Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Ja to zrobiłem legitnie. Ale do reszty dzbanków wrócę jak już serio nie będę miał w co grać czyli pewnie nigdy :kaz:

• Odpowiedzi 335
  • Wyświetleń 112,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Pyerdolisz głupoty

• jezu chryste całe szczęście że tego nie dali. przez takie chore pomysły zaczynam rozumieć hejty sutka Jak na standardy chińskich bajek Kaine i Emil są zayebiście przedstawieni (DAT "monolog" przed

Opublikowano
17 minut temu, Josh napisał:

Nie wiedziałeś, że można przesuwać zegar w konsoli, żeby szybciej zdobyć kwiatka czy po prostu chciałeś zrobić to legitnie? :)

Z tego co czytałem w tym remasterze działa tylko przesuwanie strefy czasowej, nie samego zegara jak w oryginale. Nie zależało mi bo i tak zrobiłem to w trakcie przechodzenia fabuły:thumbsup:

Opublikowano
3 godziny temu, Dr.Czekolada napisał:

Z tego co czytałem w tym remasterze działa tylko przesuwanie strefy czasowej, nie samego zegara jak w oryginale. Nie zależało mi bo i tak zrobiłem to w trakcie przechodzenia fabuły:thumbsup:

spacer.png

Opublikowano

spacer.png

Piękna gra, platyna już niekoniecznie :rayos:

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Przez ten tydzień za punkt honoru postawiłem sobie przejść tego Niera w końcu (odłożyłem, bo sidequesty mnie złamały i odebrały smak życia). I pytam się sam siebie, co tak długo się zeszło? :obama: Ten nowy content w remasterze po endingu D to jest ZŁOTO.

I skończyłem, ending E to coś naprawdę niesamowitego i potrafię sobie tylko wyobrazić, jak może działać na fanów, którzy z uniwersum związani są od lat, skoro taki nierowy leszcz jak ja czuł przy nim rękę geniusza :fsg:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Tak tylko wpadłem wyrazić swoją dezaprobatę (używając bardzo delikatnego słowa) wobec tego, ile suchego tekstu na czarnym tle, bez choćby czytania kwestii przez voice aktorów, dostajemy w tej grze. Przy rozpoczęciu drugiego przejścia to zahacza już o absurd i miałem tego serdecznie dość. A to tylko jeden z wielu game designerskich problemów tej gry.

Ehh coś czuję, że wymęczę ending B i reszta wlatuje na YT.

• 2 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 2.06.2021 o 02:22, Josh napisał:

spacer.png

Piękna gra, platyna już niekoniecznie :rayos:

Ile Ci zeszło? W oryginale nie miałem cierpliwosci na kwiatki i inne bzdety i wbilem 91%

Opublikowano

Tak z 60 godzin plus minus. Farmienie tych wszystkich śmieci co by ulepszyć bronie do maksymalnego poziomu (czyli około połowa tego czasu) to czysta katorga i nie polecam nikomu. 

Opublikowano

Dlatego chyba znowu odpuszcze, szkoda życia, za duzo gier w backlogu. Mialem nadzieje, ze moze troche uproscili platyne.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Fabularnie top notch, ale gameplay jest tak zajebiście wtórny, że rzygałem już robiąc wszystkie endingi. W Autoszmacie jakoś mniej ta wtórność doskwierała(kilka postaci), a tu konieczność przechodzenia tych samych bossów, tą samą postacią męczy niemiłosiernie. Jedynie cieszę się, że route E był dojebany i wynagrodził mi męczarnie C i D.

Czuć, że budżet to na zapałki był grany, bo świat gry jest maciupki jak na tą ilość godzin, a te fetch questy wymagające nieraz kilkukrotnego backtrackingu(nawet Weiss na to narzeka momentami xd) to mogą człowieka do szaleństwa doprowadzić.

Podsumowując - fantastyczna opowieść z mizernie doklejoną budżetową grą

Opublikowano
1 godzinę temu, Soban napisał:

Podsumowując - fantastyczna opowieść z genialną muzyką i mizernie doklejoną budżetową grą

Fixed

Opublikowano

Zanim zagralem, cos mi sie ubzduralo, ze to jest jakis jrpeg z olbrzymim swiatem, no bo wydawca bylo SE. Oj bardziej nie moglem sie pomylic xD Niemniej nie zaluje ani jednej sekundy spedzonej z ta gra.

Opublikowano

W remasterku tylko questy poboczne męczyły bułę, a trzeba było je zrobić do endingów, bo niektóre brońki z nich wypadały. Olałem tylko hodowanie kwiatów, z resztą to była droga przez mękę. Ale za to te zakończenia plus to dodatkowe z remastera :banderas: Warto było się przemęczyć.

Opublikowano

Konstrukcje zadań głównych też nie były wiele lepsze. Początek gry to idź z punktu a do punktu b, przynieś coś i wróć do a. Zanim story się rozkręcało też trzeba było trochę się nałazić po tych lokacjach-makietach :frog:

Opublikowano

Jedynym plusem side questów są fajne story w nich zawarte - chłop się wzruszył na quescie z pieskiem co niby uciekł. Na wielki plus jest bieżący komentarz mini eventów między main hero a Weissem.

Ciekawe czy Taro coś tam nowego dłubie, bo po sukcesie komercyjnym automaty(6,5mln to rewelacyjny wynik, chociaż tam w square to chińczyki mają jakieś pojebane wymagania sprzedażowe) to następca raczej będzie instant sukcesem, a i platynowym po wtopie z babilonem by się jakieś wygranko przydało.

Opublikowano

Na dobry początek to remake Drakengard 3 by się przydał, bo na ps3 gra chodziła slabo.

8 minut temu, Soban napisał:

Ciekawe czy Taro coś tam nowego dłubie, bo po sukcesie komercyjnym automaty(6,5mln to rewelacyjny wynik, chociaż tam w square to chińczyki mają jakieś pojebane wymagania sprzedażowe) to następca raczej będzie instant sukcesem, a i platynowym po wtopie z babilonem by się jakieś wygranko przydało.

Masz Voice of Cards

Opublikowano

Wszystkie Drakengardy by mogli odswiezyc.

Opublikowano

Nie no, to bedzie hurtem trylogia a nie pojedyczno, prawda? Prawda?

Opublikowano

Drakengard wydaje square a Ci goście rozbijają remake jednej gry na 3 części :pawel:

Opublikowano

Dobrze, ze mam jedynke to sobie ogram na psydwa. Trojke pozydzilem jak byla po 90 na playasia to bede musial 150 wydac. A dwojka to na yt bo na allegro jedna szutka za 800zl :kekw:

Opublikowano

Tak wlasnie slyszalem ze 2 najslabsza ale na forumie pojawialy sie tez glosy, ze calkiem calkiem. Z obowiazku jednak zaliczyc by trzeba.