Skocz do zawartości

Okami HD

MBeniek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no w sumie są zamknięte kwiatki na ziemi - np w lokacji w lesie gdzie pierwszy raz możemy łowić ryby - to ich sposób otwierania podałem, i są jeszcze zamknięte kwiatki co lewitują - tutaj rysuje się kreskę od kwiatka do wilczycy po uzyskaniu odpowiedniej zdolności

• Plusik 1
Opublikowano

Moon Cave zaliczone...pierwszy poważniejszy boss załatwiony, w sumie super walka - ciekawe pomysły i realizacja :) Na liczniku 17h, a jak mówi narrator "to dopiero początek naszej przygody"

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

gra ktoś jeszcze? ja niecałe 30h na liczniku i dragon palace przede mną. Niesamowita gierka....klimat przygody, beztroski wylewa się wręcz z ekranu....ojj nie robią już gier tego typu na współczesne konsole ( nie licząc Wii bo pewnie zaraz Albert napisze, że Okami to klon Zeldy) :P

Opublikowano

Ja gram i bardzo mi się podoba :D Wcześniej nie grałem w ten tytuł więc gram na świeżo. Na razie dotarłem do momentu w którym

mogę rysować kółka na wodzie i pojawiają się roślinki.

Daleko to nie jest ale za dużo gier w domu trzeba to wszystko jakoś pogodzić.

Ale klimacik, grafika i gameplay bardzo mi się podobają:)

Gość GregZPL
Opublikowano

Ja chyba 50 godzin na liczniku miałem. Genialna gra. Gdybym miał Move to i na PS3 bym kupił, bo warto

Opublikowano

ja też gram pierwszy raz. Okami wyszło w czasach kiedy moje ps2 już wyzionęło ducha i byłem skazany czekać 6 lat aż wreszcie go dopadnę. Ale było warto ;)

Gość GregZPL
Opublikowano

Ja na Wii. Zagrałem potem na PS2 i nie ma powrotu do pada jak się grało wiilotem. Dlatego chętnie zagrałbym na PS3, ale Move. Padem nie ma opcji :)

Opublikowano

apropo....o co chodzi z bajorkiem do którego można wrzucać pieniądze? Natknąłem się na takie coś przemierzając morze delfinkiem(było w podziemiach jednych z wysp). Wiem, że mógłbym poszukać w różnych gamefaqs ale boję się natknąć na spoilery

Opublikowano

Ja mam już około 28 godzin za sobą, dopiero dotarłem na ten trzeci "mroźny" kontynent. Jak narazie gierka miodna, i jedyny minus jaki mam, to "różny" poziom dungeonów. Te z Moon Cave i Oni Island ( no może również ten statek w którym czegoś szukaliśmy) są naprawdę fajne, a reszta była przeważnie nudna i krótka.

Opublikowano

A ja już skończyłem wbijając platynkę :) Na liczniku 49h i 6min... Szybko pękło bo to już mój piąty raz z tym genialnym tytułem i na pewno nie ostatni :D. To się po prostu nie nudzi. Ten tytuł to geniusz pod każdym względem.

Ficuś@

musisz wrzucić 60.000 żeby dostać power slasha 2 (wysepka na północy centralna część), tu też jest jeszcze jedno jeziorko. Na północnym wschodzie (za 120.000 otrzymasz cherry bomb 2).

• Plusik 1
Opublikowano

Gra jest świetna, jedna z najlepszych na ps2 w jakie grałem i jedna z najlepszych wogóle - tylko, że na ps2 zrobiłem wszystko na 100%, wszystkie koraliki zebrałem, polowania - kurcze czy będzie mi się chciało jeszcze raz? Poczekam aż stanieje i na pewno wezmę.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Duży plus za Okami HD - wersja w wyższej rozdziałce dużo fajniej prezentuje się niż pierwowzór, który męczyłem na PS2 7 lat temu. Przede wszystkim największe wrażenie robi bardzo fajna, dobrze nasycona kolorystyka (o reszcie efektów nie wspominając)

Opublikowano

Mam takie pytanie. Za 10 dni kończy mi się subskrybcja ps+, a że chciałem pograć jeszcze trochę w okami hd to czy ktoś wie czy jest jakiś sposób aby mi ta gra nie zniknęła za te 10 dni? :) Nie wiem, myślałem, że jak nie będę podłączał ps3 pod internet to jakoś to będzie, ale odliczanie remaining days trwa. :) Za 10 dni wyskoczy info, że gra jest już niedostępna?

Opublikowano

Eh, dzięki PS+ przypomniałem sobie jaką cudowną produkcją jest Okami. Po prostu małe dzieło sztuki. Wersja HD prezentuje się bajecznie, oprawa wcale się nie postarzała (i w tej formie raczej nigdy się nie zestarzeje).

Już w samym Kamiki można stać godzinami i słuchać tej niesamowitej muzyki, a to dopiero początek...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czy skarby które znajduję w okami (te na filetowych serwetach, latarnie, rogi, wazony itp.) mogę spokojnie sprzedawać u byle jakich sprzedawców, czy lepiej je zachować i kolekcjonować?

Opublikowano (edytowane)

Właśnie skończyłem. Taki sobie ten port. Niektóre bitmapy wyostrzone do granic dobrego smaku, checking z wilkiem rwie, zmieniono chyba niektóre kwestie Issuna na jeszcze gorsze i politycznie poprawne, ;) dodany pierdyliard logo różnych firm.

Zastanawiające jak dzięki temu "cellshadingowemu sumi-e", grafika mało się zestarzała. Prawie wszystko na żywca przeniesione z PS2, a mimo to wygląda to zjadliwie.

@Hrubaz

Możesz sprzedawać, na początku to nawet lepiej i zbieraj na technikę obszczywania żeby potem nie grindować demon fangów.

Edytowane przez Berion