Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

Z ekskluzywnych: Gran Turismo 5, Gran Turismo 5 Prologue, Motorstorm, Motorstorm Pacific Rift, Motorstorm Apocalypse, Formula One Championship, Ridge Racer 7, ModNation Racers, Little Big Planet Karting

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

przede wszystkim to gran turismo, wipeout i trzy części motorstorm, od biedy ridge racer 7 i modnation racers.......synek :turned:

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

Z ekskluzywnych: Gran Turismo 5, Gran Turismo 5 Prologue, Motorstorm, Motorstorm Pacific Rift, Motorstorm Apocalypse, Formula One Championship, Ridge Racer 7, ModNation Racers, Little Big Planet Karting

Gokarty i demko pelnej wersji - nie mam pytan xD Tez moge doje.bac taka liste:

Forza Motorsport 2, Forza Motorsport 3, Forza Motorsport 4, Forza Horizon, Project Gotham Racing 3, Project Gotham Racing 4, Ridge Racer 6, Joy Ride Turbo :rofl2:

Edytowane przez Ins

Opublikowano

zróżnicowane gry

Kolejne części FORZY,GOW i Halo to mają być zróżnicowane gry na Xboxie?

Wystarczy zobaczyć na PS3 jakie tam są perełki pokroju Flower,Journey,Flow,Heavy Rain. Niestety na Xboxie takich perełek nie ma :(

Edytowane przez LionelPL

Opublikowano

Jak chcesz zobaczyc zroznicowane gry to sprawdz XBLA :)

Opublikowano

czyli umówmy się, że z grywalnych rzeczy to tylko forza i pgr (czwórka z przed 5 lat ale jest), obie arcade - symulacja, zadnych future racerów, czystych arcadówek, party game cartów, off road (z eksów). forza w miarę świeże ip od microsoftu a pgr to spadkobierca metropolis street racer jeszcze z czasów dreamcasta

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

No czyli z grywalnych rzeczy na PS3 to GT5 czyli arcade-symulacja i Wipeout, reszte omijam szerokim lukiem, takie to sa zaje.biste gry.

Za bardzo nie wiem co chcesz udowodnic bo na obu konsolach jest w co grac.

PS. Jak wrzucamy karty to ja wrzucam Trials HD i Evolution oraz Joy Ride Turbo (split screen na 4 jest) , ktore pominales oczywiscie :) Jedyne czego brakuje na X360 to jednego Wipeouta.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

to, że omijasz szerokim łukiem motorstormy nie znaczy, że są słabe, przeciwnie, do tego zróżnicowane. pisząc grywalne, miałem na myśli cos na 8/10 w ogólnobranżowej skali

Opublikowano

Jakoś pod względem ścigałek bardziej Xbox mnie robi.

PGR4, wspomniany TDU, Forza 3 i 4 których nie mogę odżałować no i nadchodząca Forza: H.

Na Plejce, 2 świetne Motorstormy i tyle - ofc imo. Do GT5 jakoś kompletnie już mnie ciągnie, po tym wszystkim co się naczytałem (chociaż może to błąd).

Fakt, faktem Sony by się przydał jakiś nowy (zachodni) racer na miarę GT/Forzy. Z normalnym czasem developingu, samochodami itd. przecież z Polyphony to [*]

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

Mnie najbardziej boli, ze nie zanosi sie na powstanie nowego PGR'a, wolalbym piatke zamiast Forza Horizon =/ No i nowego Wipeouta tez nie widac :(

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Niech mi któryś Xbot (bo oni lubią to określenie) wytłumaczy czym jest samograj? Bo mam wrażenie, że gdzieś usłyszeli to słowo i lubią je używać w odniesieniu do gier (najczęściej tych z PS3).

Od gier wymagam intensywnego gampleja a samograjom jak na razie podziękuję

"Intensywny - charakteryzujący się dynamiką, wzmożoną aktywnością."

No i w Uncharted masz intensywny gameplej - helikopter i walący się budynek w U2, pociąg w U2, akcja przed i na samolocie w U3, płonące Chateau, pościg za Talbotem, czy nawet pościg na łodziach.

O co więc Ci chodzi?

chodzi o skill jak i zwiększoną ingerencje gracza a nie oglądanie z góry ustalonych skryptów ograniczających tylko do wciskania jednego przycisku po z góry ustalonym torze.Mnie to już nie kręci, za stary na to jestem.Odpal Metroid Prime, MGalaxy2 czy GTAIV bez pedalskich autoaimów to pojmiesz znaczenie "prawdziwy intensywny skillowy gampley"

a u mnie było zupełnie odwrotnie, jedynka po dwójce ,która zaniżyła PStrójkową średnią,a U3 spowodował że przestałem interesować się czarnulą.I zaraz po 360, Wii gra drugie skrzypce :] Od gier wymagam intensywnego gampleja a samograjom jak na razie podziękuję

Pierwszy Uncharted to taka sama gra jak Girsy tyle. Zaden nie samograj, czy gorsza czy lepsza - kwestia gustu ale normalna gra.

Taka sama ? :D no proszę Cie...a gdzie latające członki,flaki i headshoty miodne.Uncharted wspominam jako gre ze z(pipi)aną detekcją i animacją z kołkiem w (pipi)e do tego smętną przygodą jak na owe czasy, nudziłem się przy niej strasznie. Kiedys może warto było pyknąc ale teraz to bida z nędzą.U2 to jedyny wyjątek, gdzie uwierzyłem w moc jednordzeniowego sprzętu. Jakość tekstur, detali, mimiki twarzy na pochwałę zasługuje jej filmowość tylko szkoda że liniowa :P

Edytowane przez Bushisan

Opublikowano

Do GT5 jakoś kompletnie już mnie ciągnie, po tym wszystkim co się naczytałem (chociaż może to błąd).

Skoro podoba Ci sie FM to jak najbardziej powinienes skusic sie na GT5 ;)

Opublikowano

Dzizas, Ciebie chyba Bushi te ptaki za mocno zaorały ;p

Nie mówię, że to takie same gry gameplayowo ale pierwszy U to raczej na pewno nie samograj. Przecież w pierwszym Uncharted nawet nie ma jako tako skryptów, są elementy platformowe w których można zginąć (szkoda, że w U2/3 zrezygnowali). Raczej cała gra to czysty gameplay oczywiście przerywany scenkami ale czy (pipi)a w Girsach ich nie było?

;]

Dopiero U2 i U3 wprowadził automatyczne skoki, dużo skryptów, przeciskanie się przez szpary (itd.) gdzie trzymamy tylko gałkę do przodu, automatyczne sekwencje itd.

Chociaż w U2 to wszystko robiło i było wyważone, w U3 kompletnie przesadzili (imoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo).

Magik no tak ale jak czytam o xxx minutowych loadingach, grafice z ps2, samochodami nie premium, archaizmami itd. to odechciewa mi się :P

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

x360: 3x Forza Motorsport, Forza Horizon, 2x Project Gotham Racing, Test Drive Unlimited czy pełno gier jak Race Pro, Ridge Racer, itd. :) i to są normalne duże racery arcade <> sim. PS3 ? z czym do ludzi...ja tu czytam wypociny sonybotów z płatnym demem gt5 i gokartami dla dzieci bo na ps3 nie ma co wymieniać poza gt5 i serią Motorstorm xD. To jakby sonyboty pod pojęciem ''wyrzynanie przeciwników'' wymieniały w jednym zdaniu god of war i death spanka. Równie dobrze do x360 ktoś dorzuci sobie joy ride turbo, trials evolution, lococycle, itd.

zróżnicowane gry

Kolejne części FORZY,GOW i Halo to mają być zróżnicowane gry na Xboxie?

Wystarczy zobaczyć na PS3 jakie tam są perełki pokroju Flower,Journey,Flow,Heavy Rain. Niestety na Xboxie takich perełek nie ma :(

tak, już to pisaliśmy wiele razy, na x360 nie ma samograjów a nawet jak komuś tego brakuje to twórcy trzech gier które wymieniłeś robią teraz multiplatformy.

No i taka lista ps3 zebrana przez 5 lat to wychodzi na x360 w ciągu kilku miesięcy, 2012 > Fez, Trials, Deadlight, itd. :)

Mnie to już nie kręci, za stary na to jestem.Odpal Metroid Prime, MGalaxy2 czy GTAIV bez pedalskich autoaimów to pojmiesz znaczenie "prawdziwy intensywny skillowy gampley"

z tym że cały MP opiera się na autoaim, trzymasz L i cały czas masz wycelowane we wroga, nawet pamiętam jak 10 lat temu tłumaczyli się padem do GC że ciężko byłoby ręcznie celować.

Opublikowano

I należałoby dodać normalne wsparcie dla kierownic a nie szrot lub kiera za 1200+

Opublikowano

Dla fanboi xboxa liczą się tylko strzelanki. Większość z osób posiadających x360 nie kręcą gry konsolowe jak platformówki, wyścigi, jrpg, bijatyki, slashery lub gry nowatorskie. Najlepiej dla nich i dla nas byłoby gdyby kupili sobie wypasione PC i przestali udawać graczy konsolowych.

Bo to pecetowcy. PC w białym/czarnym pudełeczku. Nic więcej.

Opublikowano

No jasne, a posiadacze PS3 to same 12 latki i dlatego robia dla nich samograje bo inaczej nie ogarniaja.

Opublikowano

No jasne, a posiadacze PS3 to same 12 latki i dlatego robia dla nich samograje bo inaczej nie ogarniaja.

Kinect.

Opublikowano

Kinect.

Move.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.