Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

z tymi exami i różnorodnością to jest fakt xd

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Faktami są tylko rzeczy, które da się policzyć, dotknąć, sprawdzić. Jak policzyć, dotknąć i sprawdzić to, czy na PS3 jest najwięcej exów na poziomie? W top2 najlepiej ocenianych exów są dwa exy na Nintendo Wii. Czyli już mamy zaprzeczenie. I potwierdzenie, że słowa Mendrka to jest opinia, a nie fakt

Opublikowano

My tu halo, lalo, ale chyba warto pamiętać, że...

8ca3f8e869.jpg

Nie jakieś tam power armorowe podróbki...

Jak zwykle sonoklapy pokazują swoją słabość i muszą się pocieszać jakimiś obrazeczkami z gier które wyjdą kiedyś tam.

Najpierw spina o to która gra bardziej zasługuje na skrót GoW (beka), teraz która gra może mieć bohatera Spartana (beka x2 bo Kratos nie był jeszcze na kartce namalowany jak MC dzielił i rządził na konsolach).

Lepiej jednak żebyś pisał po imieniu, czyli - Mendrek.

PS. Ten post Mendrka to taka auto ironia, bo jeśli dobrze pamiętam, to nie przeszedł jedynego God of War, które wyszło na PS3, więc WTF? :D

Opublikowano

Te pojazdy po Halo są śmieszne. Pierwsza część była rewolucją na konsolach, od tej gry zacząła się szał na fps. Można powiedzieć że ta gra uratowała xboxa. Seria ma wspaniałe uniwersum, grafikę, multi, online coop dla 4 graczy a przede wszystkim genialny gameplay. Gre docenili recenzenci - średnia ocen serii to 9,5/10 i gracze - sprzedaż 50 milionów. Dodatkowo seria jest popularna nie tylko w USA ale również w europie. Halo 3 jest najlepiej sprzedającym się ekskluzywnym fpsem na konsolach w Europie. Dziwnym trafem tylko w Polsce ludzie nie rozumieją fenomenu tej serii twierdząc że laserki blasterki to nie ich klimaty... Moim zdaniem w tym temacie jest 7 ip z których nie powinno się nabijać i twierdzić że są słabe: Halo, Forza, Gran Turismo, Gears of War, Mario, Zelda, Uncharted.

Opublikowano

widziałem u kumpla sąsiada na konsoli halo4... design dalej nie zawsze mi się podoba ale to już moje subiektywne odczucie gdyż po prostu od zawsze w grach/filmach nie trawię takich tematów ale cała reszta.....Killzone3 oficjalnie dla mnie spada na drugie miejsce - najładniejszy i najbardziej epicki fps w single player tej generacji to Halo4

Opublikowano

Gamezilla dała Halo 4 9/10, a myślałem że Koso będzie recenzował i wlepi jakąś naciąganą siódemkę :P

Koso już wydał swoją opinię.

Halo trzyma poziom do którego mnie przyzwyczaiło, więc tradycyjnie po 2 levelach już go pewnie nie włączę.

http://www.facebook.com/marcin.kosman

Juz pisalem w tym temacie jakim betonem jest koso, opinia tego czlowieka jest rownie wartosciowa co belkot Mendrka.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Wywaliliby krasnale i parę innych cudaków i byłoby git. Ale jak patrzę po screenach to rzeczywiście pod względem grafiki, gierka wygląda zdecydowanie lepiej niż poprzednie odsłony. Jedna z najładniejszych gier tej genracji? Cóż chyba tak, ale to dobrze, że jeszcze komuś się chce coś wykrzesać z tych śmiesznych pudełek.

Opublikowano

no design dalej dla mnie zbyt cukierkowy - obok genialnych przeciwników jak chociażby te niby mechy którym otwiera się pancerz na głowie i pod nim jest czaszka (wybaczcie fani universum ale w świecie halo jestem totalnym laikiem i nie mam pojęcia o nazwach własnych serii) pojawiają się dalej tragiczne trole,krasnale i inne stwory rodem z jrpg....mimo wszystko rozmach, oprawa i muza niszczą

Opublikowano

Cóż tak jak seria CoD, BF, czy różne Mario mają swoje charakterystyczne cechy tak też i Halo ma swoje. Może nie koniecznie wpasowujące się w każde gusta ale na to się już nic nie poradzi. Jedynkę dawno temu grałem na PC, na prawie najwyższym poziomie trudności (zapomniałem nazwy) i może graficznie to była tylko dobra gra tak pod względem muzyczki, elementów fizyki i Ai była bardzo dobra.

Opublikowano
  • Autor
Dziwnym trafem tylko w Polsce ludzie nie rozumieją fenomenu tej serii twierdząc że laserki blasterki to nie ich klimaty...

Bo to nie jest kwestia rozumienia lub nie fenomenu danej serii. Wszystko sprowadza się do platformy na jakiej jest gra. Jakby Halo od początku było na Pecetach albo Playstation to byś bardzo rzadko mógł zobaczyć teksty o krasnalach i blasterkach i nagle fanów wyrosłoby diametralnie więcej. Czy Zelda w Polsce jest popularna? Absolutnie nie, bo i Nintendo jest u nas na kompletnym marginesie (Mario zyskał uznanie u nas dzięki pegasusowi) i też można się naczytać tekstów o zielonym kapturku etc.

Tymczasem równie specyficzna seria Metal Gear Solid czy jrpgi pokroju Final Fantasy jakoś są traktowane normalnie u nas, czemu? Bo były dostępne na playstation, konsolce która była u nas popularna. Tylko tyle i aż tyle.

Lepiej jednak żebyś pisał po imieniu, czyli - Mendrek.

PS. Ten post Mendrka to taka auto ironia, bo jeśli dobrze pamiętam, to nie przeszedł jedynego God of War, które wyszło na PS3, więc WTF? :D

Ok sorry. I nagle też sobie przypomniałem, że moje detekstywistyczne zdolności ujawniły że mendrolina nie ograł trójki ani też innego GoWa :) Która to już kompromitacja dziś?

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Niby tak ale wiesz jakoś przy premierach kolejnych Halo czytam w prawie każdym temacie i na każdej stronce jakie to Halo nie jest wy.(pipi)ane w kosmos, że GOTY of XXI itd, najlepszy fps ever( uber lol). Troszkę dystansu by też się przydało, bo to w końcu tylko "głupia gierka".

Opublikowano
  • Autor

Niby tak ale wiesz jakoś przy premierach kolejnych Halo czytam w prawie każdym temacie i na każdej stronce jakie to Halo nie jest wy.(pipi)ane w kosmos, że GOTY of XXI itd, najlepszy fps ever( uber lol). Troszkę dystansu by też się przydało, bo to w końcu tylko "głupia gierka".

No widzisz, a odnośnie Uncharted 3 jako GOTY można było już przeczytać u niektórych już rok przed premierą :ph34r:

Opublikowano

Trochę dystansu to by się przydało obu stronom, zarówno X jak PS3 (kolejny Kratos tylko nie to...). Ja rozumiem, że każdy będzie chwalił swoje koryto ale bez przesady. Nie liczę ofc Daddiego i Mendrka bo to beton na poziomie słuchaczy radia Maryja w moherowych beretach.

Opublikowano

no design dalej dla mnie zbyt cukierkowy - obok genialnych przeciwników jak chociażby te niby mechy którym otwiera się pancerz na głowie i pod nim jest czaszka (wybaczcie fani universum ale w świecie halo jestem totalnym laikiem i nie mam pojęcia o nazwach własnych serii) pojawiają się dalej tragiczne trole,krasnale i inne stwory rodem z jrpg....mimo wszystko rozmach, oprawa i muza niszczą

Mówisz generalnie o Protheanach - klasa Knights. Z nimi jest związany największy plot twist Halo 4 :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

W sumie tytuł "Console Wars" zobowiązujeXD

Ale serio jaranie się kolejnymi przygodami łysej pały aka Kratos mnie rozwala. Seria stoi tak samo w miejscu jak CoD. Jedynie co na plus to widoczki i grafa bo gameplay to się zbytnio nie rozwija. Więc gadanie, że takie Halo 4 jest gorsze czy bardziej warto czekać na God of War XXXX to niezły żart.

Opublikowano

Mówisz generalnie o Protheanach

Mylisz Halo z Mass Effectem :P

Opublikowano

Mówisz generalnie o Protheanach

Mylisz Halo z Mass Effectem :P

:D Prometheanie :D

Opublikowano

Tak z ciekawości to będą jeszcze jakieś Halo? 343 wspominało coś o tym, bo nie powiem na next genach mogłoby się to ciekawie prezentować.

Opublikowano

W sumie tytuł "Console Wars" zobowiązujeXD

Ale serio jaranie się kolejnymi przygodami łysej pały aka Kratos mnie rozwala. Seria stoi tak samo w miejscu jak CoD. Jedynie co na plus to widoczki i grafa bo gameplay to się zbytnio nie rozwija. Więc gadanie, że takie Halo 4 jest gorsze czy bardziej warto czekać na God of War XXXX to niezły żart.

I dobrze, że nic nie zmieniają. Jak inni wprowadzają zmiany do serii, to potem jest jeszcze większy shit storm, że kiedyś to było fajne, a teraz to syf.

Opublikowano

Tak z ciekawości to będą jeszcze jakieś Halo? 343 wspominało coś o tym, bo nie powiem na next genach mogłoby się to ciekawie prezentować.

Halo 4 to pierwsza część nowej trylogii. Fabuła w grach idzie za książkami, a na podstawie tych co już wyszły można natrzepać jeszcze bardzo wiele części Halo. Halo 4 wchodzi już w ten dużo głębszy wymiar uniwersum.

Opublikowano

No ale chociaż gameplay by się mógł ciut bardziej rozwijać ale to nie lepiej w najnowszej części postawić na wypruwanie flaków i hektolitry krwi. Przecież dziecka na to lecą jak muchy do g.ówna. Sorry lubię GoW 1,2 ale następne części to ciągle to samo i to samo. Dreptanie w kółka i nic więcej.

@Don:

To się więc będzie ciągnęło chyba w nieskończoność. Ciekawe czy z czasem MC pójdzie na emeryturę i zastąpią go nową postacią czy będą go wałkować aż do znudzenia, nie liczę ofc ODST i Reach bo to części bez "magicznej" cyferki w tytule.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

@Don:

To się więc będzie ciągnęło chyba w nieskończoność. Ciekawe czy z czasem MC pójdzie na emeryturę i zastąpią go nową postacią czy będą go wałkować aż do znudzenia, nie liczę ofc ODST i Reach bo to części bez "magicznej" cyferki w tytule.

Mogą, ale nic w tym nie będzie na siłę bo uniwersum jest bardzo rozległe, kwestia tego czy studio odpowiedzialne za serię rozumie jak to dobrze przenieść na grunt gier, a po Halo 4 widać, że wiedzą to lepiej niż ktokolwiek mógł przypuszczać. Z tego co wiem, to w książkach jest też materiał na spin-offy w stylu Halo: Reach - chociaż technicznie rzecz biorąc nie jest to spin-off, ale wielu to tak traktuje ze względu na brak MC. Mi tam generalnie to lata czy jest MC czy nie.

Opublikowano

ja tam dalej się jaram God of War, wszak to będzie dopiero druga część pisana od podstaw pod ps3. Mam jednak do serii absolutny żal za wręcz zerowe replayality. Aż się prosi o new game+, challenge, score attacki i inne rankingi. A teraz każda część tej serii to gra na raz, ewentualnie można ją odpalić drugi raz do pucharków i do fapowania nad oprawą - dla mnie zdecydowanie to za mało

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.