Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano
A co do tych recenzji, to pamiętam jak w tym roku Wiesiek 2 wyszedł na X360 i trafiła się taka jedna recka rodzyn, gdzie gościu dał 4/10 bo gra była za trudna i fabuła była zbyt skomplikowana

http://www.youtube.com/watch?v=v5hn7l0ZTCs

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Fanboye PS3:

Co byście złego nie powiedzieli o Halo 4, jakimi recenzjami byście się nie podpierali (bardzo specyficznymi jak ta z EGM) czy pisali o tendencji spadkowej (bardzo małej) z odsłony na odsłonę, to jednego nie możecie zaprzeczyć. Halo 4 gdy wychodzi, jest dosłownie na ustach wszystkich. To bez najmniejszych wątpliwości nie jest sytuacja jak z nowym Uncharted czy nawet God of War. To jest już jakby wydarzenie historyczne, o którym za kilkanaście lat napiszą kronikarze historii branży gier (dla przykładu, w książce "Cyfrowe Marzenia" mamy cały rozdział poświęcony premierze jednego Halo 3). Nawet jeśli czwarta odsłona Master Chief'a nie wnosi nic nowego a jedynie korzysta ze sprawdzonych rozwiązań we właściwym kierunku (czyli także cecha exów an PS3) to i tak nie można zaprzeczyć, że to wielki, blockbusterowy hit.

To jest właśnie ta siła marki, przy której nawet Uncharted i GoW przestają się liczyć. A dlaczego? Bo nie stworzyła wokół siebie takiej społeczności i kanonu historycznego, nie wniosła tyle do swojego gatunku. Można pisać, że klimat "laserków-blasterków", itd. ale nie można odmówić siły przebicia i statusu legendy, czego od dawna brakuje markom Sony. Uncharted choć cudowne, legendą się nie stanie. Możecie mnie minusować, ale to czysta prawda.

Mendrek, żeby nie było, posługuję się tutaj FAKTAMi.

Edytowane przez Nemesis US

Opublikowano

a teraz rączki na biurko

Opublikowano

To jest już jakby wydarzenie historyczne, o którym za kilkanaście lat napiszą kronikarze historii branży gier

Ja uważam, że w ogóle będzie to w gimnazjalnych podręcznikach od matematyki i przyrody.

Opublikowano

A na plastyce zaprojektuj swojego grunta.

pic_1196404655_2.jpg

Nemesis serio nie widzisz, że z takiego Uncharted czerpie teraz choćby RE, nowe Star Warsy, czy nawet Tomb Raider?

Opublikowano

No czerpią, ale to co najgorsze niestety. Bo chyba mi nie powiesz, że zatrzęsienie skryptów Ci się podoba. Już w Uncharted momentami ciężko to znieść, a w wielu grach chce się nimi przykryć brak pomysłu na wciągający gameplay.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Ale skrypty na masową skalę chyba po raz pierwszy wdrożyło CoD4. Uncharted zapoczątkowało akurat ten trend w przygodówkach, i nie oszukujmy ale nie jest to jakieś przełomowe odkrycie, prawda?

Mi tam skrypty nie przeszkadzają, dawkowane w odpowiednich ilościach, czemu nie? Gry stały się dzięki temu bardziej filmowe, choć kiedyś za takie uważano choćby Half-Life na PC, gdzie 95% stanowił czysty gameplay. Zmieniły się czasy, zmieniła się branża a jak pokazują wyniki sprzedaży, ludzie tego chcą.

Opublikowano

A i tak gry uważane przez wszystkich za najlepsze obywają się bez nagromadzenia skryptów i cutscenek, np. Skyrim, Batman czy Deus Ex. Najlepsze gry bronią się przede wszystkim gameplayem i mechaniką.

Opublikowano

Uncharted2 choć mocno skryptowany to jednak ma dużo samego czystego gameplayu. Trójka już tą granicę przesuwa i skrypty atakują co krok. Ale i tak trylogia od Naughty Dog to nic w porównaniu do serii Call of Duty - tam to w singlu wszystko to jeden wielki skrypt, wydaje mi się,że nawet z inteligencją przeciwników. Szkoda,że tropem Coda poszedł Battlefield3. Dla mnie maksymalnie średni singiel, a wielka szkoda bo Bad Company 1 i 2 (zwłaszcza jedynka) wg mnie miały kapitalne misje fabularne. Teraz oglądam gameplaye z nowego MoHa i znowu mamy kolejną wariację gry Activision.

btw. pierwszy raz w życiu ogrywam Okami...no bez kity 6 letnia gra kasuje wszystko co wyszło w tym roku...dalej pięknie wygląda, jest rozbudowana i po prostu mega grywalna. Szkoda,że nie pokusili się o nagranie dialogów bo ten bełkot pod nosem drażni ale mimo wszystko doprawdy REWELACYJNA pozycja

Opublikowano

Bełkot drażni z początku, ale tak po prostu jest dla lepszego budowania klimatu. W Shadow of the Colossus (Dormin), czy ICO jest podobnie. No nie wyobrażam sobie by taki Issun, czy Susano przemawiał głosem jakiegoś Northa.

Opublikowano

btw. pierwszy raz w życiu ogrywam Okami...no bez kity 6 letnia gra kasuje wszystko co wyszło w tym roku...dalej pięknie wygląda, jest rozbudowana i po prostu mega grywalna. Szkoda,że nie pokusili się o nagranie dialogów bo ten bełkot pod nosem drażni ale mimo wszystko doprawdy REWELACYJNA pozycja

A ja ogrywam 10 letnie Halo:CE które jest lepsze od wielu wspòłczsnych FPS-ow :)

Opublikowano

Wystarczy mi BC3, CoD4/BO, KZ3, U2/3 w multi... na PS3. Nie potrzebuję Halo4.

Opublikowano

Musioł, po co takie newsy dajecie? Nie lubicie swoich czytelników czy jak ;)

http://www.ps3site.p...ejne-dlc/132196

"Bethesda puściła w eter lakoniczną informację, która zapowiada nam kolejne DLC. Na jego ujawnienie przyjdzie nam niestety jeszcze poczekać kilkadziesiąt godzin gdyż zwiastun następnego dodatku do Skyrima pojawi się już w poniedziałek..."

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Wystarczy mi BC3

Nie wiedziałem że Bad Company 3 już wyszło :unknown:

Opublikowano

To jak już się bawimy w wyliczanki, to mi wystarczy L4D1/2, GoW 1/2/3, Halo 3/Reach/4, Forza3/4/Horizon, B3, pierdyliard CoD'ów...niepotrzebne mi Kilzone 2(słyszałem, że posiada najlepszy multik z exó'w na PS3).

Opublikowano

niepotrzebne mi Kilzone 2(słyszałem, że posiada najlepszy multik z exó'w na PS3).

Nie wiem kto ci takich bzdur naopowiadal. Najlepsze multi ma Resistance 1.

Opublikowano

i wystarczy L4D2

dostajecie tam jakies DARMOWE dlc jak na pc czy jak zwykle kastrat/konsolomaniaki muszą placic ? ;)

Opublikowano

Szpic czy jak ci tam bylo. Jarasz sie tym PCtowym graniem jakby to bylo dla jakis wybrancow. Podobnie mysli duza ilosc sonoklapow. Niech zgadne Posiadasz tylko PS3 i PC ? Pasowaloby idealnie :P

Tak swoja droga pewnie nie zdajesz sobie sprawy, ze sporo osob ma te wspaniale komputery rownie potezne co twoj zlom, ale jednak wola cisnac na konsoli. Nie ogarniasz na dodatek pewnie jak tak mozna.

Opublikowano

i co z tego, że sporo osób woli grać na konsoli i płacić za byle co jak jakiś frajer? to jest argument co ma kogoś przekonać o wyższości kąsolek? :ph34r:

Opublikowano

Ja kupiłem PCta porządnego w zeszłym roku tylko po to żeby mieć go dla takich gier: Diablo 3, Guild Wars 2 i BF3. Wszystko inne ogrywam na konsolach. Po prostu jest mi tak wygodniej, bo przede wszystkim liczę na fun z gry, a nie koniecznie wodotryski w full HD.

Edytowane przez Radovan

Opublikowano

Ja mam tak, ze zanim wlacze jakas gre na pc to sprawdzam cos w necie, bo mi sie nagle cos przypomnialo i tak schodzi czasami godzina, az mi sie kompletnie odechce grania. A na konsoli patrze w co graja moi znajomi i wlaczam gre.

Opublikowano

Szpic czy jak ci tam bylo. Jarasz sie tym PCtowym graniem jakby to bylo dla jakis wybrancow. Podobnie mysli duza ilosc sonoklapow. Niech zgadne Posiadasz tylko PS3 i PC ? Pasowaloby idealnie :P

Tak swoja droga pewnie nie zdajesz sobie sprawy, ze sporo osob ma te wspaniale komputery rownie potezne co twoj zlom, ale jednak wola cisnac na konsoli. Nie ogarniasz na dodatek pewnie jak tak mozna.

co do konsolek nie zgadles :(

lecz niestety konsole aktualnie robia za przycisk do papieru ;) Przynajmniej nie musze notatek szukac.

Ja jestem tylko poslancem dobrej nowiny. Inni maja lepiej nie muszą placic za cokolwiek :P

Edytowane przez SzewczykDratewka

Opublikowano
Tak swoja droga pewnie nie zdajesz sobie sprawy, ze sporo osob ma te wspaniale komputery rownie potezne co twoj zlom, ale jednak wola cisnac na konsoli.
Jeśli ktoś ma mocnego PC a mimo to woli w gry multiplatformowe jak np. Skyrim, Wiedźmin 2 czy strzelanki grać na konsoli gdzie płaci za zubożały produkt i jest dojony za dodatki, które na pc by dostał za darmo (np. masa wyjątkowo udanych modyfikacji do Skyrima czy całkowicie darmowe, oficjalne bądź nie, mapy do wspomnianego L4D2) to jest zwyczajnie dziwny. Bez złośliwości i faworyzowania którejkolwiek ze stron ale wg mnie takie zachowanie jest nielogiczne.

Ja to widzę z trochę innej perspektywy - wielu graczy konsolowych jest na swój sposób uzależnionych od tych wszystkich pucharków i duperelek, które dostaje się za np. podskoczenie 100 razy w jednym miejscu. Tłumaczą to sobie w ten sposób jak napisał Radovan - "liczę na fun z gry, a nie koniecznie wodotryski w full HD" zupełnie jakby FHD automatycznie usuwało ten "fun" a w rzeczywistości ten "dodatkowy fun" to tylko "brzdęk" i 10 punktów do gamescore.

Opublikowano

Ja to widzę z trochę innej perspektywy - wielu graczy konsolowych jest na swój sposób uzależnionych od tych wszystkich pucharków i duperelek, które dostaje się za np. podskoczenie 100 razy w jednym miejscu. Tłumaczą to sobie w ten sposób jak napisał Radovan - "liczę na fun z gry, a nie koniecznie wodotryski w full HD" zupełnie jakby FHD automatycznie usuwało ten "fun" a w rzeczywistości ten "dodatkowy fun" to tylko "brzdęk" i 10 punktów do gamescore.

Na pewno masz też rację, są gracze którzy wolą kupić grę na konsolę tylko dla pucharków. Ok zgadzam się też co do tego co pisałeś o Skyrmie i Wiedźminie (sam ograłem Wiesia na PC), ale jest jeszcze druga strona medalu - znajomi. Zwłaszcza na XBL to ma dla mnie cholernie duży wpływ przy wyborze platformy, dlatego multiplatformy z trybem multi, w który wiem że będę grał ze znajomymi biorę na x360 - to jest właśnie dla mnie prawdziwy fun.

Edytowane przez Radovan

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.