Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

Jedynym studiem, które może się równać z Naughty Dog to Retro Studios.

Hahahahahahahahahahahahahaha, hahahahahahahahahaha. Hahahahahahahahaha, hahahahahahaha oraz hahahaha.

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Ah, Yeti Yeti. Widzisz, ja od 1996 roku grałem w każdą grę Naughty Dog i każdą grę od Retro Studios. Ty gier od Retro nawet na screenach nie widziałeś. A i części gier od ND pewnie też.

Obydwie firmy produkują gry genialne i kupuję je w ciemno. Zawsze

Opublikowano

343 = Naught Dog xDDDDDDDDD największy chyba fail na tym forumie

Największym failem tego foruma jest to, że nie dopuszczacie nawet do siebie myśli, że jakieś studio może dorównać ND. Pytanie jeszcze w czym, bo chyba tylko w grafice, bo jeśli wychodzicie z założenia, że ND robi najlepsze gry, to w ogóle porażka.

Opublikowano

Grałem w MP na GC. ND to Crash, Jak i Uncharted, klasyki ze swoich generacji. A Retro to MP, ostatnio chyba zrobili Mario Kart.

Opublikowano

Jako najlepsze gry, z pewnością nie, jako najlepiej wyglądające gry na konsolach ? IMO tak, dbałość o szczegóły jest powalająca i w tej generacji ND postawiło bardzo wysoko poprzeczkę.

A z grami to różnie bywa, w sumie ciężko mi wybrać firmę, która robiła najlepsze gry, bo każda miała swoje mocniejsze i słabsze chwile.

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

Tyle osób pisało, że strzelanie w Uncharted jest chu.jowe czy że grafika wcale dupala nie urywa, że wsadziłem Mazza do tego samego worka. Jednak co mi utkwiło w głowie to zdanie w którym Mazzeo postawił na równi panów z 343 i ND... rozj.ebało mnie to.

Bo strzelanie jest slabe, ale graficznie to przeciez TOP tej generacji, podobnie jak i fabularnie (mowie o 2ce, bo 3ka w ogole mnie nie wciagnela). Jedyna gra ktora do tej pory mogla sie rownac pod wzgledem wizualnym z takimi turami jak Uncharted czy Killzone byly Gearsy. Jak bedzie z 343 zobaczymy 6 listopada!

Jedno jest pewne - z ich multiplayerem (oczywiscie zakladajac ze nie zawiedli na calej lini) nie wiele gier bedzie moglo stanac w szranki.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Naughty Dog niszczy mózg technologicznie, do dziś nie ogarniam jakim (pipi)a cudem udało im się zrobić tę scenę z samolotem na current genach. Szczęka dalej w piwnicy leży.

Retro Studios z kolei niszczy móżg artystycznie. art desing w metroid prime, level desing w MP i donkeyu...

Team Nintendo od mario galaxy z kolei gwałci mózg level desinem i pomysłowością. Ilość materiału i pomysłów z mario galaxy 2 starczyłaby na 3 osobne duże gry spokojnie. Skaczesz od jednego za(pipi)istego pomysłu do drugiego nie dając nawet chwili na rozwinięcie tematu. Geniusze i chvj.

Opublikowano

Z ich multiplayerem? Chyba z multiplayerem Bungie.

Opublikowano

Grałem w MP na GC. ND to Crash, Jak i Uncharted, klasyki ze swoich generacji. A Retro to MP, ostatnio chyba zrobili Mario Kart.

No widzisz, nawet nie wiesz o czym mówisz. A gdzie tam do uznania Cię za stronę w dyskusji

Opublikowano

Irrational Games i Rocksteady Studios.

Opublikowano

Ja tam Was nie rozumiem czemu się czepiacie tego porównania 343=ND :D . To tylko znak, że to studio ma ogromny respekt wśród nawet najbardziej zagorzałych wyznawców X360. Halo 4 jest ładne, to fakt. Ciekawe czy będzie grywalne na tegorocznych PGA (tja...).

Opublikowano
  • Autor

Tyle osób pisało, że strzelanie w Uncharted jest chu.jowe czy że grafika wcale dupala nie urywa, że wsadziłem Mazza do tego samego worka. Jednak co mi utkwiło w głowie to zdanie w którym Mazzeo postawił na równi panów z 343 i ND... rozj.ebało mnie to.

