aux 3 784 Opublikowano 12 stycznia 2013 Opublikowano 12 stycznia 2013 Ja też się zdziwiłem że nikt poza mną nie wyraził opinii o tym filmie. I myślę że albo wszyscy czekają grzecznie na premierę w kinie, albo mają wy(pipi)ane na Quentina, co raczej odpada bo gość robi fajne filmy. Więc zakładam że tu nikt nie piraci filmów, a ja jestem złodziejaszek buraczek biedny polaczek. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 12 stycznia 2013 Opublikowano 12 stycznia 2013 już se dzisiaj przygotowałem folder ze screenerem, ale kumpel na fejsie zagadał, czy idziemy na django w piątek no i idziemy Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 12 stycznia 2013 Autor Opublikowano 12 stycznia 2013 ziomek nie wyrobił i mówi, że rozpier.dol. scena z ku klux klanem nie widzącym przez źle wycięte worki na głowie tak jak można się było spodziewać majstersztyk. foxxx gra niesamowicie, szczególnie w końcówce. samuel l jackson wyglada staro. broomhilda to dobra dupa. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 13 stycznia 2013 Opublikowano 13 stycznia 2013 Ogladnalem wczoraj godzine i piec minut bo zasnalem zmeczony kreceniem batow. Klimat nieziemski, beka z niewolnictwa i zart za zartem o czarnuchach - generalnie jak to jakis murzyn bedzie ogladal prawilny to chyba sie zagotuje. xD Dzisiaj ogladam dalej to dam znac, troche podczas seansu mialem wizje, ze zaraz sie skonczy dziki zachod i pojawia sie betonowe lasy ale to tylko urojenia. Muzyka rozwala na kazdym kroku, tytulowy numer mocarny - tutaj Quentin nie popuscil. Zdam pozniej relacje fachowa co i jak ale juz wam mowie, ze jest mocno no i fakt, ze to pierwszy western w kinie od lat z miejsca daje mu +1 jako precedens. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 13 stycznia 2013 Autor Opublikowano 13 stycznia 2013 mało filmów ziomek oglądasz westerny powstają cały czas. seth macfarlane nawet jednego kręci. Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 13 stycznia 2013 Opublikowano 13 stycznia 2013 Zgadza się. I to nie tylko w USA, widziałem western z Korei i Australii. U nas też parę lat temu ktoś nakręcił western. Wracając do Django chciałbym was zapytać czy w tym temacie piszemy otwarcie o fabule i smaczkach czy używamy spojlera? Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 13 stycznia 2013 Autor Opublikowano 13 stycznia 2013 od piątku piszemy bez, ale już mogę wam zdradzić, że hitler ginie na końcu Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 13 stycznia 2013 Opublikowano 13 stycznia 2013 Niech ktoś opisze jakim cudem to jest część trylogii? Dzieje się w tym samym wszechświecie co Bękarty Wojny? Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 13 stycznia 2013 Opublikowano 13 stycznia 2013 Zaliczone. To, co sie tutaj wyprawia to zbior dobrych ujec i akcji jak u quentina, dobre dialogi i mega wkret w trywialna fabule. Fajne uwypuklenie przemocy, niezle strzelaniny i pomimo prawie 3 h nie znudzilo mnie. Fajnie, ze postacie lepiej nakreslil Tarantino niz w innych swoich filmach. Generalnie polecam jak cholera, pozytywnie sie zaskoczylem. Zabraklo mi napadu na pociag i rabowania banku. 8/10 Dawac w spoilery przemyslenia nt. fabuly, smaczki itd. mało filmów ziomek oglądasz westerny powstają cały czas. seth macfarlane nawet jednego kręci. I kto chce ten jego western ogladac? xD Cytuj
sosnaa 1 205 Opublikowano 13 stycznia 2013 Opublikowano 13 stycznia 2013 obejrzałem jakość chvjowa, i ogólnie nie wkręciłem się w klimat. będzie trzeba zobaczyć ponownie, w HD, na spokojnie bo na te chwile film dupy mi nie urwał. ale to nie znaczy że jest coś z nim nie tak. jest bardzo dobrze, ale jak pisałem jakość filmu i warunku w jakich go oglądałem uniemożliwiły mi docenienie go w całości. dicaprio zagrał oskarowo, waltz tak samo, foxx też ok, jackson się postarzał a Hilde bym rvchał. ogólnie beka z murzynów jest grana przez cały film, dużo krwi, dobre dialogi czyli tarantino style filma polecam z oceną się wstrzymam do ponownego obejrzenia. Cytuj
Cahir aep Callah 59 Opublikowano 13 stycznia 2013 Opublikowano 13 stycznia 2013 Niech ktoś opisze jakim cudem to jest część trylogii? Dzieje się w tym samym wszechświecie co Bękarty Wojny? "Trylogię zemsty" Tarantino łączy tylko i wyłącznie motyw zemsty. Podobno następny film ma wrócić do II wojny, gdzie biali żołnierze dyskryminowali czarnych w armii - ci drudzy będą się mścić na tych białych. Cytuj
