Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

Dupka boli, ze nie wydali HL3 jeszcze. Niby logiczne, ale jednak... damn. Miec vendette przeciwko jakiejs firmie bo chca zrobic dobra gre a nie isc po linii najmniejszego oporu. Nie ogarniam.

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano
  • Autor

Valve przed 2007 - bogowie

Valve po 2007 - ch.uje niemyte

uwielbienie HL nie przysłania mi tego co ta firma robi.

Dupka boli, ze nie wydali HL3 jeszcze.

boli że ta gra nie zaistniała w żaden sposób przez 5 ostatnich lat. Sprawdziłem sobie właśnie na steamie, że równo pół dekady temu ukończyłem EP2.

Miec vendette przeciwko jakiejs firmie bo chca zrobic dobra gre a nie isc po linii najmniejszego oporu

Ale robią w ogóle? Bo nic nie wiem na ten temat.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Na serio myslisz, ze nie robią?

Ostatnie ploty głosiły, że porzucili strzelankowość i ma być wiecej zagadek a'la Portal. Jak jest (pipi) wie oczywiscie, ale Valve jest w takiej sytuacji, ze moze sobie pozwolic na nie-ogarniczanie sie czasem developingu i nie martwienie sie o budżet. Jedyne ich zmartwienie to zrobienie dobrej i, jak podejrzewam, świeżej gry.

Jakby chcieli po prostu kontynuowac historie to przeciez by zrobili gre w dwa lata. Kopiuj-wklej rozwiazan z dwójeczki i epizodów, jakiś jeden gimmick i jazda. Trylogia skonczona, kasa sama plynie. Niby wszyscy byliby zadowoleni, nie?

Opublikowano

Każda z tych firm jest dużo lepszą marką niż studio z liczbą. Ja wiem, że ze studiami w Microsofcie jest kijowo i porównywanie jakiegkolwiek wewnętrznego developera, który robi gierkę nie na kinecta do ND, Irrational, Rocksteady itd. na zasadzie "no-name studio, które jeszcze nic nie zrobiło, jest tym z którego posiadacze Xa powinni być najbardziej dumni", to jest taki żart.

Opublikowano

Blabla, Portal 2 to świetna gra, Left 4 Dead też ma od cholery fanów. Co takiego złego robi Valve? Darmowe DLC dla wszystkich czy może wspieranie kilkuletnich gier w postaci patchy większych niż niektóre dlc-ki? Half-Life 3 to kwestia czasu, a dokładniej kwestia zapowiedzenia next-genów, czyli już na przyszłym E3.

Ostatnie ploty głosiły, że porzucili strzelankowość i ma być wiecej zagadek a'la Portal.

Nie, ostatnio było o tym, że będzie sandbox.

Edytowane przez Kre3k

Opublikowano

No ale 5 lat na zakończenie już istniejącego IP? Mają gotową technologię, rozwiązania, świat, fabułę pewnie też. Naprawdę myślisz, że 5 lat im zajmuje zrobienie jakieś gry stulecia? DNF robiono ponad 10 lat, a nic oszałamiającego nic z tego nie wyszło ;).

Opublikowano

Shenmue 3 też już "robią" ponad 10 lat. Pewne gry po prostu nie wyjdą i tyle. Obawiam się, że HL3 też do nich należy

Opublikowano

Shenmue już dawno powinni wypuścić w HD. Dzisiaj te gry są trudno dostępne i drogie. Zresztą wierzy ktoś, że obecna Sega dałaby radę zrobić trójkę na miarę poprzednich części?

Opublikowano

dziwna sprawa z Shenmue...Sega na tej generacji robi Yazuky który bądź co bądź są podobne bardzo w wielu elementach do tego tytułu. Na tym enginie bez trudu by spłodzili trzecią część.

A HL3 na bank powstanie...ja też obstawiam,że po prostu olali tą generację i zaatakują na next-gena z jakimś swoim nowym enginem, którego przy pomocy te gry będą promować.

Opublikowano

Teraz Ryo by skakal z samolotu, krzyczal oh crap co piec sekund i zarywalal co chwile do Shenhua ... w takim przypadku lepiej by nie robili kontynuacji.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

O 21.05 pomyślałem sobie, że pyknę sobie komiks w Mass Effect 2. O 21.30 Lekarze, więc 20 min akurat styknie. O 21.07 włożyłem płytkę do napędu. Jest 21.30. 42% instalacji. Ja pierd.olę, Sony rządzi...

Opublikowano

Sony rządzi...

Każdy o tym doskonale wie.

Opublikowano

Albert, nie uważasz, że większe pretensje powinieneś kierować do EA/Bioware?

Chociaż Sony też się należy jakiś karny ku.tas, że na to pozwalają.

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

Pewnie. I do Konami, do Polyphony. I do wszystkich innych firm, których gry się obowiązkowo instalują godzinami. Chyba tylko magicy z Naughty Dog ogarniają PS3.

Opublikowano

Sam jestem ciekaw jak to jest z tymi instalacjami, subiektywnie te najładniejsze gry na ps3 - oba killzony, trylogia uncharted i god of war3 nie wymagają instalacji.

Opublikowano

bo to exy, jak wiadomo ludzie nie umieja programować na uber ps3 i wychodzą crapy które muszą się instalować a itak wyglądają gorzej ;/

Opublikowano

To nie tak, że się nie da. Po prostu zwyczajnie się nie opłaca spuszczać nad optymalizowaniem skoro można walnąć instalkę na dysk i mieć z głowy. To wina Sony i trudnego w opanowaniu PS3. To co na X360 osiąga się od ręki na PS3 trzeba rzeźbić. A to kosztuje czas i pieniądze

Opublikowano

najśmieszniejsze jest to, że według plejplebsu problemy w programowaniu na PS3 to zaleta, a skopane porty to wina wyłącznie deweloperów.

to ja już tłumaczę... PS3 to jak komputer z marketu, złożony do niczego przez jakiś kretynów, źle dobrane części i do tego drogie.

Opublikowano

Pewnie. I do Konami, do Polyphony. I do wszystkich innych firm, których gry się obowiązkowo instalują godzinami. Chyba tylko magicy z Naughty Dog ogarniają PS3.

Guerilla.

Lepsi od ND.

Opublikowano

Czepiacie sie tego All Stars,pogralem w bete i powiem że dziwna ta gra ale fajna. Kratos nie jest najsilniejszy :F

Opublikowano

gametrailers daje 9.9 dla Halo 4, potwierdzone

kLHUo.png

xDDDDDDDDDDDDDDD

przekupili ich chipsami i napojami, co się dziwić, ale te łapówki to mogliby chociaż schować.

Opublikowano

Czyli słabo zbalansowana gra, bo sam Kratos powinien rozjebać całe te towarzystwo.

Opublikowano

Więc nie wiem czemu to we mnie widzisz jakiegoś narzucającego, zwykle odpieram tutaj bzdurne hejty na PS3. Nie ukrywam jednak, że to świetna konsola - i skoro ma zalety, które mogą przynieść tyle radości graczom, to czemu by tego nie podkreślać? Czy Ty nigdy nie polecałeś czegoś komuś? Co do Wii, ok nie neguję w żadnym wypadku konsoli, bo ma świetne gry.

o jakiej radości piszesz? o rozmazanych i klatkujących multiplatformach, bo upadające Sony nie ma żadnych wymagań co do jakości? o obowiązkowych instalacjach, które są dłuższe niż na PC? o tych exach Sony które kończymy w jedną noc, a potem idą w obieg na allegro, gdzie na drugi dzień musimy wrócić do tych najbardziej upośledzonych multiplatform, które lubią ładować się w nieskończoność? o padających laserach, które po gwarancji kosztują prawie tyle co konsola? aha, z PS3 to żadna konsola.

A ty chcesz wciskać ludziom kit jaka to konsola od Ms jest fajna bo trzeba tym złodziejom płacić co roku haracz za granie po sieci? O tym, ze słowo "gry ekskluzywne" to dla nich czarna magia? A słowo łatwizna patrz "konwersje multiplatformowe" z Pc to szczyt ich możliwości? Padajace swego czasu konsole jak muchy? Wycie konsoli w czasie grania jako odpowiednik jakości? O wydaniu na światło dzienne super hiper innowacyjnego kinecta na którego nie ma gier?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.