Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

No już nie przesadzajcie, mi się najdłużej ściągał Infamous, bo to wszak 15 GB (ale warto!!!), i Warhammer czasami przymulał, reszta w miarę normalnie (tj. nie najszybciej, ale dawało radę - niektóre gry pozwalają na ściąganie w tle, np. Outland). Jutro rano ściągnę LBP 2, zobaczymy jak szybko pójdzie. Jedyne do czego mogłem się jeszcze przyczepić, to duży patch do Warhammera, i długa instalacja VF 5 (ale to już bardziej wina AM2 że taką ch.ujową dekompresję zrobili).

Przynajmniej płacąc abonament dostaję naprawdę zaje.biste gry, aplikacje, godzinne triale gier AAA, czy zniżki, i nie czuję się jakbym płacił haracz za granie online, jak to ma miejsce przy XBL! :confused:

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

PSN mnie niszczy, najpierw 24 godziny pobierania na nowej konsoli calych 20GB, teraz zakupilem na trzy miesiace Plusa i predkosc normalnie nadswietlna, tak ze 2 dni konsola bedzie wlaczona ... Oczywiscie demka sciagaja sie kilka razy szybciej, tak zeby mnie wk.urwic bardziej.

PS. To nie jest wina lacza, zeby nie bylo:

2024766361.png

U mnie wszystko pobiera się normalnie jak na 6mb łącze. Pod tym względem nie mogę narzekać na PSN.

Opublikowano

Wszystko zalezy od tego w jakich godzinach sciagasz i tyle. VF5FS sciagalo mi sie od 21 do 23:30, a to tylko 2GB. Na moim laczu tyle sciagam w max 6 minut, tutaj niestety trwalo to 2.5 godziny.

PS. W porannych godzinach pewnie lepiej sie sciaga bo ludzie w pracy/szkole i serwery nie obciazone.

YETI:

Masz plusa ? Jezeli tak to sciagnij jeszcze raz VF5FS i powedz mi ile Ci to zajelo. Twoj maksymalny transfer to 750kb/s i ciekawe czy tyle Ci wyciaga. U mnie predkosc sciagania byla w okolicach 250kb/s ....

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Bo chcialbym, zebys sciagnal to samo, bo np. demka sciagaja mi sie bardzo szybko, ale pelne wersje gier jak krew z nosa leca.

Jedyne do czego mogłem się jeszcze przyczepić, to duży patch do Warhammera, i długa instalacja VF 5 (ale to już bardziej wina AM2 że taką ch.ujową dekompresję zrobili).

Khem u mnie VF5FS bardzo szybko sie zainstalowalo. Problemem jest natomiast to, ze nie moge nikogo znalesc do grania na rankingu :P

Edytowane przez Ins

Opublikowano

No już nie przesadzajcie, mi się najdłużej ściągał Infamous, bo to wszak 15 GB (ale warto!!!), i Warhammer czasami przymulał, reszta w miarę normalnie (tj. nie najszybciej, ale dawało radę - niektóre gry pozwalają na ściąganie w tle, np. Outland). Jutro rano ściągnę LBP 2, zobaczymy jak szybko pójdzie. Jedyne do czego mogłem się jeszcze przyczepić, to duży patch do Warhammera, i długa instalacja VF 5 (ale to już bardziej wina AM2 że taką ch.ujową dekompresję zrobili).

Przynajmniej płacąc abonament dostaję naprawdę zaje.biste gry, aplikacje, godzinne triale gier AAA, czy zniżki, i nie czuję się jakbym płacił haracz za granie online, jak to ma miejsce przy XBL! :confused:

a ile razy w zyciu placiles abonament xbl ze nazywasz to haraczem ? ewentualnie czy miales stycznosc z ta usluga ? czy tylko u kolegi ? :D

faktycznie sony ostanio stara sie dajac duzo stuffu dla +, microsoft niestety nie robi takich promocji a ostatnia znizka gier -75% w GOD, dotyczyla staroci szkoda, ( chociaz i tak kupilem 4 gry ;) )

ale jezeli jestesmy przy czystym online to psn ssie ;)

mam pytanie gry z psn w cyfrowej dystrybucji smigaja na vicie ? w sumie to chodzi mi o dead nation jest szansa ze to ruszy czy nie ma takiej opcji ?

Edytowane przez kubson

Opublikowano

mam pytanie gry z psn w cyfrowej dystrybucji smigaja na vicie ? w sumie to chodzi mi o dead nation jest szansa ze to ruszy czy nie ma takiej opcji ?

