Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

Fornite pierwszą grą na silniku UE4.

Building.jpg

NightCombat.jpg

Durrrburger.jpg

Gra zmierza na PC i pojawi się w 2013 (do tego czasu pewnie zapowiedzą ją na next geny).

Różnica między UE3 i UE4:

UE3

05_UE3_Houses.jpg

UE4

06_UE4_Houses.jpg

Ja jakieś większej różnicy nie widzę. <_<

UE3

05_UE3_Houses.jpg

UE4

06_UE4_Houses.jpg

Ja jakieś większej różnicy nie widzę. <_<

To jak (pipi)a czekałem na tą grę. Nie będzie na tej generacji?? <smutna panda>

Edytowane przez kudlaty88

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Mogli by już ukończyc to na UE3

Opublikowano

Jak dla mnie gra zapowiada się ciekawie, takie połączenie Minecrafta z L4D:

Epic pulled back the curtain today on Fortnite, its new sandbox-style game for PC. The company revealed it's the first title using Unreal Engine 4.

We got a chance to get a closer look at Fortnite's enemies during our Comic Con panel. The game's bread and butter enemy is called the husk. This zombie-like foe that tries to overwhelm players' structures with their numbers. Unfortunately, the Fortnite's enemies also work in conjunction with each other. Smashers are big brutes who smash through players' walls, and trolls are sneaky little buggers who can phaze through walls and will sneak through a fort, opening door for husks, and stealing players stuff.

In order to keep back these creative foes, players will have to master their building skills, collect better materials from the world, and keep upgrading their fortress. Players have a lot of options to tweak their structure, adding doors, arches, and sniper perches to their building.

I już teraz Cliff nie wyklucza powstania wersji na "inne" platformy (info z twittera), czyli po prostu robią ją również na next geny, ale oczywiście nie mogą jeszcze tego oficjalnie powiedzieć ;) .

P.S. Chociaż nie wiem czy to jest odpowiednia gra na wizytówkę/pokaz możliwości silnika UE4...

Opublikowano

P.S. Chociaż nie wiem czy to jest odpowiednia gra na wizytówkę/pokaz możliwości silnika UE4...

Hm mam podobne odczucia jeśli rzeczywiście Fortnite ma być wizytówką UE 4 to sam nie wiem..... A na pewno nie będzie to już to samo co pierwsze Gersy jako wizytówka UE 3.
Opublikowano

Pierwszą grą na UE3 był RoboBlitz. Też niezbyt odpowiednia gra na pokaz możliwości.

Opublikowano

MEGABULWERS

Hejka HIV, dawno nie pisałem. Nie Szkodzi. Ostatnio ogarnia mnie MEGABULWERS. Temat poruszony jako część felietonu o absurdach branży (PE #175), czyli wyciskanie z graczy kasy za absurdalne DLC. Tym bardziej że EA rozważa wprowadzenie płatnej subskrypcji za granie online. Niepełne i zabugowane produkty, płatne dopełnienia, online passy... Tego już za wiele! I teraz to, co mnie najbardziej frustruje czyli ogarniająca mnie niemoc. Tak, teoretycznie mogę sprzeciwić się i nie kupić produktu. Ale doskonale wiem, że banda gamingowych LEMMINGÓW i casuali zapcha kabzy molochowi, dając się dymać na lewo i prawo. I mój oraz pewnie jakiejś garstki ludzi sprzeciw na niewiele się zda. Producent podliczy zyski i straty, po czym stwierdzi że nie jesteśmy zagrożeniem. I co tu zrobić? Żyjemy w okrutnym świecie. Spopularyzowanie grania stało się naszym zbawieniem, ale jednocześnie przekleństwem. Jedyna chyba nadzieja (?) w słąwnych twórcach robiących zbiórki i tworzący gry na przekór temu, co nam podsuwają pod nos wielcy gracze rynku growego. Bo czasami czuję się jak w Matriksie, gdzie jakaś obca siła karmni mnie tym, co sama uważa, że lubię. Być może dzięki niezależnym geniuszom jak Tim Schafer czy Brian Fargo uda się przywrócić choć iskrę blasku w ciemnej matni naszego świata. Pozdrawiam.

