Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

Chyba już wiem, co Stona miał na myśli...

+1

Nie wiem jak to nazwać, ale zachowanie Mendrka wykracza mocno ponad fanatyzm.

Edytowane przez Andreal

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Chyba już wiem, co Stona miał na myśli...

+1

Nie wiem jak to nazwać, ale zachowanie Mendrka wykracza mocno ponad fanatyzm.

to jest powołanie:

Crusader.jpg

Opublikowano

Kiedy człowiek myśli, że SE już bardziej go wnerwić nie może, to dostaje taki news:

Fani od lat czekają na remake kultowej siódemki, jednak Square Enix jak na razie ignoruje te prośby. W zamian zaoferuje użytkownikom pecetów lekko podrasowaną wersję klasyka. W grze będzie można wyhaczyć aż 36 achievementów, dojdzie także specjalna, nowa opcja zwana "character booster". Pozwoli ona na zwiększenie do maksimum zarówno punktów HP, MP waluty wykorzystywanej w grze (Gil), jak i leveli postaci. Ma to pozwolić leniwym graczom na cieszenie się fabułą, bez konieczności żmudnego levelowania postaci.

Do tego swoimi osiągnięciami będziemy mogli dzielić się z innymi graczami, a także trzymać swoje save'y w chmurze. Dla osób, które nie miały okazji zagrać w Final Fantasy VII jest to okazja do nadrobienia zaległości. Pytanie, jak dużo jest takich osób? Jak dla mnie Square Enix chce po prostu zarobić trochę grosza niewielkim kosztem. Poniżej trailer "odświeżonej" edycji.

Źródło: http://www.ppe.pl/ne...erza_na_PC.html

Podbita rozdziałka i nic więcej...

Już lepiej to wygląda na ePSXe.

Opublikowano

3.5 godziny sciagania Deus Ex, gdyby serwery PSN byly lepsze to moglbym to sciagnac w 20 minut xD

PS. Mendrkowi nadal sie nie sciagnal (patrzac na liste kontaktow na PS3), ale pewnie zaraz przyjdzie sprostowac, ze on wcale nie sciaga tylko konsoli zapomnial wylaczyc i PSN ma super predkosc :rofl:

Opublikowano

3.5 godziny sciagania Deus Ex, gdyby serwery PSN byly lepsze to moglbym to sciagnac w 20 minut xD

PS. Mendrkowi nadal sie nie sciagnal (patrzac na liste kontaktow na PS3), ale pewnie zaraz przyjdzie sprostowac, ze on wcale nie sciaga tylko konsoli zapomnial wylaczyc i PSN ma super predkosc :rofl:

i jest PL? :P

@down: przecież Stona odciął ci neo więc jak chcesz to ściągnąć? :]

Edytowane przez Wściekły Pies

Opublikowano

Jaka masz prędkość internetu Ins?

U mnie to chyba z 12 godzin będzie się deus ściągał -,-

Opublikowano

Ins, ja ściągam z przerwami - czasami gram w coś online, wtedy się nie ściąga - logiczne.

http://www.youtube.com/watch?v=Ky-yQ1GXnw8&

Polecam w HD, ogółem miazga. Zobaczcie na tą mimikę twarzy, grafikę, ujęcia - to wszystko real time! Jak dla mnie kolejny must have tej generacji, przynajmniej na ten moment.

Opublikowano

i jest PL? :P

Instaluje sie xDDDDD

Jaka masz prędkość internetu Ins?

U mnie to chyba z 12 godzin będzie się deus ściągał -,-

2045396610.png

Robiac speedtesta zauwazylem, ze podniesli mi upload o 1Mb/s, fajnie :)

EDIT: Zainstalowalo sie, jest PL :)

Sciagnalem, zainstalowalem i ... ide do roboty. Tyle sie nagralem xD

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Mendrek, ile ci płacą w Sony za taką "promocję" PS3?

Już pomijam fakt tego, że prowadzisz dyskusję na temat wyższości PS3 nad X360 (czyli temat-rzeka dla obu stron) ale że chce Ci się w ogóle tak zaciekle bronić konsoli Sony. To jakaś osobista misja/krucjata?

Szczerze, to nigdy nie spotkałem takiego zapaleńca broniącego PS3 mimo wszystko. Nie lepiej odpuścić? Wiadomo, że PS3 przegrywa z X360 w większości czynników.

A co powiesz a to, że Sony tak egzotycznie zaprojektowało bebechy PS3, że multiplatformy na teoretycznie słabszym technicznie X360 w wielu przypadkach wyglądają lepiej? To bez wątpienia jeden z największych paradoksów w branży ostatnimi laty.

Bo widzisz, ja jako posiadacz PS3 potrafię przyznać, że konkurencyjny sprzęt potrafi zaoferować więcej. To nie boli.

Tak w ogole to gratulacje dla Sony za wyposażenie padów w czujniki ruchu, których wykorzystanie w grach można policzyć na palcach jednej ręki a przez to same pady są nadal kurevsko drogie a jakościowo nie powalają. W dodatku jeszcze koncern wyebał mnóstwo kasy na PS Move :lol:

Coś się po odejściu Kutaragiego zaczęło w Sony (pipi)ć. Nie wiem czemu Hirai akceptuje takie projekty jak Move. Niby to się sprzedało, a support w temacie dedykowanych gier praktycznie nie istnieje.

Edytowane przez Nemesis US

Opublikowano

Tak w ogole to gratulacje dla Sony za wyposażenie padów w czujniki ruchu, których wykorzystanie w grach można policzyć na palcach jednej ręki a przez to same pady są nadal kurevsko drogie a jakościowo nie powalają. W dodatku jeszcze koncern wyebał mnóstwo kasy na PS Move :lol:

Że się tak technicznie przyczepię. Pad do PS3 nie posiada czujnika ruchu tylko czujnik przechyłu czyli żyroskop - technicznie to dwa zupełnie inne urządzenia ;)

BTW: Cenę pada dodatkowo zwiększa akumulator który jest w niego wbudowany.

Pzdr.

Edytowane przez Kyo

Opublikowano

Posty Mendrka dają lepszego kopa adrenaliny niż uderzenie małym palcem u nogi w framugę dzwi.

Opublikowano

Co nie zmienia faktu, że w tym przypadku cena zdecydowanie nie odzwierciedla jakości. Niestety.

Jedynie szkoda mi trochę Sony za ich trud włożony w promocję domowego 3D, w tym gamingu. Niestety, ale to chyba to stało się jednym z głównych czynników kłopotów finansowych koncernu?

To było dość ryzykowne posunięcie z tym 3D dla gospodarstw domowych, jak widać ludzie wolą oglądać 3D w kinach (tak jak ja). A co do gier to też raczej szału ni ma.

Opublikowano

Ale o co chodzi z jakością? Serio to ja nic nie mam do Duali - nigdy żaden mi się jeszcze nie zje.bał więc piszę to przez pryzmat własnych doświadczeń ze wszystkimi konsolami Sony anie jako fanatyczny obrońca jednej, jedynej platformy.

Fakt - kupiony DS3 kilka lat temu w sklepie PE już tak dobrze nie trzyma i by pasowało mu wymienić baterię ale to normalne po tylu latach a od nowej konsoli trochę trzeszczy ale to jedyne minusy jakie zauważyłem.

Edytowane przez Kyo

Opublikowano

@Wściekły

W piątek mam mieć już naprawiony internet(okazało się że piorun uderzyl w coś tepsowskiego) :P

Edytowane przez LionelPL

Opublikowano

jeszcze dodam od siebie, że klockowego pada bez zbędnej gimnastyki idzie podłączyć do pc, Winda sama ściągnie sobie co potrzebuje. spróbujcie zagrać sobie na emulatorze nes-ową Conre na dual shocku. analogami.

Kyo@ klawisz r2 i l2. i nie piszcze mi tu o nakładkach .

