Figaro 8 203 Opublikowano 16 sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 sierpnia 2013 Czity, czity, czity Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 546 Opublikowano 16 sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 sierpnia 2013 To ile łącznie tego wszystkiego będzie? W Originis wykręciłem platynę i czekam na nowe levele, a nie na remastery w tak dużej ilości. na e3 powiedzieli, że ponad 120 poziomów, dopiero po e3 zapowiedzieli, że bonusowo będzie 40 zremasterowanych najlepszych leveli z origins. więc nie wiadomo czy teraz mamy albo 80 nowych + 40 starych albo 120 nowych + 40 starych leveli. W każdym bądź razie leveli będzie PEŁNO Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 16 sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 sierpnia 2013 w pierwszym miałem złoto a drugi odpuściłem po jakichś 10 zgonach To ile łącznie tego wszystkiego będzie? na filmiku w demie mówią że 120. Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 16 sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 sierpnia 2013 kurcze nie wiem na co brac raymana, czemu to nie ma cross buya z jednej strony rozgrywka na 40 calowym ekranie kusi, z drugiej na vicie to co na ps3 robimy za pomoca kółka czy r1/l1 będziemy robić paluchem na ekranie oleda... jeszcze mam obawę o oprawę - trochę wątpie czy wzorem origins przeniosą ją w 100% na handhelda...za bardzo ten engine podkręcili Ja juz chyba zdecydowalem... biore na Vite. Po 1. Gram wlasnie w Origins, ktore jest genialne i wyglada bosko. Dokladnie przeniesiony port z PS3. Po 2. W demo Legends gra sie kapitalnie, muzyczny level Castle Rock ujal mnie calkowicie, ale... irytuje mnie ten zielony ziomek pod kolkiem. Najchetniej polaczylbym Vite z PS3 i zagral w taki sposob jak na WiiU bo z PS3 i Vita mozliwy jest dokladnie taki sam port. Ale chce bawic sie jeszcze dodatkowo ekranem dotykowym albo tylnym. Po 3. Nie boje sie o przeniesienie tego silnika na Vite. Czemu? Bo moim zdaniem on nie jest wymagajacy. Przepieknie narysowany, kolorowy i uroczy, ale nie ma on jakis niebotycznych wymagan. Na konsolach spokojnie chodzi w Full HD i 60 klatkach, a Rayman Jungle Run z iOS wyglada dokladnie tak samo jak Origins i na moim pierwszym iPadzie, ktory nie radzi sobie z niczym nowym w Raymana gra sie plynnie i bez problemow. Legends od Origins wygladem sie rozni, ale podrasowanie polega moim zdaniem na dodaniu paru szczegolow, ktore nie powinny przysporzyc Vicie zawrotow glowy. Premiera za 2 tygodnie i raczej na premiere co prawda nie wezme, dlatego, ze wolalbym po Originsie zrobic wieksza przerwe i po premierze okaze sie czy moje przypuszczenia co do portu na Vite sa sluszne czy tez nie. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 333 Opublikowano 16 sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 sierpnia 2013 kurcze nie wiem na co brac raymana, czemu to nie ma cross buya z jednej strony rozgrywka na 40 calowym ekranie kusi, z drugiej na vicie to co na ps3 robimy za pomoca kółka czy r1/l1 będziemy robić paluchem na ekranie oleda... jeszcze mam obawę o oprawę - trochę wątpie czy wzorem origins przeniosą ją w 100% na handhelda...za bardzo ten engine podkręcili Ja juz chyba zdecydowalem... biore na Vite. Po 1. Gram wlasnie w Origins, ktore jest genialne i wyglada bosko. Dokladnie przeniesiony port z PS3. Po 2. W demo Legends gra sie kapitalnie, muzyczny level Castle Rock ujal mnie calkowicie, ale... irytuje mnie ten zielony ziomek pod kolkiem. Najchetniej polaczylbym Vite z PS3 i zagral w taki sposob jak na WiiU bo z PS3 i Vita mozliwy jest dokladnie taki sam port. Ale chce bawic sie jeszcze dodatkowo ekranem dotykowym albo