MENDREK

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

Epic mówił kiedyś że w 2013 pojawi się pierwsza i jedyna gra na UE4, oby to nie był tylko Fortnite teraz, te screeny są mało reprezentatywne.

Opublikowano

są mało reprezentatywne.

Pierwsza gra na UE3(RoboBlitz) też była "mało reprezentatywna" ;)

Dzięki UE4 ta gra bedzie miała przepiekna grafikę i animację rodem bajek Pixara(i wszystko Real-Time)

Czekam mocno na ten tytuł

Edytowane przez LionelPL

Opublikowano

no te screeny przypominają mi Planeta51, może być ładnie, szkoda tylko że gra typu tower defence a nie platformówka czy action-adventure.

Opublikowano

Jeszcze trochę i Sony będzie robić PS3 z kartonu:

http://www.neogaf.co...136&postcount=1

Otwiera się z góry jak PS2 Slim.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Właśnie miałem to wstawić. Designerów chyba powaliło. Zwłaszcza, że nie wszyscy trzymają konsolę na wierzchu...

A swoją drogą, wg tego ma być model ultrabudżetowy z 16GB na pokładzie. Chyba troszczą się o tych, którym konsola padła i już mają wystarczający im dysk. ;-P

Edytowane przez Accoun

Opublikowano

Z tymi 16 Gb to jest raczej pomyłka i chodzi raczej o 160 Gb. Masa gier na PS3 ma 5 Gb instalki.

4yRUR.jpg

Opublikowano

Z tymi 16 Gb to jest raczej pomyłka i chodzi raczej o 160 Gb. Masa gier na PS3 ma 5 Gb instalki.

Xbox ma model 4GB, a gry instalacje po 8GB.

Edytowane przez Hela

Opublikowano

A 16GB to mniej niż któraś z tych wymaganych instalacji?

Opublikowano

Gry na X360 nie wymagają instalacji (z małymi wyjątkami jak Forza). Wsadzasz płytę i grasz. Na PS3 większość gier wymaga instalacji i to nie małych. Nie mówiąc o ogromnych patchach do niektórych gier.

Opublikowano

No i co z tego, w tym wypadku większy problem ma takie budżetowe PS3, bo z xklocem bez dysku da się żyć i grać normalnie.

Instalujesz jedną grę na takim 16 gb dysku...kończysz ją i instalujesz następną. (pipi) ale problem. Szczególnie, że większość gier to maks 5 gb instalacji.

Opublikowano

Gry na X360 nie wymagają instalacji (z małymi wyjątkami jak Forza). Wsadzasz płytę i grasz. Na PS3 większość gier wymaga instalacji i to nie małych. Nie mówiąc o ogromnych patchach do niektórych gier.

Co nie zmienia faktu, że jak ktoś chce kupić budżetowy model, to nie będzie na nim grał w 10 gier na raz.
Opublikowano

Na PS3 większość gier wymaga instalacji

Ale czy to jest jakiś wielki problem odczekać te 20-30 minut instalacji? ;)

Edytowane przez LionelPL

Opublikowano

Instalujesz jedną grę na takim 16 gb dysku...kończysz ją i instalujesz następną. (pipi) ale problem. Szczególnie, że większość gier to maks 5 gb instalacji.

No chyba, że grasz w multi...

Teraz się okaże, że na PS3 nie gra się w multi ;)

Opublikowano

Co nie zmienia faktu, że jak ktoś chce kupić budżetowy model, to nie będzie na nim grał w 10 gier na raz.

Nom. Ktoś na NeoGAFie stwierdził, że to może być egzemplarz do bundli z Wonderbookiem/Move. W sumie całkiem prawdopodobne. Takie gry nie wymagają chyba dużo miejsca, a gracze raczej będą zainteresowani wersjami z większym dyskiem.

Ktoś jeszcze zasugerował, że to może być wbudowana pamięć flash. W sumie 16 GB ma jeszcze opłacalne ceny (czy nie, bo niezbyt się orientuję?)...

Opublikowano
  • Autor

No fajnie, teraz czytam że 20 minutowe instalki i notoryczne robienie miejsca na dysku dla nowej gry to nie problem, a jeszcze niedawno zmiana płyty w żydboksie to był powód do beki :/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.