Skocz do zawartości

Okami HD

MBeniek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Na ebayu japońskie wersje PS3 Remaster chodzą po 20 kilka do 30 kilku dolców więc z importem nie powinno być żadnego problemu.

Edytowane przez Ryo-San
Opublikowano

Kiepski port. Nie dość żę wygląda jak gra z ps2 w 4k to jeszcze do tego 2-3 razy mi chrupneło poniżej 30 fps na koksie :D  Gra fajna i pewnie skończę kiedyś ale nie polecam. Port mocno na od(pipi). Jeden plus to możliwość przewijania dialogów szybkiego (i filmików). Coś co w ps2 wkurzało. Pamiętam jak po nieudanej walce czy malowanku trzeba było ponownie ten sam filmik obejrzeć. Tutaj tego kłopotu nie ma.

Opublikowano

No ale co by nie gadać, karmienie świnek i kopanie rzodkiewek wciąga tak samo jak dawniej, klimat wylewa się w ekranu i aż chce się pomagać tym wirtualnym ludzikom.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, ireniqs napisał:

Czyli zostaję jednak z wersją PS3. :lapka: Nie będę wspierał partactwa Capcomu.

Czyli co - port/remaster na PS3e jest lepszy od tego na PS4e. A może oba są tak samo spartolone i w obu występują te same wady?

Edytowane przez kazuyoshi
Opublikowano
Czyli co - port na PS3e jest lepszy od tego PS4owego. A może oba są tak samo spartolone.

Nie, po prostu wystarczy raz zapłacić dziadom. Nie wiem który lepszy gorszy, ale gra się tak samo, czyli jak to w Okami, wybornie. sir.png 

Inna sprawa że jeżeli miałbym teraz brać to edycję na Switcha. Może się takowej doczekamy? Wtedy miałoby to sens bo mógł wyprowadzić Amaterasu na spacer. banderas.pngkaz.png

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Kupiłem pudełko, jest śliczne. Ale żal że Crapcom nie postarał się bardziej. OKAMI nigdy nie skończyłem, z przyczyn odemnie nie zależnych, no cóż  może tym razem się uda :)

Edytowane przez chris85
Opublikowano

No tak Okami to gra świetna i na switcha brałbym od razu. 

Ostatni raz grę ogrywałem na premierę za czasów PS2i i trochę się stęskniłem za białą wilczycą oraz tym wypierdkiem isunem ;) , także zamówiłem wersje na PS4e.  

Wady wadami, a w HD - na moje,  prezentuje się to i tak wybornie.

ps: mam nadzieje, że Capcom zlituje się wreszcie nad posiadaczami Switcha i wyda Resa Zero +  Rimejk jedynki oraz oczywiście Okami - rysowanie pędzlem za pomocą dotyku będzie w pytę :) 

Opublikowano

tez kupilem na ps4 i jak dla mnie prezentuje sie gorzej od wersji na ps3. nie wiem co jest grane obraz nie byl taki rozpikselowany/rozmyty sam nie wjem jak to nazwac podczas gry

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

tekstury podłoża bywają rozpikselowane, reszta jest ok poza ilością klatek na sekundę, no ale to by wymagało gruntownej przebudowy silnika

jak ktoś ma na ps3, to nie warto kupować

Edytowane przez golab
  • Dzięki 1
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Wczoraj klęknął 4 blockhead (cały czas sadziłem ze to trzeci taki trudny).

Oczywiscie nei na legalu, bo nie wydaje sie to mozliwe. Najpierw pomyslalem o  półlegalu i nagraniu videła switchem, ale podczas proby odtwarzania trzeba puscic "malowanie na płotnie" i blockhead wygrywa.

Najłtawiej i najprzyjemniej było przyłożyć kartkę do bolckheada, przerysowac jego kształt i charakterystyczne miejsca, oczy gebe i pekniecia, i pauzowac ze skupieniem po kazdym punkcie. 8 punkcików z numerkami i poległ.

Ta gra to moje top 5 na pewno.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

haha audio nie wiem moze sproboje przez playasia albo jakiś inny import. taki lekki off mam konto na switcha na de ale od jakiegoś czasu jestem w pl a nie chce mi sie bawic w zmiany zwłaszcza że mam kilka gier na tym koncie kupionych. bedzie smigal polski master Card z eshopem niemieckim?

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

• 2 lata później...