Opublikowano 31 maja 20213 l Ja to zrobiłem legitnie. Ale do reszty dzbanków wrócę jak już serio nie będę miał w co grać czyli pewnie nigdy
Opublikowano 31 maja 20213 l 17 minut temu, Josh napisał: Nie wiedziałeś, że można przesuwać zegar w konsoli, żeby szybciej zdobyć kwiatka czy po prostu chciałeś zrobić to legitnie? Z tego co czytałem w tym remasterze działa tylko przesuwanie strefy czasowej, nie samego zegara jak w oryginale. Nie zależało mi bo i tak zrobiłem to w trakcie przechodzenia fabuły
Opublikowano 31 maja 20213 l 3 godziny temu, Dr.Czekolada napisał: Z tego co czytałem w tym remasterze działa tylko przesuwanie strefy czasowej, nie samego zegara jak w oryginale. Nie zależało mi bo i tak zrobiłem to w trakcie przechodzenia fabuły
Opublikowano 27 lipca 20213 l Nie wiem czy są tu fani figurek, ale fajne pre ordery wjechały na dystrykt, zamowilem sobie. https://www.dystryktzero.pl/figurka-nier-replicant-ver.1.22474487139...-adult-protagonist.html https://www.dystryktzero.pl/figurka-nier-automata-2b-yorha-no.-2-type-b-pl.html
Opublikowano 19 sierpnia 20213 l Przez ten tydzień za punkt honoru postawiłem sobie przejść tego Niera w końcu (odłożyłem, bo sidequesty mnie złamały i odebrały smak życia). I pytam się sam siebie, co tak długo się zeszło? Ten nowy content w remasterze po endingu D to jest ZŁOTO. I skończyłem, ending E to coś naprawdę niesamowitego i potrafię sobie tylko wyobrazić, jak może działać na fanów, którzy z uniwersum związani są od lat, skoro taki nierowy leszcz jak ja czuł przy nim rękę geniusza
Opublikowano 19 października 20213 l Tak tylko wpadłem wyrazić swoją dezaprobatę (używając bardzo delikatnego słowa) wobec tego, ile suchego tekstu na czarnym tle, bez choćby czytania kwestii przez voice aktorów, dostajemy w tej grze. Przy rozpoczęciu drugiego przejścia to zahacza już o absurd i miałem tego serdecznie dość. A to tylko jeden z wielu game designerskich problemów tej gry. Ehh coś czuję, że wymęczę ending B i reszta wlatuje na YT.
Opublikowano 10 kwietnia 20222 l W dniu 2.06.2021 o 02:22, Josh napisał: Piękna gra, platyna już niekoniecznie Ile Ci zeszło? W oryginale nie miałem cierpliwosci na kwiatki i inne bzdety i wbilem 91%
Opublikowano 11 kwietnia 20222 l Tak z 60 godzin plus minus. Farmienie tych wszystkich śmieci co by ulepszyć bronie do maksymalnego poziomu (czyli około połowa tego czasu) to czysta katorga i nie polecam nikomu.
Opublikowano 11 kwietnia 20222 l Dlatego chyba znowu odpuszcze, szkoda życia, za duzo gier w backlogu. Mialem nadzieje, ze moze troche uproscili platyne.
Opublikowano 26 lipca 20222 l Fabularnie top notch, ale gameplay jest tak zajebiście wtórny, że rzygałem już robiąc wszystkie endingi. W Autoszmacie jakoś mniej ta wtórność doskwierała(kilka postaci), a tu konieczność przechodzenia tych samych bossów, tą samą postacią męczy niemiłosiernie. Jedynie cieszę się, że route E był dojebany i wynagrodził mi męczarnie C i D. Czuć, że budżet to na zapałki był grany, bo świat gry jest maciupki jak na tą ilość godzin, a te fetch questy wymagające nieraz kilkukrotnego backtrackingu(nawet Weiss na to narzeka momentami xd) to mogą człowieka do szaleństwa doprowadzić. Podsumowując - fantastyczna opowieść z mizernie doklejoną budżetową grą
Opublikowano 26 lipca 20222 l 1 godzinę temu, Soban napisał: Podsumowując - fantastyczna opowieść z genialną muzyką i mizernie doklejoną budżetową grą Fixed
Opublikowano 26 lipca 20222 l Zanim zagralem, cos mi sie ubzduralo, ze to jest jakis jrpeg z olbrzymim swiatem, no bo wydawca bylo SE. Oj bardziej nie moglem sie pomylic xD Niemniej nie zaluje ani jednej sekundy spedzonej z ta gra.
Opublikowano 27 lipca 20222 l W remasterku tylko questy poboczne męczyły bułę, a trzeba było je zrobić do endingów, bo niektóre brońki z nich wypadały. Olałem tylko hodowanie kwiatów, z resztą to była droga przez mękę. Ale za to te zakończenia plus to dodatkowe z remastera Warto było się przemęczyć.
Opublikowano 27 lipca 20222 l Konstrukcje zadań głównych też nie były wiele lepsze. Początek gry to idź z punktu a do punktu b, przynieś coś i wróć do a. Zanim story się rozkręcało też trzeba było trochę się nałazić po tych lokacjach-makietach
Opublikowano 27 lipca 20222 l Jedynym plusem side questów są fajne story w nich zawarte - chłop się wzruszył na quescie z pieskiem co niby uciekł. Na wielki plus jest bieżący komentarz mini eventów między main hero a Weissem. Ciekawe czy Taro coś tam nowego dłubie, bo po sukcesie komercyjnym automaty(6,5mln to rewelacyjny wynik, chociaż tam w square to chińczyki mają jakieś pojebane wymagania sprzedażowe) to następca raczej będzie instant sukcesem, a i platynowym po wtopie z babilonem by się jakieś wygranko przydało.
Opublikowano 27 lipca 20222 l Na dobry początek to remake Drakengard 3 by się przydał, bo na ps3 gra chodziła slabo. 8 minut temu, Soban napisał: Ciekawe czy Taro coś tam nowego dłubie, bo po sukcesie komercyjnym automaty(6,5mln to rewelacyjny wynik, chociaż tam w square to chińczyki mają jakieś pojebane wymagania sprzedażowe) to następca raczej będzie instant sukcesem, a i platynowym po wtopie z babilonem by się jakieś wygranko przydało. Masz Voice of Cards
Opublikowano 27 lipca 20222 l Nie wiem czy tylko odświeżenie by im się przydało a raczej REBUILD za 350 zł
Opublikowano 27 lipca 20222 l Drakengard wydaje square a Ci goście rozbijają remake jednej gry na 3 części
Opublikowano 27 lipca 20222 l Dobrze, ze mam jedynke to sobie ogram na psydwa. Trojke pozydzilem jak byla po 90 na playasia to bede musial 150 wydac. A dwojka to na yt bo na allegro jedna szutka za 800zl
Opublikowano 27 lipca 20222 l Dwójka to przeciętniak. Dużo usprawnień względem jedynki z drugiej strony uleciał ten chory klimat i dostajemy chłopaczka, który chce ratować świat.
Opublikowano 27 lipca 20222 l Tak wlasnie slyszalem ze 2 najslabsza ale na forumie pojawialy sie tez glosy, ze calkiem calkiem. Z obowiazku jednak zaliczyc by trzeba.