Skocz do zawartości

Platinum Club

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

Tam gdzie były przynajmniej trzy platyny pododawałem spoilery, powinno się lepiej przeglądać teraz. Jakby co to piszcie co jeszcze poprawić.

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Wyświetleń 83 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Aktualna lista znajduje się w temacie Platinum Club w dziale PS4.

• Platyna #72  Fallout 3 (tak, dobrze czytacie ^_^ ) - wreszcie... Nie zliczę podejść do tej gry, ale posiadam ją od zamierzchłych czasów, kiedy jeszcze nie miała pucharków. Całe szczęście mam wersję

• GTA IV - trudność platyny 10/10, gra 10/10   Czyli moja historia z tą grą...   Pierwsze trofeum zdobyłem w 2009 roku, miałem już wtedy chrapke na platyne w tej grze, po zrobieniu wszystkich on

Opublikowano

Jakby co to piszcie co jeszcze poprawić.

zmieniłem Nick na ten właściwy, co, jak widać wiąże sie z małymi zmianami o które teraz apeluje - sorras, ale skoro można bylo zmienić to skorzystałem z tej opcji(ponoć raz na pol-roku można, ale w moim przypadku jest to 1 i ostatni raz - PROMISE;) :)

edit.

podziękował :)

Edytowane przez MEVEK

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Czemu koniecznie oceniamy poziom trudności pełnymi ocenami? Uważam, że nie jest to dobry pomysł ponieważ jest kilka gier które zasługują na więcej niż 8 albo więcej niż 9, ale nie zasługują na cała ocenę więcej.

O wlasnie. Powinnismy miec mozliwosc oceniania z plusami i minusami (przy czym nie wiem czy takie 4- liczone by bylo jako 3.75?).

Square, skoro i tak wszystkow rzucasz w excela, nie stanowiloby to wiekszego problemu, prawda?

Jak ustalimy tylko przelicznik to możecie podawać nowe oceny, Ocena z plusem np 8+ liczona by była jako 8,5. Nie wiem czy jest sens dodawać minusowe oceny czyli wspomniane przez Ciebie 3,75 przy 4-. Nic nie stoi na przeszkodzie aby to zmienić.

Opublikowano

I mam teraz rewidowac wszystkie wczesniejsze oceny, bo nie mialem mozliwosci stawiania plusow i minusow wczesniej? I nadal nie wiem, oceniamy od 0.25 czy tylko 0.50 i 0.75?

Opublikowano

Dziś zdobyłem kolejną platynę. Tym razem jest to Resident Evil 5 GE. Troszkę się zawiodłem, że dodatki nie wchodzą w kryteria zdobycia najważniejszego trofeum.

Opublikowano

no jak skala dziesieciostopniowa nie daje Wam mozliwosci okreslenia poziomu gry, to ocenianie co 0,25 - a wiec skala czterdziestostopniowa - naaaaaa pewno da Wam satysfakcje...

moze od razu wprowadzmy skale stustopniowa... jednej grze dasz na 76, drugiej 77 i bedziesz sie czul jak wielkim jestes piewca sprawiedliwosci spolecznej.

a wracajac do gier... ogralem solidnie bayonette, patyny nie zrobilem, ale chetnie postawilbym 8 ;)

Edytowane przez mr_pepeush

Opublikowano

8+ i 9- dla mnie jak najbardziej OK, ponieważ to pozwoli ocenić najbardziej dokładnie poziom trudności. Ja jestem za, co też potwierdziłem oceną 9- dla DOA5.

Opublikowano

ja sie zgadzam z pepe'm, ze 10 stopniowa skala wystarczy, by dokładnie ocenić trudność platyny niezależnie od gry.

no, chyba, ze chcecie wprowadzić system oceniania ze szkoły podstawowej ;)

ale... jeśli rzeczywiście brakuje nam skali, bo np. do dziś myśleliśmy, iz to MP3 jest najtrudniejsza platyna w świecie, gdzie w chwili obecnej ogrywamy GT5, co nie idzie nam łatwo i wygląda na to, ze sie myliliśmy, bo trzeba sie niestety dobrze na pocić, by otrzymać odpowiedni wynik do promocji na Zloty Medal, co jasno i wyraźnie ukazuje nam cala prawdę o Gran Turismo 5, która w rzeczy samej zasługuję na podium, to w tym wypadku należy obniżyć/odjąć jeden stopień z każdej dotychczasowej platyny.

sumując. z każdą nowo-zdobytą platyna mamy większy obraz oceny tych juz pozyskanych, która może wpłynąć na ich ujemna zmianę, ze względu na większy trud pozyskania tych nowych.

Edytowane przez MEVEK

Opublikowano

Mashter ale + i - powinny byc traktowane jako 0.5 a nie 0.25, bo z tej listy to sie powoli zenada zrobi.

Opublikowano

Mashter ale + i - powinny byc traktowane jako 0.5 a nie 0.25, bo z tej listy to sie powoli zenada zrobi.

no ale w takiej sytuacji jego 9- dla doa5 byłoby równe 8,5, przy czym 8+ także równałoby się 8,5; wiemy wszyscy że 9- > 8+

Opublikowano

Jest dokładnie tak jak pisze Qra. Jakie to ma znaczenie, czy ja dam grze 8.75, a ktoś da 9? Ktoś czuje, że według niego jest 9, a ja czuje, że jest więcej niż 8+ i mniej niż 9 i dokładnie tak jest z doa5. Jest na pewno trudniejsze od Killzone2, ale na pewno nie tak wymagające jak Wipeout, czy Mirror's Edge. Dlaczego w takim razie nie mogę dać oceny pomiędzy tymi dwoma? To faktycznie byłoby zakręcone i żenujące, gdyby tych trudnych platyn było dwa i pół tysiąca, ale umówmy się tych gier jest 10-15, a w przeciągu roku dochodzi 5. Myślę, że jesteśmy w stanie tyle ogarnąć i nie ograniczać się do skali 1-10 dla tych, którzy czują że potrafią ocenić z większą dokładnością.

Opublikowano
  • Autor

I mam teraz rewidowac wszystkie wczesniejsze oceny, bo nie mialem mozliwosci stawiania plusow i minusow wczesniej? I nadal nie wiem, oceniamy od 0.25 czy tylko 0.50 i 0.75?

Od razu Ci powiem, że nie ma sensu poprawiać ocen niższych niż 8, bo te dodatkowe określeia poziomu trudności liczą się tych najtrudniejszych. Kogo obchodzi czy poziom trudności w takim Uncharted jest 6,5 czy 7. To raczej tylko do tej górnej drabinki, aby precyzyjnie określić ten najtrudniejszy tytuł. No i zmieniasz tyko tam gdzie jest widzisz taką potrzebę.

Nie wprowadzamy oceny 0,25, jedynie połówki przy ocenie z plusem (+) i to jest pewne. A od was zależy czy wprowadzamy te z minusem czyli 0,75.

Opublikowano

Ja jestem za tym aby poprzestać na ocenach z 0,5.

Opublikowano

a ja was ciupciam w sama czapeczke, dajac pelne oceny :P

dodam tylko ze ocena plus jako 0,5 i minus jako 0,75 jest mocno bez sensu (co z 0,25?).

poza tym i tak bzdury gadacie... aby zachowac obiektywizm Square musialby aktualizowac liste od kazdego z Was po dodaniu nowej oceny, bo by sie okazalo, ze np. 5 dane dla GoW3 jest niedobra ocena, bo teraz po ograniu Uncharted 3 chcecie dac tej grze 5, a GoW3 byl trudniejszy. zatem dajecie GoW3 ocene 5+, bo na 6 nie zasluguje, bo tam jest cos trudniejszego. wszyscy szczesliwi... for now...

tylko za jakis czas wroci problem, z ktorym najwyrazniej borykacie sie w tej chwili: macie juz za duzo gier do opisania i brakuje wam czegos pomiedzy 5 i 6. za "20 platyn" okaze sie, ze jest cos, co bylo trudniejsze niz gra na 5, a latwiejsze niz to, co oceniliscie na 5+ i bedzie placz.

wg mnie te oceny plus i minus powinny byc tylko przy ujeciu ogolnym, tam gdzie kazdy nadaje swoja ocene, a zliczanie sredniej niech bedzie z pelnych ocen. jesli 10 osob da juz oceny danego kompletu, to "polowka" nadana przez jedna osobe i tak niczego nie wniesie przy zliczaniu sredniej (ta polowka podniesie ocene o 0,5 / 11 = 0,045). juz czuje oceny 7,045 lub 8,328. ma to sens.

(a jak zaokraglicie do jednego miejsca po przecinku to te polowki nie beda niczego wnosily do oceny gier, ktore ocenilo > 8 osob.)

nie wylejcie dziecka z kapiela. moze po prostu raz do roku trzeba przejrzec swoja liste i dokonac dewaluacji ocen.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wpadły mi dziś 2 proste platyny: Uncharted: Złota Otchłań i NFS: Most Wanted. Już Grzesiowi wysłałem info. Obie oceniam 4/10 pod względem trudności.

BTW: pierwszy raz wpadły mi 2 platy w jeden dzień. Komu się udała ta sztuka? :blum1:

Opublikowano

mi wpadnie za jakieś 6h - 24h w kreatorze LBP2 i tym samym platyna.

w TTT2 brakuje mi najwyższej rangi offline i kilku filmików... czyli jednym słowem jest szansa ;)

Edytowane przez MEVEK

Opublikowano
  • Autor

Mnie nie. Ale za to wpadła mi platyna w 24 sekundy :P

Ładnie to tak koloryzować ? Najpierw musiałeś poświęcić trochę czasu grając na PS3, aby tamta platyna wpadła tak szybko :P

Opublikowano

Kolejna platyna. Tym razem jest to Deus Ex: Human Revolution.

Opublikowano

ja tam wlasnie zblizam sie do mety w NFS:MW; zaczynajac gre nie myslalem o platynie, a okazuje sie, ze to banal nawet dla mnie :) dzis malo platyn w tym roku zrobilem, starzeje sie... wstyd zaraz bedzie kazac dopisac R&C:A4O i NFS:MW bo to poziom trudnosci zal.pl (ale gry zajedwabiste!)

Opublikowano

a tak chciałem pobić rekord, no ale Du.Pa, bo wystarczy, ze pleyka jest podłączona do neta, co powoduje, ze bez względu na synchronizacje trofea sie aktualizują automatycznie - mam nauczkę(kto nie spróbuje to sie nie dowie) :(

tym niefortunnym sposobem wpadło mi nieplanowane LBP2 z ocena 5, dziekuje i pozdrawiam.

Edytowane przez MEVEK

Opublikowano

Jak będziesz miał chwilę to możesz dopisać moje 2 ostatnie (jakże ciężkie :P) zdobycze ;)

Ratchet & Clank: All 4 One - 3,5

TEKKEN TAG TOURNAMENT 2 - 2

Edytowane przez Emet

Opublikowano

tez wczoraj wbiłem 100% trofkow w TEKKEN TAG TOURNAMENT 2, lecz dźwięku wpadającej Platynki nie uświadczyłem, co dziwi mnie niezmiernie :(

jezeli chcecie to zobaczyć na własne oczy to zapraszam do tematu poniżej -> Trofea :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.