Dr.Czekolada 4 480 Opublikowano 12 września 2017 Udostępnij Opublikowano 12 września 2017 Swietna gierka no ale tego ..... remaster remastera ? Posiadacze PC czy xboxa którzy nie mieli wcześniej okazji zagrać zrobią to po raz pierwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 460 Opublikowano 12 września 2017 Udostępnij Opublikowano 12 września 2017 Heh, pewnie się teraz narażę wielu osobom, ale gra mnie w końcu zmęczyła i oficjalnie stwierdzam, że jest... za długa. Na liczniku prawie 70h, a końca nie widać. Co prawda sam jestem sobie winien, bo nie potrafię przejść obojętnie obok żadnej skrzynki, czy koniczynki, każdą lokację staram się jak najdokładniej przeczesać, a po zdobyciu nowej umiejętności, od razu przypominam sobie wcześniej niedostępne miejscówki, do których wracam, ale... No za dużo tego wszystkiego i od jakiegoś czasu łapię się na tym, że mnie to przytłacza i nudzi - ze dwie krainy można było sobie odpuścić i tak ze 20h odjąć od tego czasu, który aktualnie posiadam. Chociaż rozumiem zamysł - wielka, epicka przygoda do wspominania po latach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Cedric 1 313 Opublikowano 12 września 2017 Udostępnij Opublikowano 12 września 2017 Jeśli będzie na steam to przytulę z miłą chęcią. Capcom, dajcie mi jeszcze tylko Viewtiful Joe. Pięknie proszę. Ja też, piszemy petycję? Gdyby tylko coś to dało... Generalnie z Okami Capcom się specjalnie nie wysilił, bo praktycznie wystarczy przenieść remaster z PS3 i hajsik jakiś poleci. Viewtiful Joe czy God Hand wymagałby już większego wysiłku ze strony japońców, a znając życie to już przekalkulowali, że średnio się im taka impreza opłaca. Zresztą podobnie jak z Dragons Dogma 2 - tutaj tym bardziej nie widzę szans na sequel, patrząc na to, że teraz Capcom mocno postawił na "dużego" Monster Huntera. Cytuj Odnośnik do komentarza
Cedric 1 313 Opublikowano 13 września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 września 2017 Updejt: jest i kolekcjonerka. tyle lat trzeba było czekać na godne wydanie tego arcydzieła. W końcu! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 826 Opublikowano 13 września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 września 2017 Bez steelbuczka? Cytuj Odnośnik do komentarza
Cedric 1 313 Opublikowano 13 września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 września 2017 Chyba bez - niestety :/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 042 Opublikowano 13 września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 września 2017 EK tylko dla PS4? Cytuj Odnośnik do komentarza
ireniqs 3 025 Opublikowano 13 września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 września 2017 Updejt: jest i kolekcjonerka. tyle lat trzeba było czekać na godne wydanie tego arcydzieła. W końcu! Na ps3 była lepsza. Tak czy tak pięknie będzie się prezentować obok wersji pudelkowej ps3. Jeszcze muszę tylko dokupić na wii i ps2 żeby było godnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 13 września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 września 2017 Swietna gierka no ale tego ..... remaster remastera ? Takie gry to mogą wydawać na każdą generację i łykne jak poje.bion. Okładka bardzo ładna, ale jednak z PS3 mi bardziej odpowiadała (plus dochodzi jeszcze te obleśne pudełka na PS4 więc raczej biorę na XO). Na Switcha by ta gra siadła jak zły, pewnie by się tak sprzedała, że sequela by rozważali ale jak Capcom nie kocha pieniązka to nie. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 539 Opublikowano 13 września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 września 2017 Wersja na Switcha mogłaby mieć najlepsze sterowanie. Okami na Wii to lepsza gra z racji tego, że smarowanie idzie tak szybko, ale cała reszta sterowania była zrobiona dość kiepsko (z walkami których niektórzy przez całą grę nie opanowali do końca i w sumie się nie dziwię, ja chyba też nie). Dodatkowo wygląda gorzej, niż by mogła, z różnych wiadomych powodów. Ogólnie nie ma więc wersji Okami, z której byłbym w pełni zadowolony. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hum 3 699 Opublikowano 13 września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 września 2017 (edytowane) Przecież dopóki nie zrobili remastera na PS3, to wersja z PS2 była jedyną prawilną. Cieszę sie, że mogłem pomóc Wersji z PS3 na oczy nie widziałem, więc na Okami HD na XO wejdzie jak w masełko. Edytowane 13 września 2017 przez Hum Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 539 Opublikowano 13 września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 września 2017 (edytowane) Może to jest efekt tego, że ogólnie nie lubię celowania gałkami w jakimkolwiek sensie, ale pograwszy na Wii no nie mogę wracać do tego ślamazarnego durgania gałencją. To jest jak przejście z bramy do garażu otwieranej samodzielnie do bramy otwieranej automatycznie bez wychodzenia z auta. Po spróbowaniu jednego po prostu nie da się wrócić do tej niewygody, zwłaszcza w grze gdzie czasami robisz to 10 razy w ciągu minuty (bez jaj, niektóre walki na Wii są jak tryb easy, bo przeciwników możesz po prostu posiekać w dwie sekundy, mija wiele