Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

fajnie jakby Samsung zrobił swoją konsolę stacjonarną, mógłby zastąpić Sony, które sobie ostatnio kompletnie nie poradziło.

tylko ciekawe, od kogo tym razem z małpowaliby kompletnie design? :)

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

fajnie jakby Samsung zrobił swoją konsolę stacjonarną, mógłby zastąpić Sony, które sobie ostatnio kompletnie nie poradziło.

tylko ciekawe, od kogo tym razem z małpowaliby kompletnie design? :)

predzej gry wbudowane w tv.

Nie powiem fajnie sie gra w angry bird ruszaja tylko dłonią.

I nie trzeba dokupować kamery za pareset zl ;)

Opublikowano

IMO chodzi o SmartTV. Ostatnio byłem na wykładzie na temat tego sekotra rynku gier i z tego co widać prężnie się on rozwija, aczkolwiek to każualowe gówienka posiadające mechanikę skomplikowaną rodem z amigii.

Opublikowano
  • Autor

Jakoś nie widzę, by korporacja, która do tej pory była na bakier z grami coś zawojowała na rynku. Apple owszem, ale Samsung?

Już zdaje się że Panasonic i Philips próbowali uciąć kawałek tortu, obaj sfailowali.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Ale to chyba były dawne czasy.

Wątpię, żeby na rynku pojawiła się jakaś zupełnie nowa maszyna do gier, taka na miarę PS3 czy X360 czy nawet Wii U. Wybór i tak jest duży a dla developerów koszt produkcji multiplatformy na jeszcze jeden system to tylko problem, więc chyba konsol wystarczy.

Bo chyba Ouya nie liczycie?

Opublikowano

a mi brakuje czegos takiego jak Expansion do N64, gdzie pomogloby to developerom pod koniec generacji.

Wiecie, kupujecie przystawke za 199Jurkow, no i cieszycie sie dalej fajna grafa i reszta.

Dobre rozwiazanie. A jest to mozliwe patrzcie lapka SONY Vaio Z, oraz inne zabawki innych firm. Taki wiecie, slot pod ktory podpinasz dostawke z lepsza grafa, wiecej ramu ew. dodatkowy naped. Bo procek dalej daje rade, i cell jak i xenon.

MS czy SONY wydaloby pod koniec generacji dostawke i przez dwa lata do nastepnej generacji userzy nie placza ze gry wygladaja jak kupa na ich platformach w porownaniu do pc.

Opublikowano

Rozwiązanie może i nie najgorsze ale naprawdę sądzisz, że to wszystkich zadowoli? Ludzie już płaczą za nowym maszynkami a premiera Wii U potwierdzi, że gracze są spragnieni nowej konsoli, nawet nieznacznie lepszej od PS3/X360.

Edytowane przez Nemesis US

Opublikowano

No dobra, ale zobacz ile uklad graficzny i ile pamieci maja ps3/x360

Wpakowanie "taniego" ukladu wydajnosci geforce 650 lub w przypadku X360 radeona 7770 (6850) z 1GB pamiecia graficzna oraz 2GB pamieci ram zalatwiloby w zupelnosci sprawe! Mozna tez zastosowac odpowiedniki starszych serii, ale te pobieraja wiecej energii.

Nawet taki uklady jak 630/40 czy 7650/70 dalyby rade pokazac moc procesora.

A cena 199USD/EURO za takie combo pozwolilaby jeszcze zarobic na tej generacji!

Nie ma sensu wiecej pakowac, poniewaz procek nie wydoli mocniejszych ukladow, znaczy wydoli ale bedzie sie "dusil"

Opublikowano

To i tak już przestarzałe konsole i szczerze to nie widzi mi się jeszcze do nich dopłacać w imię trochę lepszej oprawy. Tragedii aż takiej nie ma, po prostu przyzwyczailiśmy się do grafy HD, bum to był w pierwszych latach, teraz to już norma. Trzeba przestać liczyć na mega-super-grafikę, choć jak widzę takie Halo 4...

Opublikowano

zlitujcie sie z tym halo4, mase efektow swietlnych na wysokim poziomie, to wyglada super.

Lecz kamienie, flora, taki paroletni crysis na pc mial tego wiecej i o bardziej zlozonych detalach niz to halo4, nie wyciagniecie z tak "starego" sprzetu cudow.

Jak na konsole jest mega, porownujac do tego co oferuje nam PC, jest biednie:/ dlatego sadze ze "rozbudowa" konsoli to dobry pomysl, bylo to kiedys, moze byc i dzis! tylko aby to bylo na zasadzie jeden set do jednej konsoli, a nie na zasadzie 3 mozliwosci 149 199 299 USD/Euro, bo wtedy bedziemy mieli pecety:/ 1GB 2 oraz 4GB ramo i trzy mozliwosci wpadkowania roznych rozwiazan graficznych, a tego nikt nie chce. Bo gdy beda chodzic jak na pecetach. Wiec Rozbudowa konsoli o "Expansion Pack" - opcjonalny jest jak najbardziej ok, wtedy kupujesz gry. Nie wymagaja expansion pack, a jak takowy posiadasz pobieraja sie dodatkowe - lepsze tekstury x XBL etc... oraz PSN.

Opublikowano

Nie wyobrazam, bo takiej mozliwosci nie ma, w przypadku X360 sa dwa sloty wewnatrz ktore to umowzliwiaja (konsole dev maja cos takiego w przypadku tamu, niektore posiadaja 1GB zamiast 512) przyklad Sidecar XBOX360.

Lecz te porty w konsoli retail nie sa wyprowadzone. Lecz licze na to ze nastepna generacje zaopatrza w takie sloty "na przyszlosc".

Opublikowano

Za dużo kombinowania dla producentów hardware i software a nie wiadomo czy faktycznie takie coś by się przyjęło w imię lepszych tekstur, nie przesadzajmy. Już chyba lepiej poczekać na nowy sprzęt. Zresztą, taka przystawka gdzie byłaby montowana? To raczej wiąże się już z wypuszczaniem nowego, droższego modelu tej samej konsoli.

Anyway, wyczytałem na WiiUDaily.com, że konsola ma mieć moc większą o 50% niż PS3/X360. Oczywiście wszystko pewnie pozostaje w sferze plotek. Szkoda tylko, że gry z Wii raczej nie będą śmigały w 1080p, o ile w ogóle będzie jakiś upscalling.

Edytowane przez Nemesis US

Opublikowano

powiem tak, gdyby nie snowboard w tym roku oraz dysk do PC (ssd/hdd dwa.)

Juz stalbym w kolejce pod gamestop za WiiU Premium + Ninja Gaiden, Batman, Mario. Konsola oczywiscie z ZimbieU

Oraz drugi kontroler, aby nie ciorac samemu w Mariana.

Lecz snow i stok w tym roku na start, a konsola poczeka do marca. I wtedy od poczatku kwietnia do polowy konca maja moge grac, do czasu az nie bedzie cieplo i nie przyjdzie pora na rolki.

Opublikowano

Mnie może i Arkham City na Wii U by zainteresowało, gdyby zawarto tam więcej nowości. Jest ich jak dla mnie stanowczo za mało. Za to kręci mnie bundle z ZombiU.

Opublikowano

Same funkcje tabletu w Arkham City to zdecydowanie za mało. Powinni jakoś wzbogacić samą zawartość gry, żeby kupno miało sens, a tak mnie interesuje tylko Rayman Legends.

Opublikowano

Mi brakuje tutaj segi. Sega sama dla siebie ze swoimi arcade game dalaby rade, tak jak daje rade nintendo ze swoimi produkcjami, nawet z tak slabym wsparciem 3rd part.

