Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

To chyba tylko ja pobralem całą czerwcowa zawartosc PS+ :]

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

A czemu każdy miałby ściągać wszystko co jest?

1. Z czystej ciekawosci sprawdzic tytul, za ktory sie zaplacilo mimo wszystko

2. Trophy whores tez istnieja, a pucharki sa banalne

3. No jak (pipi) mozna nie sciagnac Virtuy :P

Ja sciagam z plusa wszystko jak leci, sprawdzam i jak mi nie podpasuje to wywalam.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Myślę, że te okazje z PS+ są liczone osobno, bo wydawcy nie dostają pełnej sumy jakby sprzedali normalnie.

Opublikowano

Nope, w tym przypadku chodzi o "downloads". Gdyby chodzilo o "sales" to inaczej Sega by to zakomunikowala. Tak czy inaczej sa zadowoleni z wyniku.

Opublikowano

Grał ktoś w Second Sight na PS2? Warto?

Opublikowano

Dodatkowo nikt na PS3 w to online nie gra przynajmniej jak patrzylem :<

Kolejny który nie umie przestawić "same area" na "worldwide". Te "same area" to chyba z okolic miasta, kraju nie wiem - ale mimo że Polaków jest trochę gdy zmienisz na "worldwide" to już przy "same area" ich nie znajdziesz, poza wyjątkami.

Opublikowano

Na worldwide same zlagowane mecze wiec nie ma sensu wyszukiwac w ten sposob. Same area to kraj/kontynent. Na X360 znaduje bez problemu, na PS3 juz nie bardzo.

Opublikowano

Eee... Nie wiem jakiego masz neta, ale ja trafiam i na trzy kreski i jest prawie ideał, ale to normalne nigdy online =/= lokalnie .

Worldwide to ogółem świat, więc trafić się mogą jakieś hamburgery, jak i również Polacy. Wszystko zależy od tej ikonki przy antenie. Ja zanotowałem tak:

3 kreski jasnozielona ikona = bardzo dobrze, bez problemu da się grać, nie ma znaczących strat klatek, animacja nie rwie w ogóle.

2 kreski zielona ikona = nadal animacja płynna, czasami zgubi się parę klatek, ale bywa że działa praktycznie jak na trzech.

1 kreska ciemnozielona ikona = widać straty klatek, jest lag widoczny gołym okiem, niby da się grać, ale bardziej dla fun'u.

0 kresek szara ikona = lag jest tak duży, że mija chwila nim postać wyprowadzi cios, a animacja bywa rwąca.

Także sorry, diss po PSN-ie nieudany.

Opublikowano

Mam VF5FS na X360 i PS3 i po prostu widze roznice. Nie musze dissowac uslugi, ktora sama robi to za mnie :)

Opublikowano

Z pingiem 18 ms to raczej ma dobrego :P

Opublikowano

Teraz mam neta 60Mb/s, ale w VF5 gralem na 512Kb/s I nie widze roznicy. Ciekawe jak to by wygladalo na PS3 na tak slabym laczu xD

PS. Tak swoja droga Mendrek co z tego, ze sa 3 kreski i zielona ikona skoro czuc opoznienie ? No ale jezeli ty widzisz laga dopiero wtedy gdy animacja rwie to nie ma o czym gadac.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

W Japonii SE swoim pracownikom płaci średnio niecały 1mln zł (Sony <400tys. zł). Kurde niech sobie zachodnie media mówią, że Japońce nie potrafią już robić gierek ale pracować w branży to tam się na pewno opłaca.

Dla porównania średnie zarobki w Japonii to 4mln jenów rocznie, a w SE zarabiają 21,68 miliona jenów. Cool.

Pełna lista:

http://www.niezgrani.pl/2012/06/29/zastanawialiscie-sie-kiedys-ile-zarabia-sie-bedac-tworca-gier-w-japonii-tyle-ciekawostka/

1. Square Enix – 21,68 miliona jenów
  2. Sony – 9,23 miliona jenów
  3. Nintendo – 9,14 miliona jenów
  4. Sega Sammy Corporation – 8,22 miliona jenów
  5. Konami – 6,78 miliona jenów
  6. Namco Bandai Holdings – 6,4 miliona jenów
  7. Tecmo Koei Holdings 6,15 miliona jenów
  8. Gala Japan – 5,91 miliona jenów
  9. Capcom – 5,71 miliona jenów
  10. Yuke’s Future Media Creators – 5,56 miliona jenów

Opublikowano

znowu jakaś z.(pipi)ana aktualizacja na ps3 , człowiek przyjeżdża do domu chcę odpalić gierkę a tu pół godziny się ściąga jakieś (pipi)

Opublikowano

Sorry, ale w bijatykach online już trochę siedzę, wiec wiem co to opóźnienia w klatkach (przez co jest mniej czasu na odpowiedź) ect. W SC IV był tak specyficzny online, że niektórych ciosów nie wypadało robić, i w nieformalnej etykiecie sceny tak było. Nie wiem jak teraz jest w SC V, ponoć dużo się poprawiło.

Ale VF 5 zawsze miało bardzo dobry online. Więc może wyłącz torrenty albo jakieś inne p2p, to przestaniesz czuć opóźnienia.

Co do aktualizacji PSN, to mi się dosyć szybko ściągneła w dzień jej wydania, bo jest akurat mała i niewiele zmienia (kwestia "trybu czuwania ze ściąganiem" jest nieco usprawniona, dodali motyw że jak nie wpiszesz tematu w wiadomości to przewinie się jej tekst u góry ekranu, lekko usprawnili javę w przeglądarce, i coś tam jeszcze).

Opublikowano

Hajp rośnie :D

Opublikowano

W Japonii SE swoim pracownikom płaci średnio niecały 1mln zł (Sony <400tys. zł). Kurde niech sobie zachodnie media mówią, że Japońce nie potrafią już robić gierek ale pracować w branży to tam się na pewno opłaca.

Dla porównania średnie zarobki w Japonii to 4mln jenów rocznie, a w SE zarabiają 21,68 miliona jenów. Cool.

Pełna lista:

http://www.niezgrani...le-ciekawostka/

1. Square Enix – 21,68 miliona jenów
  2. Sony – 9,23 miliona jenów
  3. Nintendo – 9,14 miliona jenów
  4. Sega Sammy Corporation – 8,22 miliona jenów
  5. Konami – 6,78 miliona jenów
  6. Namco Bandai Holdings – 6,4 miliona jenów
  7. Tecmo Koei Holdings 6,15 miliona jenów
  8. Gala Japan – 5,91 miliona jenów
  9. Capcom – 5,71 miliona jenów
  10. Yuke’s Future Media Creators – 5,56 miliona jenów

No to już wiadomo czemu z Capcom odeszli najbardziej utalentowani ludzie, skoro tylko tyle płacą przy konkurencji.

Opublikowano

Hajp rośnie :D

http://youtu.be/yCVWEKPeTCU

SE nie szczędzi $ na marketing mam nadzieje że gra okaże się tego warta i odniesie sukces tym samym dając strzała w pysk Acti.Pokazując im że nie tylko kolejny Cod może odnieść sukces :blum1: Trochę martwię się Bungie po tym co stało się najpierw z Bizzare a teraz Radical , niech ich nowy projekt nie odniesie takiego sukcesu jak sobie wymarzy Acti to może być z nimi krucho :cray:
Opublikowano

Bungie jest niezależne więc Acti im nic nie zrobi.

Dzięki za info kamień z serca nie byłem pewien jak wygląda umowa pomiędzy nimi.
Opublikowano

Grał ktoś w Second Sight na PS2? Warto?

Warto. Zaje'bisty klimat.

Opublikowano

Ogólnie obrazek to baranina.. ale jedna rzecz na nim mnie zaciekawiła.

http://www.ppe.pl/pliki/gallery/0/3/65/36557.jpg

Wg. tego obrazka łączna liczba sprzedanych konsol to 62 mln dla PS3 i 66 mln dla X360.

Daje to 4 mln różnicy.

Z kolei patrząc na niby roczne wyniki sprzedaży konsol (po zsumowaniu) wychodzi, że X360 ma przewagę co najmniej 10 mln.

Opublikowano
  • Autor

Podobny błąd jest jak się zsumuje ilość konsol na tej grafice odnośnie kontynentów.

Trochę niedokładny jest ten obrazek, chociażby ilość gier sprzedanych na platformę jest wyższa na PS3, a wiadome że jest inaczej.

Opublikowano

Na tym obrazku bardzo wiele rzeczy się nie zgadza, np. liczby najlepiej sprzedających się gier Arcade. Podali Shadow Complex z 600 tys. a najlepiej sprzedały się Trials HD, Minecraft i Castle Crashers, wszystkie powyżej 2 mln.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.