Skocz do zawartości

NIER

Dahaka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, Josh napisał:

Nie wiedziałeś, że można przesuwać zegar w konsoli, żeby szybciej zdobyć kwiatka czy po prostu chciałeś zrobić to legitnie? :)

Z tego co czytałem w tym remasterze działa tylko przesuwanie strefy czasowej, nie samego zegara jak w oryginale. Nie zależało mi bo i tak zrobiłem to w trakcie przechodzenia fabuły:thumbsup:

Opublikowano
3 godziny temu, Dr.Czekolada napisał:

Z tego co czytałem w tym remasterze działa tylko przesuwanie strefy czasowej, nie samego zegara jak w oryginale. Nie zależało mi bo i tak zrobiłem to w trakcie przechodzenia fabuły:thumbsup:

spacer.png

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Przez ten tydzień za punkt honoru postawiłem sobie przejść tego Niera w końcu (odłożyłem, bo sidequesty mnie złamały i odebrały smak życia). I pytam się sam siebie, co tak długo się zeszło? :obama: Ten nowy content w remasterze po endingu D to jest ZŁOTO.

I skończyłem, ending E to coś naprawdę niesamowitego i potrafię sobie tylko wyobrazić, jak może działać na fanów, którzy z uniwersum związani są od lat, skoro taki nierowy leszcz jak ja czuł przy nim rękę geniusza :fsg:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Tak tylko wpadłem wyrazić swoją dezaprobatę (używając bardzo delikatnego słowa) wobec tego, ile suchego tekstu na czarnym tle, bez choćby czytania kwestii przez voice aktorów, dostajemy w tej grze. Przy rozpoczęciu drugiego przejścia to zahacza już o absurd i miałem tego serdecznie dość. A to tylko jeden z wielu game designerskich problemów tej gry.

Ehh coś czuję, że wymęczę ending B i reszta wlatuje na YT.

• 2 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 2.06.2021 o 02:22, Josh napisał:

spacer.png

Piękna gra, platyna już niekoniecznie :rayos:

Ile Ci zeszło? W oryginale nie miałem cierpliwosci na kwiatki i inne bzdety i wbilem 91%

Opublikowano

Tak z 60 godzin plus minus. Farmienie tych wszystkich śmieci co by ulepszyć bronie do maksymalnego poziomu (czyli około połowa tego czasu) to czysta katorga i nie polecam nikomu. 

• Plusik 1
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Fabularnie top notch, ale gameplay jest tak zajebiście wtórny, że rzygałem już robiąc wszystkie endingi. W Autoszmacie jakoś mniej ta wtórność doskwierała(kilka postaci), a tu konieczność przechodzenia tych samych bossów, tą samą postacią męczy niemiłosiernie. Jedynie cieszę się, że route E był dojebany i wynagrodził mi męczarnie C i D.

Czuć, że budżet to na zapałki był grany, bo świat gry jest maciupki jak na tą ilość godzin, a te fetch questy wymagające nieraz kilkukrotnego backtrackingu(nawet Weiss na to narzeka momentami xd) to mogą człowieka do szaleństwa doprowadzić.

Podsumowując - fantastyczna opowieść z mizernie doklejoną budżetową grą

• Plusik 3
Opublikowano

Zanim zagralem, cos mi sie ubzduralo, ze to jest jakis jrpeg z olbrzymim swiatem, no bo wydawca bylo SE. Oj bardziej nie moglem sie pomylic xD Niemniej nie zaluje ani jednej sekundy spedzonej z ta gra.

Opublikowano

W remasterku tylko questy poboczne męczyły bułę, a trzeba było je zrobić do endingów, bo niektóre brońki z nich wypadały. Olałem tylko hodowanie kwiatów, z resztą to była droga przez mękę. Ale za to te zakończenia plus to dodatkowe z remastera :banderas: Warto było się przemęczyć.

Opublikowano

Jedynym plusem side questów są fajne story w nich zawarte - chłop się wzruszył na quescie z pieskiem co niby uciekł. Na wielki plus jest bieżący komentarz mini eventów między main hero a Weissem.

Ciekawe czy Taro coś tam nowego dłubie, bo po sukcesie komercyjnym automaty(6,5mln to rewelacyjny wynik, chociaż tam w square to chińczyki mają jakieś pojebane wymagania sprzedażowe) to następca raczej będzie instant sukcesem, a i platynowym po wtopie z babilonem by się jakieś wygranko przydało.

Opublikowano

Na dobry początek to remake Drakengard 3 by się przydał, bo na ps3 gra chodziła slabo.

8 minut temu, Soban napisał:

Ciekawe czy Taro coś tam nowego dłubie, bo po sukcesie komercyjnym automaty(6,5mln to rewelacyjny wynik, chociaż tam w square to chińczyki mają jakieś pojebane wymagania sprzedażowe) to następca raczej będzie instant sukcesem, a i platynowym po wtopie z babilonem by się jakieś wygranko przydało.

Masz Voice of Cards

Opublikowano

Dobrze, ze mam jedynke to sobie ogram na psydwa. Trojke pozydzilem jak byla po 90 na playasia to bede musial 150 wydac. A dwojka to na yt bo na allegro jedna szutka za 800zl :kekw:

Opublikowano

Tak wlasnie slyszalem ze 2 najslabsza ale na forumie pojawialy sie tez glosy, ze calkiem calkiem. Z obowiazku jednak zaliczyc by trzeba.