Póki co nie ma takiej opcji,ale kto wie czy Sony czegoś po cichu nie planuje związanego z Vita na Gamescom

Opublikowano

Bo chcialbym, zebys sciagnal to samo, bo np. demka sciagaja mi sie bardzo szybko, ale pelne wersje gier jak krew z nosa leca.

Jedyne do czego mogłem się jeszcze przyczepić, to duży patch do Warhammera, i długa instalacja VF 5 (ale to już bardziej wina AM2 że taką ch.ujową dekompresję zrobili).

Khem u mnie VF5FS bardzo szybko sie zainstalowalo. Problemem jest natomiast to, ze nie moge nikogo znalesc do grania na rankingu :P

Zmień na "Worldwide" w Ranked i graj z ludźmi co mają minimum 2 kreski. Da się już grać, z jedną to loteria, zero kresek to już praktycznie jeden wielki lag, ofkoz trzy kreski to prawie jak z kimś kto siedzi obok ;) Niestety z poziomu lobby nie da się zobaczyć kto ma ile kresek, dopiero jak już jest przed akceptacją walki (na szczęście da się wycofać, co trochę wkurza innych graczy ;p ) więc też trochę loteria.

Kubson - nie wyskakuj znowu ze starymi śpiewkami, nie tylko ja uważam że XBL! to płacenie za coś, co inni mają za darmo, i że wcale tak różowo nie jest - a zwłaszcza w polskim wydaniu, którego i tak de facto długo nie było, a nieuargumentowane teksty w stylu "x jest be i ch... " są tu niewiele warte.

Opublikowano

No tak tez zrobilem w koncu i znalazlo mi graczy, tyle ze na Wordwide 3 z 4 pojedynkow zlagowane =/ Na X360 na 10 pojedynkow 1 zlagowany, ale trzeba sprawdzic wiecej meczy zeby obcenic gdzie jest lepiej :)

Edytowane przez Ins

Opublikowano

U mnie wszystko pobiera się normalnie jak na 6mb łącze. Pod tym względem nie mogę narzekać na PSN.

Jakbyś miał większy tranfer to też byś narzekał że zamula. Wg moich obserwacji to prędkość PSN spadła przez ostatni rok, bo te 2 lata temu wszystko zasysałem szybciej niż teraz pomimo że mam większy transfer.

Opublikowano

Widzicie, płacicie za plusa, a i tak macie denną usługę sieciową. Czekajcie na Plus++, może z dwoma abonamentami będzie lepiej :P

Playstation ;)

PS. Ins, ile płacisz za tego neta?

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Że niby jak denną? Przecież granie online nie dość że za darmo, to śmiga aż miło.

Zresztą co ja mówię, tylu twoich kolegów zapalonych xboxowców nagle zostało olśnionych i teraz widzę ich na PSN-ie z ładnym logo PS+ przy avatarze :) Trudno nie brać takiej zaje.bistej okazji, więc czemu się tu dziwić. To nie XBL! gold aka haracz za online. Tak więc zaakceptuj to i idź sprawdź czy już MS naprawił aktualizację .

Właśnie ściągam LBP 2, i download jest bardzo szybki. Nie spodziewałem się nawet. NIe jest to ofkoz full siła, ale myślę że przed wyjściem do roboty będę miał już gierkę na dysku. Być może pora dnia ma znaczenie, jak Ins pisał ;)

Opublikowano

Widzicie, płacicie za plusa, a i tak macie denną usługę sieciową. Czekajcie na Plus++, może z dwoma abonamentami będzie lepiej :P

Playstation ;)

PS. Ins, ile płacisz za tego neta?

Widzisz u Sony płacę 59 złotych i dostaję w tym miesiącu gry o wartości minimum 400 złotych. Powiedz mi jak tu nie kochać Sony?? Microsoft bierze kasę za wypasioną usługę ale nigdy nie daje gier za darmo mimo iż jest w lepszej sytuacji finansowej.

Jeśli chodzi o wolne pobieranie gier z plusa to wynika z faktem że ludzie masowo kupili taką wypasioną promocję plusa . Z racji tego serwery nie wyrabiają, ale gry demo ściągają się szybko.

Opublikowano

Czy wy mieszkacie na wsiach czy co? Ja mam 30 mb neta i ściąga mi się wszystko szybko i elegancko.

Edytowane przez Dixi

Opublikowano

Andrew: Niczego nie dostajesz. Zapłaciłeś za wypożyczenie tych gier =/= "dostałem gry za 400 zł". Przestaniesz płacić, to i nie będziesz miał nic. Jak idziesz do wypożyczalni filmów i wypożyczasz filmy za 50 zł, to też mówisz, że dostałeś od nich filmy za 300 zł :P?

Mendrek, Ty jak zwykle masz problemy z Live, którego nie masz.

Opublikowano

Andrew: Niczego nie dostajesz. Zapłaciłeś za wypożyczenie tych gier =/= "dostałem gry za 400 zł". Przestaniesz płacić, to i nie będziesz miał nic.

Mendrek, Ty jak zwykle masz problemy z Live, którego nie masz.

No dobra, ale to i tak nie zmienia faktu, że PS+ jest mega zajebisty. A jak się kupi ponownie PS+ to można jeszcze raz pobrać te gry, które się już miało.

PS. Nie płacisz, to nie masz (prawie) nic bardzo pasuje do Golda :P

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

A czy ja to neguję? Bawi mnie tylko, że niektórzy piszą o tym jakby te gry dostali w gratisie na własność :)

PS. Andrew, no tak, to nie wina Sony, że plusowicze mają słabszy transfer, to wina ludzi, że korzystają z usługi, którą oferuje Sony. Ciekawe rozumowanie. Rozumiem, że jak przy okazji premiery jakiejś gry serwery Sony nie wyrabiają, to jeszcze ich przepraszasz, że grasz i robisz niepotrzebny ruch na łączach :P

Opublikowano

czyli co jak pobierzesz te gry i skończy ci się plus to nie możesz w nie już grać ?

Opublikowano

A czy ja to neguję? Bawi mnie tylko, że niektórzy piszą o tym jakby te gry dostali w gratisie na własność :)

PS. Andrew, no tak, to nie wina Sony, że plusowicze mają słabszy transfer, to wina ludzi, że korzystają z usługi, którą oferuje Sony. Ciekawe rozumowanie.

To jest wina sony ale ten fakt nie może przyćmić zaje.bistości oferty PS+ Sony.

Opublikowano

No w XBL! gold wypożycza się... ale online :D

Tutaj dostaję wiele więcej niż w XBL! , dostaję gry, z których większość zdążę przejść i nagrać się do woli, a grania mam że ho ho. Bardzo mi się podoba też możłiwość grania w godzinne triale pełnych gier, to znacznie lepsze niż demo, które może być albo pechowe albo pokazywać jedynie dobre momenty. Zaś gry które kupię ze zniżką, są moje na zawsze. Do tego dochodzi umieszczanie save'wów w chmurze, oraz automatyczne aktualizacje patch'y, trofeów, dem, aktualizacji konsoli, ect. - wybieram o której ma się włączyć konsola, ściąga co ma ściągnąć, i się wyłącza.

Sorry don, nie próbuj obalić teraz faktu, że P+ wymiotło, i nie próbuj porównywać z tym nawet tego haraczu za online, bo to się zbyt bardzo rzuca w oczy...

Sig, jak się kończy abonament, to darmowe gry się dezaktywują. Staną się aktywne, gdy znowu staniesz się plusowcem.

Opublikowano

PS. Andrew, no tak, to nie wina Sony, że plusowicze mają słabszy transfer, to wina ludzi, że korzystają z usługi, którą oferuje Sony. Ciekawe rozumowanie.

To jest wina sony ale ten fakt nie może przyćmić zaje.bistości oferty PS+ Sony.

Oferta jest bardzo dobra.

Sig: Not sure if serious.

Mendrek, jaki haracz za online skoro bez tego "haraczu" usługa by wyglądała jak PSN :P

Opublikowano

Don, no ale teraz też wygląda. Grupy i voice chat - ojej, to aż TYLE (130 PLN) to kosztuje? Oo' Kurde, i nawet nie ma darmowych gier. No ale cóż, zapewne możesz sobie pogadać o du.pie Maryni z wieloma swoimi kolegami...

... którzy akurat siedzą na PSN i grają w gry z P+ :D

Opublikowano

Mendruś oczywiście zamyka oczy jak koledzy piszą o jakości PSN i udaje, że nie wie o co chodzi :)

Opublikowano

130 pln .... tragedia ... ludzie piszą o plazmach za 4k które kupują pod granie, ale 130 pln to mega wydatek

gdyby było darmowe było by lepiej ofc ... ale bez beki

Edytowane przez typfon

Opublikowano

Nie, Mendruś po prostu korzysta z PSN :) I jest bardzo zadowolony, a dzięki P+ to nawet bardzo bardzo. Jakbym miał tylko Xboxa to niezłego wku.rwa bym miał pewnie, że mi koło nosa coś takiego przechodzi :)

Hehe, nie ma to jak racjonalizacja - to tylko 130 PLN . Niestety, tak działa mechanizm gdy opłaca się haracze mafiom. Tylko tyle i w sumie spokój, prawda? A to, że ku.rwa ktoś kogoś ostro rucha wielkim zielonym dongiem z logiem MS to już w sumie nic takiego, nie?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.