Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Z dupy questy w Deusie? Wszystkie są idealnie przemyślane, niektóre są znacznie ciekawsze niż główny wątek.

Opublikowano

bo w Skyrim jest inaczej ? Sorry, zagraj, jak będziesz rozwiazywal sub questa ponad 4h, który wydawal się na 5 minut, przejdziesz pol swiata i poza swiat, po drodze 3 razy zaskoczy fabula, wtedy będziesz wiedział, o czym pisze (to nie questy w stylu, pojdz daj komus z bani by odzyskac pieniądze...) Dla mnie to może być rownie dobrze gra generacji. W kolejnej konsoli chce widzieć jeszcze większy swiat i opcje multiplayer i chyba nic więcej nie musi na starcie wychodzic.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Musiol, jestem w 100% w stanie to zrozumieć. Przeczytaj sobie mojego posta z ostatniej strony. Ale nie jestem w stanie zrozumieć fanbojowego, albo hejtowatego bełkotu

Aha, czyli do tego, że według Ciebie jestem fanbojem dotarłeś po tym, że: mam podane PSNid i napisałem żartobliwym tonem jak WSZYSCY (no, prawie) w tym temacie o mojej prywatnej wyższości Deusa nad Skyrimem, a później rozwinąłem dlaczego. Możesz zostać detektywem śledczym. Ale dam Ci podpowiedź - na PC-cie też gram, na Xboksie grałem także u znajomych, podobnie jak na konsolach Nintendo (NDS miałem sam 3 razy już). Więc nie, nie jestem fanbojem. Po prostu nie lubię RPG w wydaniu Bethesdy i dlatego dla mnie grą roku jest Deus Ex, bo Skyrima nawet nie biorę pod uwagę.

easye - tak, chociażby te freezy, które powodowane były rosnącym rozmiarem zapisu gry. No i od kiedy ilość>jakość? Uprzedzam - słyszałem o zadaniach w Skyrimie dużo dobrego, ale z Twojego posta wynika że fakt posiadania ich więcej przez TESV czyni ten tytuł lepszym.

Edytowane przez Musiol

Opublikowano

na PS3 ! I proszę Cie, nie chodzi o ilość, bo nie zaliczyłem pewnie nawet polowy w tych 160h, ale wlasnie jakość!, bo dodatkowa misja w grze fabularnie może konkurować na luzaku z glownym wątkiem gry która wymieniasz...

Opublikowano

Ja nie lubię gier Bethesdy, nie podoba mi się ich podejście do robienia RPG. Ale w Skyrimie spędziłem jakieś 30-40 godzin i chociaż nie jest to gra dla mnie, jestem w stanie ją docenić. Bo jest fantastycznie zrobiona, dopracowana i mnóstwo w niej roboty. I chociaż jestem ogromnym fanem Mass Effect, przeszedłem Deus Exa i bardzo mi się podobał, to jednak obiektywnie grą roku jest Skyrim. Tylko kompletny ignorant (albo osoba mająca tylko PS3) stwierdzi inaczej

Czyli generalnie z całego mojego posta zapamiętałeś ignoranta i fanboja? Mógłbyś zostać spindoktorem PiSu.

Opublikowano

> Odrzucił go Oblivion na PC

> Z tego powodu hejtuje Skyrima bez zagrania

MAKES PERFECT SENSE

A to Bethesda zmieniła sposób tworzenia gier, prowadzenia fabuły? Nie, bo wiedziałem jak się prezentuje, obserwowałem jak kumpel przechodził, więc to dalej gra typowa dla tej firmy. Mi ta seria nigdy nie pasowała i mam bić peany, bo miliony tak mówią. Jasne, lepiej nie mieć własnego gustu.

PS GTA IV mnie znudziło kompletnie, podobnie jak San Andreas - nie moje klimaty.

easye - No i dobrze, temu nie przeczę, że są świetne questy, ba, nawet pisałem, że słyszałem o nich dużo dobrego. Ale to tak jak jaranie się Forzą Horizon - fani gatunku mają święte prawo, dla mnie ta gra nie istnieje, bo nie interesują mnie wyścigi (z wyłączeniem totalnego arcade'a).

Albert - znowu wkładasz mi coś, co pasuje tylko Tobie. Napisałem, że rozumiem fakt podobania się Skyrima przez wiele osób, ale dla mnie to nie jest żadna gra roku, bo MOJA gra roku to MÓJ wybór, a ludzi, którzy sobie w coś tam grają. Coś mi się nie podoba, to nie może zostać MOJĄ grą roku. A to, że wybierane jest przez branżę - kwestia osób wybierających i tylko tyle. I zauważ, że nie podważałem ani razu rozbudowania gry, czy wątków fabularnych/dodatkowych. Napisałem, że nie lubię gier Bethesdy i nie mam zamiaru marnować 40 godzin żeby kolejny raz się przekonać, że Bethesda robi w specyficzny dla siebie sposób gry.

