Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

PS. Tez jest ciekaw, mozna sie dzielic Plusem ?

Tak, niektórzy sobie nawet robią składki na konto z PS+. Gry z PS+ działają więc na wszystkich kontach na konsoli.

to ja już się dziwię że te 10 pln dla posiadaczy ps3 to dużo :(

Jak mnie śmiech ogarnia jak widzę tekst "darmowe gry o wartości 300zł". Chyba wartość liczona po cenach w dniu premiery. Dostaliście za darmo to się cieszcie, tylko nie pjerdolcie bzdur że tak bardzo was jara Saints Row 2 czy jakiś Warhammer. Przypomina mi to sytuację z tymi śmeciowymi Humble Bundle ze steama, gdzie ludzie kupują to "bo oszczędzą sobie", po czym z zestawu 10 gier odpalają jedną.

Nagle dla Mendrka średniaki z jedynej słusznej wyroczni metacritic i gry które nie są srAAA tytułami zyskują uznanie, BO ZA DARMO.

LittleBigPlanet 2 - 91

Outland - 84

Infamous - 83

Darksiders - 83

Oddworld: Stranger's Wrath HD - 82

VF 5: Final Showdown - 80 (dopiero 14 recenzji, gra jest świeża)

Renegade Ops - 80

Chime Super Deluxe - 78

Motorstorm: Apocalypse - 77

Mushroom Wars - 72

Warhammer 40k: Space Marine - 70

Wakeboarding HD - 63

Hamsterball - 61

Sony PlayMemories - nie ma oceny bo to aplikacja, ale dla miłośników fotografii bardzo przydatne ;)

Faktycznie średniaki. Na dobrą sprawę to średniakami są tylko dwie ostatnie gry, bo mimo wszystko Warammer 40k to nie jest zła gra, może niezbyt ambitna ale miło się wyżyna ;) To tylko start, bo co miesiąc będzie więcej i więcej. Oj, zazdrość xbocką pupę w imadło wkłada.

LBP - ok

cała reszta to crapy wg tego co Codename wcześniej napisał :)

co nie zmienia sytuacji że psn+ to fajna sprawa

Edytowane przez typfon

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Ja wlasnie znalazlem sposob, zeby pobieralo sie szybciej, upierdliwy ale jednak udalo sie :)

Mam kilka gier w kolejce i po prostu wstrzymywalem dana rzecz, zeby automatycznie przeskakiwalo pobieranie na nastepna pozycje. Robilem tak az do momentu gdy nie bedzie normalnego transferu, 10 min teraz sie tak bawilem i 15gigowy inFamous 2 sciaga mi sie juz w miare normalnie :) No ale jakbym teraz zatrzymal pobieranie i wznowil to znowu kupa by byla :P

PS. Tez jest ciekaw, mozna sie dzielic Plusem ?

Tak, niektórzy sobie nawet robią składki na konto z PS+. Gry z PS+ działają więc na wszystkich kontach na konsoli.

PS. Mi problemy z prędkością pobierania z PSS zniknęły gdy podłączyłem neta po kablu.

Fajnie, ze mozna sie tym dzielic :)

PS. Po kablu mam, czytalem ze wi-fi wplywa na transfer ale u mnie bez roznicy.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

srAAA koorwa. Mushroom Wars czy Hamsterball to szczególnie tytuły warte wzmianki.

Są jako dodatek. Czemu nie napiszesz o LBP 2, Infamous 2, Darksiders i reszcie? Sorry, ale choćbyś nie wiem jak pierdział, to nie uda ci się zmienić faktu, że wszyscy P+ się jarają jak stodoła :)

Typfon - coś ci się chyba pomyliło :confused:

O, serio normalnie działa dzielenie gier? Nie ma żadnej blokady DRM na aktywację co 24 godziny? Oo' Btw. myślałem że będzie nawet przypisane do konta. Sony jest zbyt dobre.

Opublikowano

nie ty mówiłes że gry na 8 to crapy ...

nie ty, a Codename już edytuję

Edytowane przez typfon

Opublikowano
  • Autor

srAAA koorwa. Mushroom Wars czy Hamsterball to szczególnie tytuły warte wzmianki.

Są jako dodatek. Czemu nie napiszesz o LBP, Infamous 2, Darksiders i reszcie? Sorry, ale choćbyś nie wiem jak pierdział, to nie uda ci się zmienić faktu, że wszyscy P+ się jarają jak stodoła.

Jakbyś z łaski swojej czytał to co pisze to byś zauważył, że wspomniałem już. Tyle że te jakieś pierdy pokroju tych Mushroom Wars czy hamsterch.ujcośtam doliczacie do tej magicznej kwoty 300zł, jakieś gó.wna i pierdoły (a nie SILNE TYTUŁY AAA) których dam sobie łapę uciąć że nawet wersją demo nie byliście zainteresowani. I o to mi chodzi - ty szczególnie ciskasz się o te 10zł lajwa na miesiąc, ale manipulacja w drugą stronę przychodzi ci łatwo. Tak samo jak łatwo ci przychodzi nazywanie gier na X360 ze średnią 60-70 crapami (vide Crackdown), podczas gdy tytuły z tym samym wynikiem na PS3 są "średniakami", kolejny raz podwójne standardy dają o sobie znać.

I nigdzie się nie dosrałem ogólnie do PSN+, tak jak to słupek i inne śmieszne istoty mi tu wmawiają. Sytuacja przypomina też TV Mango, gdzie do super ekstra sokowirówki dodają tonę śmiecia które podwyższają cenę, a bystrzy klienci myślą że deal życia na tym zrobili.

Opublikowano

Są jako dodatek. Czemu nie napiszesz o LBP, Infamous 2, Darksiders i reszcie? Sorry, ale choćbyś nie wiem jak pierdział, to nie uda ci się zmienić faktu, że wszyscy P+ się jarają jak stodoła.

Jakbyś z łaski swojej czytał to co pisze to byś zauważył, że wspomniałem już. Tyle że te jakieś pierdy pokroju tych Mushroom Wars czy hamsterch.ujcośtam doliczacie do tej magicznej kwoty 300zł, jakieś gó.wna i pierdoły (a nie SILNE TYTUŁY AAA) których dam sobie łapę uciąć że nawet wersją demo nie byliście zainteresowani. I o to mi chodzi - ty szczególnie ciskasz się o te 10zł lajwa na miesiąc, ale manipulacja w drugą stronę przychodzi ci łatwo. Tak samo jak łatwo ci przychodzi nazywanie gier na X360 ze średnią 60-70 crapami (vide Crackdown), podczas gdy tytuły z tym samym wynikiem na PS3 są "średniakami", kolejny raz podwójne standardy dają o sobie znać.

I nigdzie się nie dosrałem ogólnie do PSN+, tak jak to słupek i inne śmieszne istoty mi tu wmawiają. Sytuacja przypomina też TV Mango, gdzie do super ekstra sokowirówki dodają tonę śmiecia które podwyższają cenę, a bystrzy klienci myślą że deal życia na tym zrobili.

Ale o co masz pretensje, o to że gry są drogie, czy jak? Ekonomia jest ścisła, produkt ma cenę i czy chcesz czy nie, to nią się kierujesz przy wyliczaniu zysków i strat. To czy nabyłbyś ten produkt czy nie - to inna kwestia. Nie można kierować się subiektywnymi cenami, bo np. ktoś mógłby wycenić Hamsterball na 2 PLN, ale idąc tym samym Infamousa 2 wyceniłby na 230 PLN bo mu się bardzo podobał i uznał że cena rynkowa jest za niska.

Dla mnie wycenianie opłat z góry (jak te twoje 10 PLN za XBL!) jest głupie, bo i tak płacisz za całość i nie możesz się wycofać, niemniej i nawet w tej głupim porównaniu P+ ma przewagę o czym pisałem. Powiedz mi, czy ty uważasz że P+ to słaba oferta?

Nigdzie nie pisałem że gry na 8 to crap'y. Dzielę gry bardziej na kategorię - 1sza trzeba zagrać, 2ga warto zagrać, 3cia da się zagrać 4ta nie warte uwagi. I żadna z tych gier z Plusa nie jest w tej czwartej (chociaż Hamsterball i Wakeboarding HD są blisko), a większość w pierwszej lub drugiej.

Opublikowano

No PSS+ to ogólnie konsolowy deal życia.

Korzystam z niego od ponad roku i zwrócił mi się już z 2,3 razy przez ten czas użytkowania (a może i więcej). A gdy miesiąc temu doszła akcja z grami to totalny rozpizdzaj.

Nie wiele ma to wspólnego z akcjami z TV mango.

Zdejmij czasami hełm masterchiefa z głowy a może zobaczysz więcej w swoim ograniczonym rozumowaniu.

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

no właśnie jak można pisać że za darmo skoro płaci się za to abonament, za czasowe ''wypożyczenie'' tych gier! Sonyboty znowu zakrzywiają rzeczywistość, płacę za Golda na XBL i gram w muliplayera za free xD.

Mendruś ciekawe koło tu zatacza, od czasu kiedy sony kolejny raz wydymało fanów, tym razem z dzieleniem gier na 5 które tu chwalił codziennie i był to mega argument za ps3 teraz mu brakuje coraz bardziej solidnych plusów za ps3 :)

Przypominam że na XBL dalej można się zrzucać na gry w ile osób chcemy, MS nie wporwadził online passa jak sony, gry MS są średnio 30PLNów tańsze od gier sony a Gold tak samo daję fajne promocje jak wybrane gry -25/50%75% ceny czy kup 3 a 4 wybierz za sobie za free.

a do p+ to nic nie mam, fajna oferta dla osób które nie są na bieżąco z grami, poza lbp2 nic tam ciekawego nie widzę dla siebie. Soniacz powinien znacznie zwiększyć wybór gier z tym że np: można wybrać 2 na miesiąc z listy tak jak było w ''welcome back'' po miesięcznych zgonach PSN.

Opublikowano
Porównywanie silnych tytułów AAA z jakimiś indie ze Steam'a, to faux pas żeby nie powiedzieć fail pass.

Niejednokrotnie tytuły indie zarabiają na siebie więcej niż te Twoje "silne tytuły AAA". O jakości i świeżości nawet nie wspominam - Trine, SMB, Shank, Braid, Machinarium, Limbo, Bastion etc.

Opublikowano

akurat te gry to była pierwsza liga (chodzi mi o tą promocję ze steam), nie wiem czemu Mazzeo po nich jeździ... a zapomniałem że on gra tylko w strzelanki

Opublikowano

płacę za Golda na XBL i gram w muliplayera za free xD.

Jak grasz w muliplayera za free jeśli by móc w niego zagrać musisz wykupić gold'a ?
Opublikowano

Mazze boli że nie może mieć Playstation plusa i tak hejtuje :(

Opublikowano

Zakładając że połowa graczy płaci regularnie za xbox live to wychodzi że microsoft zarobił około 5 miliardów $ przez 7 lat.

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

Zakładając że połowa graczy płaci regularnie za xbox live to wychodzi że microsoft zarobił około 5 miliardów $ przez 7 lat.

Szkoda że niema to wpływu na liczbę Exów , mam nadzieje że z następną generacją Ms bardziej się w tej kwestii postara.
Opublikowano
  • Autor

Ale o co masz pretensje, o to że gry są drogie, czy jak? Ekonomia jest ścisła, produkt ma cenę i czy chcesz czy nie, to nią się kierujesz przy wyliczaniu zysków i strat. To czy nabyłbyś ten produkt czy nie - to inna kwestia. Nie można kierować się subiektywnymi cenami, bo np. ktoś mógłby wycenić Hamsterball na 2 PLN, ale idąc tym samym Infamousa 2 wyceniłby na 230 PLN bo mu się bardzo podobał i uznał że cena rynkowa jest za niska.

Dla mnie wycenianie opłat z góry (jak te twoje 10 PLN za XBL!) jest głupie, bo i tak płacisz za całość i nie możesz się wycofać, niemniej i nawet w tej głupim porównaniu P+ ma przewagę o czym pisałem. Powiedz mi, czy ty uważasz że P+ to słaba oferta?

To tak samo głupie jest płacenie z góry za plusa, licząc na to że regularnie będą się pojawiać naprawdę fajne rzeczy. Czytałem regularnie te zestawienia PS+ na PPE i była tona pierdół nie warta IMO płacenia za plusa. No i zniżki które tak samo są dla posiadaczy Live Gold, z tym że zarówno XBL jak i PS+ trzeba sporo nakupować żeby to się w jakikolwiek sposób zwróciło, a biorąc pod uwagę jak szeroką i "atrakcyjną" ofertę promocji rzucają to nie ma mowy o jakimś super dealu. Dopiero teraz jest to dobra sprawa, i nadal jedyne do czego się doczepiam to do tych 300zł i mitycznego oszczędzania, bo trudno oszczędzać na czymś, co w żadnym innym wypadku by się nie kupiło.

słupek daruj sobie, wracaj do gnomowania i blasterowania swojego, bo to już nawet mendrek pisze bardziej merytorycznie :F

akurat te gry to była pierwsza liga (chodzi mi o tą promocję ze steam), nie wiem czemu Mazzeo po nich jeździ... a zapomniałem że on gra tylko w strzelanki

No tak, bo na steamie jeden bundle się pojawił jak do tej pory. Było tego sporo, tak samo jak i różnych fajnych promocji, co to ludzie nakupowali a potem czytam na takim gry-online jak się "chwalą" że mają na koncie tonę pierdółek, w które nawet nie zagrali xD

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Hehehehehe to i tak postęp, że czytałeś zawartość Plusa na ppe a nie oglądałeś na youtube hehehehehe.

Nie wierzę, że ktoś kto kupił Plusa na rok za 200 zł (był i za 170 zł czy 160 złoty) nie zwróciło mu się to. Albo już w najgorszym przypadku, wyszedł chociaż na zero.

Czasem w przeciągu 2-3 miesięcy było/jest staffu GODNEGO za 2 stówy. Godnego czyli takiego, że dane osoby interesowało/kupiłyby to co wrzucali do Plusa.

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

Tak odnośnie graczy w Polsce : W Polsce jest prawie 12 milionów graczy.

Którzy w 2012 roku wydadzą na gry blisko 450 milionów dolarów

Jak wynika z badań przeprowadzonych przez firmę Newzoo, w Polsce jest 11,8 miliona "aktywnych graczy", z czego 6,2 mln to osoby, które za swoje granie płacą.

Na potrzeby badania gry podzielono na siedem kategorii, "platform": gry przeglądarkowe, gry na serwisach społecznościowych, gry na urządzenia przenośne (z wyłączeniem konsol przenośnych), gry MMO, gry konsolowe (z uwzględnieniem konsol przenośnych), gry pecetowe w pudełkach i gry pecetowe z cyfrowej dystrybucji.

Według tego podziału, najwięcej w Polsce wydaje się na gry konsolowe (25 proc. sumy wszystkich wydatków na gry), jednakże jeśli zsumujemy wszystkie kategorie "pecetowe", to otrzymamy łącznie 64 proc. Wtedy pozostają jeszcze gry na smartfony, na które wydajemy 11 proc. wszystkich wydatków.

Zaproponowany przez Newzoo podział na "platformy" na pewno wywoła dyskusję (bo w końcu jesteśmy przyzwyczajeni, że jedna platforma to pecet, a druga to Xboks, a trzecia to PlayStation itd.), ale z badania wynika, że w Polsce na gracza wypadają średnio 4 platformy na głowę. 7 proc. badanych jest na tyle wszechstronnych, aby grać na wszystkim, do tylko jednego sposobu grania przywiązanych jest 11 proc. badanych.

Opublikowano

tak, już to pisaliśmy wiele razy, na x360 nie ma samograjów a nawet jak komuś tego brakuje to twórcy trzech gier które wymieniłeś robią teraz multiplatformy.

Dwa największe samograje,KHE KHE (jednak w HC Drejku platynka całkiem sprawnie weszła):

t96Bwl.png

NaIf7l.png

Opublikowano

To tak samo głupie jest płacenie z góry za plusa, licząc na to że regularnie będą się pojawiać naprawdę fajne rzeczy. Czytałem regularnie te zestawienia PS+ na PPE i była tona pierdół nie warta IMO płacenia za plusa. No i zniżki które tak samo są dla posiadaczy Live Gold, z tym że zarówno XBL jak i PS+ trzeba sporo nakupować żeby to się w jakikolwiek sposób zwróciło, a biorąc pod uwagę jak szeroką i "atrakcyjną" ofertę promocji rzucają to nie ma mowy o jakimś super dealu. Dopiero teraz jest to dobra sprawa, i nadal jedyne do czego się doczepiam to do tych 300zł i mitycznego oszczędzania, bo trudno oszczędzać na czymś, co w żadnym innym wypadku by się nie kupiło.

Zawsze jest ryzyko, tylko jak pisałem w Plusie dostajesz od ręki ponad 10 gier za friko (a jak ktoś załapał się na darmowego Plusa z Welcome Back to teraz może aktywować gry, które mu się dezaktywowały), a w XBL! nigdy nie wiesz czy np. takie Gearsy czy Halo nie zostaną opóźnione o te kilka miesięcy i tyle z grania po sieci w oczekiwane gry. Myślę, że Sony nie jest tak krótkowzroczne by zapowiadać że będą to duże tytuły w rotacji, by po miesiącu czy dwóch stracić to zaufanie.

Zniżki są i w darmowym PSN-ie bez P+ , to normalne że co tydzień są tzw. "Special offers" i tam są różne przeceny, a w USA to nawet mają po kilka działów na promocje - tzw. price dropsy o różne procenty. W P+ są dodatkowe zniżki, ekskluzywne dla abonentów - w zasadzie bardziej chodzi więc o gloryfikację ich na tle zwykłych userów, niż o walkę z konkurencją - bo zniżki to żadna rewolucja, są i zawsze były.

Doczepiasz się do 300 PLN - ale powtórzę, że to jest wyliczenie na podstawie prostych praw ekonomii. Cena jest ceną, czy kupisz produkt czy nie. Jeśli coś dla nie-abonentów kosztuje 120 PLN to jeśli gdzieś dają to za darmo, to jesteś do przodu o 120 PLN . Ty dorabiasz do tego jakieś teorie.

Opublikowano

Darksiders to jedna z najlepszych gier tej generacji. I jesli ma się ją gratis w cenie usługi to jest to zaje'bista usługa kto twierdzi inaczej ten debil.

Opublikowano

Szkoda że niema to wpływu na liczbę Exów , mam nadzieje że z następną generacją Ms bardziej się w tej kwestii postara.

A mi sie wydaje,ze MS i Sony jeszcze bardziej pojda w strone casuali i na ps4/xbox 3 zobaczymy jakis farmville,cityville i inne go.wno a my gracze hc bedzie musieli sie zadowolic cod 100 i bf 100.

Edytowane przez zaq123456

Opublikowano

A mi sie wydaje,ze MS i Sony jeszcze bardziej pojda w strone casuali i na ps4/xbox 3 zobaczymy jakis farmville,cityville i inne go.wno a my gracze hc bedzie musieli sie zadowolic cod 100 i bf 100.

Co do Ms patrząc po tym jak teraz pchają się w Kinect,a to obawiam się że to może być jednak realne , co do Sony nie mam takich obaw po odniesieniu się do sytuacji z obecnej generacji.
Opublikowano

Co do Ms patrząc po tym jak teraz pchają się w Kinect,a to obawiam się że to może być jednak realne , co do Sony nie mam takich obaw po odniesieniu się do sytuacji z obecnej generacji.

Nie obrazajac Sony oni po prostu move nie trafili.MS z Kinect trafil i casuale kupuje,kasa leci. Ms ma forze,halo i gears of war wiecej im nie potrzeba. Cod w zasadzie to tez duzo lepiej sie sprzedaje na xbox 360,kasa za dlc leci,za gold tez,za kinect tez. Gracze hc nie utrzymaja ms niestety. Mi to jedno czy beda exy czy nie,gram tylko w bf wiec jak dla mnie moze ich nie byc.Ale rozumiem,ze sa ludzie ktorzy chca exy i tych jest mi zal,poniewaz sa traktowani z buta od ms bardziej u sony to zalezy czy lubisz uncharted i god of war.

Edytowane przez zaq123456

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.