Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

Mam wrażenie , że niektórzy myślą że skoro płacą to należy im się więcej niż tym co nie płacą.I dlatego w ich mniemaniu mają lepszą usługę. Ah te porkętne prawa rynku.

To raczej logiczne prawda? A co chciałbyś płacić i dostawać to samo co ten, który nie płaci?

Gdyby było jak mówisz, to Sony nie wprowadziłoby do obiegu PlayStation Plus.

Edytowane przez Nemesis US

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

@Mazz: Zwłaszcza dźwięk błędu Windows, bardzo nieprzyjemny i powoduje harczenie w głóśnikach, co nie?

Swoją drogą X360 ma też te błędy, ale Mazz nie raczył tego wspomnieć w swoim selektywnym obiektywiźmie, ani nawet też tego że tak naprawdę pierwsze problemy ze znikającymi odgłosami otoczenia pojawiły się na PC-cie u różnych graczy. Jednak faktem że PC pozwala na więcej w kwestii naprawienia problemu.

Co z tego, skoro to nadal PC?

Donsterydo: Widzisz, ja akurat mam do tego stały dostęp, i wiem co wybieram. Nie zamierzam kupować X360, gdyż więcej oferuje mi obecnie PS3, i jedynie Wii mi trochę brakuje. Czy posiadanie obu konsol gwarantuje obiektywizm? Heh, jesteś żywym dodowem ŻE NIE.

SIG: To po co masz PS3? Może Ty opowiesz, co jest takiego złego? Bo ja już wielokrotnie tu pisałem o obu usługach, pisałem w superlatywach.

Mam wrażenie , że niektórzy myślą że skoro płacą to należy im się więcej niż tym co nie płacą.I dlatego w ich mniemaniu mają lepszą usługę. Ah te porkętne prawa rynku.

tu nadal nie ma ŻADNYCH argumentów.

Opublikowano

Mendrek: Ale co mnie obchodzi jaką konsolę Ty wybierasz. Czy ja tu robię za akwizytora X360? Czy wmawiam komuś, że X360 będzie dla niego najlepszą konsolą? To ja się wpie*dalam na statusy i piszę przy każdej możliwej okazji, że konsola A to szajs, a konsola B, to mesjasz gamingu? Może skopiuj swoje ostatnie 20 postów w CW, pozamieniaj "PS3" z "X360" miejscami i wtedy zobaczysz to co widzą tu wszyscy poza tobą...

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Jeszcze mi powiedz don, że jesteś tak naprawdę niezależnym obserwatorem i gołąbkiem konsolowego pokoju, to zastanowię się czy go nie zacytować w "Jokesach" w Hyde Parku. Chyba każdy wie kogo i jak faworyzujesz, zresztą link do specyficznej strony w Twoim opisie demaskuje Cię na pierwszy rzut oka.

Nemesis: Kurde, ale przecież MS od lat miał swój system aczików i co, to wg. Ciebie motywowało? Geez, już pomijam że prawdopodobnie nagradzanie MSP za acziki ominie nasz kraj dosyć szerokim łukiem, jak większość usług MS-a z USA z Netflixem na czele. Tak wiem, Sony (i parę innych firm) robi to samo, ale fakt jest faktem.

Opublikowano

Chodzi mi bardziej o to, że trofea działają na zasadzie takiego słomianego zapału, który się szybko wypala. Nie mówię tutaj o wszystkich ale taka jest prawda. Sony nie stosuje żadnego takiego czynnika motywującego. Nie powiesz mi, że przez ostatnie lata ludzie ścigają się w rankingach tak jak dawniej, gdy weszły trofea.

Opublikowano

Jeszcze mi powiedz don, że jesteś tak naprawdę niezależnym obserwatorem i gołąbkiem konsolowego pokoju, to zastanowię się czy go nie zacytować w "Jokesach" w Hyde Parku. Chyba każdy wie kogo i jak faworyzujesz, zresztą link do specyficznej strony w Twoim opisie demaskuje Cię na pierwszy rzut oka.

Co? Zmiękła rura? Cytuj sobie, a zobaczysz jaki będzie odzew :) I co mnie niby demaskuje i w jaki sposób? Że piszę dla strony o konsoli, którą mam 4 lata i przewaliłem na niej ponad setkę gier? Rozumiem, że jakbym pisał dla PS3site o PS3 które mam 2 lata i ledwie paręnaście gier, to bym był Twoim zayebistym e-kolegą i największym autorytetem w dziedzinie Playstation.

Opublikowano

Chodzi mi bardziej o to, że trofea działają na zasadzie takiego słomianego zapału, który się szybko wypala. Nie mówię tutaj o wszystkich ale taka jest prawda. Sony nie stosuje żadnego takiego czynnika motywującego. Nie powiesz mi, że przez ostatnie lata ludzie ścigają się w rankingach tak jak dawniej, gdy weszły trofea.

Trofea choć wprowadzone później i oczywiście są "kopią" tych od M$ były wg mnie lepiej zaprojektowane. Cała idea platyny i pucharków w różnych kolorach jest wg mnie o wiele lepsza niż suche punkty.

No ale jakiś debil w sony ustalił tak limity,że od któregoś levelu*chociażby od 20) by wbić następny potrzeba astronomicznej liczby pucharków. Ten zabieg całkowicie zaprzestał szans na jakąkolwiek chęć rywalizacji. Dochodzi do takich absurdów,że można mieć ten sam level i ilość % a mieć o wiele wiele mniej pucharków bo trzeba zdobyć kilkanaście by level konta wzrósł o procent więc notabene umiera nawet możliwosć głupiego porównania się z kolegą.

Co ostatecznie powoduje, że

acziki > pucharki

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Plusem pucharków jest właśnie ich podział na platynowe, złote, srebrne i brąz. Niestety sytuacja, o której wspomniałeś powoduje, że system zwyczajnie traci w oczach. Dlatego napjerdalania jak największej ilości wg mnie nie ma sensu. Jak chcę zrobić platynę, to najwyżej spróbuję podejść jak teraz w Arkham City. Nie liczy się przecież ilość a jakość.

Opublikowano
  • Autor

@Mazz: Zwłaszcza dźwięk błędu Windows, bardzo nieprzyjemny i powoduje harczenie w głóśnikach, co nie?

Swoją drogą X360 ma też te błędy, ale Mazz nie raczył tego wspomnieć w swoim selektywnym obiektywiźmie, ani nawet też tego że tak naprawdę pierwsze problemy ze znikającymi odgłosami otoczenia pojawiły się na PC-cie u różnych graczy. Jednak faktem że PC pozwala na więcej w kwestii naprawienia problemu.

Jakiego ty masz dałna. Ci.piesz się non stop o tego BF3, do stony się dowalałeś o hakerów na pecetach (wszystko na podstawie reprezentatywnych filmików z jutuba), pisałeś że na PS3 > PC w kwestii BF'a, a jak ci wypomnę to co sam nawypisywałeś w dziale PS3 to nagle ci się przypomina żydboks xD Widzisz jak zabawnie żałosny jesteś?

Error z windowsa nie pamiętam kiedy ostatni raz widziałem, aczkolwiek rozumiem że dla sonybota, dla którego chyba jedyną regularną, codzienną czynnością związaną ze sprzętem elektronicznym jest synchorizacja trofeów i ściąganie patchy, mógłby się ten złowieszczy windowsowy error pokazywać częściej.

Jak tam voip, działa? Input lag naprawiony? Da radę kogoś znaleźć na caspianie w 24?

Opublikowano

Niektórym widocznie nie są w stanie zaakceptować tego, że PS3 po latach wydaje się być sprzętem z lekka przereklamowanym i z marketingowej papki zgotowanej przed laty przez Sony niewiele (oprócz zajefajnych exów) już zostało.

Opublikowano

Coś mi się przypomniało - krótka historyjka, która świetnie opisuje obecne realia w świecie gamingu.

Przyjechał do mnie ostatnio kumpel pożyczyć God of War 3. Poszliśmy razem do MM bo dopiero co kupił PS3 i chciał sprawdzić czy są może jakieś promocje. Tak sobie łazimy między półkami i podeszliśmy do działu PC. Kumpel mówi "O MW3 za 80 zł" i bierze pudełko, a po chwili... "A nie... to jakiś dodatek". Obok leżało MW3 na PC może z 30 zł droższe od samego dodatku do gry :P Czasem człowiek już nie wie czy się śmiać czy płakać.

Opublikowano

To można kupić samo DLC w wersji retail? Pudełko z kodem w środku?

Tzn. tak jak Undead Nightmare to pomijam.

Edytowane przez Nemesis US

Opublikowano

Do MW3 są wydawane same mapy więc na 99% kod z grą w pudełku.

Opublikowano

Jak tam voip, działa? Input lag naprawiony? Da radę kogoś znaleźć na caspianie w 24?

3xTAK. Gratuluję, przechodzisz dalej....

Te rzeczy działają już od początku roku, no ale.

Opublikowano

Mendrek i reszta jeszcze nie jadą po Halo 4? Słabo.

Halo 4 multiplayer will require 8GB install

"At a minimum, you'll need at least an 8GB USB Flash Drive or an Xbox 360 Hard Drive to play Multiplayer mode in Halo 4," reads the official Xbox.com product page (via OXM).

http://www.computera...re-8gb-install/

Edytowane przez Hela

Opublikowano

Co tu jechac ? Singiel zajmuje pewnie cala plyte, wiec dorzucaja druga zeby mapy z multi zgrac na dysk. Cos jak Forza 3/4.

Opublikowano

Pewnie to, że sprzedają model 4GB, który posiada pewnie parę osób.

Opublikowano

Fanatycy gry po sieci, to raczej mieli albo dokupili sobie już dawno HDD.

Opublikowano
  • Autor

Konsola Xbox 360 - 650zł

gra Halo 4 - 200zł

dysk twardy 250gb potrzebny do gry - 250zł

abonament na rok, potrzebny do gry - 150zł

DLC do Halo 4 - 50zł

hejt mendrka - bezcenny

Opublikowano
pisałeś że na PS3 > PC w kwestii BF'a
Co takiego pisał?
Opublikowano
  • Autor

Nie chce mi się szukać tego dokładnie, ale ogólnie deprecjonował wyższość pecetowej wersji BF3 z powodu hakerów widzianych na jutub, i ogólnie platformy jaką jest PC :]

Opublikowano

znowu mendrus w natarciu z xbl vs psn odcinek 618 :)

ciekawostka

http://www.eurogamer...ownloaded-games

The

Court of Justice of the European Unionhas ruled that publishers cannot stop you from reselling your downloaded games.

More specifically: "An author of software cannot oppose the resale of his 'used' licences allowing the use of his programs downloaded from the internet."

The Court said the exclusive right of distribution of a copy of a computer program covered by the license is "exhausted on its first sale".

The ruling means that gamers in European Union member states are free to sell their downloaded games, whether they're from Steam, Origin or another digital platform - no matter what End User License Agreement has been signed.

The ruling continues: "Therefore, even if the licence agreement prohibits a further transfer, the rightholder can no longer oppose the resale of that copy."

The ruling suggests that if you've bought a license for a game off your mate, you're within your rights to download it from the publisher's website. "Therefore the new acquirer of the user licence, such as a customer of UsedSoft, may, as a lawful acquirer of the corrected and updated copy of the computer program concerned, download that copy from the copyright holder's website," the Court said.

Whether Valve and EA will make changes to their websites to reflect the ruling remains to be seen.

The ruling in more depth:

"Where the copyright holder makes available to his customer a copy - tangible or intangible - and at the same time concludes, in return form payment of a fee, a licence agreement granting the customer the right to use that copy for an unlimited period, that rightholder sells the copy to the customer and thus exhausts his exclusive distribution right. Such a transaction involves a transfer of the right of ownership of the copy. Therefore, even if the licence prohibits a further transfer, the rightholder can no longer oppose the resale of that copy."

There is one condition, however. If you resell a license to a game you have to make your copy "unusable at the time of resale". Now you will do that, won't you?

"If he continued to use it," the Court explained, "he would infringe the copyright holder's exclusive right of reproduction of his computer program. In contrast to the exclusive right of distribution, the exclusive right of reproduction is not exhausted by the first sale."

Edytowane przez Daddy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.