Edytowane przez Musiol

Opublikowano

Ja napisałem, że nie lubię gier Bethesdy. Ale widocznie to pominąłeś.

Z tego co pamiętam to lolowałeś z wyboru branży. Nic nie napisałeś dlaczego Ci się ten wybór nie podoba, co jest z nim nie tak. Po prostu: Skyrim grą roku? LOL. Ku.rwa, chłopie, ogarnij się. Trolluj sobie do woli, ale trochę obiektywizmu. Nie podoba Ci się Skyrim? Nikogo to nie obchodzi. Tak jak nikogo nie obchodzi, że mi się nie podoba Skyrim. Ale zamiast lolować sobie udowodnij, że potrafisz wznieść się ponad Twoje podobanie się lub niepodobanie. Ku.rwa, nie grałeś nawet w tego Skyrima, ale do lolowania pierwszy. Co za zj.eb...

Opublikowano

Skyrim GOTY? Napewno jeden z kandydatow. MOLOCH tej generacji, kurevsko rozbudowana gra i jak easye pisze, subquesty miazdza wszystko co do tej pory bylo, nawet te w Deusie.

Na PS3 gra ma problemy z DLC, bo podstawke mozna smialo juz brac, popatchowana jest dobrze, ale to nie znaczy, ze jest gniotem. Trzeba najpierw zagrac, by takie bzdury moc pisac.

Opublikowano

O kurde, jeszcze nie widziałem wkurzonego Alberta O_o. Nawet z Mendrkiem spokojnie rozmawiał, kiedy wszyscy inny już dawno wylecieli w powietrze. Propsy Musiol :D.

Opublikowano

O kurde, jeszcze nie widziałem wkurzonego Alberta O_o. Nawet z Mendrkiem spokojnie rozmawiał, kiedy wszyscy inny już dawno wylecieli w powietrze. Propsy Musiol :D.

To tylko pokazuje jaki z niego jest osobnik skoro się unosi tym, że ktoś ma swój gust.

I kuhwa ogarnij sobie tytuł tematu Albercie, to jak toczy się beka co chwilę, to zrozumiesz wydźwięk tamtego posta. I (pipi) jesteś jednak durny albo ślepy. Bo pisałem, że doceniam grę, ale mi się nie podoba. Więc zluzuj, strzel sobie piwo w sobotę. Ja kończę, bo dyskusja z Tobą nie ma sensu na jakikolwiek temat.

Voytec - ale ja pisałem, że NA STARCIE gra byłą gniotem. To, że rok po premierze jest cacy to trochę zabawne, skoro tworzy to developer roku.

Nic, wracam do biernego obserwowania pisania, że PS3 ssa pauke, Halo jest dla gejów a GT5>Forza i Forza>GT5. Bo mnie jeszcze syndrom CW dopadnie. Idę grać w zabugowanego Medala.

Edytowane przez Musiol

Opublikowano

Wiem, że to Wojenki. I tak jak pisałem, nawet trollowanie ma granice. Nie grałeś? To się zamknij. Nie ma to nic wspólnego z gustem. Ja nie znoszę gier Bethesdy, Morrowind mnie zmulił, Oblivion przyprawił o dreszcze. Skyrim jest od nich o niebo lepszy, ale i tak mnie znudził. Zdecydowanie wolę Bioware. Ale wiem co to obiektywizm. Nie wiem więc po co marnujesz ograniczone zasoby internetu swoją nic nie wartą opinią. A wkurzyłem się dlatego, że nie chcę stawiać nikogo w jednym szeregu z Mendrkiem. Ale niektórzy proszą się, żeby to robić.

Opublikowano

Dobra, jeszcze raz. Której części zdania "gra nie jest w moim guście, nie podobają mi się gry Bethesdy, ale doceniam jej ogrom i rozumiem, że innym może się podobać" nie rozumiesz? Według Ciebie obiektywne byłoby gdybym napisał - nie lubię gier Bethesdy, ale skoro innym Skyrim się podoba, to mi też? Jeśli tak, to dalsza rozmowa serio nie ma sensu.

A z porównaniem do Mendrka toś dał do pieca, ale to mnie najmniej interesuje, bo tak samo mógłbym o Tobie napisać. Ale racja, nie ma sobie co czasu marnować na dyskusję z anonimem.

