Skocz do zawartości

The Wonderful 101

Figaro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gra wyjdzie na premierę konsoli Wii U, jest reżyserowana przez Hideki Kamiya (ten od Bayonetty jeśli się nie mylę) i wygląda awesome. Czemu nie była pokazana na konfie?

Y2Xqr.jpg

Genre: Mass-Hero Action

Publisher: Nintendo

Developer: Platinum Games

Release: Launch

Players: 1

Strength in Numbers

Earth is under attack from an invasion of enormous aliens, and the only thing that can protect the planet is a group of unlikely, yet mighty, heroes with special abilities. Unfortunately, the aliens are too powerful for the heroes to fight individually. They must join forces and work together to defeat their common enemy. These uniquely different heroes can morph into powerful weapons to crush the invaders or turn into objects like a giant fist or bridge to interact with and traverse the environments.

Features:

Players must explore each stage to find helpless citizens and recruit them to join their army of heroes. The more heroes you gather, the greater your Special Morph Powers will be.

Players can use the Wii U GamePad's touch screen to command heroes such as Bonzai Man, Vending Machine Man and even Toilet Bowl Man. Heroes can also morph into gelatin to guard themselves from enemy attacks.

Players can also use the GamePad to explore areas unseen on the TV screen and solve puzzle elements.

Platinum Games, known for hit titles like Bayonetta and MadWorld, has partnered with Nintendo to apply its unique talent to the development of one of the first games for Wii U.

SFywk.jpg

yib2a.jpg

Opublikowano

Niby nie było czasu ale na ten cały park rozrywki z minigrami jakoś się znalazł :( Co do gry to ja na razie nie skacze z radości. Bede śledził co z tą grą się dzieje bo jednak Developer mocny :)

Opublikowano (edytowane)
  W dniu 13.06.2012 o 19:58, pawelgr5 napisał(a):

Niby nie było czasu ale na ten cały park rozrywki z minigrami jakoś się znalazł :(

I dzięki temu zwykłe media pisały o tej konferencji. Mimo tego, że było to totalnie nie dla nas, to trzeba pamiętać, że to leci w telewizji i ma być coś dla każdego. A dla czytelnika New York Timesa i podobnych Kamiya nic nie znaczy. Edytowane przez Hela
Opublikowano
  W dniu 13.06.2012 o 21:16, django napisał(a):

No, kazda matka z dzieckiem/biznesmen oglada MTV2 i Spike, masz racje Hela.

Ważne, że biznesmeni, którzy decydują o tym co i w jakich ilościach znajdzie się na półkach Gamestopu, Best Buy i innych oglądają i wiedzą, że te matki prędzej się rzucą na Nintendoland, niż P-100.

• 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 8 miesięcy temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Recka Destructoid:

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano

Ja dzisiaj kupiłem swoją kopię, ale nie mam konsoli. ; ) Poczekam do świąt, może jakieś bundle jeszcze będą, bo Wind Waker aż tak mnie nie grzeje.

Przeglądając inne recenzje zauważyłem, że nierzadko powtarza się narzekanie na sterowanie (a konkretnie na rysowanie). Zastanawiam się, czy faktycznie stanowi to jakiś problem, czy growi recenzenci po prostu przyzwyczaili się, że nie muszą wkładać zbyt wiele wysiłku w przechodzenie gry.

BTW: Koleś który dał NieR 0 (nie mógł znaleźć krzyżyka na mapie) wystawił 6/10, a Joystiq -- choć TW101 ocenił dobrze -- narzekał na niewielką rolę postaci żeńskich. x_x

Opublikowano
  W dniu 10.09.2013 o 19:17, Figaro napisał(a):

W dniu 10.09.2013 o 19:13, Enkidou napisał(a):

a Joystiq -- choć TW101 ocenił dobrze -- narzekał na niewielką rolę postaci żeńskich. x_x

żałosne...

Feminizm, to cholerstwo niestety coraz częściej ostatnio pojawia się w temacie gier wideo.

Opublikowano
  W dniu 10.09.2013 o 21:04, raven_raven napisał(a):

W dniu 10.09.2013 o 19:17, Figaro napisał(a):

W dniu 10.09.2013 o 19:13, Enkidou napisał(a):

a Joystiq -- choć TW101 ocenił dobrze -- narzekał na niewielką rolę postaci żeńskich. x_x

żałosne...

Feminizm, to cholerstwo niestety coraz częściej ostatnio pojawia się w temacie gier wideo.

też mnie to drażni, teraz się dyskutuje czemu nie ma żadnej bohaterki wśród trójki w GTA V. why.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kurczę, nawet nie widziałem, że ta gra jest tak mało popularna :P Ukończylem jakiś czas temu, i pewnie jeszcze do niej wrócę bo uwielbiam takie wykręcone klimaty (Power Rangers hehehe). Czasami irytuje sterowanie, rysowanie symboli na padlecie działa w... 85% przypadków, w ogniu walki wpieniałem się nie raz, bo zamiast bicza robił pazury :P Graficznie, bardzo kolorowo, ładnie, oprawa ma swój specyficzny i nie każdemu się bezie podobała (mój kolega do tej pory się zastanawia po co w to grałem). Jak coś bedziecie chcieli wiedziec, to piszcie.

• Plusik 1
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Przeszedłem.

banderas.gif

Świetna giera. Rozbudowany system, niebywałe wręcz zróżnicowanie (chyba każdy poziom-operacja oferuje coś unikalnego), mnóstwo nawiązań do innych tytułów (m.in. Punch-Out, Okami, Zelda), urywające du,psko walki z bossami, zadziwiająco dobrze napisana historia z głównym wątkiem na jakieś dwadzieścia godzin. Minusem (jak dla kogo) może być konieczność poświęcenia chwili czasu na ogarnięcie sterowania, ale wbrew pozorom wcale nie jest to takie straszne. Jak coś, to chętnie odpowiem na pytania, bo za bardzo nie mam teraz czasu się rozpisywać. : )

• Plusik 2
  • 10 miesięcy temu...
Gość DonSterydo
Opublikowano

Ktoś jest mi w stanie powiedzieć czy niemiecka wersja ma normalnie angielską ścieżkę dźwiękową i wszystkie teksty po angielsku?

Gość DonSterydo
Opublikowano

Z tego co wiem to na e-shop jest demo więc profilaktycznie sprawdzę. Z tego co widziałem to gra mi się bardzo podoba, ale mogą być dla mnie zgrzyty ze sterowaniem (rysowanie na padlecie).