tylnym. Po 3. Nie boje sie o przeniesienie tego silnika na Vite. Czemu? Bo moim zdaniem on nie jest wymagajacy. Przepieknie narysowany, kolorowy i uroczy, ale nie ma on jakis niebotycznych wymagan. Na konsolach spokojnie chodzi w Full HD i 60 klatkach, a Rayman Jungle Run z iOS wyglada dokladnie tak samo jak Origins i na moim pierwszym iPadzie, ktory nie radzi sobie z niczym nowym w Raymana gra sie plynnie i bez problemow. Legends od Origins wygladem sie rozni, ale podrasowanie polega moim zdaniem na dodaniu paru szczegolow, ktore nie powinny przysporzyc Vicie zawrotow glowy. Premiera za 2 tygodnie i raczej na premiere co prawda nie wezme, dlatego, ze wolalbym po Originsie zrobic wieksza przerwe i po premierze okaze sie czy moje przypuszczenia co do portu na Vite sa sluszne czy tez nie. Lepiej powiedz, że czekasz na wersję z Plusa Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 16 sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 sierpnia 2013 (edytowane) kurcze nie wiem na co brac raymana, czemu to nie ma cross buya z jednej strony rozgrywka na 40 calowym ekranie kusi, z drugiej na vicie to co na ps3 robimy za pomoca kółka czy r1/l1 będziemy robić paluchem na ekranie oleda... jeszcze mam obawę o oprawę - trochę wątpie czy wzorem origins przeniosą ją w 100% na handhelda...za bardzo ten engine podkręcili Ja juz chyba zdecydowalem... biore na Vite. Po 1. Gram wlasnie w Origins, ktore jest genialne i wyglada bosko. Dokladnie przeniesiony port z PS3. Po 2. W demo Legends gra sie kapitalnie, muzyczny level Castle Rock ujal mnie calkowicie, ale... irytuje mnie ten zielony ziomek pod kolkiem. Najchetniej polaczylbym Vite z PS3 i zagral w taki sposob jak na WiiU bo z PS3 i Vita mozliwy jest dokladnie taki sam port. Ale chce bawic sie jeszcze dodatkowo ekranem dotykowym albo tylnym. Po 3. Nie boje sie o przeniesienie tego silnika na Vite. Czemu? Bo moim zdaniem on nie jest wymagajacy. Przepieknie narysowany, kolorowy i uroczy, ale nie ma on jakis niebotycznych wymagan. Na konsolach spokojnie chodzi w Full HD i 60 klatkach, a Rayman Jungle Run z iOS wyglada dokladnie tak samo jak Origins i na moim pierwszym iPadzie, ktory nie radzi sobie z niczym nowym w Raymana gra sie plynnie i bez problemow. Legends od Origins wygladem sie rozni, ale podrasowanie polega moim zdaniem na dodaniu paru szczegolow, ktore nie powinny przysporzyc Vicie zawrotow glowy. Premiera za 2 tygodnie i raczej na premiere co prawda nie wezme, dlatego, ze wolalbym po Originsie zrobic wieksza przerwe i po premierze okaze sie czy moje przypuszczenia co do portu na Vite sa sluszne czy tez nie. Lepiej powiedz, że czekasz na wersję z Plusa Hahahaha. Nie, ale z kazdym dniem od premiery ta wersja jest coraz bardziej prawdopodobna Ale Legends bedzie ekstra zagrac na Vicie. To zawsze kolejna gra na ta platforme, ktora ma cos ekstra w stosunku do stacjonarki, chce to wykorzystac. Poza tym mam taki dziwny fetysz, ze jak mam gry z jakiejs serii to lubie je w jednym formacie i jak to mozliwe na tych samych platformach. Origins cyfrowy z Plusa, Jungle Run wiadomo tez cyfrowy (co prawda iOS) wiec Legends z PSS i do tego na Vite. Edytowane 16 sierpnia 2013 przez Voytec Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 16 sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 sierpnia 2013 A ja chciałbym kupić na premierę na Vitę, ale muszę czekać aż wrócę do kraju i z kobietką moją odpalimy na PS3. Ehh. W każdym razie znów wyczuwam platynę, takim hiciorom odpuszczać nie wypada. Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 17 sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 sierpnia 2013 Ficuś, jakbyś się martwił o wersję na Vite. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 546 Opublikowano 17 sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 sierpnia 2013 prócz półmózga który gra to Ci powiem, że z tymi patentami z dotykowym ekranem vity to gameplayowo wersja na vitę wypada lepiej niż ta na ps3 zaprezentowana w demku Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalinho_PL 334 Opublikowano 17 sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 sierpnia 2013 Na Vicie znacznie więcej zabawy. Co nie oznacza, że wersji na PS3 odpuszczę Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 17 sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 sierpnia 2013 prócz półmózga który gra to Ci powiem, że z tymi patentami z dotykowym ekranem vity to gameplayowo wersja na vitę wypada lepiej niż ta na ps3 zaprezentowana w demku No dokladnie, a wyglada tak samo jak PS3. Nie kumam tylko dlaczego tego demka nie wypuscili razem z PS3/X360. Ja wiem, ze wersje na handhelda zapowiedzieli na samym koncu, dosc niedawno, ale na E3 mieli grywalny kod, to dlaczego go nie wypuscili? Cytuj Odnośnik do komentarza
Papaj 465 Opublikowano 17 sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 sierpnia 2013 Raymany to tylko na Vicie. Miałem takie wrażenie, że z tego Oledu, gra zaraz mi wyskoczy. Znacznie lepsze wrażenia niż na PC. Druga sprawa to, to że ogrywam też platformówki na konsolach Big Ninny i sorry, ale raymany są tylko niezłe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Plamek 273 Opublikowano 18 sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 sierpnia 2013 (edytowane) Graficznie na PS3.. łał oO bardzo ładnie. Co do gameplay'u.. jednak wolałem stare Rayman'y. Originsy/Legendsy bardziej mi przypominają "Rayman: Uczy angielskiego" xd (btw. gierka była bardzo fajna). Co do sprintów.. w pierwszym jestem 580 na świecie (19+ k graczy) i z tego co widze pierwszy w Polsce (omomom), ale kuva..kolesie mają po 26 sekund w pierwszym sprincie gdzie ja mam 35.. how it's possibru? Edit.. Jakiś typek z Polski mnie pobił... o 6 sekund. Da fak -.- Edytowane 19 sierpnia 2013 przez Plamek Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 19 sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 sierpnia 2013 wyglada swietnie, choc troche dziwnie, za barzdo przyzwyczajony jestem do stylu z origins... tak czy inaczej, kawal solidnej platformowki, choc poki co za proste troche, drugi najazd prosciutki choc niby ma 4 czaszki, 287 na swiecie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Homer S 197 Opublikowano 19 sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 sierpnia 2013 Prościutki?! Ty to prostym nazywasz?! No ja niby potrafie grać na tych konsolach, w platformówki jestem raczej do tyłu niż do przodu ale dajcie spokój... Ja wole nie wiedzieć, jak wyglądają te najazdy na 5 gwiazdek. Zechłęm z 50 razy a nawet tego ani razu nie przeszedłem, co dopiero mówić o uzyskaniu jakiegoś dobrego wyniku. Ale ogólnie gra kozak. Oczywista oczywistość, że fajniej jest przeciąć sznurek machnięciem palca niż wduszeniem przycisku, ale na PS3 też można ograć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 19 sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 sierpnia 2013 no tak, nazywam prostym, przeszedlem za 1 razem na 35 sekund, nie widze powodu do bulwersu fakt, troche dziwnie sie steruje murphym padem, ale dobre i to ciekawi mnie, czy wyjdzie wersja na 3dsa... moze skocza po rozum do glowy i zrobia normalna wersje na kieszonsolke nintendo, bo origins na 3dsa byl slaby (a przynajmniej demo), ta rozdzialka... Cytuj Odnośnik do komentarza
blakuś 597 Opublikowano 19 sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 sierpnia 2013 no tak, nazywam prostym, przeszedlem za 1 razem na 35 sekund, nie widze powodu do bulwersu fakt, troche dziwnie sie steruje murphym padem, ale dobre i to ciekawi mnie, czy wyjdzie wersja na 3dsa... moze skocza po rozum do glowy i zrobia normalna wersje na kieszonsolke nintendo, bo origins na 3dsa byl slaby (a przynajmniej demo), ta rozdzialka... Wersja na 3DS była strasznie złym portem... przycięta muzyka, mniejsza rodzielczość, 30 FPS ( ledwo ), ułatwiona... Origins było super, więc czekam na Legends. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plamek 273 Opublikowano 19 sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 sierpnia 2013 (edytowane) A powiedzcie mi.. w Origins też są muzyczne poziomy? I "najazdy" ? Bo te 2 opcje mnie bardzo kręcą. Edytowane 19 sierpnia 2013 przez Plamek Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 19 sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 sierpnia 2013 Originsy/Legendsy bardziej mi przypominają "Rayman: Uczy angielskiego" xd (btw. gierka była bardzo fajna). Może sobie sprawdź oryginalną jedynke ? xd (trudna w cholere, zresztą jak wszystkie raymany 2d na dużych konsolach). Cytuj Odnośnik do komentarza
Plamek 273 Opublikowano 19 sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 sierpnia 2013 Originsy/Legendsy bardziej mi przypominają "Rayman: Uczy angielskiego" xd (btw. gierka była bardzo fajna). Może sobie sprawdź oryginalną jedynke ? xd (trudna w cholere, zresztą jak wszystkie raymany 2d na dużych konsolach). Szczerze powiedziawszy, nie grałem. Ale DOKŁADNIE tak samo wygląda jak Rayman uczy angielskiego xD http://www.youtube.com/watch?v=bL3BrKFjJhY hahah no nie zapomne tego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 20 sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 sierpnia 2013 Tak zgadza się z tym że jeden to tam czysty platformer z oryginalnymi levelami, a drugi to soft do uczenia dzieciaka inglisza ;d Ale sam za gówniarza widziałem u znajomego Rayman Junior na PSX'a, który właśnie języka uczył. Dopiero starszy widziałem w końcu prawdziwą jedynke - Nie jest tak szybka jak te nowe albo 3D jednakże nadrabia niesamowitym klimatem, troche innym od tego serwowanego potem. No ale co ja tu będe reklamował jedynkę jak nowa część za rogiem ;d Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 546 Opublikowano 23 sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2013 http://www.el33tonline.com/post/2013/08/22/el33t-p33k-rayman-legends-ps-vita-impressions-from-gamescom/ opinie o demie raymana na vitę z gamescom - niestety ponoć tak idealnie jak przy porcie origins nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 23 sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2013 oryginalny Rayman byl genialny i przy okazji mega trudny w sumie do dzis nie przeszedlem oryginalnej wersji na DOSa (mam kupiona na GoG), ulatwiona wersje na GBA przeszedlem :potter: Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 24 sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 sierpnia 2013 http://www.el33tonline.com/post/2013/08/22/el33t-p33k-rayman-legends-ps-vita-impressions-from-gamescom/ opinie o demie raymana na vitę z gamescom - niestety ponoć tak idealnie jak przy porcie origins nie jest Troche mnie to zaniepokoilo. Trzeba poczekac do premiery na finalny werdykt i zobaczymy co z tego portu wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 26 sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia 2013 Pierwsza(?) recenzja w Polsce już jest. http://gamezilla.komputerswiat.pl/recenzje/2013/8/recenzja-rayman-legends 8/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi