Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

lol w sensie PS3 z fuzją jakiejś gry, ja bym chciał Uncharted lub MGS, zresztą z Final Fantasy lub GT5 też nieźle wygląda.

Edytowane przez mersi

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Posiadam X360 i PS3 praktycznie od ich premier w Polsce, PC dobry do gier kupiłem niedawno i...

Niestety, ale muszę stwierdzić że PC jest dużo lepszy, nawet do gier... konsole mają jedynie tą zaletę że są wygodniejsze do grania, cała reszta (grafika, płynność, możliwości (setki padów do wyboru, można grać MiK), ceny gier, ilość gier, modyfikacje...) to zaleta wyłącznie po stronie PC.

A dzisiejsze konsole są już stanowczo za słabe, wiele się traci grając na nich, bo umyka wiele detali (słaba ostrość, widoczność, rozdziałka...).

Opublikowano

Tyle że zapomniałeś dodać o najważniejszym czynniku - gry. Tych konsole na wyłączność mają więcej, sprzedaje się ich więcej, społeczność jest bardziej skonsolidowana (systemowo) i są to przede wszystkim bardzo dobre gry. Chodzi mi o to wartościowe, znane, AAA - jak Uncharted, Gears of War, Zelda - i inne wielkie marki. Nie grając w nie wiele się traci, tak jakby odpadał spory kawał tynku ze ściany tej generacji. Posiadanie konsoli/konsol to dziś możliwość cieszenia się pełnią. To truizm w zasadzie, bo branża już jakiś czas temu obrała kurs na konsole z wielu powodów - w tym najważniejszym, że po prostu się opłaca.

Wiadome jest, że konsole się już zestarzały i są na finiszu swojej generacji - choć jak patrzę na to jak bardzo zestarzały się PSX i PS2 pod koniec świetności to obecnie ta przepaść jest znacznie mniejsza a gry nie rażą po oczach. Nie ma już argumentu w przypadku portów na PC-ta, że to "port z konsoli". To dobry znak. Konsole wytrzymują lepiej. PC to nie jest zły wybór, tyle że... Po co mi piękne, silne Ferrari skoro tankuję tam jakąś najtańszą 95-tkę i jadący obok mnie kierowca Toyoty Solara odczuwa większą frajdę z jazdy?

Opublikowano

sorry, ale PC ma więcej gier na wyłączność i bije w tej kwestii każdą konsolę i też ma swoje wielkie marki, więc tutaj to kwestia upodobań

a sprzedaż kogo obchodzi, lepszy masz gameplay jak zejdzie 10 mln kopii?

Opublikowano

sprzedaż liczy w grach nastawionych na multi ... i w sumie tylko tam ;)

Opublikowano

Posiadam X360 i PS3 praktycznie od ich premier w Polsce, PC dobry do gier kupiłem niedawno i...

Niestety, ale muszę stwierdzić że PC jest dużo lepszy, nawet do gier... konsole mają jedynie tą zaletę że są wygodniejsze do grania, cała reszta (grafika, płynność, możliwości (setki padów do wyboru, można grać MiK), ceny gier, ilość gier, modyfikacje...) to zaleta wyłącznie po stronie PC.

A dzisiejsze konsole są już stanowczo za słabe, wiele się traci grając na nich, bo umyka wiele detali (słaba ostrość, widoczność, rozdziałka...).

Moja sytuacja sprzetowa jest identyczna i zgadzam sie z tym co napisales, choc jest 1 maly wyjatek, kupuje sie pada od Xa bezprzewodowego, podpina PC pod TV FHD i cieszymy sie wygoda jak na konsolach lezac noca w lozeczku :). Ja konsole odpaldam juz tylko jak chce jakis za(pipi)isty ex ograc (na te chwile po stronie Xa czekam na "nowe" Girsy a po stronie PS3 czekam obecnie na Yakuze 5, TLoU, God of War, Beyond, Way of the samurai 4, One piece: PW, Tales of Graces F i Tales of Xillia), w cala reszte multiplatform gram lub zamierzam grac na PC (Dishonored, Sleeping Dogs, Assassin, Hitman etc...), choc do niedawna sam bylem zatwardzialym konsolowcem (do czasu kupna PC - obecnie bawie sie wysmienicie z DayZ :D).

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

PC, tak jak i każda inna platforma ma swoje wady i zalety. Otwartość jest pewnie największą z nich.

Opublikowano

Leszku, ale ja nie widzę tak wielu tych naprawdę nowych gier na wyłączność, jednakże z tego co widzę się orientujesz. Czy możesz mi podać tak z kilka (kilkanaście?) tytułów na wyłączność dla PC, które ukazały się powiedzmy to w trzech poprzednich latach? W sensie chciałbym aby to były tytuły AAA z w miarę dobrymi ocenami wśród recenzentów, bo o takie gry mi w moim poście chodziło. Nie jest to żadna moja złośliwość, ale liczę na to że wzbogacę swoją wiedzę na temat aktualnej biblioteki na wyłączność jeśli chodzi o PC.

A co do sprzedaży, to dla tak jak typfon rzekł, dla nas liczy się przy multi, ale dla branży liczy się po prostu. I na tej podstawie producenci wytyczają swoje priorytety.

Opublikowano

. Po co mi piękne, silne Ferrari skoro tankuję tam jakąś najtańszą 95-tkę i jadący obok mnie kierowca Toyoty Solara odczuwa większą frajdę z jazdy?

no wreszcie napisales prawde ( chyba sie zapomniales )

Po co mi ferrari ( PC ) skoro tankuje go najtansza 95 ( grami z konsol) skoro moge tankowac vpowerem ( normalnymi grami :P )

Opublikowano

Leszku, ale ja nie widzę tych naprawdę nowych gier na wyłączność, jednakże z tego co widzę się orientujesz. Czy możesz mi podać tak z kilka (kilkanaście?) tytułów na wyłączność dla PC, które ukazały się powiedzmy to w trzech poprzednich latach? W sensie chciałbym aby to były tytuły AAA z w miarę dobrymi ocenami wśród recenzentów, bo o takie gry mi w moim poście chodziło. Nie jest to żadna moja złośliwość, ale liczę na to że wzbogacę swoją wiedzę na temat aktualnej biblioteki na wyłączność jeśli chodzi o PC.

Diablo 3,Torchlight 2,Starcraft 2,Arma 2,Tera, Company of Heroes

I masa różnorakich modow,których na kąsolach nie ma przez konserwatywnosc Sony i MS

Edytowane przez LionelPL

Opublikowano

Sorry, ale na każdy post Mendrka w tym temacie można odpisać jedynie:

"w (pipi)e byłeś i (pipi) widziałeś"

Nie ma sensu dyskutować tu z osobami, które mają tylko jedną platformę.

Opublikowano

Wystarczy, że lubi się gry typu RTS i dobry PC jest wtedy nie do zastąpienia. A w dobrego RTS'a można grać latami :)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Wystarczy, że lubi się gry typu RTS i dobry PC jest wtedy nie do zastąpienia. A w dobrego RTS'a można grać latami :)

<mendrek mode on>

Klamstwo! na ps3 tez są rts wiec zamiast pc za miliony monet lepiej zakupic najlepsza konsole ever! <mendrek mode off>

Opublikowano

Leszku, przykro mi bardzo, że nie potrafisz pomóc mi i wymienić te kilka tytułów, a na dodatek tylko mnie obraziłeś. Jeśli tylko to chciałeś napisać, to nie musiałeś tego robić. Do niczego dobrego to nie doprowadziło, wiesz?

Lionelu, prosiłem m. in o gry które wyszły z ostatnich trzech lat, a Company of Heroes wyszło w 2006, zaś Torchlight 2 jeszcze nie wyszło w ogóle z tego co widzę. Mam nadzieję, że będzie to udana gra i będzie konkurencyjna do Diablo 3, choć chyba nie przebije popularnością :) Tera i ArmA II choć nie dobiły do 80 w metascore, to na pewno są dobrymi grami - dziękuję za przypomnienie o nich. SC 2 to faktycznie też killer ex, a Diablo 3 mimo początkowych narzekań jak widać bardzo dobrze się ma. O nich trudno nie widzieć, tyle czasu się na nie czekało :)

Opublikowano

Dobrze napisane, szkoda ze limit plusow sie wyczerpal :D. Na PC sa exclusivy AAA, sa po prostu inne niz na konsolach = inny target.

@Lionel

Zapomniales o: Shogun 2: Total War (oraz samodzielny dodatek Fall of Samurai - w te gry mam lekko ze 100h+ przegrane) oraz Star Wars The Old Republic (niby MMO ale mamy dobra fabule i rozgrywke na modle dobrego SW), od siebie (pomimu nizszego niz 80 wyniku na Meta) dalbym tu jeszcze Red Orchestre 2 Heroes of Stalingrad za jedno z najlepszych mutli o IIWW (czysto subiektywnie rzecz jasna napisane).

Sa tez gry na ktore gracze PCowi czekaja jak na zbawienie (analogia do fanow Halo czekajacych na 4), np Guild Wars 2 czy DOTA 2 :)

I na konsoli i na PC znajdzie sie w co grac na wylacznosc, takie rozwodzenie sie co jest OBIEKTYWNIE lepsze jest kompletnie bezcelowe. Juz bardziej sensowne sa jednak fighty Xbox vs PS, choc ja tu swojego faworyta na dzien dzisiejszy nie mam, niedawno mialem w co grac na Xie, teraz mam (lub bede mial) w co grac na PS3, sytuacja sie ciagle zmienia.

@up Mendrek

Arma 2 to swietna gra w rzecy samej, a juz na pewno dla kogos kto za dawnych lat uwielbial Operation Flashpoint, lub dla kogos kto kocha Zombie (np ja) ;). Wyniki sa niskie bo na starcie byla STRASZNIE zbugowana, co jest zrozumiale przy tak obszernej grze.

EDIT: @szpic,

Zapomnialem o STALKERZE, za kare musze sobie go odswiezyc po raz setny ^^.

Co do cywilizacji, to nie jest gra, to jest samowystarczalna platforma do grania na lata :D

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

RTS najbardziej brakuję mi na konsoli :( Halo Wars ....i nic w tym temacie się nie dzieje :(

Edytowane przez typfon

Opublikowano

Dobrze napisane, szkoda ze limit plusow sie wyczerpal :D. Na PC sa exclusivy AAA, sa po prostu inne niz na konsolach = inny target.

@Lionel

Zapomniales o: Shogun 2: Total War (oraz samodzielny dodatek Fall of Samurai - w te gry mam lekko ze 100h+ przegrane) oraz Star Wars The Old Republic (niby MMO ale mamy dobra fabule i rozgrywke na modle dobrego SW), od siebie (pomimu nizszego niz 80 wyniku na Meta) dalbym tu jeszcze Red Orchestre 2 Heroes of Stalingrad za jedno z najlepszych mutli o IIWW.

Sa tez gry na ktore gracze PCowi czekaja jak na zbawienie (analogia do fanow Halo czekajacych na 4), np Guild Wars 2 czy DOTA 2 :)

I na konsoli i na PC znajdzie sie w co grac na wylacznosc, takie rozwodzenie sie co jest OBIEKTYWNIE lepsze jest kompletnie bezcelowe.

