Winter 0 Opublikowano 4 czerwca 2012 Opublikowano 4 czerwca 2012 Dobry wieczór. Problem polega na zbyt wolnym pobieraniu danych przez konsolę z internetu. Aktualnie próbuję pobrać łatkę do BF3 i konsola życzy sobie ok.1000 minut na ten zabieg. Kilka miesięcy temu taką ilość danych ściagnąłbym w 2-3 godziny. Internet z Neostrady, livebox 2, 6mb/s, przez wi-fi, jakość sygnału bardzo dobra. Konsola FAT 80gb. Mniej więcej w tym samym czasie występował błąd 8001000A, ale to naprawiłem przez zmianę języka na angielski. Próbowałem już wpisywać adres IP i DNS ręcznie do konsoli, chyba zrobiłem wszystko prawidłowo, bo jak wcześniej testując połączenie nie można było się zalogować do PSN tak teraz już można, ale nadal w teście nie pokazuje mi się prędkość pobierania. Zmieniłem też w ustawieniach routera na statyczny adres IP dla konsoli. Wyłączenie konsoli przyciskiem z tyłu też nie pomogło (gdzieś w google przeczytałem, że to może rozwiązać problem Granie online jest ok, nie ma lagów itp., generalnie tu nie widac problemu. Jeżeli temat już był i jest rozwiązanie problemu, proszę o link. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 4 czerwca 2012 Opublikowano 4 czerwca 2012 U mnie to samo. Internet 6 mega, a czas pobierania 180 minut. Cytuj
Winter 0 Opublikowano 4 czerwca 2012 Autor Opublikowano 4 czerwca 2012 180 minut jeszcze bym przebolał, ale nie zostawię konsoli na cały dzień żeby się patch ściągał. To samo, tzn. ten sam router i sieć? Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 4 czerwca 2012 Opublikowano 4 czerwca 2012 Tak. Ale myślę, że to po prostu wynika z dzisiejszego obciążenia serwerów. Cytuj
Gość szpic Opublikowano 4 czerwca 2012 Opublikowano 4 czerwca 2012 hmm moze z mln osob rzucilo sie aby sciagnac patch i dodatek ? znajdz serwer, ktory nie kleknie Cytuj
Winter 0 Opublikowano 5 czerwca 2012 Autor Opublikowano 5 czerwca 2012 Patch do Battlefield jest tylko przykładem, wszystko co pobieram z pss trwa dłużej niż powinno. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 5 czerwca 2012 Opublikowano 5 czerwca 2012 Moim zdaniem winny tutaj jest Livebox - masz może możliwość pożyczenia od kogoś na 2-3h routera jakiejkolwiek inne firmy z ADSL i przetestowanie łącza? Bo kupować w ciemno jak to może nic nie dać to trochę bez sensu. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 5 czerwca 2012 Opublikowano 5 czerwca 2012 (edytowane) Ciekawa sprawa z tym pobieraniem, wydaje mi się że to wina serwerów Sony. U mnie na PC, w tej samej sieci, jakiekolwiek pliki (m.in właśnie patche) lecą na pełnej prędkości łącza, zaś na PS3 rzadko kiedy jest to full, zwykle około 60%, a niekiedy nawet 30% (aby to sprawdzić testowałem nawet w tym samym czasie). Edytowane 5 czerwca 2012 przez Berion Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 5 czerwca 2012 Opublikowano 5 czerwca 2012 (edytowane) Ja mam neta z MultiMedia Polska 6/20 - wszystko połączone starym dziadkiem Linksys WRT54GL na Tomato - i nigdy nie miałem z pobieraniem problemów - leci zawsze na maxa na PS3. Serio. PS3 po kablu, 2xlaptop,stacjonarka i cała reszta przez radio. Czasem tylko (raz na 4-5 miechów MM coś robi i przez 2-3h max nie można zalogować się do PSN (błąd DNS'ów). Kiedyś nawet liczyłem - plik 1200MB prawie co do sekundy w 8 minut mi poszedł. E: Teraz mam okazję przejść do UPC (wreszcie kabel podciągnęli mi pod dom) za tą samą kasę ale za to na 30stkę xD - z tym że z tego co mi sąsiad opowiada jakie ma "jaja" i problemy to olewam temat... Edytowane 5 czerwca 2012 przez Kyo Cytuj
Berion 207 Opublikowano 5 czerwca 2012 Opublikowano 5 czerwca 2012 (edytowane) No tak, ale zwróć uwagę na to: ten sam konfig na PS3 i na PC, są w tej samej sieci (na tą chwilę do testów wyjąłem nawet blaszaka do DMZ), przechodzą przez ten sam router i na PC pobieram patche na full, a na PS3 znacznie wolniej. Dlaczego? Także coś jest na rzeczy, nie tylko ja narzekam jak widze po tym temacie. Coś jest zrypane po stronie CellOS albo karty w PS3. Edytowane 5 czerwca 2012 przez Berion Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 5 czerwca 2012 Opublikowano 5 czerwca 2012 (edytowane) Generalnie to wydaje mi się że cały PSN kłóci się z serwerami Telekomuny - taki przykład z życia - Uncharted 2 / Borderland - nie mogłem zapraszać do siebie znajomych - 2 użytkownicy Tepsy musieli się sami najpierw zlinkować a potem mnie dopiero zaprosić. Jeśli ja wysłałem zaproszenie to pierwszy dołączył bez problemu ale drugiego albo po chwili wywalało albo miał błąd połączenia. Kiedyś robiliśmy większą ustawkę pod trofea w U2 i był problem (i to ogromny) żeby ludzie się ze sobą połączyli. Pomagało właśnie mieszanie z zaproszeniami. Podobna sytuacja jest z UPC - niestety PSN nie zawsze dobrze działa - jakieś dziwne wylogowania itp. gdzie net na laptopie i Xbox Live działają normalnie. E: a co do samej prędkości pobierania to Sony ograniczało prędkości przy np. upach sklepu ale od prawie 2 lat nie zauważyłem (przynajmniej u mnie) problemu z tym. Wszystko chodzi naprawdę szybko. Edytowane 5 czerwca 2012 przez Kyo Cytuj
Winter 0 Opublikowano 6 czerwca 2012 Autor Opublikowano 6 czerwca 2012 Dzięki za odpowiedzi. Niestety nie mam możliwości przetestowania innego routera, a pewnie to jest jeśli nie jedyną, to jedną z przyczyn. Może ktoś poleci niedrogi, który nie ma problemów z ps3... Cytuj
Berion 207 Opublikowano 6 czerwca 2012 Opublikowano 6 czerwca 2012 Teraz nie ma dobrych routerów. Poszukaj jakiegoś dziadka i wrzuć na niego Tomato. Cytuj
Łebi 311 Opublikowano 17 czerwca 2012 Opublikowano 17 czerwca 2012 Teraz nie ma dobrych routerów. Poszukaj jakiegoś dziadka i wrzuć na niego Tomato. Racja, weź jakiegoś linksysa wrt, wgraj tomato (taki soft) i ciesz się kolosalnymi możliwościami takiego routerka. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi