Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

W USA na ten przykład mniej grają na klocku, za to więcej korzystają z dodatkowych usług oferowanych przez XBL

Trochę beka, biorąc pod uwagę, że to Ps3 zarzuca się, że służy do oglądania filmów BR a nie grania. A tymczasem wychodzi, że to Xbox służy do pierdoł a nie grania hah.

Opublikowano

Najlepsze, że xbotrada takie tutaj pitu pitu, a ostatnio coś często widzę ich na PSN-ie z ładnym logiem P+ przy nick'u ;)

Na dobrą sprawę ten temat to naprawdę symulacja - co by było GDYBY X360 mógł w ogóle walczyć z PS3. Ofkoz poza tą strefą symulacji, każdy wie jak jest - PS3 > X360 i to widać ostatnio jak na dłoni.

Podjudzasz chuyowe dyskusje, a potem będziesz (pipi)ć że wyrażasz tylko własne poglądy. Zacny moderator.

Jasne, bo Vitę dzieciaki nie będą zamawiać sobie na komunię :lol: Na niej grać będą tylko dojrzali gracze, w domu przy kominku i popijając lampkę wina.

Tyle o podjudzaniu chuyowych dyskusji.

Tak czy owak zeszliśmy z tematu TLOU które wygrało prestiżowe nagrody za grę targów, w tym m. in. Game Critics. Jest to oczywiście kolejny mega plus dla marki Playstation (i powód wzmożonej aktywności xbotrady), ale mnie zastanawia co wygra - marketing czy racjonalizm. W sumie Sony mogłoby przypieczętować ten rok potężnym tytułem, ale byłoby ryzyko pogonienia z terminami. Chyba pora ostudzić trochę silniki, i spokojnie poczekać do pierwszego kwartału 2012, i niech ND dopracują grę jak tylko się da. Zresztą byłoby niezłe combo God of War 4 + TLOU w tak krótkim czasie, zwłaszcza że konkurencja niezbyt.

Nadal nie wiemy nad czym klepią Sucker Punch, a klepią od jakiegoś czasu i nie sądzę by to był tytuł na następną konsolę. Niby miało być na E3, ale coś nie bardzo, może GC albo TGS odpowiedzą na to pytanie (bo chyba mało kto wierzy w Last Guardian czy FF Versus).

Ps. Xbox ma Netflixa, a to bardzo popularna wypożyczalnia w USA.

Opublikowano

podchodząc do tematu czysto statystycznie:

3DS - 18mln sprzedanych sztuk - najlepiej sprzedająca się gra: Mario 3d land ponad 6mln sprzedanych sztuk

PSV - 2mln sprzedanych sztuk - najlepiej sprzedająca się gra: Uncharted - 0,6 mln sprzedanych sztuk

3DS - 9 razy więcej sprzedanych konsol, najlepiej sprzedająca się gra 10 razy więcej.

O czym wy tutaj mówicie?

A to już koniec generacji tych konsol przenośnych czy dopiero początek? No właśnie.

Opublikowano

Zresztą byłoby niezłe combo God of War 4 + TLOU w tak krótkim czasie, zwłaszcza że konkurencja niezbyt.

Tyle, że w przyszłym roku i to w pierwszym kwartale będzie przepotężna konkurencja w postaci mocarnych multiplatform.

Z całkiem prawdopodobnym GTAV na czele jeżeli w tym roku nie wyjdzie.

Mimo, że GoW4 i TLoU to potencjalne hity z najwyższej półki to i tak Sony będzie miało ciężkooo.

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano
  • Autor

Mendrek, ja nie jestem moderatorem. I wymyślając kolejne suchary jak xbotrada etc tylko potwierdzasz że nie powinieneś nim być.

TLOU nie powoduje wzmożonej aktywności, sam pisałem że wygląda super, tobie palce i kciuki (OH WAIT) by nie pozwoliły tego samego napisać o jakimkolwiek tytule na kloca. Jedynie potrafisz się strollować porównując Halo 4 do resistance :rofl2:

Opublikowano

Na chu.j mi ta automatyczna synchronizacja w Plusie jak to w ogole nie dziala poprawnie ... Z jedna albo dwie gry zaktualizuje, a 10 nadal nie ruszonych (przestawialem jezyk). To samo z trofeami, juz wole sam kliknac zeby mi zsynchronizowalo, zamiast czekac jak zrobi to automat RAZ dziennie.

PS. Hmm jak sobie tak pomysle, to w tym roku nie ma zadnego exa na PS3, ktorego moglbym kupic xD Dobrze, ze jest ta wypozyczalnia z Plusa :)

Opublikowano

Mendrek, ja nie jestem moderatorem. I wymyślając kolejne suchary jak xbotrada etc tylko potwierdzasz że nie powinieneś nim być.

TLOU nie powoduje wzmożonej aktywności, sam pisałem że wygląda super, tobie palce i kciuki (OH WAIT) by nie pozwoliły tego samego napisać o jakimkolwiek tytule na kloca. Jedynie potrafisz się strollować porównując Halo 4 do resistance :rofl2:

Moja moderka nie ma nic do tego, ja tu zresztą nie moderuję tego tematu od dłuższego czasu, więc przypierdalasz się nie do tego co trzeba. Masz do mnie jakieś personalne wtyki? Pisz mi na PM, a nie tutaj, nikt nie chce takich smutów czytać, zresztą ja też nie.

Umiesz tylko personalnie obrażać (w dodatku sucharkami), i failować siebie samego jak przy próbach zdeprecjonowania P+ mimo że nawet koledzy którym wielokrotnie przytakiwałeś i dawałeś plusy, chwalą... Plusa.

Ps. Ja nie musiałem porównywać Halo 4 do Resistance 2, inni też to zauważyli :)

Ins: Hm, a te wszystkie fajne ex'y zeszłego roku ograłeś? :) Chociaż pewnie gdyby nie P+ to bym się skusił na Starhawka. Z drugiej strony jeśli wyjdzie dobry Sly i nowy Ratchet to uah, stare dobre platformówki wracają na salony :)

Opublikowano

To co mnie interesowalo z zeszlego roku ogralem w ... zeszlym roku bo sprzedalem konsole po przejsciu Uncharted 3 :)

Opublikowano

przeszedłem wszystko na xboxie i nie ma w co grać, ale fail m$ :/

Opublikowano

Ja nie przeszedlem wszystkiego na sonce, a i tak nie ma w co grac, jeszcze wiekszy fail $ony O_o

Opublikowano
  • Autor

Czego kłamiesz że inni zauważyli? Jedynie ty pisałeś o podobieństwach z Res 2, wystarczy odpalić wyszukiwarkę.

Heh, nie moja wina że nie umiesz czytać i omijasz to co ci wygodne, tak jak moje pochwały odnośnie TLOU i posty o PS+ :]

btw pytałem wczoraj o populację w Uncharted w szczytowych momentach, ktoś odpowie? Czy raczej nie ma o czym pisać?

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Na chu.j mi ta automatyczna synchronizacja w Plusie jak to w ogole nie dziala poprawnie ... Z jedna albo dwie gry zaktualizuje, a 10 nadal nie ruszonych (przestawialem jezyk). To samo z trofeami, juz wole sam kliknac zeby mi zsynchronizowalo, zamiast czekac jak zrobi to automat RAZ dziennie.

PS. Hmm jak sobie tak pomysle, to w tym roku nie ma zadnego exa na PS3, ktorego moglbym kupic xD Dobrze, ze jest ta wypozyczalnia z Plusa :)

pisałem wcześniej - aut. synchronizacja w plusie wyszukuje patche do bodajże 5 ostatnio granych na konsoli gier. Pozostałe tytuły i patche olewa - sad but true.

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Czego kłamiesz że inni zauważyli? Jedynie ty pisałeś o podobieństwach z Res 2, wystarczy odpalić wyszukiwarkę.

Nie tylko ja, np. Yeti też to zauważył. Nawet jeśli nie tu, to np. w statusach. Ludzie porównywali też do Metroida. I co? Znowu obrzuciłeś błotkiem, a przeprosisz?

Heh, nie moja wina że nie umiesz czytać i omijasz to co ci wygodne, tak jak moje pochwały odnośnie TLOU i posty o PS+ :]

Zwłaszcza, że to ja z tobą dyskutowałem o twoim dziwnym postrzeganiu ekonomii, oraz o twoich próbach ugryzienia P+ gdzie selektywnie wybrałeś sobie Hamsterballa i Mushroom Wars jako wyznaczniki jakości tej oferty. Spasowałeś dopiero jak już byłeś pod murem. Tyle dobrze.

btw pytałem wczoraj o populację w Uncharted w szczytowych momentach, ktoś odpowie? Czy raczej nie ma o czym pisać?

Niedawno Yeti (który namiętnie w mulit U3 gra) pisał, że jest dobrze - to tyle jeśli chodzi o omijanie tego co piszą.

Opublikowano

pisałem wcześniej - aut. synchronizacja w plusie wyszukuje patche do bodajże 5 ostatnio granych na konsoli gier. Pozostałe tytuły i patche olewa - sad but true.

Faktucznie, jakos przeoczylem twojego posta.

No to dziala w takim razie tylko troche beznadziejnie :P Nie przemysleli tego za bardzo.

Opublikowano
  • Autor

to pokaż ten status, bo ja mogę pokazać jedyny post nt porównania do res 2 :] predzej ty powinienes przeprosic za pisanie bzdur.

spazuowałem bo poszedłem sobie z forum xD nadal nie pojmujesz że jedynie się do stwierdzenia które napisał bodajże andrew, nie mam zamiaru pisać kolejny raz to samo.

iedawno Yeti (który namiętnie w mulit U3 gra) pisał, że jest dobrze - to tyle jeśli chodzi o omijanie tego co piszą.

Zayebiście dużo mówi stwierdzenie "jest dobrze". Pytałem o konkretne liczby.

Opublikowano

nie w każdej grze jest podana liczba grających online, w sumie widziałem takie coś tylko w Halo i CoD'ach...

Edytowane przez LeszeK-

Opublikowano

Jak grałem w 2010 w U2 to było 40-60 tys.

Opublikowano

Faktucznie, jakos przeoczylem twojego posta.

No to dziala w takim razie tylko troche beznadziejnie :P Nie przemysleli tego za bardzo.

teraz czytam,że wraz z jakimś updatem tą liczbę podnieśli to 10 lub 20 ostatnio uruchamianych gier na konsoli - oficjalnie tego nigdy nie podali do informacji, stąd taka rozbieżnośc bo wynika to tylko z obserwacji użytkowników na różnych forach. W każdym razie nie zmienia to faktu,że jest to dziwne rozwiązanie.

Opublikowano
  • Autor

nie w każdej grze jest podana liczba grających online, w sumie widziałem takie coś tylko w Halo i CoD'ach...

Czasem jednak jest. Z tym że często jest też tak że podaje populację ludzi którzy mają odpaloną grę w ogóle, a nie grają tylko w multi.

Opublikowano

wydaje mi sie, ze to i tak zenujaco mala liczba osob.

Edytowane przez easye

Opublikowano

żenująca to była liczba grających w Blura na ps3 w pierwszych miesiącach po premierze - ok 1-2tyś graczy :( a gra tak zaje.bista

Opublikowano

Żenująco mała? Lol, w BF3 na żydboksie siedzi teraz nawet nie 30 tys. osób - a gdzie do battlefielda, a gdzie do anczarted, zastanów się. Gry na konsolach które mają powyżej 100 tys osób przez dłużej niż miesiąc po premierze można policzyć na palcach jednej ręki, a są to...MW2, BO, MW3 XD. Może jeszcze Halo, ale też wątpię (ostatnio w rankingu XBL było gdzieś na 5 miejscu dopiero, za codami oczywiście).

Opublikowano
  • Autor

Żenująco mała? Lol, w BF3 na żydboksie siedzi teraz nawet nie 30 tys. osób - a gdzie do battlefielda, a gdzie do anczarted, zastanów się. Gry na konsolach które mają powyżej 100 tys osób przez dłużej niż miesiąc po premierze można policzyć na palcach jednej ręki, a są to...MW2, BO, MW3 XD. Może jeszcze Halo, ale też wątpię (ostatnio w rankingu XBL było gdzieś na 5 miejscu dopiero, za codami oczywiście).

Bo w USA ludzie jeszcze śpią ew idą do pracy/szkoły? Z tego co widzę na bf3stats zawsze jest tak że wczesnie w dzień jest wiecej ludzi na PS3, wieczorem więcej na X360.

W Halo Reach wieczorami jest <100 tysięcy.

Teraz w Gearsach też jest b. mała liczba osób, pora dnia + typ gry która traci na populacji dość szybko.

Opublikowano

zreszta jest lato ((pipi)owe jak zawsze), ale kazdy odpala teraz konsole rzadziej.

Edytowane przez easye

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.