@up Mendrek

Arma 2 to swietna gra w rzecy samej, a juz na pewno dla kogos kto za dawnych lat uwielbial Operation Flashpoint, lub dla kogos kto kocha Zombie (np ja) ;). Wyniki sa niskie bo na starcie byla STRASZNIE zbugowana, co jest zrozumiale przy tak obszernej grze.

tymbardziej ze Starwars maja przejsc na F2P.

dodalbym jeszcze stalker/Civilizacje 5.

wymienilbym 3/4 biblioteki gier na ps3 za wydanie civilzacji 5.

Opublikowano

@Lionel

Zapomniales o: Shogun 2: Total War (oraz samodzielny dodatek Fall of Samurai - w te gry mam lekko ze 100h+ przegrane) oraz Star Wars The Old Republic (niby MMO ale mamy dobra fabule i rozgrywke na modle dobrego SW), od siebie (pomimu nizszego niz 80 wyniku na Meta) dalbym tu jeszcze Red Orchestre 2 Heroes of Stalingrad za jedno z najlepszych mutli o IIWW.

Zapomnialbym ;)

Oczywiście preorder na znakomicie zapowiadajacego się MMO(może w końcu poważny konkurent dla WOWA) Guild Wars 2 zamówiony

A,ortodoksyjni konsolowcy niech ciągle wierzą że powstanie port Guild Wars 2

BTW

Mendrek gra z ocena poniżej 80 na metacritic jest od razu crapem? Niektóre gry z ocena poniżej 80 sprawiają większą frajde niż gry z 90-95

@ typfon

Granie w RTSY na konsoli to jak jedzenie zupy widelcem

Edytowane przez LionelPL

Opublikowano

Lionelu, nigdzie nie napisałem że gra poniżej 80 to crap. Masz rację, że jest parę niedocenionych perełek. Dla mnie taką zawsze będą Untold Legendsy (ten na PS3 i te na PSP), w które grało mi się zawsze mega-fajnie, ale ja mam słabość do h'n's :)

MMORPG to bardzo silna gałąź, choć i kosztowna. Nawet jeśli na PS3 jest taki DCUO i można grać ftp, to zewsząd kusi płatnymi dodatkami :P Ja zrezygnowałem z gry, bo po prostu wszyscy znajomi co grali pokupowali tego i czułem się gorszy :P No i brakło czasu przede wszystkim.

Ciekawi mnie ten nowy Dust, jako suplement do Eve Online. Ciekawe czy sprosta tak dużym potrzebom społeczności tej gry, ale taka współpraca między konsolą a PC-tem to ja rozumiem :)

Szkoda że ten chwilowy ciąg rts-owy na konsolach w zasadzie umarł. Wyszło przecież i Halo Wars, i Red Alert 3, i Civilization Revolution i zebrały wysokie noty. RTS-ów mi na konsoli brakuje, z sentymentu też - bo na PSX grałem w Dune 2000 i C&C: Tiberian Dawn :P Na szczęście nie mogę narzekać na brak fps-ów, wyścigów, bijatyk i gier nietuzinkowych jak Heavy Rain czy Journey. Cóż, coś za coś - ale jest warto dla mnie :)

Opublikowano
  • Autor

Ja mam bardzo mocnego peceta, ale nic poza Company of Heroes 2 (pierwsza część to najlepiej oceniany RTS w historii) nie widzę. Diablo III mnie nie wciągnęło, muszę łyknąć w końcu SC2 ale nie będe płacił za dwuletnia grę ponad 100zł.

Są jeszcze Total Wary ale to nie mój typ strategii.

Granie w RTSY na konsoli to jak jedzenie zupy widelcem

Oczywiście nie próbowałeś, ale wiesz.

Opublikowano

ja trochę grałem, tragedii nie ma (chociaż zależy od gry), ale i tak na PC jest niebo lepiej

Opublikowano

jak ktoś dobrze pomyśli nad sterowaniem to się da ...

Opublikowano

Jakos nie wyobrazam sobie grania w RTSA na padzie.

Red alert na psx gralo sie swietnie na padzie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.