Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

Widzisz na ps3 jest różnorodnosc exowa. Nie to co na x360.Halo,GOW,forza[*]

Halo 4 najładniejszy fps tej generacji? Wyjdzie Crysis 3 i pokaże kto jest najładniejszym fps tej generacji. Już 2 bardzo ładnie wyglądala na konsolach

Mi tam wciaz nie chce mi sie wierzyc, ze HALO 4 pobilo Killzona i Crysisa 2. Jeszcze 2 tyg ! :)

Edytowane przez easye

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Emet, serio nie ma sensu takiemu Mazzeo cokolwiek tłumaczyć, bo on ślepo wierzy w marketingową papkę i hype który buduje mu w głowie pieczołowicie Microsoft. Zresztą serio chcesz by ktoś mający MC-a w avatarze zgodził się z jakąkolwiek (nawet tą słuszną) krytyką Halo? I zanim mi odpiszesz Mazz, coś tam sucharząc znowu o jakiś YT, którymi ty się napalasz przez cały rok bo nic innego robić nie możesz, to zdaj najpierw test xbota/fanboja (kto nie zda ten fanboj). Tak nazwałem proste zadanie: "Bez żadnych dodatkowych porównań i usprawiedliwień, wymienić wszystkie wady X360 lub rzeczy, w których Microsoft dał ciała w tej generacji konsol". Żeby nie było, ja test zdałem, bo jak może pamiętasz umieściłem nie tak dawno listę takich rzeczy w stosunku do Sony :)

Nemesis US: O tym co przed chwilą pisałem, ale przypomnę - ja potrafiłem obiektywnie podać nawet rzeczy które mi się w konsolach Sony nie podobają, a nie wiem czy zauważyłeś - nikt z xbotów tego nie potrafi zrobić. Więc nie wiem czemu to we mnie widzisz jakiegoś narzucającego, zwykle odpieram tutaj bzdurne hejty na PS3. Nie ukrywam jednak, że to świetna konsola - i skoro ma zalety, które mogą przynieść tyle radości graczom, to czemu by tego nie podkreślać? Czy Ty nigdy nie polecałeś czegoś komuś? Co do Wii, ok nie neguję w żadnym wypadku konsoli, bo ma świetne gry. Niestety nie bryluje w gatunkach które są moimi ulubionymi, ale i tak podziwiam. Dla mnie to numero duo obok PS3 w tej generacji, a jak ktoś woli pewne gatunki to nawet może wybrać Wii zamiast PS3, a tym bardziej za X360.

Easey: Znowu coś tam gderasz o tym w co gram, a w co nie gram - zapominając że sam niedawno pisałeś że grałeś w coś, w co nie grałeś, ale jednak grałeś - tyle że u kolegi/na pirackiej konsoli/w proroczej wizji podczas hipnozy . I zanim zaczniesz deprecjonować "gierki z Plusa" to zobacz jakie oceny zgarnęły - i nie pisz mi tu o tym "madżongu" bo to był akurat dodatek do głównego dania, zupełnie niezobowiązujący.

Raven: Faktycznie, trzeba spróbować wszystkiego w życiu, z g.ównem na czele, by móc się wypowiadać. I w ogóle najlepiej okrążyć Ziemię, żeby móc mówić że nie jest płaska. I najlepiej olać wszystkie recenzje i opinie, kupować crapy żeby pisać że to crapy. Jej, serio jesteś takim życiowym empirystą? To musisz być przy okazji bardzo bogaty. A ja jestem zdania nadal, że lepiej ustalić priorytety a wiedzę czerpać z różnych źródeł, zwłaszcza że subiektywna opinia w stadzie jest niezbyt dziś wiele warta.