erix 303 Opublikowano 13 stycznia 2013 Opublikowano 13 stycznia 2013 bylo ww2 , byl western , teraz mi sie marzy noire od tarantino Cytuj
Amer 1 376 Opublikowano 13 stycznia 2013 Opublikowano 13 stycznia 2013 dobre filmidło, z mojej strony mocne 8/10. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 14 stycznia 2013 Opublikowano 14 stycznia 2013 9/10 Geniusz!A nie przepadam za Tarantino PS. "Trylogia zemsty" Dawno nie słyszałem takiej ściemy. Wymyśone na siłę i na poczekaniu połączenie 3 nic nie mających ze sobą wspolnego filmów tylko po to, żeby potem natrzepać kasy na wspólnym wydaniu "trylogii" na blurej wraz z kubkiem z napisem "django" 2 Cytuj
Cahir aep Callah 59 Opublikowano 14 stycznia 2013 Opublikowano 14 stycznia 2013 PS. "Trylogia zemsty" Dawno nie słyszałem takiej ściemy. Wymyśone na siłę i na poczekaniu połączenie 3 nic nie mających ze sobą wspolnego filmów tylko po to, żeby potem natrzepać kasy na wspólnym wydaniu "trylogii" na blurej wraz z kubkiem z napisem "django" Nie wiem, czy to wymyślił Tarantino, ale po prostu chodzi o wspólny motyw tych trzech filmów, nic więcej. Przecież zemstę miałyby ze sobą wspólną. Żydzi na nazistach, niewolnik na swoich prześladowcach, prześladowanych żołnierzy na innych żołnierzach. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 14 stycznia 2013 Autor Opublikowano 14 stycznia 2013 ale gekon przecież to od lat się mówi, że filmy tarantino dzieją się w tym samym "uniwersum". te trzy miałby łączyć "rewizjonizm historyczny" i niby jakieśtam postacie. Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 14 stycznia 2013 Opublikowano 14 stycznia 2013 No ja ostatnio wyczytałem, że główna para murzynów to są tak naprawdę pra,pra,pradziadki Johna Shafta. (pipi)a ani w Zakopcu ani w Nowym Targu łosie nie grają tego filmu przez najbliższy miesiąc, chyba trza będzie nawet do Krakowa jechać albo czekać na dobry screener. Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 14 stycznia 2013 Opublikowano 14 stycznia 2013 W Nowym Sączu też nie grajo. Kraków zostaje. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 14 stycznia 2013 Opublikowano 14 stycznia 2013 @Masorz - zapewniam, ze lepszego screenera nie bedzie. Moze jakims cudem jakis VODRIP ale tam jakosc jeszcze gorsza. Czekac na jakies 720p z oficjalnego BD bo to, ze Django wycieklo to tylko sprawka kopii rozsylanych na gale, tak meczylibyscie slepia przed TSem na 42 LED. Tak wiec do kina marsz, ja sie wybieram wkrotce, Quentinowi sie moj hajs nalezy. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 14 stycznia 2013 Autor Opublikowano 14 stycznia 2013 waltz odje.bał znowu porządną mowę dziękczynną na globach. to nie to samo co rozwinięta metafora po statuetce za "bękarty" ale i tak git. widać, że jest mu dozgonnie wdzięczny i chłopaki są przyjaciółmi a nie tylko kolegami z pracy. strasznie inteligentny i skromny typ. słychać też, że poprawił angielski przez te pare latek. Cytuj
YETI 10 998 Opublikowano 14 stycznia 2013 Opublikowano 14 stycznia 2013 Jakis link do tej wypowiedzi? Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 14 stycznia 2013 Autor Opublikowano 14 stycznia 2013 The.70th.Annual.Golden.Globe.Awards.2013.HDTV.x264-2HD polecam bo dobra beka. Cytuj
Gość kad2 Opublikowano 14 stycznia 2013 Opublikowano 14 stycznia 2013 Pie,rdolone arcydzieło, prawie cały seans siedziałem z erekcją. No ale nie można było się spodziewać nic innego po typie, który zrobił jeden z najlepszych filmów wszech czasów i nie ma na koncie słabego tytułu. 10/10 i serduszko na filmwebie Cytuj
Kymel 786 Opublikowano 14 stycznia 2013 Opublikowano 14 stycznia 2013 Kapitalny film a scena z białymi kapturami to małe mistrzostwo świata Leon w roli tego złego wypada dobrze, ale to znowu Waltz jest motorem napędowym filmu Tarantino. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 15 stycznia 2013 Opublikowano 15 stycznia 2013 (edytowane) Pie,rdolone arcydzieło, prawie cały seans siedziałem z erekcją. No ale nie można było się spodziewać nic innego po typie, który zrobił jeden z najlepszych filmów wszech czasów i nie ma na koncie słabego tytułu. 10/10 i serduszko na filmwebie Jackie Brown bylo slabe, Prawdziwy Romans mocno srednie. Poza tym sie na filmach Tarantino nie zawiodlem. Django na kozaku, dzis sprosilem ekipe i ogladamy, o ile spod klebow dymu bedzie tv widac. xD Edytowane 15 stycznia 2013 przez 2razyjot Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi