym badz razie Daddy chyba nie pisal o najbardziej zaawansowanej technicznie grze na konsole (to pewnie bylby Crysis 2) tylko najladniejszej (w jego opinni oczywiscie).

A jedno niekoniecznie rowna sie drugiemu. Niech za przyklad posluzy GT5. Niby ma wszystkie cienie w czasie rzeczywistym, niby dym jest wolumentryczny, jednak w mojej opini to jedne z brzydszych elementow tej gry.

Dlatego dla mnie nie jest wazne w jaki sposob osiagneli dany efekt, tylko jak on sie prezentuje na ekranie (nie wiem czy god raye w H4 to pelna wolumentryka ale wyglada toto niegorzej niz ten sam efekt w pecetowym Wiedzminie 2).

Ale ogolnie nie zgadzam sie z twierdzeniem jakoby H4 bylo najladniejsza ga na konsolach. Jedna z najladniejszych - jak najbardziej.

Mowienie o jakiejkolwiek grze w ten sposob jest moim zdaniem bezsensowne. Bo jak porownac Uncharted do Crysisa 2 czy GOW, Gearsow czy GOW3.

Wszystkie wygladaja swietnie, kazda na swoj sposob:)

Opublikowano
  • Autor
Kolejny po bodajże szpicu (szewczykdratewka) amator jutuba. Nie no kur.wa, zaraz wrzuce tu filmik z egzekucjami z KZ3 i powypisuje bzdury w stylu "haha ale ci helghaści to debile dają sobie wydłubywać oczy"

No.. bo pewnie napisałem, że AI w Halo na pewno ssie i "w ogóle"?

Napisałem przypuszczenia po tym co widać na filmiku (moze ty bohaterze grałeś już w pełną wersję i wiesz jakie jest AI w H4?

Zaznaczyłem też, że to może moje błędne wrażenie. tyle, że oczywiście fani (fanboje) Halo nie zniosą nawet grama krytyki skierowanej w stronę ich gry.. bo oczywiście wszystko jest NAJ.

Co do KZ to możesz sobie wrzucać co chcesz.. wali mnie to :turned:

Jest tu klub miłośników jutuba na czele z moderatorem i jednocześnie największym klaunem foruma, chcesz dołączyć do niego?

Krytyką krytyką, bo można to zrobić sensownie jak to zrobił np. Milan niedawno, ale można też odpjerdalać komedię gdzie filmik z jutuba zrobiony przez jakiegoś pirata na easy miałby unaoczniać jak zaawansowane jest AI.

ps. Co do tych modeli to nadal piszesz swoje... To, że modele w fazie produkcji mają ze sobą coś wspólnego (raczej wiem o tym więcej niż ty więc daruj sobie takie mnie "informowanie") nie oznacza, że są to te same modele.... bo nie są. Tak ciężko to pojąć?

No spoko, bo człowiek z 343 industries pisał co innego na twitterze. Z resztą to nie jest ważne, ważne że próbujesz mi wmawiać coś czego nie napisałem, CGI zrobione przez 343 a nie przez firmę zewnętrzną pokazuje że mają już możliwości na zrobienie gry na next geny, tylko tyle i aż tyle, trzeci raz już o tym piszę i więcej nie będę, a ty pisz bzdury dalej :F

ale uprzedzam 1 minuta i 15 sekund na poczatku to jest cgi. :)

beka z jutubowych masterów

Opublikowano

Po pierwsze Youtube usuwa wszelkie filmiki z pirackiej kopii.

Po drugie IMO drugi poziom jest "taki se" (poziom otwarcia reach).

W grze sa znacznie ladniejsze momenty.

Niestety mój drogi przyjacielu ;) to nie do końca tak. Tak, obecnie we wszystkich grach stosowane są wypalone cienie (zmieni się to dopiero, jak sprzęt będzie na tyle mocny aby rzeczywiście na skalę "masową" wykorzystać w grach dosyć wysokiej jakości Global Illumination (pseudo-radiosity). Ale chodzi tu o jakieś stosunkowo niewielkie, miękkie cienie w miejscach gdzie nie ma bezpośredniego źródła światła dającego również real-time'owy cień .

No dokladnie:) Tyle ze akurat w H4 zwiekszyli liczbe cieni real-time w stosunku do Reach (widac to najbardziej w Forge).

W kazdym badz razie Daddy chyba nie pisal o najbardziej zaawansowanej technicznie grze na konsole (to pewnie bylby Crysis 2) tylko najladniejszej (w jego opinni oczywiscie).

A jedno niekoniecznie rowna sie drugiemu. Niech za przyklad posluzy GT5. Niby ma wszystkie cienie w czasie rzeczywistym, niby dym jest wolumentryczny, jednak w mojej opini to jedne z brzydszych elementow tej gry.

Dlatego dla mnie nie jest wazne w jaki sposob osiagneli dany efekt, tylko jak on sie prezentuje na ekranie (nie wiem czy god raye w H4 to pelna wolumentryka ale wyglada toto niegorzej niz ten sam efekt w pecetowym Wiedzminie 2).

Ale ogolnie nie zgadzam sie z twierdzeniem jakoby H4 bylo najladniejsza ga na konsolach. Jedna z najladniejszych - jak najbardziej.

Mowienie o jakiejkolwiek grze w ten sposob jest moim zdaniem bezsensowne. Bo jak porownac Uncharted do Crysisa 2 czy GOW, Gearsow czy GOW3.

Wszystkie wygladaja swietnie, kazda na swoj sposob:)

Temat do zamknięcia.

A nie... zaraz, przecież nadal jest tu Mendrek 'The Clown'.

Edytowane przez Humulin

Opublikowano
  • Autor

A właśnie, przecież 343 dodało do każdego elementu w Forge'u realtime'owe cienie, nawet cień postaci rzucany na broń również występuje (która gra ma coś takiego?) ale Emet wie lepiej że Halo 4 ma je wypalone, widział wszystko na YT w 240p

Opublikowano

Ale pewna czesc jest wypalona (jak w wiekszosci gier), zatem po czesci mial racje ;)

Opublikowano

A właśnie, przecież 343 dodało do każdego elementu w Forge'u realtime'owe cienie, nawet cień postaci rzucany na broń również występuje (która gra ma coś takiego?) ale Emet wie lepiej że Halo 4 ma je wypalone, widział wszystko na YT w 240p

Bo Ty widziałeś fulla Halo 4 na własne oczy. Tja.

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano
  • Autor

No tak, ja bym powiedział że jak we wszystkich grach, a nie czekaj, pewno exy na PS3 mają wszędzie cienie liczone w czasie rzeczywistym, nawet jak nie ma takiej potrzeby :>

Bo Ty widziałeś fulla Halo 4 na własne oczy. Tja.

Wystarczy że czytałem artykuł na Digital Foundry i oglądam większość wywiadów z twórcami i wiem że z tymi cieniami to jest inaczej :)

Odnośnie SSAO to widziałem jak to działa w BF3, ten efekt to dla mnie taki tam bajer :F

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

MaZzeo nie smiej sie ze mnie jestem jednym z was :

schowane w spojler poniewaz wstydze sie tego :(

SUQka.jpg

Opublikowano

Nie zapomnij Golda wykupić

Opublikowano

A Ty nowej gry od EA.

Opublikowano

A co ma EA z tym wspólnego?

Opublikowano

Level w dżungli H4 w porównaniu do 2 chaptera to jak level w muzeum unch2 w porównaniu do wioski w górach.

Rozumiem ten rage sonybotów, brak exów, gorsze mulitplaformy, gorszy online, itd. podczas gdy x360 właśnie dostaje 2 najpiękniejsze gry w swoich gatunkach, H4 i FH. :)

a ps3:

playstation-all-stars-battle-royale.jpg

2b08f72f7af1c44805b5b2f4e05058f320100427191057_20790.nphd.jpg

niestety [*]

Opublikowano

Widzisz na ps3 jest różnorodnosc exowa. Nie to co na x360.Halo,GOW,forza[*]

Halo 4 najładniejszy fps tej generacji? Wyjdzie Crysis 3 i pokaże kto jest najładniejszym fps tej generacji. Już 2 bardzo ładnie wyglądala na konsolach

Edytowane przez LionelPL

Opublikowano

Która gra? Tak na szybko co pamiętam.. KZ2, KZ3 i Crysis 1 i 2. No zobacz... NIESAMOWITE!

<_<

Kończę gadkę bo (jak już mówiłem) nie masz pojęcia o czym piszesz i nie przyjmujesz do siebie żadnych informacji... ale to twój problem :)

Edytowane przez Emet

Opublikowano
  • Autor

Nie przypominam sobie czegoś takiego w Crysis, a grałem w każdą część i to nie raz. No ale dobrze że kończysz gadkę, po co bzdurzyć dalej?

Halo 4 najładniejszy fps tej generacji? Wyjdzie Crysis 3 i pokaże kto jest najładniejszym fps tej generacji. Już 2 bardzo ładnie wyglądala na konsolach

Na konsolach nie będzie żadnych różnic między C2 a C3. Crysis 3 to będzie tym dla dwójki, czym Warhead był dla oryginału.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.