Opublikowano

Emet, serio nie ma sensu takiemu Mazzeo cokolwiek tłumaczyć, bo on ślepo wierzy w marketingową papkę i hype który buduje mu w głowie pieczołowicie Microsoft. Zresztą serio chcesz by ktoś mający MC-a w avatarze zgodził się z jakąkolwiek (nawet tą słuszną) krytyką Halo? I zanim mi odpiszesz Mazz, coś tam sucharząc znowu o jakiś YT, którymi ty się napalasz przez cały rok bo nic innego robić nie możesz, to zdaj najpierw test xbota/fanboja. Tak nazwałem proste zadanie: "Bez żadnych dodatkowych porównań i usprawiedliwień, wymienić wszystkie wady X360 lub rzeczy, w których Microsoft dał ciała w tej generacji konsol". Żeby nie było, ja test zdałem, bo jak może pamiętasz umieściłem nie tak dawno listę takich rzeczy w stosunku do Sony :)

Nemesis US: O tym co przed chwilą pisałem, ale przypomnę - ja potrafiłem obiektywnie podać nawet rzeczy które mi się w konsolach Sony nie podobają, a nie wiem czy zauważyłeś - nikt z xbotów tego nie potrafi zrobić. Więc nie wiem czemu to we mnie widzisz jakiegoś narzucającego, zwykle odpieram tutaj bzdurne hejty na PS3. Nie ukrywam jednak, że to świetna konsola - i skoro ma zalety, które mogą przynieść tyle radości graczom, to czemu by tego nie podkreślać? Czy Ty nigdy nie polecałeś czegoś komuś? Co do Wii, ok nie neguję w żadnym wypadku konsoli, bo ma świetne gry. Niestety nie bryluje w gatunkach które są moimi ulubionymi, ale i tak podziwiam. Dla mnie to numero duo obok PS3 w tej generacji, a jak ktoś woli pewne gatunki to nawet może wybrać Wii zamiast PS3, a tym bardziej za X360.

Easey: Znowu coś tam gderasz o tym w co gram, a w co nie gram - zapominając że sam niedawno pisałeś że grałeś w coś, w co nie grałeś, ale jednak grałeś - tyle że u kolegi/na pirackiej konsoli/w proroczej wizji podczas hipnozy . I zanim zaczniesz deprecjonować "gierki z Plusa" to zobacz jakie oceny zgarnęły - i nie pisz mi tu o tym "madżongu" bo to był akurat dodatek do głównego dania, zupełnie niezobowiązujący.

Raven: Faktycznie, trzeba spróbować wszystkiego w życiu, z g.ównem na czele, by móc się wypowiadać. I w ogóle najlepiej okrążyć Ziemię, żeby móc mówić że nie jest płaska. I najlepiej olać wszystkie recenzje i opinie, kupować crapy żeby pisać że to crapy. Jej, serio jesteś takim życiowym empirystą? To musisz być przy okazji bardzo bogaty. A ja jestem zdania nadal, że lepiej ustalić priorytety a wiedzę czerpać z różnych źródeł, zwłaszcza że subiektywna opinia w stadzie jest niezbyt dziś wiele warta.

streszczam

PS3 Siie badyla

dziękuje dowidzenia!

Opublikowano
  • Autor

A ja spytam po raz trzeci i ostatni po co mam to robić, skoro wiesz lepiej ode mnie jakie wady ma ten sprzęt? Weź się odpjerdol w końcu i zajmij się ogrywaniem staroci z plusa lepiej.

Opublikowano

Więc nie wiem czemu to we mnie widzisz jakiegoś narzucającego, zwykle odpieram tutaj bzdurne hejty na PS3. Nie ukrywam jednak, że to świetna konsola - i skoro ma zalety, które mogą przynieść tyle radości graczom, to czemu by tego nie podkreślać? Czy Ty nigdy nie polecałeś czegoś komuś? Co do Wii, ok nie neguję w żadnym wypadku konsoli, bo ma świetne gry.

o jakiej radości piszesz? o rozmazanych i klatkujących multiplatformach, bo upadające Sony nie ma żadnych wymagań co do jakości? o obowiązkowych instalacjach, które są dłuższe niż na PC? o tych exach Sony które kończymy w jedną noc, a potem idą w obieg na allegro, gdzie na drugi dzień musimy wrócić do tych najbardziej upośledzonych multiplatform, które lubią ładować się w nieskończoność? o padających laserach, które po gwarancji kosztują prawie tyle co konsola? aha, z PS3 to żadna konsola.