Edytowane przez Orzeszek87

Opublikowano

(okazało się że piorun uderzyl w coś tepsowskiego) :P

W Stone :P

Jak tam Mendrek ? Sciagnales juz tego Deusa czy nadal "pogrywasz online" i sciagnac sie nie moze ? Ogolnie to moglbys wrzucic kolejne swoje teorie to umilisz mi czas spedzony w pracy xD

Dual 3 nie jest taki zly jezeli chodzi o wykonanie ale czasem potrafi zaskrzypic. No ale i tak jest o niebo lepiej niz w przypadku Sixaxisa, toz to w lapach sie rozpadalo od samego trzymania.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Mendrek jest nie(po)czytalny, wali mnie że mam ułomną konsolę , gdy ułomność dotyczy łączenia się z netem, i tak nadal jestem na 3.55, "bo mniej muli" xD

Opublikowano

Kyo@ klawisz r2 i l2. i nie piszcze mi tu o nakładkach .

No i? Że są niewygodne? To każdy głupi wie. Kwestia przyzwyczajenia - thats all. Ale co to ma wspólnego z jakością? Raczej ze zje.banym projektem i archaizmami.

Opublikowano

Ale o co chodzi z jakością? Serio to ja nic nie mam do Duali - nigdy żaden mi się jeszcze nie zje.bał więc piszę to przez pryzmat własnych doświadczeń ze wszystkimi konsolami Sony anie jako fanatyczny obrońca jednej, jedynej platformy.

Fakt - kupiony DS3 kilka lat temu w sklepie PE już tak dobrze nie trzyma i by pasowało mu wymienić baterię ale to normalne po tylu latach a od nowej konsoli trochę trzeszczy ale to jedyne minusy jakie zauważyłem.

Miałem trzy. W pierwszym lewy analog po dwóch miesiącach zaczął się chylić lekko ku górze, co w niektórych grach (m.in. Bad Company 2) skutkowało tym, że postać sama poruszała się lekko do przodu. Poszedł mi też lewy trigger (L2). W drugim szybko starły się gałki, był też problem z triggerami. Trzeci jak na razie działa sprawnie a kupiłem go na początku roku, więc na ten faktycznie nie mogę narzekać.

Opublikowano

(okazało się że piorun uderzyl w coś tepsowskiego) :P

W Stone :P

Ze "zmarłych" nie powinno się śmiać xD

Opublikowano

@Nemesis

No widzisz :)

Ja miełm jednego w PSX - siostrzeniec męczy do dziś w PS2. W PS2 miałem 2 - jednego prawie zajechałem w MGO ale działa nadal.

W PS3 miałem 2x SixAxis'a - jeden poszedł z pierwszą konsolą drugi z drugą. Oba działały. Z nową konsolą mam nowego DS3 i starego DS zaraz jak wyszły - kupiony jak już wspomniałem w sklepie PE. Oba działają idealnie prócz tego co wymieniłem - no ale sporo gier zostało w nich ograne. Jak wspomniałem - piszę przez pryzmat własnych doświadczeń ;)

Edytowane przez Kyo

Opublikowano

I tak dla mnie najwygodniejszy był i pozostanie pad od GameCube.

Opublikowano

Coś się po odejściu Kutaragiego zaczęło w Sony (pipi)ć.

Po odejściu? Przecież to Kutaragi zapowiadał cuda na kiju i kazał iść ludziom do drugiej roboty, by zbierać kasę na PS3. :rolleyes: Albo gadki, że generacja zacznie się gdy Sony tak powie. Za bardzo cwaniakowali, no ale było to poniekąd uzasadnione. Skoro PS2 sprzedało się ponad 3 razy lepiej niż Gamecube i Xbox razem wzięte.

Opublikowano

Dlatego właśnie napisałem, że po jego odejściu. Ken złożył wiele obietnic, których jego następcy już nie byli w stanie spełnić.

Dobra, już nie będę narzekać na PS3, bo wyjdzie, że jestem idiotą, który hejtuje własny sprzęt. :sorcerer:

A tak na serio, to czasem trzeba umieć przyznać rację, to nic trudnego a honor też na tym nie ucierpi, zwłaszcza w tak błahym sporze jak wyższość jednej konsoli nad drugą. Spjerdalam do Arkham City.

Opublikowano

Popcorn_02_Stephen_Colbert.gif

Nie ma to jak czytanie zywiolowych dysput nt krzemowych podzespolow.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.