Jeszcze pisałem że dla sonybotów porównanie kogokolwiek do <pokłony> naughty dog </pokłony> jest przywarą dla tego studia. I w obu tych kwestiach miałem racje :)

Opublikowano

Pewnym jest, że 343 jako młodziutkie studio będzie musiało mocno zapracować na to, żeby mogło być przyrównywane do ww. studiów pokroju Naughty Dog. Liczę, że pierwszym krokiem będzie właśnie Halo 4 :)

Opublikowano

Jeszcze pisałem że dla sonybotów porównanie kogokolwiek do <pokłony> naughty dog </pokłony> jest przywarą dla tego studia. I w obu tych kwestiach miałem racje :)

im chodzi o to, że nie można porównywać takich "bogów" jak ND do studia, które ma 0 (zero) gier na koncie.

No chyba, że 343 wygrywają bo jako PIERWSI W BRANŻY zaimplementowali cień na broniach DDDD:

Opublikowano
  • Autor

Tylko że kolejny raz jakieś małpoludy wyciągają moje słowa z kontekstu.

Pisałem że 343 jest tym dla X360 czym ND dla PS3, że obaj developerzy potrafią robić cuda na tych sprzętach. Niektórym to wystarczy by wyglądać tak przed monitorem.

weird-michelangelo-turtles-shaking-freaky-1346719715n.gif

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Nie ilość lecz jakość ma znaczenie, a ta jedna gra może zmienić wszystko.

U2 to wielka gra, U3 to już tylko dobra kontynuacja.

Edytowane przez Soul

Opublikowano

To razem 10 studio już zrobiło jakieś cuda na Xie, że się o nim pisze, jak o odpowiedniku ND? H4 i TLoU jeszcze nie liczmy, bo to przyszłość bliższa lub dalsza, a z tego co przeciętny Kowalski miał okazje ograć swoimi spoconymi od fapowania łapkami, to jedynie ND wypuszczało oczo(pipi)ne gierki.

Opublikowano

Oraz Valve.

Opublikowano

Oraz Valve.

Rockstar równiez

Opublikowano

Ahahaha, no myślę że Valve w robieniu czapek bije na łeb Irrational Games, Rocksteady, Naughty Dog i 343 razem wzięte.

No jak się przyczepimy do tylko jednej rzeczy to w każdym z tych deweloperów znajdziemy łyżkę dziegciu. Np. Rocksteady w wycinanu singlowej zawartości z gry i wrzucaniu jej do DLC bije na łeb IG, NG, Valve i 343 razem wzięte.

Opublikowano

To nie Rocksteady, a Warner. To samo było z Mortal Kombat.

Opublikowano

Znowu nie przesadzajcie z gloryfikacją ND uwielbiam ich gry ale znowu bez przesady, nie wiem czemu niektórzy uważają U2 za najlepszą grę generacji bo gra praktycznie oprócz grafiki i sposobem prowadzenia akcji nie wyróżniała się zbyt mocno. Po prostu gra doszlifowana w każdym aspekcie ale w żadnym razie nie jest produkcją przełomową.

ND dla mnie to

ctr>jak2>u2 :)

Nudzi się mi to posta nabiłem a co

przełomowa =/= najlepsza

Opublikowano

Ahahaha, no myślę że Valve w robieniu czapek bije na łeb Irrational Games, Rocksteady, Naughty Dog i 343 razem wzięte.

W ogóle nie ma to jak przyczepić się do Valve, że wydaje płatne "ubranka" do gry F2P - lepsza taka dodatkowa/opcjonalna "opłata" niż jakby do kupienia były jakieś modyfikatory zmieniające gameplay na korzyść płacących (pay to win). Dziwne, że nie zwróciłeś uwagi, że Valve jako jedna z nieliczny firm (oprócz nich jeszcze tylko REDzi mi przychodzą do głowy) wydaje darmowe dlc, soundtracki i edytory do swoich gier, no ale przecież zawsze trzeba szukać dziury w całym i powytakać najmniejsze błędy :P .

Opublikowano

To + jeszcze fakt, że Mazzeo ma bzika na punkcie HL. Z dupy ten post totalnie. :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.