Edytowane przez Fenikz

Opublikowano

A ja spytam po raz trzeci i ostatni po co mam to robić, skoro nie potrafię? Weź się odpjerdol w końcu i zajmij się ogrywaniem staroci z plusa lepiej.

Fix'ed. I nie ponawiaj tematu rzekomych staroci z Plusa, bo dobrze wiesz jak wygląda twoja biblioteka gier z Plusa nieogranych, nawet w kwestii multiplatform, a przecież w Plusie są gry nawet na premierę.

--- --- ---

Nowy update do PS3 (4.30)

Sony ogłosiło, że już jutro firmware PlayStation 3 zostanie zaktualizowany do 4.30, która przyniesie ze sobą dwie zmiany.

Po pierwsze, na PS3 wreszcie będziemy mogli przeglądać trofea zdobyte za pośrednictwem konsolki PS Vita. Po drugie, ze względu na małą popularność z oferty dla nowych użytkowników zniknie aplikacja Life With PlayStation, która dostarczała informacje o pogodzie w różnych miejscach świata.

Firmware 4.30 dla PS3 pojawi się już jutro.

Z jednej strony fajnie, że wreszcie zdobywanie na Vitę trofeów nabiera sensu, z drugiej chu.jowo że znika Life with Playstation. To nie był zwykły "kanał pogodowy", bo poza pogodą wyświetlał np. newsy z całego świata i coś jeszcze o kulturach, ale najważniejszą funkcją było połączenie z "FoldingAtHome" gdzie konsola pełniła rolę jednostki przeliczeniowej dla symulacji fałdowania białek. Jak ostatnio (miesiąc temu) tam zajrzałem, to nie było tak źle (widać ile osób używało), toteż dziwi mnie że z tego rezygnują.

Z drugiej strony pojawiły się głosy sceptyczne wobec sensu całego programu, gdyż ogółem wygląda to na takie szukanie rozwiązania metodą typu "brute force". Ale ponoć już coś tam uzyskali.

Bez bicia przyznaję, że kiedyś zostawiałem konsolę co noc by fałdowała białko (byłem nawet w drużynie, bo aplikacja miała ranking), ale ostatnio w zasadzie zaniedbałem sprawę. Powinni byli dać trofea do tej aplikacji...

Ps. Leszka/Fenikza nie czytamy nadal, prawda ludzie?

Opublikowano

jeszcze brak headsetow= kolejne upośledzenie sony.

To marne pomówienia! Ostatnio przegrałem w coopie RE5 jakieś 20-30godzin i z tego co pamiętam 3 razy osoba do mnie dołączajaca miała headset!!11

Opublikowano

kłamiesz w obronie sony, tam nikt nie ma headsetów, no może usa i kanada bo to bogacze .A jaki wniosek z tej opowieści ?, chcesz grac po sieci ? kup xboxa bo sony to fail tej generacji xDDDDD

Opublikowano

No tak, bo headsety to wydatek rzędu 200 zł i nikogo nie stać. Otóż można podłączyć do konsoli spory rodzaj headsetów i jak ktoś nie ma wyobraźni to faktycznie może ględzić, że na PS3 nikt nie ma headseta. Dosyć dawno temu grałem ze znajomym, posiadał headseta od Nokii, taki za 15 zł i działał bez zarzutu, bardzo dobrze go słyszałem.

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

akurat jemu tego nie przegadasz

Opublikowano

o ile zakup headesta nie stanowi problemu i moze wiecej osob juz go uzywa, o tyle pisanie, ze komunikacja glosowa bardzo dobrze dziala i wszystko swietnie slychac wydaje mi sie smieszne.

Mam nadzieje, ze przy PS4 Sony to ustandaryzuje i poprawi usluge sieciow przynajmniej na tyle, bym nie musial co sec pytac, co powiedzial moj kumpel z teamu.

Opublikowano

Dużo ewidentnie zależy także od gry, o ile w LBP i w Fifie miałem spore problemy na początku, to tak w Bad Company 2, Killzone 2 nie miałem żadnych problemów, śmigało bardzo dobrze. Tak samą z Vitą, w All Stars komunikacja działa bardzo sprawnie, testowałem także X game chat i zero problemów.