Opublikowano

Patrzcie na te foty z AC 3 na X360:

T5wO5.jpg

1HPwV.jpg

j7rAU.jpg

To jest jakiś żart, którego nie łapię czy serio tak chvjowo będzie to wyglądać? :o

Chyba, że to wersja z PC z ustawieniami super-hiper-low dla komputerów z 2002 roku ;)

DETEKTYW RAVEN_RAVEN NA TROPIE

Tak to wygląda naprawdę, wersja na X360. Nie ma jakiś texture packów czy coś do instalacji, po prostu wkładasz płytę i grasz. Starałem się zrobić zdjęcia idealnie w tym samym miejscu, co powyższe screeny, ale wiadomo, zdjęcia nie oddadzą tego samego, co przechwycony screenshot. Nie mówiąc już o tym, że fotograf ze mnie mierny. No nic, zawsze coś :).

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Wnioski wyciągnijcie sami. Ja mogę powiedzieć jedno - gra jest naprawdę ładna, z bliska. Musiano poświęcić wiele, by osiągnąć takie a nie inne efekty. Na dodatek jest tak jak mówiłem - fotografowane tereny to jakieś boczne chatki, w mieście jest zupełnie inaczej. No i kolejna sprawa, za naszym bohaterem rozciąga się całe Boston :> (chcecie fotki?). Więc TAK, nie jest jakoś mega super na tych screenach. Ale uwierzcie mi, one są celowo dobrane, by źle wyglądać. Gra potrafi zaprzeć dech w piersiach. Na ekranie zazwyczaj jest naprawdę sporo, sporo postaci a animacja jest prześliczna. Minusy? Framerate miewa problemy ze stabilnością i budynki potrafią rysować się kilka metrów przed nami. No cóż, konsole mają już siedem lat. Kiedy GTA SA wychodziło na PS2 w 2004 roku konsola miała niecałe 4 latka, a już mówiono o wyciskaniu siódmych potów i cudach na kiju. Teraz sobie policzcie, że Xbox 360 jest już praktycznie dwa razy starszy... Cudów nie ma, jak dla mnie i tak cholernie dobrze się trzyma jak na koniec tej generacji.

Opublikowano

przecież to wygląda jak z PS2, to musi być jakiś błąd pirackiej wersji, albo jest bardzo wczesna. Serio, rzygam już na sam widok tych screenów.

Opublikowano

Przesadzasz. To są naprawdę odległe tereny, a sam punkt widokowy jest wysoki (na zdjęciach tylko to wygląda jakby był to słupek wbity w ziemię, ale to całkiem wysoki słup). Z tego miejsca widać całe Boston + przyległe tereny + port ze statkami. Popatrz sam:

IMG_20121028_102202.jpg

IMG_20121028_102213.jpg

Gra w ruchu wygląda dużo lepiej, uwierz mi. A to dopiero sam początek jest, potem może być lepiej. To jest sandbox do jasnej cholery, on nie będzie wyglądać jak Gears of War :).

Aha, i jak uważasz, że to wygląda jak na PS2, to Ty dawno na PS2 nie grałeś ;).

Opublikowano

jakość wykonania budynków, drzew i polany to PS2 (chyba że z metra zaczyna dopiero to jakoś wyglądać), tylko jest tego trochę więcej wczytane. Pewnie na TV trochę lepiej to wygląda, ale już wiem że na konsolę bym tego nigdy nie kupił.

Opublikowano

Tak, na zdjęciach to wygląda jeszcze gorzej niż w rzeczywistości. Nie chcę zaklinać rzeczywistości czy coś, ale... trochę przesadzasz. Te konsole mają 7 lat, to nadzwyczajnie długo jak na jedną generację. To naprawdę nie jest jakiś szok, że odstają od PC. Tylko znajdź mi PC za 400 zł, który tak bezproblemowo łyka AC 3.

Opublikowano

Jak dla mnie te screeny wyglądają bardzo, bardzo brzydko. Nie wiem, może w ruchu ładniej, ale na screenach tragicznie

Opublikowano

wczoraj ogladalem stream z AC3 i jak dla mnie to AC:R z podmienionymi teksturami. Nic wiecej. Animacje dokladnie te same co w wczesniejszych grach ( no dobra oprocz tych paru nowych broni), ale te cale bieganie, skakanie, wspinanie sie to nie ma nawet pół nowej animacji

Opublikowano

Ta seria obok COD'a to najbardziej przehypowany szajs generacji.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.