Edytowane przez Musiol

Opublikowano

w takie gry jak skyrim po prostu nie wypada grać na konsoli

Opublikowano

Rozumiem wszystko. Ale ta wypowiedź "Napisałem, że nie lubię gier Bethesdy i nie mam zamiaru marnować 40 godzin żeby kolejny raz się przekonać, że Bethesda robi w specyficzny dla siebie sposób gry." plus ta "Skyrim GOTY 2011? LOL NIE. To nawet FF XIII-2 jest lepsze od tego niedopracowanego konsolowo gniota. Deus Ex>Skyrim." sprawiają, że można Cię stawiać obok Mendrka. W końcu on też ma najwięcej do powiedzenia o rzeczach, których nie zna.

"Według Ciebie obiektywne byłoby gdybym napisał - nie lubię gier Bethesdy, ale skoro innym Skyrim się podoba, to mi też? Jeśli tak, to dalsza rozmowa serio nie ma sensu." Oczywiście, że nie. Zresztą już o tym pisałem, ale specjalnie dla Ciebie napiszę jeszcze raz. Dla mnie Skyrim to też nie jest GOTY. Doceniam jednak jego wielkość i wszelkie zalety, dlatego ani myślę lolować z ludzi, którzy go na GOTY wybrali. Teraz jeszcze mi pokaż palcem gdzie napisałem, że gra ma Ci się podobać? Już nawet litościwie pomijam fakt, że nie grałeś. Mam w du.pie fakt, że Skyrim Ci nie pasi, że gry Bethesdy Ci nie pasują (mi też nie), ale chociaż troszkę miej przyzwoitości i obiektywizmu żeby nie lolować z ludzi, którzy tą znakomitą (obiektywnie) grę wybrali na GOTY. Bo tylko robisz z siebie idiotę (jak Mendrek). Prościej już tego nie potrafię wyjaśnić.

Opublikowano

Nie porównuj mnie do Alberta, Musiol. On tylko czasami ma przebłyski geniuszu. Co do Bethesdy, mogliby wynająć Obsidian do jeszcze jednego Fallouta.

Z innej beczki: Crysis 2 w Plu... O KURDE. SŁYSZELIŚCIE TO?! To zabrzmiał wielki, masowy du.pościsk xbotów!

Opublikowano

"Teraz jeszcze mi pokaż palcem gdzie napisałem, że gra ma Ci się podobać?"

Tego nie twierdzę, tylko zapytałem, czy tak mam pisać. I nie przesadzaj, bo nie LOL-owałem z ludzi, którym się Skyrim podoba, bo pisałem już parę razy, że doceniam ten tytuł za rozbudowanie i szanuję, że innym się podoba. Kwestię ""Skyrim GOTY 2011? LOL NIE. To nawet FF XIII-2 jest lepsze od tego niedopracowanego konsolowo gniota. Deus Ex>Skyrim."" Wyjaśniałem w każdym kolejnym poście.

Więc krótko:

-Nie podobają mi się ich gry

-Rozumiem, że innym się podobają

-Nie mam problemu z tym, że dla kogoś to GOTY

Powtarzam to w paru postach, jeśli teraz tego nie rozumiesz to już trudno. Nie mam zamiaru pisać kolejny raz, że tekst o LOL był pisany w klimatach tego tematu, gdzie w momencie pisania "ps3 ssa pauke" czy "halo to gra o gnomach" jest okej, ale inne już nie. Może zróbcie listę rzeczy z których wolno żartować, a z których nie i w jaki sposób. Będzie łatwiej. Więc skończmy tę dysputę kwestią, że nie neguję za(pipi)istości Skyrima i tego, że dla wielu to GOTY.

Opublikowano

Ok, Musiol, sztama. Ja przesadziłem, Ty przesadziłeś, spotykamy się pośrodku :)

Mendrek, dla Ciebie nawet jeden przebłysk jest nieosiągalny

Opublikowano

Mendrek, dla Ciebie nawet jeden przebłysk jest nieosiągalny

:good2:

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Bankowo w obliczu premiery Halo4 wszystkie xboty będą zazdrościły 1.5 letniej gry. Multiplatformy

Opublikowano

swoją drogą z usługi powoli robi się EA plus - shift2, dead space2, bulletstorm, crisis2 , co miesiąc jakaś ich produkcja.

Opublikowano

swoją drogą z usługi powoli robi się EA plus - shift2, dead space2, bulletstorm, crisis2 , co miesiąc jakaś ich produkcja.

Shift 2 , gdzie, bo chętnie bym przychędożył? (chyba przeoczyłem info) Swoją drogą ja nie mam nic przeciwko plusowi - a wręcz się nim jaram, gdyby do golda dodawali taką usługę jaką teraz oferuje plus, to sprzedałbym tego chlebaka w piz... No ale to raczej imposibru, więc PS3 naprawdę ma teraz swoją rację bytu w każdym domu i zagrodzie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.