Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

co z tego że wygrywa w KKW i Europie, jak ogólna sprzedaż jest mniejsza ... jakie ma to znaczenie... to jak ps2 wygrywa w burkinafaso z currentgenami to znaczy że to że next geny nam nie potrzebne ...

Po prostu w USA się gorzej od X360 sprzedaje. Ja jednak wolę myśleć o Europie, bo to jednak kontynent na którym mieszkam. Im więcej posiadaczy PS3 na moim kontynencie, tym większa jest społeczność, baza ludzi z którymi mogę grać online i wymieniać poglądy offline.

Pamiętaj że X360 jest pół roku dłużej. I skupia się obecnie na Kinect! , a to podbija sprzedaż wśród causali - grupy z naszej perspektywy mniej istotnej...

A poza tym lubię mieć gry, które wygrywają rokrocznie nagrody Spike VGA za grafikę :)

Na jakiej zasadzie klasyfikujesz średniaki? Czy grasz w takie gry czy też nie - chciałbym poznać Twój tok i sposób myślenia, oraz to w jakie gry grałeś, a jakie omijasz - co też da mi do zrozumienia jaką wiedzą o grach dysponujesz. Pozwoli mi to na lepsze dostosowanie się do dyskusji z Tobą.

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

aha, czyli europa się liczy bo Mendrek mieszka w PL ... - LOL

a co do średniaków to tylko podpieram się tym co piszą posiadacze PS3

A jak będzie 8/10 to co? Nie warto będzie zagrać?

Sory takie czasy 8/10 to Sredniak +

Opublikowano

Mendrek: Cenisz Japonię, gdzie nie kupują praktycznie niczego poza ich rodzimymi produkcjami, bardziej od USA, którego gracze utrzymują większą część naszego rynku :P? Sirjusli. Poza tym Japończycy to najwięksi casuale na świecie i jak sam napisałeś, z naszego punktu widzenia są nieistotni, dlaczego więc się podpierasz tym lamerskim rynkiem? Pytam się bo przeczysz sam sobie.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

W grudniu pojawi się nowy kontroler ruchowy, na początek będzie dostępny tylko dla PC. Przypomina sposób sterowania trochę do Kinecta, tyle że teraz jest on dobrze zrobiony - nie ma żadnego laga i jest mega dokładny (do tego dużo tańszy, lol).

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_d6KuiuteIA

Kontroler Leap reklamowany jest jako "dokładniejszy niż mysz, bardziej solidny od klawiatury i czulszy od ekranu dotykowego". Adzior stwierdził za to, że "chyba przez E3 ma alergię na wyglądające jak kostka mydła i prezentowane w sterylnych warunkach innowacyjne technologie zmieniające życie". Zobaczcie sami i zdecydujcie - to przyszłość, czy tylko kolejny niepotrzebny gadżet?

Kontroler ruchowy Leap ma pojawić się w sprzedaży w grudniu, ale już teraz można składać zamówienia przedpremierowe. Na oficjalnej stronie twórców można też zgłaszać się po zestaw dla developerów chętnych tworzyć pod niego aplikacje.

Jak to będzie działać? Wybaczcie, ale to magia zdecydowanie zbyt skomplikowana dla mojego małego rozumku i jedyne, co mogę zrobić, to zacytować kilka ogólników i haseł reklamowych. Leap będzie, mniej więcej, wielkości pendrive'a i pomimo tych malutkich rozmiarów ma być najdokładniejszym kontrolerem ruchowym na rynku - śledzić ruchy dłoni gracza i pojedynczych palców nawet do 1/100 milimetra.

Cena? 70 dolarów, czyli około 250 złotych.

A jako, że technicznych szczegółów rozpracować nie umiem (i twórcy niechętnie się nimi dzielą), to muszę odesłać was do bardzo interesującego filmu promocyjnego. Zobaczycie tam na przykład fragment Half-Life 2 w wersji kontrolowanej ruchowem dłoni, a także jedyny sensowny sposób grania w Angry Birds - pałeczkami!

http://www.cdaction....bny-gadzet.html

Opublikowano

Leszek: Ten Leap działa jedynie w odległości kilkudziesięciu cm od kontrolera.

Opublikowano

Nie wnikam w te wasze wojenki.. :P

Ale dla ścisłości... X360 jest na rynku ponad rok dłużej niż PS3 (piszę ponad bo w EU PS3 zadebiutowało dopiero w marcu 2007r.).

Biorąc to pod uwagę średnia roczna sprzedaż PS3 jest jednak większa.

Opublikowano

aha, czyli europa się liczy bo Mendrek mieszka w PL ... - LOL

Dla MNIE liczy się. Rozumiem, że wolisz grać z Amerykanami niż z Polakami (a co gorsza - bo tam się X360 lepiej sprzedaje?!).

a co do średniaków to tylko podpieram się tym co piszą posiadacze PS3

A jak będzie 8/10 to co? Nie warto będzie zagrać?

Sory takie czasy 8/10 to Sredniak +

Nie interesuje mnie to czym się podpierasz, ale co uważasz. Bo jeśli tym miałbyś się kierować, to biednie wyglądałaby Twoja wiedza o grach i przegapiłbyś naprawdę świetne tytuły. Ale nawet gdyby tak było, to proszę gry ponad 8 /10 ex z PS3:

I żeby nie było to samo z X360:

Podsumowanie:

- PS3 ma 10 gier powyżej 89, X360 ma ich 8.

- PS3 ma 7 różnych marek na tej liście, X360 ma ich 5

- PS3 ma większą różnorodność gatunkową niż X360

- Najwyższa ocena ex'a na PS3 - 96 (Uncharted 2 gra z 2009), X360 - 94 (Gears of War, gra z 2006)

Czy nadal uważasz, że "ex'y na PS3 to średniaki"? Może lepiej przyjrzyj się bibliotekom X360 i PS3, i... zagraj w "średniaki".

Opublikowano

porzecież Halo 3 też ma 94 (gra z 2007)

a co kogo obchodzi co się dla CIEBIE liczy ... jaka róznica czy grasz z polakami czy hamerykanami?

czego ma dowodzić niby to podsumowania? wybrałeś sobię jakieś gry sam ... bez ładu i składu aby je porównac ... ani to zjednego przedziału czasowego ... ani z gatunku

gdybym uważał że exy na PS3 nie były średniakami to grał bym na ps3 a nie x0 ;)

Edytowane przez typfon

Opublikowano

porzecież Halo 3 też ma 94 (gra z 2007)

a co kogo obchodzi co się dla CIEBIE liczy ... jaka róznica czy grasz z polakami czy hamerykanami?

czego ma dowodzić niby to podsumowania? wybrałeś sobię jakieś gry sam ... bez ładu i składu aby je porównac ... ani to zjednego przedziału czasowego ... ani z gatunku

gdybym uważał że exy na PS3 nie były średniakami to grał bym na ps3 a nie x0

Chyba się gdzieś pogubiłeś, bo nie rozumiem do końca tego rozumowania. Ale uporządkujmy:

- sam niedawno wkleiłeś listę Twoim zdaniem "średniaków", mówiąc że ex'y na PS3 to średniaki.

- zapytany co uważasz za "średniaka" odrzekłeś, że "gry poniżej 8/10"

- na tej samej zasadzie wkleiłem Ci dwie listy ex'ów w obu platform gier powyżej 8/10.

- teraz masz pretensje do mnie o to, co sam zrobiłeś i okazało się że jesteś w błędzie.

- na początku wypominasz mi że moje zdanie się nie liczy, a na sam koniec swoje wklejasz jakbyś był wyrocznią.

Do czasu aż sobie nie uporządkujesz myśli, kończę dyskusję z Tobą. Pomyśl nad tym co napisałeś i serio zweryfikuj swoje myślenie o grach, bo jako gracz stracisz bardzo wiele nie grając w "średniaki", które dla większości są "must have" :)

Opublikowano

nigdzie nie odpowiedziałem że gry 8/10 to średniaki ;) zacytowałem kolegów mających ps3 - żeby było łatwiej Ci to ogarnąć nawet użyłem obcji cytuj ale widocznie to nic nie dało (więc dla ułatwienia) na pierwszej stronie tematu (Codename)

jakim cudem jestem w błedzie wklejając liste exów (które przecież znane są z tak wilkiej jakości) nieprzekraczających magicznej oceny 8?

rozpisujesz się o całym rynku konsolowym, a jak ktoś się czepi że to co piszesz to totalna bzdura dodajesz "dla mnie" i uważasz że to załatwia sprawę - nie fajnie ;)

Niestety, ale PC zjada te wasze konsoli na śniadanie:

http://www.metacriti...ensed&sort=desc

2qa8cbk.jpg

http://www.metacritic.com/game/pc/out-of-the-park-baseball-2007 ;)

Edytowane przez typfon

Opublikowano

dla mnie + FAKTY !

widze, ze ekipa do dyskusji sie poczesci zmienila, tematy nie do konca, Medrek zas wciaz numerem jeden w consolowym trollingu ! calej starej gwardi temat sie znudzil, badz zostali wykopani z forum przez jedynego mesjasza gamingu i jedynego wyznacznika jakosci na tym forum.

Sam zreszta Mendrek oceniales gry na Xie piszac ze nie sa srednie, po ocenach z portali, teraz pewnie zaprzeczysz, ale ja po raz N-ty nie bede szukal cytatow.

Opublikowano

Easeye gdzie niby trolluję? Mógłbyś wskazać, bo zupełnie nie rozumiem co masz na myśli, ale gdybyś mi wskazał, pewnie mógłbym nad tym pomyśleć i zreflektować się.

Gdzie kogokolwiek wykopałem za poglądy, skoro zresztą też od dawien dawna nie moderuję tego tematu?

Oceniałem gry na X-ie pisząc że nie są średnie - tak, pisałem wielokrotnie o dobrych grach z X360 - w czym problem?

W zasadzie mam wrażenie, że utarłeś sobie jakąś mantrę i klepiesz bez namysłu o mnie, w zasadzie poza chęcią zdeprecjonowania nie ma tu żadnego celu. W zasadzie jeśli chciałbyś ze mną podyskutować, to proszę odnoś się do moich poglądów i chociażby ostatniego posta w którym wymieniam statystyki.

Opublikowano

no skoro przez 4 edycje tematu nasza dyskusja opierala sie na Twoich domyslach, ktore nazywales faktami i wiedzy innych, na ktora jestes zamkniety jak beton, to trudno bym Ciebie nie zaszufladkowal. Ba - nawet dziwie sie, ze jeszcze komukolwiek chce sie z Toba dyskutowac.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Domysłach? Ok, widzę że nie masz pojęcia o tym co piszesz. Niepotrzebnie zadawałem pytanie.

Proponuję poczytać moje posty. Np. ten ostatni w którym "domyślam się" wrzucając zewnętrzne źródła z MC i podsumowuję ścisłymi i prostymi statystykami...

Nie zamierzam dyskutować w ten sposób, rozmywając dyskusję. Chyba, że odpowiedzialnie przeprosisz mnie za pomówienia.

Opublikowano

LOL, kazdy kto jest tu nieco dluzej na bank ma wyrobiona podobna opinie. Nie wiem jakim w ogole trzeba byc idiota, by oceniac gry przez pryzmat Metric, uslugi przez pryzmat for internetowych, konkurencje przez pryzmat tego, co sie wyczytalo w sieci itp.

Jestes dla mnie najlepszym PRcem Sony w tym temacie. Ciebie ciesza sukcesy PS3, bo nawet najwieksze porazki i faile tej generacji potrafisz obrocic w plusa. Sony sie udaje ? bo firma stracila 3/4 rynku w ciagu zaledwie paru lat ? I przez co ? Przez nasza niechec ?

NIe - przez swoje debilne bledy.

Raporty finansowe wiecznie pod kreska.

Ale spoko Mendrek - SUKCES GONI SUKCES !

normalnie nieustajace pasmo sukcesow!

I te Twoje smenty, ze wszyscy zlowrogo zycza tej firmie!

Niech sie lepiej obudza i wezma do roboty. Pewnie gdyby nie wizja MS pare lat temu, nadal musialbys sie spotykac z kumplami na kanapie by pograc z zywym przeciwnikiem, zreszta, dla posiadaczy PS3 online zazwyczaj nie ma znaczenia, cnie ?

Edytowane przez easye

Opublikowano
Nie wiem jakim w ogole trzeba byc idiota, by oceniac gry przez pryzmat Metric, uslugi przez pryzmat for internetowych, konkurencje przez pryzmat tego, co sie wyczytalo w sieci itp.

+

dla mnie + FAKTY !

Zaprzeczasz sam sobie. Z jednej strony nazywasz ludźmi idiotami, bo kierują się neutralnym serwisem który podlicza średnie z branżowych pism i serwisów, nazywasz idiotami ludzi tego i innych for którzy kierują się opiniami innych o usługach, nazywasz idiotami ludzi którzy swą wiedzę o konsolach czerpią z sieci. A wcześniej punktujesz kogoś za to, że udzielił własnej opinii. Czyli złe są i swoje opinie i cudze opinie. Mógłbyś się zdecydować? I przeprosić przy okazji tych wszystkich, których jednym ciągiem obraziłeś. Dla mnie jesteś najgorszym PR-cem MS-u.

Nawet nie chce mi się już odkręcać tych bzdetów co napisałeś. Jesteś jak katarynka, jakbym znowu wypunktował te bzdury, to za kilka-kilkanaście stron znowu byś to napisał. EoD z Tobą.

EDIT: Do tego poniżej: Nie chcę mi się zaśmiecać tematu kolejnym postem, ale tylko na koniec dodam - jak zwykle bzdury bez pokrycia, przeinaczenia, obrazy, ect.

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

problem jest taki, ze Ty wyczytasz najwieksza bzdure, ktora czesto mija sie z prawda i traktujesz to za FAKT!

Przykladow moglbym dac milion piencest z tego samego tematu, od Twoich wszystkich gie w Full HD, automatycznego skalowanie przez Twoj telewizor Sony, przerw Xbox Live dluzszych niz 3 tyg itp. Zreszta, jestes jedna z nielicznych osob, ktora najwiecej pisze o rzeczach, z ktorymi nie ma stycznosci.

ale masz racje, sorry za offtop, Sony Rulez!

Wszytsko wtej generacji zrobili perfekcyjnie!

***Mendrek: Nie chcę mi się zaśmiecać tematu kolejnym postem, ale tylko na koniec dodam - jak zwykle bzdury bez pokrycia, przeinaczenia, obrazy, ect.

***easye: nie chce mi sie po raz kolejny wertowac stron, szukac cytatow by tylko udowodnic jakim blaznem potrafisz byc.

Moze kiedys zrozumiesz, ze Sony roztrfonilo 70% rynku przez to, ze zrobili po prostu gorsza konsole. Sukcesem tego bym nie nazwal.

Edytowane przez easye

Opublikowano

a pomyslec ze halo mialo byc ex'em na ps2 ;(

wtedy swiat bylby piekniejszy. nie byloby xbotów.

Opublikowano

Dobrze, że Halo nie zostało ex'em na PS2, bo akurat przetarło szlaki dla fps-ów sieciowych na konsolach dzięki XBL z pierwszego Xboxa.

Chociaż personalnie wolałem wtedy Time Splitters 2, a Halo wydawało mi się sztywne przy tym ;) Kurde, jak wiele bym dał za kolejną część tej serii :( (TS-a, nie Halo).

Opublikowano

tja bo pewnie 40 mil egzemplarzy Sony by z miłą chęcią nie przytuliło ... kolejny sukces sony!

Opublikowano

Gry mają łączyć a nie dzielić...

Opublikowano

Wchodze po dluzszej przerwie do console wars i co widze?

To samo pyerdolenie Mendrka o tym jak wiecej xboxow niz ps3 na swiecie to tak naprawde mniej, jak psn = live (cross txt chat = cross game chat; psn minimalnie lepszy, bo darmowy), jak time splitters > halo, etc.

Temat mozna spokojnie zamknac, tu sie dzieki temu kolezce nic nie dzieje.

Nic wartego uwagi.

Opublikowano

Ciekaw jestem kiedy się zacznie:

Ouya vs Wii U

:P

Opublikowano

macie problemy, nie czytać wypocin mendrusia i nie karmić, on i tak od miesięcy już gryzie własny ogon :) a tematy wracają jak bumerang, dawać next geny.

Edytowane przez Daddy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.