Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

straszny post, który nie powinnien tu się znaleść...

Edytowane przez Blue

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano
Mnie to je.bie kiedy będzie, na pewno nie kupię na premierę - wyjdzie znowu jakiś bugfield, człowiek tylko nerwy będzie tracił.

Zresztą dla mnie obecnie BF 3 jest niegrywalny, nie ma meczu (dosłownie) w którym bym nie zatracał dźwięków otoczenia, co jest mega wku.rwiające i nie zamierzam grać w ten sposób. Do tego ostatnio gra mi się częściej wiesza. Dlatego MEGA cieszę się z tego, że na swój sposób dymam ich - po pierwsze dymam kogoś kto dyma wszystkich wokół swoim korporacyjnym podejściem typu: "wypuścimy patch'a jak będzie się opłacało, choćby za pół roku hio hio hio", więc czuję się jak je.bany Robin Hood, po drugie jakbym wybulił za to premierową cenę plus jeszcze może jakieś dodatki sratki premiumy, to czułbym ultra wku.rwa że za każdym patch'em musi być coś co psuje rozgrywkę. Planowałem kupić Premium, albo jakiś dodatek nawet nie ze składki, ale w oliczu podejścia EA do swoich klientów, wolę sobie kupić Plusa i pograć w tytuły w których jako tako producenci i wydawcy nie traktują klienta jak trzodę chlewną, której wpycha się do gardła pół-zdrową karmę, w zamian dojąć z nich kasę. Mam wku.rwa, że przez takie podejście ta gra cierpi, dobra gra przecież, ale czemu muszą ją tak zje.bać co jakiś czas? ;/

granie na plejstejszyn in a nutshell

Ale zaraz przeczytam że znów spotkałem niewidzialnego haxora na serverach PC.

A przypadkiem na pc niema tych samych problemow?zwiechy,wywalanie do windows itd.

Opublikowano
Mnie to je.bie kiedy będzie, na pewno nie kupię na premierę - wyjdzie znowu jakiś bugfield, człowiek tylko nerwy będzie tracił.

Zresztą dla mnie obecnie BF 3 jest niegrywalny, nie ma meczu (dosłownie) w którym bym nie zatracał dźwięków otoczenia, co jest mega wku.rwiające i nie zamierzam grać w ten sposób. Do tego ostatnio gra mi się częściej wiesza. Dlatego MEGA cieszę się z tego, że na swój sposób dymam ich - po pierwsze dymam kogoś kto dyma wszystkich wokół swoim korporacyjnym podejściem typu: "wypuścimy patch'a jak będzie się opłacało, choćby za pół roku hio hio hio", więc czuję się jak je.bany Robin Hood, po drugie jakbym wybulił za to premierową cenę plus jeszcze może jakieś dodatki sratki premiumy, to czułbym ultra wku.rwa że za każdym patch'em musi być coś co psuje rozgrywkę. Planowałem kupić Premium, albo jakiś dodatek nawet nie ze składki, ale w oliczu podejścia EA do swoich klientów, wolę sobie kupić Plusa i pograć w tytuły w których jako tako producenci i wydawcy nie traktują klienta jak trzodę chlewną, której wpycha się do gardła pół-zdrową karmę, w zamian dojąć z nich kasę. Mam wku.rwa, że przez takie podejście ta gra cierpi, dobra gra przecież, ale czemu muszą ją tak zje.bać co jakiś czas? ;/

Mazzeo jesteś już totalnym Xbotem czy jak? bo wszystkie problemy dotyczą też Xa (wiem bo mam taką wersję).

Opublikowano

@Leszek

MaZZeo jest xbotowym trollem

Opublikowano

Sony kupuje Gaikai:

Sony acquires Gaikai for $380m

Sony Computer Entertainment has agreed to acquire cloud gaming service Gaikai for approximately $380 million and establish a new cloud service.

The acquisition includes all Gaikai's technology and infrastructure, giving Sony a large network of datacentres to deliver streaming content to its customers.

"By combining Gaikai's resources including its technological strength and engineering talent with SCE's extensive game platform knowledge and experience, SCE will provide users with unparalleled cloud entertainment experiences," said Andrew House, group CEO of SCE.

"SCE will deliver a world-class cloud-streaming service that allows users to instantly enjoy a broad array of content ranging from immersive core games with rich graphics to casual content anytime, anywhere on a variety of internet-connected devices."

Although Sony spoke of establishing a new cloud service, there was no immediate word on when or how this would be made available, which is likely to fuel speculation that it's a key part of the PlayStation 4 platform.

Reports last month, led by our sister site GamesIndustry International, had suggested Gaikai's technology would be used to re-introduce backwards compatibility to Sony systems by streaming PSone and PlayStation 2 games.

Founded in late 2008, Gaikai has spent its formative years refining its technology and offering business-to-business solutions that let publishers demo playable games to consumers without the need for expensive console or gaming PC equipment.

As with rival OnLive, which has set itself up as a subscription service for consumers, Gaikai runs its games from the cloud, meaning that relatively weak computers, tablets or even smartphones can run high-end game experiences over the internet. (You can actually see it in action on our own Gaikai page.)

"SCE has built an incredible brand with PlayStation and has earned the respect of countless millions of gamers worldwide," said Gaikai CEO David Perry.

"We're honoured to be able to help SCE rapidly harness the power of the interactive cloud and to continue to grow their ecosystem, to empower developers with new capabilities, to dramatically improve the reach of exciting content and to bring breathtaking new experiences to users worldwide."

http://www.eurogamer...kai-for-usd380m

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

a niby kurna kasy nie maja.

Opublikowano

A jak dzwoniłem dwa tygodnie temu do Gaikai, to mówili, że już nic nie mogę stargować. Za 380 mln $ to i ja bym kupił :(

Opublikowano

fajnie jakby wykorzystali to w PS3, gry mogłyby wtedy wyglądać jak na PC na najwyższych ustawieniach

Opublikowano

fajnie jakby wykorzystali to w PS3, gry mogłyby wtedy wyglądać jak na PC na najwyższych ustawieniach

multi w BF3 na ultra na ps3 z jedynym pingiem w granicach 400-500 sama przyjemnosc ;)

Opublikowano

I wtedy wszystkie sonyboty by się spuszczały nad mocą PS3 XD

Opublikowano

a Xboty by zazdrościły... wtedy dopiero byłaby różnica w multiplatformach :) nawet nowy X by pewnie wysiadł ;)

Opublikowano

no, grasz na jednordzeniowym ps3 a pozostałe rdzenie dostajesz z chmury.

Ciekawe czy słowa szefa Gaikai się potwierdzą, o tym że jeden z producentów konsol (soniacz?) wycofa się z wyścigu i nie wyda next gena a skupią się na obecnej generacji + chmura :)

Opublikowano

Ciekawe czy słowa szefa Gaikai się potwierdzą, o tym że jeden z producentów konsol (soniacz?) wycofa się z wyścigu i nie wyda next gena a skupią się na obecnej generacji + chmura :)

Sony juz oficjalnie potwierdziło, że gry na PS4 są w produkcji.

Opublikowano

tyle kasiory już wydali, więc muszą jakoś na tym odzyskać, pewnie przedłużą życie PS3 o kilka dobrych lat

chmura dużo lepsze rozwiązanie niż kolejna konsola (dla ich portfela)

Opublikowano

Chmura zostanie wykorzystana w PS4, możliwe, że też jeszcze w PS3. Pytanie czy w takim PS4 granie w chmurze będzie tylko opcjonalne czy może narzucone z góry.

Opublikowano

I gry z PS3 na iPadzie.

Równie dobrze mogą wykorzystać infrastrukturę sieciową Gaikai w celu zastąpienia PSN jeśli ta pierwsza jest lepsza.

Jest to także dobry ruch w celu eliminacji potencjalnej konkurencji i wejścia na rynek PC.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Sony juz oficjalnie potwierdziło, że gry na PS4 są w produkcji.

moga chodzić z chmurki

tyle kasiory już wydali, więc muszą jakoś na tym odzyskać, pewnie przedłużą życie PS3 o kilka dobrych lat

chmura dużo lepsze rozwiązanie niż kolejna konsola (dla ich portfela)

tyle kasiory w senise te 380 melonów?

Opublikowano

Pytanie czy w takim PS4 granie w chmurze będzie tylko opcjonalne czy może narzucone z góry.

Nie ma najmniejszych szans na to.

Ale tym graniem w chmurze by mogli rozwiązać problem wstecznej kompatybilności w PS4. Nie będzie Cella więc gry z PS3 będą streamować :P

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

Sony musiało coś kupić dla samej technologii, teraz mogą w spokoju czekać na to jak rynek zareaguję i w którym kierunku podąży

Opublikowano

Co do grania na Gaikai miałem okazje tragedii nie ma ale rozdzielczość przesyłanego obrazu to jak na razie masakra + opóźnienie w reakcji też potrafi być uciążliwe. Zakup Gaikai to inwestycja na przyszłość Sony planuje zbudowanie własnej usługi na podstawie Gaikai. Czy będzie miało to wpływ na Ps4 nie sądzę. Prędzej nie doczekamy się Ps5 potrzeba czasu na rozwój tej technologi by była maksymalnie dostępna.

Edytowane przez Karas

Opublikowano

na pewno w PS4 i xbox 720 zobaczymy integrację z chmurką ... obecna generacja dogorywa już 7 lat ... jak 8 wejdzie w 2013 to nikt nie będzie czekał do 2021/2022.

Opublikowano
  • Autor

Mazzeo jesteś już totalnym Xbotem czy jak? bo wszystkie problemy dotyczą też Xa (wiem bo mam taką wersję).

Nie wiem czy są takie problemy na iksie, nie interesuje mnie to. To tylko przytyk w stronę Mendrka, gdzie ponoć w BF3 lepiej się gra na ps3, bo na pecetach same haksiory :(

Opublikowano

Co do integracji chmury z następną generacja konsol to jest prawie pewne , tyle że będzie to usługa dodatkowa a nie podstawa do funkcjonowania nextgenów.

Usługi te obecnie nie są w stanie dostarczyć takiej jakości , gdyż jest obecnie zbyt duża kompresja przesyłanego materiału. Najlepiej wejdźcie na Gaikai i zagrajcie nawet w jakieś demo by mieć świadomość o obecnym stanie tej technologi. Taka jakość jaka się nie którym marzy to jak narazie przyszłość.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.