Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

Nie, nie widzę, gta iv miało premierę 4 lata temu bystrzaku. LAN sandbox na 2 dvd bodajże.

A to "chodzi lepiej na xbox 360" to rozumiem na powiększenie epenisa tak? Dyskusja toczy się ilości płyt, a nie jakości. Naprawdę każdy doskonale wie, że gry od R* chodzą lepiej na Xboxie, nie musisz tego przy każdej okazji powtarzać.

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Nie, nie widzę, gta iv miało premierę 4 lata temu bystrzaku. LAN sandbox na 2 dvd bodajże.

A to "chodzi lepiej na xbox 360" to rozumiem na powiększenie epenisa tak? Dyskusja toczy się ilości płyt, a nie jakości. Naprawdę każdy doskonale wie, że gry od R* chodzą lepiej na Xboxie, nie musisz tego przy każdej okazji powtarzać.

No jestem bystrzakiem, bo jakoś rozumiem, że po po kilku latach optymalizacji silnika R* wykorzysta go jeszcze lepiej i wydajniej niż w poprzednich grach, a nie gorzej.

A odpowiedź na L.A. Noire masz powyżej geniuszu. Pomijam już fakt, że na DVD całe dodatkowe miejsce pochłaniały te nowe animacje twarzy, a nie sama gra.

GTAV będzie na jednym DVD.

Opublikowano

GTAV będzie na jednym DVD.

Tylko zakończenie jakby co podaj w spoilerze.

Opublikowano
No jestem bystrzakiem, bo jakoś rozumiem, że po po kilku latach optymalizacji silnika R* wykorzysta go jeszcze lepiej i wydajniej niż w poprzednich grach, a nie gorzej.

Czego doskonałym dowodem jest MP3, liniowy TPP na dziesięć godzin na dwóch płytach DVD na X360, i czterech na PC, nie wspominając o loadingach co 2 minuty praktycznie.

Edytowane przez Kre3k

Opublikowano

Czego doskonałym dowodem jest MP3, liniowy TPP na dziesięć godzin na dwóch płytach DVD na X360, i czterech na PC.

Nie dociera, że to gry liniowe pochłaniają najwięcej miejsca, a nie sandboxy? Mam Ci to narysować?

Opublikowano

I swoją teorię bazujesz na podstawie jednego przykładu? Spoko.

Opublikowano

I swoją teorię bazujesz na podstawie jednego przykładu? Spoko.

Jakiego jednego przykładu człowieku. GTAIV, RDR, Skyrim, Just Cause 2, Borderlands, Crackdown 2, Assassin's Creed 1, 2, Brotherhood, Crysis1 (4 Gb) itd. Może zaczniesz myśleć, a nie pisać bez sensu. Jedyny przykład jaki podałeś to L.A. Noire, które korzystało z animacji, których nikt w branży nie używa i do tego nie była to gra robiona przez R* i był to port z PS3. A sama gra później została zoptymalizowana tak, że w cyfrowej dystrybucji zeszli z 3xDVD do 6,67 Gb. Podobna sytuacja jak z FFXIII, które na X360 było późnym portem z PS3 i zajmowało 3xDVD, a sequel, który podobno jest bardziej rozbudowany został wydany na 1xDVD bo był już robiony normalnie pod X360.

Może i GTAV wyjdzie na 2xDVD, ale nie rozumiem skąd ta pewność skoro wszystkie sandboxy wychodzą na 1xDVD, a to grom liniowym zdarza się właśnie wyjść na 2xDVD, np. Max Payne 3 czy Dead Space 2.

Jakby przyjmować Twój pokrętny tok rozumowania, to GTAIV powinno być na 16xDVD skoro Max Payne 3 jest na 2xDVD. To tak nie działa i jak widać po branży, to właśnie liniówki z jakiegoś powodu są bardziej Gb-żerne.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Jakby przyjmować Twój pokrętny tok rozumowania, to GTAIV powinno być na 16xDVD skoro Max Payne 3 jest na 2xDVD. To tak nie działa i jak widać po branży, to właśnie liniówki z jakiegoś powodu są bardziej Gb-żerne.

pewnie z powodu prerenderowanych przerywnikow?

wersja pc w ktorej skompresowali filmy do 720p zajmuje polowe mniej miejsca

przyklad z MP3

Edytowane przez szpic

Opublikowano

przyklad z MP3

Trochę podobnie jak w Alan Wake na X360 - gra zajmowała na DVD jakieś 7Gb z czego 5Gb zajmowały przerywniki.

Opublikowano

lol czy kogos tu totalnie zrylo?

Co za roznica ile DVD czy tam BR liczy sie ze bedzie lepiej niz upychac po chamsku na jednym :F

Opublikowano

przyklad z MP3

Trochę podobnie jak w Alan Wake na X360 - gra zajmowała na DVD jakieś 7Gb z czego 5Gb zajmowały przerywniki.

w mp3 same filmy to 8gb :)

Opublikowano

Grał ktoś w ogóle w tego nowego spider-mana? Po recenzji z gametrailers wygląda to całkiem nieźle, poza przemieszczaniem, które wygląda na samograja.

Opublikowano

ja caly czas sie zastanawiam nad kupnem, wyglada wreszcie na normalna gre o pajaku a nie jakies swiaty rownolegle + inne udziwnienia ;) czekam az ktos z forum zagra i sie wypowie hehe bo opinia gracza jest lepsza niz recka

Opublikowano

ej ale te spidermany z ps one od neversoftu było spoko. jedynkę wymasterowałem, dwójki nie pamiętam dobrze

Opublikowano

No to były bardzo dobre gry, Neversoft jeszcze wtedy w mocnej formie.

Opublikowano

Co za roznica ile DVD czy tam BR liczy sie ze bedzie lepiej niz upychac po chamsku na jednym :F

racja i wielka szkoda że z Gearsy 3 upchali na siłę na jednym DVD i przez to mamy wszystkie cutscenki w okropnym i rozpikselowanym SD... żałośnie trochę skończyli historię Marcusa :(

Opublikowano

ja caly czas sie zastanawiam nad kupnem, wyglada wreszcie na normalna gre o pajaku a nie jakies swiaty rownolegle + inne udziwnienia ;) czekam az ktos z forum zagra i sie wypowie hehe bo opinia gracza jest lepsza niz recka

E tam, Shattered Dimensions był bardzo dobrym tytułem. Fakt, że to był liniowy Spiderman ale dawał radę. Ogólnie recenzenci chwalą tego nowego Spidey'ego, jak stanieje to pomyślę.

Opublikowano

racja i wielka szkoda że z Gearsy 3 upchali na siłę na jednym DVD i przez to mamy wszystkie cutscenki w okropnym i rozpikselowanym SD... żałośnie trochę skończyli historię Marcusa :(

O jakin SD ty mowisz?

Opublikowano

przyklad z MP3

Przecież MP3 na PC zajmuje 35GB i filmiki ma w 1080p.
Opublikowano

przyklad z MP3

Przecież MP3 na PC zajmuje 35GB i filmiki ma w 1080p.

Chyba chodziło o jakąś kompresję zrobioną przez graczy. Przynajmniej tak to zrozumiałem.

Opublikowano

Juz costam w statusach pisze, ze "wygrala hiszpania, wygralo playstation".

Opublikowano

A dlaczego moje Playstation nie miało reklam podczas Euro? ;/

PS2 miało takie zaj.ebiste z kondorem.

Edytowane przez Blue

Opublikowano
  • Autor
Mnie to je.bie kiedy będzie, na pewno nie kupię na premierę - wyjdzie znowu jakiś bugfield, człowiek tylko nerwy będzie tracił.

Zresztą dla mnie obecnie BF 3 jest niegrywalny, nie ma meczu (dosłownie) w którym bym nie zatracał dźwięków otoczenia, co jest mega wku.rwiające i nie zamierzam grać w ten sposób. Do tego ostatnio gra mi się częściej wiesza. Dlatego MEGA cieszę się z tego, że na swój sposób dymam ich - po pierwsze dymam kogoś kto dyma wszystkich wokół swoim korporacyjnym podejściem typu: "wypuścimy patch'a jak będzie się opłacało, choćby za pół roku hio hio hio", więc czuję się jak je.bany Robin Hood, po drugie jakbym wybulił za to premierową cenę plus jeszcze może jakieś dodatki sratki premiumy, to czułbym ultra wku.rwa że za każdym patch'em musi być coś co psuje rozgrywkę. Planowałem kupić Premium, albo jakiś dodatek nawet nie ze składki, ale w oliczu podejścia EA do swoich klientów, wolę sobie kupić Plusa i pograć w tytuły w których jako tako producenci i wydawcy nie traktują klienta jak trzodę chlewną, której wpycha się do gardła pół-zdrową karmę, w zamian dojąć z nich kasę. Mam wku.rwa, że przez takie podejście ta gra cierpi, dobra gra przecież, ale czemu muszą ją tak zje.bać co jakiś czas? ;/

granie na plejstejszyn in a nutshell

Ale zaraz przeczytam że znów spotkałem niewidzialnego haxora na serverach PC.

Opublikowano

bardziej nieudolnosc dice in a nutshell ciezko znalezc bardziec partaczacego kolejne patche dewelopera

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.