Gość yaczes Opublikowano 13 czerwca 2012 Opublikowano 13 czerwca 2012 (edytowane) Hej, Topic z przepisami - dania zdrowe i szybkie w przygotowaniu. Losos z grilla elektrycznego /zdjecie, dopiero co opyerdolonego, dania ;)/ Calkowity czas przygotowania - 20-25 m. Walory smakowe - 10/10 Difficulty: 1/10 Koszt calego posilku: 6,5-7,5 pln (losos filet 160g) Filet z lososia /lub dzwonek/ przyprawiamy swiezo mielonym mixem pieprzow, sokiem z cytryny, nacieramy miazdzonym czosnkiem i wrzucamy na grilla. Grillujemy na sredniej mocy ok. 20 minut, po 10 m przekladamy. Rybe robimy na otwartym grillu. Losos to IMO jedyne mieso, ktore SMACZNIEJSZE jest z grilla elektrycznego niz z normalnego, ze wzgledu na swoj wlasny wspanialy smak. Propozycja podania: grillowane pomidory + mix salat (ja lubie z olejem rzepakowym + czosnek + przyprawy) + ryz (ja ze wzgledu na problemy z trawieniem gustuje w paraboiled, imo i tak najsmaczniejszy + zachowuje witaminy i mineraly w przeciwienstwie do zwyklego). enjoy Edytowane 14 czerwca 2012 przez Dave Czezky Cytuj
YETI 11 046 Opublikowano 13 czerwca 2012 Opublikowano 13 czerwca 2012 Dobry temat. Podzielcie się swoimi przepisami na fileta z kury, bo takim zwykłym z grilla elektrycznego już rzygam. Cytuj
bartiz 1 620 Opublikowano 13 czerwca 2012 Opublikowano 13 czerwca 2012 a jak nie mam grilla elektrycznego ;(? Cytuj
Rambo7 145 Opublikowano 13 czerwca 2012 Opublikowano 13 czerwca 2012 a jak nie mam grilla elektrycznego ;(? to nie zjesz. robiłem sobie ostatnio łososia i smak był zaiste godlike. niebo a ziemia w stosunku do papierowego cyca z kuraka. tego przerobiłem na zyliard sposobów, teraz daję swiezo po zjdęciu z grilla plasterek sera i/lub daję majonezu. Cytuj
Q-Jot 321 Opublikowano 13 czerwca 2012 Opublikowano 13 czerwca 2012 Dobry temat. Podzielcie się swoimi przepisami na fileta z kury, bo takim zwykłym z grilla elektrycznego już rzygam. zrób w filecie dziurę nożem w najgrubszym miejscu, napchaj do środka fety, czosnku, pieczarek i do piekarnika. Cytuj
YETI 11 046 Opublikowano 14 czerwca 2012 Opublikowano 14 czerwca 2012 Dziś moja kolacja wygląda tak: puszka tuńczyka w sosie własnym 50g owsianych 1 jajko 1 cebula 1 ząbek czosnku Pozbywamy się wody z tuńczyka, wszystko dokładnie mieszamy, formujemy placki i pieczemy na patelni. Pod koniec pieczenie wrzucamy 2 plasterki sera na każdy placek. Tuńczyk w najlepszej formie jaką jadłem. Cytuj
balon 5 379 Opublikowano 14 czerwca 2012 Opublikowano 14 czerwca 2012 Na czym pieczesz na tej patelni ? masz jakieś beztłuszczowe sprzęty do smażenia ? Cytuj
YETI 11 046 Opublikowano 14 czerwca 2012 Opublikowano 14 czerwca 2012 Ogólnie na grillu elektrycznym, ale dzisiejszy tuńczyk na patelni, dałem trochę oliwy. Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 16 czerwca 2012 Opublikowano 16 czerwca 2012 (edytowane) Moglby tu ktos wrzucic dobry przepis na doprowadzenie surowego jajka do stanu zjadalnosci? Nie potrafie nic konkretnego znalezc na necie. Edytowane 16 czerwca 2012 przez komar737 Cytuj
fazzeer 15 Opublikowano 16 czerwca 2012 Opublikowano 16 czerwca 2012 (edytowane) Ja biorę 6 jajek, wbijam do miksera, dorzucam do tego kawę rozpuszczalną lub kakao, czasami też trochę jogurtu naturalnego. Jak na razie daję do tego cukier, ale powoli się przyzwyczajam do bardziej gorzkiego. Gotowe danie ma objętość około 0,5 litra. Edytowane 16 czerwca 2012 przez fazzeer Cytuj
jimmybons 2 Opublikowano 16 czerwca 2012 Opublikowano 16 czerwca 2012 Super temat. Fajnie by bylo jakby kazdy wrzucal zdjecia swoich smakolykow:) Cytuj
YETI 11 046 Opublikowano 17 czerwca 2012 Opublikowano 17 czerwca 2012 (edytowane) Nie powinno się jeść surowych jajek. Po pierwsze salmonella, a po drugie przyswajalność, która jest znacznie mniejsza niż gdy jemy np. gotowane jajka. Dobry kanał. Edytowane 17 czerwca 2012 przez YETI 2 Cytuj
danielskii 155 Opublikowano 17 czerwca 2012 Opublikowano 17 czerwca 2012 swietny kanal YETI. akurat zaczynam redukcje takze sobie poogladam cos bo nie usmiechalo mi sie zarcie indyka/ryby i warzyw dzien w dzien robionych tym samym sposobem;) Cytuj
YETI 11 046 Opublikowano 17 czerwca 2012 Opublikowano 17 czerwca 2012 Próbował ktoś grillować wołowinę? Wołowina w jedynej zjadalnej formie, to ta poprzez dłuuugie gotowanie. Inaczej wychodzi gąbczasta i twarda. Cytuj
M4c 23 Opublikowano 18 czerwca 2012 Opublikowano 18 czerwca 2012 W Polsce wołowina jest z krów mlecznych dlatego ma twarde mięso. Jak chcesz grillować to dobra marynata trochę zmiękczy mięso ale szału nie będzie, trzeba zainwestować w porządną krowę żeby zajadać się stejkami jak Burneika Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 18 czerwca 2012 Opublikowano 18 czerwca 2012 Polecam wolowine argentynska Cytuj
Pawel_S5 13 Opublikowano 18 czerwca 2012 Opublikowano 18 czerwca 2012 Polecam wolowine argentynska ostatnio widziałem ją za 150 zł/kg Cytuj
M4c 23 Opublikowano 18 czerwca 2012 Opublikowano 18 czerwca 2012 Sorry za offtopic ale próbował może ktoś z was Koninę? Bo że jest w ch** zdrowa to wiem, ale czy naprawdę jest taka smaczna? Cytuj
Grabek 2 786 Opublikowano 18 czerwca 2012 Opublikowano 18 czerwca 2012 Ja jadłem jakiś czas temu gulasz z konika. Całkiem smaczny, tylko dłużej trzeba gotować. Smakowo zbliżony do krówki był. Cytuj
kotlet_schabowy 2 735 Opublikowano 20 czerwca 2012 Opublikowano 20 czerwca 2012 Dla poszukujących odmiany przy przygotowaniu filetu, polecam filet pieczony, z zawiniętym w niego kawałkiem sera żółtego i plastrem pomidora. Z szybkich i prostych, choć nie będących szałowymi w kwestiach smaku, dań, stosuję dosyć często mieszankę ryżu (worek), maślanki (ok. szklanki), twarogu (50-100 g) i cukru dla smaku ( bo nie mam z tym problemu). Takie tam, nie zawsze można mieć mięcho. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 1 lipca 2012 Opublikowano 1 lipca 2012 Ja piekę jabłkiem piersi. Zyskują słodkawy posmak. Dla mnie rewela Cytuj
YETI 11 046 Opublikowano 1 lipca 2012 Opublikowano 1 lipca 2012 Ja piekę jabłkiem piersi. Możesz jaśniej, co i jak. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 1 lipca 2012 Opublikowano 1 lipca 2012 (edytowane) Miało być z jabłkiem Zazwyczaj nacieram kurczaka marynata z papryki czerwonej, kucharka i przyprawy złocistej do kurczaka (prymat) wymieszanej z olejem. Zostawiam na jakieś 20-30 min w lodówce. Przekładam do pojemnika żaroodpornego. Dolewam troszkę oliwy i wody do środka (z pół kubka). Zgniatam ząbek czosnku i wrzucam też do środka. Na koniec dokładam jabłko w ósemki pokrojone. Piekę jakieś 30-45min polewając co 15 minut, piersi, sosikiem jaki się zrobił w pojemniku. Jak ktoś lubi, to może wrzucić więcej jabłka później, na kilkanaście minut przed końcem. Ułożyć je z boku, zawinięte w folie aluminiową (zrobić łódeczkę), pokropić troszkę miodem i trzymać aż zmiękną. Edytowane 2 lipca 2012 przez El Loco Chocko Cytuj
Grabek 2 786 Opublikowano 8 lipca 2012 Opublikowano 8 lipca 2012 Na sałatkę nabrałem chęć, a tunior na razie mi zbrzydł i przypomniał mi się przepis z jakiegoś forum dla koksów; sałatka surimi: pół opakowania jakiegoś drobnego makaronu (muszelki np) paczka paluszków surimi 3-4 jajka jeden świeży ogóro koperek jogurt/majonez sól, pieprz makaron i jajki ugotować, ogórka i surimi skroić w kostkę, wrzucić wszystko do michy, dodać posiekany koperek (im więcej tym lepiej), majonez/jogurt i doprawić dla smaku. PROFIT. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.