Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

fajnie jakby wykorzystali to w PS3, gry mogłyby wtedy wyglądać jak na PC na najwyższych ustawieniach

Ta, innowacyjna technologia, z lagami w single player :rofl2:

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

No to teraz PS4 nie musi byc mocne technologicznie. Zrobie PS3 z wieksza iloscia ramu, beda zarabiac na sprzecie od poczatku, a jak ktos bedze chcial next-genowa oprawe to sobie zlagowanego streama walnie xD

Edytowane przez Ins

Opublikowano

mnie ciekawi jak będzie z exami według logiki sonybotów jeśli zgramy w uncharted 5 na PC, tablecie czy TV :) do granie w SP w chmurze nic nie mam, bawiłem się onlive i gaikai, działa zadowalająco, oczywiście MP online odpada.

Opublikowano
  • Autor

Odpaliłem Crysisa 2 przez gaikai i sprawia wrażenie mniej zlagowanego niż Onlive. Z tym że graficznie nie robi, nie bije to konsolowej wersji gry, nie mówiąc o normalnej pecetowej :] Ale to może być wina mojego przeciętnego łącza.

Aha, proszę bardzo, oto co się stało kiedy chciałem odpalić Alan Wake przez gaikai

gaikailol.png

przyszłość gier :] powodzenia z odpaleniem czegokolwiek w momencie premiery.

Opublikowano

no, sony na pewno wydało pół miliarda dolarów żeby były dema na gaikai lub kilka gier PC na ps3/ps4.

Opublikowano

no, sony na pewno wydało pół miliarda dolarów żeby były dema na gaikai lub kilka gier PC na ps3/ps4.

No na pewno nie wydali żeby udostępniać swoje eksy gdzie się da jednocześnie wygryzając siebie z rynku konsol.

Opublikowano

Ciekawe czy słowa szefa Gaikai się potwierdzą, o tym że jeden z producentów konsol (soniacz?) wycofa się z wyścigu i nie wyda next gena a skupią się na obecnej generacji + chmura :)

No wczesniej trudno bylo wierzyc w te slowa, no ale teraz troche inaczej sprawa sie prezentuje. Mam nadzieje, ze do tego nie dojdzie.

Jezeli jednak okazaloby sie to prawda to juz widze ten shitstorm i Mendrka probujacego udowodnic nam jakie to nie jest zaj.ebiste rozwiazanie xD

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Daj link bo chcialbym zobaczyc to oficjalne potwierdzenie, ze PS4 to bedzie calkowicie nowa mocniejsza maszyna, a nie po prostu PS3 z Gaikai.

Opublikowano

Następny, który pozjadał wszystkie rozumy...

Ale ma do tego podstawy - SONY w ostatnich latach zrobilo wiele glupich krokow.

Edytowane przez Dave Czezky

Opublikowano

Daj link bo chcialbym zobaczyc to oficjalne potwierdzenie, ze PS4 to bedzie calkowicie nowa mocniejsza maszyna, a nie po prostu PS3 z Gaikai.

Oficjalnie to pewnie coś zostanie powiedziane w 2013 roku. Teraz można tylko wnioskować z wypowiedzi developerów, że będzie dobrze. DICE czy Epic narzekają, że jeszcze nie zapowiedziane konsole (liczba mnoga ;) ) są nieco za słabe, czy posiadają za mało ramu (potwierdzają to ostatnie plotki, że niby wszytsko mocne, ale tylko 2GB ramu), czy tez Naughty Dog, które umieszcza na swojej oficjalnej stronie ogłoszenie o prace, gdzie za zadanie mamy tworzyć postacie składające się z miliona trójkącików.

Poza tym samo Sony przed E3 powiedziało, że nasze konsole nigdy nie były najtańsze, dając tym samym znak, że aby kupić PS4 znów będziemy musieli zostać na nadgodziny w robocie. ;)

Opublikowano

Chmura ma potencjał i ma przyszłość, ale jest też ryzyko. Sony decydując się na to, może zyskać w momencie gdy usługi te staną się nowatorską formą rozgrywki i będą dopracowane. Wtedy wartość takiego Gakai wzrośnie, a Sony nie będzie musiało się martwić o kupno lub wynajem. Po prostu będzie dysponowało swoimi usługami. Dziś się śmiejemy, ale za parę lat może się okazać że to była całkiem intratna transakcja.

Poza tym Sony może równie dobrze te usługi wynajmować innym, np. MS-owi :] Zresztą krążą plotki o tym, że MS planuje coś w ten deseń.

Ja stawiam że Gakai będzie raczej formą alternatywy - tj. PS4 poza swoimi grami, będzie dawało możliwość grania w tytuły z Gakai - do wyboru do koloru.

Opublikowano

MS chmurkę ma od dawna, implementacja jej do granie to już nie problem, Sony może dużo zyskac w działach TV, Telefony implementując chmurę

Opublikowano

Gaikai pomoże rozrosnąć się PSNowi do urządzeń z PS Mobile, TV i PC.

I grać w tytuły niedostepne na ps3(np Wiedzmin 2 który na Gaikai jest)

BTW

Ciekawy artykuł o gaikaiu i Sony

gamezilla.komputerswiat.pl/publicystyka/2012/7/sony-da-nam-gry-w-chmurze-nie-bedzie-ps4

Opublikowano

Patcher wróży:

Sony inwestuje ogromne pieniądze w "chmurę". Gigant wykupił Gaikai za 380 milionów dolarów. Michael Pachter, analityk z Wedbush twierdzi, że to może być przełomowy ruch. Kolejne zwiastowanie rychłej śmierci konsol? Nie tym razem.

Mamy do czynienia ze strategicznym posunięciem Sony odnośnie zwiększenia sprzedaży telewizorów. Dlaczego?

" Myślę, że jest to związane bardziej ze zintegrowaną strategią Sony, oraz przede wszystkim ich nadzieją na sprzedawanie większej liczby telewizorów. Wiem, że Gaikai zostało wykupione przez Sony Computer Entertainment, ale zasadniczo dostarczają oni możliwość grania w gry bez konsoli, więc ma to o wiele więcej sensu, jeżeli zostanie zintegrowane z telewizorami Sony." - twierdzi Pachter.

" To strategiczny ruch w celu zwiększenia sprzedaży telewizorów, oraz odcięcia konkurencji od wykorzystywania możliwości Gaikai. To tak na dobrą sprawę bardzo interesujący kontrakt, jeżeli cena jest rozsądna i da Sony przewagę nad innymi producentami telewizorów. Technologia będzie trzymana z daleka od rynku, tak aby konkurenci nie mogli pozbyć się potrzeby konsoli."

Co na to Microsoft? Michael twierdzi, że nie będzie odzewu. Jak powiedział "Microsoft posiada już konsolę, która jest zintegrowana z dostarczaniem usług telewizyjnych, tak więc z ich strony to zupełnie inne podejście".

Słowa Pachtera mają sens, w końcu Sony to nie tylko PlayStation. Będziemy świadkami przełomu w branży gier? Odpowiedź na to pytanie musi jeszcze poczekać. Jak na razie jedno jest pewne - chmura staje się coraz potężniejsza, natomiast Sony dobrze wie jak wykorzystać taki potencjał.

ppe

za bardzo to nie ma sensu, TV Soniacza będą konkurencją dla PS w jakimś stopniu a jednocześnie jacy gracze specjalnie kupią TV dla chmury zamiast konsoli, no i jest jeszcze np: większy Onlive który może współpracować z innymi producentami telewizorów.

Opublikowano

Wcale nie muszą być konkurencją wręcz przeciwnie mogą być zachętą. Np w TV Sony masz Gaikai (czy jak to Sony nazwie) gdzię są udostępniane gry z PSN a także Dema exów które moga zachęcić potencjalnego klienta do zakupu konsoli stacjonarnej. W pewnym momencie cloud gaimng czy tego chcemy czy nie w branży gier będzie miał taką samą pozycje jak obecnie cyfrowa dystrybucja. Mam nadzieje że wszystkie trzy opcje (tradycyjny nośnik , cyfrowa dystrybucja i cloud gaming) będą koegzystować na rynku a nie jedno wyprze drugie :unknown: Co do porównania Onlive i Gaikai ten drugi obecnie według mnie świadczy toche lepsze usługi ale to już moja osobista opinia.

Opublikowano

Tak dawno nie miałem PS3, że zapomniałem jakie jest chujowe w wielu kwestiach. :(

Wygląd konsoli.

Słaby strasznie, Xboxa Slimke mam obok i dużo lepiej się prezentuje, tutaj coś nie zagrało, jakieś takie bez polotu (mam PS3 slim). Wcześniej miałem wersje 60 GB, i to jak na razie jest najlepiej wyglądająca konsola (miałem tez pierwszy model Xboxa, ale mniejsza z tym),

Soft...

Ciekawe ile ludzi przez głupotę Sony się w(pipi)iało przełączaniem chinczem i HDMi aby wreszcie uzyskać ten obraz HD, Xbox nie ma z tym problemów i Sony przez tyle czasu jeszcze tego nie poprawiło?

Trofea, kurde czemu to się musi synchronizować (nie może w tle każdy puchar osobno? przecież to nie są jakieś nie wiadomo jakie dane) i nie widać pucharków z Vity, ba nawet nie widać jak ktoś gra na PSV. Do tego na co mi to cale menu podczas gry (PS3 się pozbyłem w czasie jak to menu wchodziło) jak mogę używać tylko 1% (może 5%?) opcji, do tego wszystko muli, powinni zrobić jakieś mini jak jest w... ahh.

A przeglądarkę to nawet Vita ma lepszą (ale VitaSite w miarę dobrze śmiga).

W PS Store też jakieś to wszystko nie intuicyjne, ale tutaj to sądzę że kwestia przyzwyczajenia, przynajmniej wizualnie fajnie to wygląda i te promocje na PS+ koszą. Szkoda że w XMB nie da się wkleić tych wszystkich nowości i promocji w PS Store jak MS zrobił w Xie, a w sklepiku za wiele miejsca na to nie ma. Ale imo XMB jest bardziej praktyczne, wszystko fajnie od razu dostępne i na widoku, nie trzeba tyle szukać jak w Xie.

Loadingi w grach też nie za fajne, na PS3 można stracić sporo życia patrząc na pasek postępu czy ekran ładujący (gry też wolno się odpalają).

Do tego strasznie denerwuje te charczenie napędu.

Gran Turismo 5.

Po jakiś 30 minutach wreszcie odpaliłem, menu całkiem spoko (widać że opcji jest od groma), no super tyle że model jazdy jest totalnie skopany, co to jest karton jakiś? GTA 4 bije na głowę tą "symulacje", a samochody wyglądają chyba gorzej niż w Forzie 4 (o trasie nie ma co nawet wspominać). Czy wszystkie pojazdy mają tak do dupy model jazdy czy tylko te pierwsze? :confused: Aha, żeby nie było, nie wygląda jak kupa, tylko dobrze i nic poza tym. Imo Forza 1 jak na razie jest najlepszą symulacją na konsolach, serio, jeden.

Uncharted 2.

Odpaliłem tylko multi, grafa piękna i jest duży fun ze strzelania, do tego ZERO lagów, sorry ale bardziej mnie wciągnęło niż Gearsy 3 (chociaż tam horda kosi wszystko chyba). Tutaj duży plus.

Pad.

Chyba od tych 2 (może 3) lat trochę łapy mi urosły, jak chwyciłem dzisiaj go to myślałem że ta tandeta rozleci mi się w łapach (za to wołać prawie 200 zł to jakiś żart chyba, pad od PSX bije to jakościowo), a spusty jak były, dalej są totalnie zrąbane. Sorry, ale Pada od Xa nic chyba nie przebije. Chociaż pamiętam że pierwsze SixAxis były dużo gorsze niż obecny DS3.

Co do skalowania full HD, mam monitor z bardzo dobrym wyświetlaczem i wszystkie 3 gry jakie dzisiaj na nim odpaliłem (U1, U2, GT5) wyglądały bardzo dobrze i wcale nie odbiegały ostrością tym grom z Xa. Chociaż na dniach porównam jeszcze GTA 4.

Jakby co mam w (pipi)e ten cały soft, bo PS3 kupiłem dla gier (exów, jak narazie jeden mnie odrzucił, ale zrobię jeszcze jedno podejście, ale iteresuje mnie duża większość), chociaż fajnie jakby to poprawili w PS4 (tutaj nie ma już na to szans) i tego pada całkowicie do wymiany niech dadzą, bez przesady żeby ciągnąć ten sam model przez jeszcze następną generację.

//aha, tak przy okazji dzisiaj dostałem Wiedźmina 2 na Xboxa.... i jakoś średnio mi się spodobał, grafa taka mdła jak w pierwszym Dragon Age (może trochę ładniejsza), sterowanie i menu (ekwipunek itd) nie wiele lepsze niż też w dragon age, czyli nadal jest strasznie słabo z tym. Gameplay też bez rewelacji, ale hostoria całkiem fajna, może skończę to.

Opublikowano

Wcale nie muszą być konkurencją wręcz przeciwnie mogą być zachętą. Np w TV Sony masz Gaikai (czy jak to Sony nazwie) gdzię są udostępniane gry z PSN a także Dema exów które moga zachęcić potencjalnego klienta do zakupu konsoli stacjonarnej. W pewnym momencie cloud gaimng czy tego chcemy czy nie w branży gier będzie miał taką samą pozycje jak obecnie cyfrowa dystrybucja. Mam nadzieje że wszystkie trzy opcje (tradycyjny nośnik , cyfrowa dystrybucja i cloud gaming) będą koegzystować na rynku a nie jedno wyprze drugie :unknown: Co do porównania Onlive i Gaikai ten drugi obecnie według mnie świadczy toche lepsze usługi ale to już moja osobista opinia.

wątpię, było głośno w tym roku że sony minimalnym głosem zdecydowało się jednak na umieszczenie napędu w ps4, co po porażce psp go i inwestowaniu w BR przeraża że taki pomysł prawie przeszedł.

Opublikowano

Ktoś się zastanawiał skąd Sony wzięło/weźmie kasę na zakup Gaikai?

Ano stąd:

Aw1FAUNCAAEOBGC.jpg

:teehee:

A tak poważnie to te 380 mln $ to jest nic, bo ostatnio za 2,2 miliarda $ kupili EMI - firmę muzyczną.

Opublikowano

W branży 380 mln $ to grosze. Microsoft, Nintendo i Sony więcej na reklamy co roku wydają.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.