Opublikowano

kłamiesz w obronie sony, tam nikt nie ma headsetów, no może usa i kanada bo to bogacze .A jaki wniosek z tej opowieści ?, chcesz grac po sieci ? kup xboxa bo sony to fail tej generacji xDDDDD

pierdo.lisz jak pokaleczony. Sam grałeś w Killzone2, nawet byłeś u nas w klanie i każdy z nas miał headset, a na serwerach ROIŁO się od ludzi z headsetami i pełno Polaków też je miało. Nawet się sam dziwiłeś i podniecałeś jak to super,że nawet headsety za 20zł da się podłączyć pod ps3.

Opublikowano

ale czym tu sie jarac, jak oryginalny MS mozna kupic za dyche...

Opublikowano

ja się nie jaram, on się wtedy jarał a teraz troluje,że nikt nie ma headseta na ps3 pomimo tego,że kiedyś spuszczał się nad killzone2 i jego funcjami głosowymi i tym ile osób gra w niego z HS

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Rozumiem, pisanie o wyższości danej konsoli w przypadku takiego Dona czy Insa. Oni mają obydwie konsole to mają jakieś porównanie, ale kur.wa Mazzeo i Mendrek? I ten i ten tak naprawdę (pipi) wie o użytkowaniu i możliwościach konsoli konkurencji. Jeden pier.doli, że Halo 4 to która ma poziom graficzny czy nawet lepszy od U3 choć obydwu tych gier nie widział nawet na własne oczy, a drugi ...wszyscy wiedzą jakie pier.dolety pisze Mendruś.

Opublikowano
  • Autor

Przecież to Daddy pisał o grafie lepszej niż w UC3, lul.

Racja, mam jedną platformę (do czasu), ale przynajmniej nie wciskam bzdur o tym że mam do czynienia z każdym sprzętem na co dzień u kolegów xD

Opublikowano

nie masz życia i nie zaprzyjaźniłeś się z ochroniarzem w MM?

Edytowane przez typfon

Opublikowano

...nawet cień postaci rzucany na broń również występuje (która gra ma coś takiego?) ...

Soul Calibur 3 PS2

CkdY8.jpg

Silent Hill 3 PS2 (kolekcja HD PS3/Xo już nie)

y9qyi.jpg

Opublikowano

MYSZa7 - nigdy nie widzialem, by Mazzeo wypowiadal sie np. na temat multi w Uncharted, czy tez samej gry, porownujac ja chocby do Gearsow. Mendrus to potrafi dyskredytowac osoby, ktore cioraja w Maxa na zmiane z Uncharted, tylko dlatego, ze ktokolwiek napisze ze online bardziej pasuje mu w Maxie.

Co do HALO - poki co widzialem jedynie mapy w multi, dla mnie wygladaja znakomicie, grafika ostra jak zyleta, swietne widoki itp, ale wciaz - nawet po niezlym graficznie Reachu (ktory mimo wszytsko od takiego Crysisa 2, czy killzona po prostu odstawal) nie moge uwierzyc ze progres bylby az tak duzy.

Przez to po raz pierwszy od lat nie moge sie doczekac, az sprawdze kampanie, bo z reguly zawsze najpierw odpalalem Multi!

Opublikowano

Tyle osób pisało, że strzelanie w Uncharted jest chu.jowe czy że grafika wcale dupala nie urywa, że wsadziłem Mazza do tego samego worka. Jednak co mi utkwiło w głowie to zdanie w którym Mazzeo postawił na równi panów z 343 i ND... rozj.ebało mnie to.

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

343 = Naught Dog xDDDDDDDDD największy chyba fail na tym forumie

Opublikowano

Hahahahahahahahahahahahahaha, hahahahahahahahahaha. Hahahahahahahahaha, hahahahahahaha oraz hahahaha.

Opublikowano

Jedynym studiem, które może się równać z Naughty Dog to Retro Studios.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.