godzin w tej wersji zanim w ogóle trzeba choć raz... użyć podstawowego ataku). Może jak ktoś umie lepiej, to jest w stanie grać gałkami bo mu to idzie tak samo, ja nie. To jest jedna z gier stworzonych do ruchowego sterowania, przez kaprys diabła wypuszczona na konsole bez niego. Pod względem wyglądu niektóre rzeczy były na Wii lepsze niż na PS2, dzisiaj zwłaszcza to kluczowe mieć 16:9 i progressive scan. Im nowszy TV tym ogólnie więcej powodów by uznać że PS2 była gorsza pod tym względem również. Ogólnie słaba ta wersja Wii była, ale sam fakt narzędzi tej konsoli wystarczył, by i tak ogólnie wersja miała wiele zalet. I napawała mnie smutkiem, że idealnej wersji nigdy nie będzie. Połączenie najlepszych cech grafiki z różnych wersji, malowanie ruchami, walki normalnie przyciskami a nie tak głupio zrobione jak na Wii - to by było idealne. Edytowane 14 listopada 2017 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 311 Opublikowano 13 września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 września 2017 Zwykłe pudełko bedzie w eu cz też tylko w chinach? Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 13 września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 września 2017 Pewnie tak jak piszesz. Ja mam w pudełku już na Wii więc jakoś mi nie zależy. Jedyne co mnie wkoorvia to logo ignu na froncie okładki. No gorzej się nie dało już chyba. Wersja na PS4 leci od razu jak tylko puszczą do sklepu. Chętnie wrócę do tej perełki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 13 września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 września 2017 Zwykłe pudełko bedzie w eu cz też tylko w chinach? Pawcio pijany czy niespełna rozumu? Jakie logo ign? Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 480 Opublikowano 13 września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 września 2017 Pewnie o to chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 13 września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 września 2017 była afera, że w pierwszym rzucie Okami na Wii, na okładce był... watermark z IGN :D "poszkodowanym" wysyłali prawidłową okładkę przez jakiś czas, kolejne reprinty już tego nie miały. Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 13 września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 września 2017 Cyfroweczka siądzie jak złoto, teraz poproszę Viewtiful Joe HD Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 460 Opublikowano 13 września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 września 2017 Fak, mimo że aktualnie gram na PS3 i jak już wspomniałem wcześniej - dłuży mi się i zaczyna męczyć, to i tak ten hype mi się udzielił i chyba sobie strzelę importa z Japonii, bo uwielbiam pudełeczka i taką perełkę wypadałoby mieć na półce. Wersję na PS4 też kupię, a co! Cytuj Odnośnik do komentarza
Hum 3 699 Opublikowano 13 września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 września 2017 Ale się nahajpowałem znowu na tę gierkę. Od dawna chodził za mną zakup PS3, właśnie dla Okemi HD, a tak na święta znowu będę wykopywał rzodkiew białą suką. Cytuj Odnośnik do komentarza
Damk 95 Opublikowano 13 września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 września 2017 Może to jest efekt tego, że ogólnie nie lubię celowania gałkami w jakimkolwiek sensie, ale pograwszy na Wii no nie mogę wracać do tego ślamazarnego durgania gałencją. To jest jak przejście z bramy do garażu otwieranej samodzielnie do bramy otwieranej automatycznie bez wychodzenia z auta. Po spróbowaniu jednego po prostu nie da się wrócić do tej niewygody, zwłaszcza w grze gdzie czasami robisz to 10 razy w ciągu minuty. Może jak ktoś umie lepiej, to jest w stanie grać gałkami bo mu to idzie tak samo, ja nie. To jest jedna z gier stworzonych do ruchowego sterowania, przez kaprys diabła wypuszczona na konsole bez niego. Mam tak samo. Wiilot sprawował się znakomicie w tej gierce. I miałem kiedyś cichą nadzieję, że Wii U również doczeka się wersji HD (w którym opcja sterowania stylusem też mogłaby się pojawić, czemuż by nie). Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 14 września 2017 Udostępnij Opublikowano 14 września 2017 Co do Wii to mnie z kolei niektóre rzeczy irytowały. W czasie walk najbardziej. Szło się przyzwyczaić ale raczej wolałbym klasyczne sterowanie padem. Tak czy owak, my body is ready Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 16 września 2017 Udostępnij Opublikowano 16 września 2017 Przeszedlem na PS2, przeszedlem na PS3, kupuje na premiere na PS4. To jest jedna z top 3 gier ever dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 14 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2017 Można pre-orderować Okami na PS4, kosztuje 79 złotych i dostaniemy dwa motywy: http://www.capcom-unity.com/dubindoh/blog/2017/11/14/pre-order-okami-hd-on-ps4-and-get-2-custom-themes Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 567 Opublikowano 14 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2017 79? A u Gabena 84zł. Wahałem się, na która platformę złapać, ale w takim razie przyoszczędzę chyba piątaka. :cebula: Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi