Rayos 3 178 Opublikowano 30 marca 2013 Opublikowano 30 marca 2013 Rayman Origins - 7/10 Serio, nie wiem co ludzie widzieli takiego trudnego w tej grze, gra sie bardzo przyjemnie trofea same wpadaly mi przez gre (oprocz hyperspeeda, o dziwo mi nie wpadlo podczas gry o.O), poziom trudnosci super wywazony, swieta gra, ale nie az tak trudna, Ci co narzekaja na poziom trudnosci musza nie pamietac czasow NESa
mashter 54 Opublikowano 1 kwietnia 2013 Opublikowano 1 kwietnia 2013 (edytowane) Jeśli w multi nie ma nic trudnego prócz farmy, to jest to platyna na pewno 1/10. Bo jakie to ma znaczenie, że jest w grze kilka trudnych sekretów skoro mistrzowie platyn zbierają wszystko z Yuotubem? Edytowane 1 kwietnia 2013 przez mashter
_daras_ 725 Opublikowano 1 kwietnia 2013 Opublikowano 1 kwietnia 2013 (edytowane) 1/10 to Hanna Montana i Terminator. Jeśli ocenialibyśmy trudność pod tym kątem co piszesz to po co w ogóle skala od 1 do 10? Nie oceniamy trudności tylko i wyłącznie pod względem skilla. Istnieje coś takiego jak "problematyczność" w jej zdobyciu i TR jest tego idealnym przykładem. Po pierwsze w multi nie tylko farmimy ale musimy mieć też drugiego grajka do pomocy (a do jednego trophy nawet dwóch). Jest trofeum za wygranie wszystkich trybów online bez pomocy nikogo a więc trzeba przysiąść i wygrać te mecze samemu (w grze otwartej udało mi się to dopiero po kilku meczach). I wreszcie singiel zawiera kilka trofeów do przeoczenia, na których trzeba się skupić podczas przechodzenia gry (zrobiłem je za drugim przejściem bo nie chciałem sobie psuć zabawy za pierwszym) i kilka z nich jest frustrujących i trzeba się nauczyć je wbić (np. kontra po uniku na 25 wrogach). Nie powiem- namęczyłem się trochę z tą platyną stąd ta ocena. PS. oceniłem np. Infamous 2 na 3/10, w której to grze platyna wpada prawie "sama". W przypadku Tomb Raider tak nie jest. Nie mam racji? Edytowane 1 kwietnia 2013 przez _daras_ 1
mashter 54 Opublikowano 1 kwietnia 2013 Opublikowano 1 kwietnia 2013 Terminator na hardzie na pewno jest trudniejszy niż TR na hardzie, a to głównie z powodu tragicznej momentami kamery i ogólnie błędów. Co do multi, to faktycznie zapomniałem że trzeba wygrać każdy tryb, także zwracam honor. 4/10 się należy, bo tego żaden super noob nie zrobi.
MEVEK 3 616 Opublikowano 1 kwietnia 2013 Opublikowano 1 kwietnia 2013 (edytowane) platyna 1/10 to na bank The Walking Dead, gdzie trofea wpadaja same, bez wzglendu na wybory, a ich pominiecie jest niemozliwe. w kazdej innej produkcji w ktorej trofki moga zostac pominiete juz winduje do gory, a jesli do tego sa trudne to ocena wydaje sie uzasadniona Edytowane 1 kwietnia 2013 przez MEVEK
Kalinho_PL 334 Opublikowano 1 kwietnia 2013 Opublikowano 1 kwietnia 2013 DmC wreszcie zrobione. Zajęło mi to (według zegarka w grze) 47:35:40 (HUMAN - 7:50:26, NEPHILIM - 3:46:52, SOS - 8:52:31, DMD - 5:40:47, HOH - 1:52:06, HAH - 3:26:31) czyli dość długo. Platyna oczywiście mogłaby być trudniejsza gdyż trzeba wymasterować jedynie poziom NEPHILIM na 'SSS' co nie jest trudne z uwagi na to, że człowiek do tego czasu zna 90% systemu gry (nadal nie wiem jak robić cancele i inne cuda ale nie jest to kompletnie do platyny potrzebne), potrafi zrobić szybkie kuku wymaksowanym Dante i ogólnie czuje się mega madafaką. Kostium 'super dante' dający nieskończonego DT tak naprawdę skraca jedynie czas jaki jest potrzebny na przejście HAH i nie wnosi wiele do ogólnej trudności platyny. Tak jak pisał XM. - na HAH mamy 3 orby przy każdym czekpoincie i jedynie ostatnia walka może sprawić problemy. Dodatkowo nie opłaca się używać super dante na nephilim gdyż użycie kostiumu ucina wynik o 50% utrudniając tym samym wbicie SSS. W grze jest jedna durna trofka - zabić 5000 demonów. Po przejściu gry 6 razy i zagraniu kilkukrotnie w trybie bloody palace nadal brakowało mi 53 kille Gierkę polecam każdemu - jest to mega satysfakcjonująca produkcja. Głównie dzięki czytelnemu i łatwemu w przyswojeniu systemowi walki (za(pipi)iste jest to, że każdy atak przeciwnika jest sygnalizowany! świetne jest też parry wykonywane podobnie jak w MGR:R). Ocena trudności? Coś między 5 a 6. Chociaż w sumie trochę skilla trzeba mieć więc niech będzie te 6/10 1
XM. 11 035 Opublikowano 2 kwietnia 2013 Opublikowano 2 kwietnia 2013 Donte to super pozycja, ogólnie rzecz biorąc to nawet DmC podoba mi się bardziej od MGR'a. Naprawdę solidna produkcja choć swoje wady (30 klatek i ta denna fabuła) ma; do tego jeszcze trudniejsze pucharki bym dodał.A do szybkich killi brałem misje z Bobem na Heaven or Hell. W momencie gdy walczysz z normalnymi przeciwnikami (pseudo wstawki z dialogiem boba i reporterów) można używać samych gnatów i nabijanie killi jest bardzo szybkie.
SzczurekPB 2 254 Opublikowano 4 kwietnia 2013 Opublikowano 4 kwietnia 2013 (edytowane) Bioshock Infinite - 5.5/10 Początkowo obawiałem się trochę trybu 1999, a skończyło się na tym że zginąłem w nim chyba mniej razy niż na normalu. Kluczem było używanie snajperki i strzelby/hand cannon, oraz odpowiednie wykorzystanie Vigorów. Teoretycznie najtrudniejsze walki dzięki sposobom znalezionym w necie zajęły kilkanaście sekund. Jedynie w ostatnim starciu trzeba się trochę nagimnastykować. Teraz pozostaje czekać na DLC, z których mam nadzieję chociaż 2 będą fabularne, a nie jakieś challenge roomy. W międzyczasie może w końcu zabiorę się za przejście Bio 1 (i 2) do którego podchodziłem 4 razy i szybko go odkładałem. EDIT: Wpadła dzisiaj jeszcze jedna platyna Trine 2 - 2/10 Szybka i łatwa. Nawet gry nie trzeba całej przechodzić, bo wystarczy tylko dojść do połowy. Później powtórzyć jeden rozdział i gotowe Edytowane 4 kwietnia 2013 przez SzczurekPB
Qra 160 Opublikowano 9 kwietnia 2013 Opublikowano 9 kwietnia 2013 Final Fantasy XIII - 5 Dość czasochłonna platyna (81h w moim przypadku), a jedyny problematyczny puchar (długa farma) to treasure hunter, za posiadanie wszystkich przedmiotów w grze.
Kalinho_PL 334 Opublikowano 11 kwietnia 2013 Opublikowano 11 kwietnia 2013 Tomb Raider - 3/10 Daję aż 3/10, bo jest trochę trofek do pominięcia, trzeba coś tam wygrać w multi plus dodatkowo grindować jak idiota do maksymalnego poziomu. Oczywiście wszystko można zrobić na ustawkach, w prywatnych meczach a same wygrane uzyskać odłączając router podczas gry w rankingowych meczach. Gra jest cudna ale jej ogólny odbiór zepsuł mi tryb multiplayer. Po takich platynach zaczynam pukać się w czoło i pytać siebie 'quo vadis' Kalinho?
mr_pepeush 96 Opublikowano 11 kwietnia 2013 Opublikowano 11 kwietnia 2013 Tomb Raider - 3/10 Po takich platynach zaczynam pukać się w czoło i pytać siebie 'quo vadis' Kalinho? lepiej późno niż wcale, ale gdybyś potrzebowałe pocnego pier********* to daj znać, załatwimy coś z Wrednym Ja całkowicie odpuściłem platynowanie TR właśnie przez ten multi i się nie mogę nadziwić grindującym to ;/
mashter 54 Opublikowano 11 kwietnia 2013 Opublikowano 11 kwietnia 2013 (edytowane) No ja też odpuściłem i raczej nie wrócę. Właśnie masteruję Harda na golda w Catherinie. Ciężko w ch'uj, a ponoć mnie jeszcze jakiś ciężki randomowy tryb czeka Na razie jest mocny challenge Edytowane 11 kwietnia 2013 przez mashter
Farmer 3 281 Opublikowano 12 kwietnia 2013 Opublikowano 12 kwietnia 2013 Sobie w Infamous 2 platynowy dzban wbiłem. Miła, łatwa i przyjemna platynka. Sama gra również jest zacnym kawałkiem kodu choć są pewne zgrzyty. Pomijając, że piętą achillesową Cole'a jest czubek głowy to problemy nagminnie sprawiała kamera (zwłaszcza w momencie obrywania). Ale są to błahe rzeczy i nie psują całości. Radość z grania spora. Mortala sobie odpuściłem bo słaby jestem w bijatykach. Podobnie będzie w przypadku DoA 5 choć spróbuję co nie co wyrwać. Do Mass Effect 3 wrócę w późniejszym czasie z zamiarem spaltynowania. Gdzieś tam jeszcze echem odbija się je*any (i ostatni do platyny) trofik za co-op w multi Uncharted 3, którego nie zdobędę bez kupna nówki lub wykupienia osobno co-op'a w psn.
Qra 160 Opublikowano 12 kwietnia 2013 Opublikowano 12 kwietnia 2013 Gdzieś tam jeszcze echem odbija się je*any (i ostatni do platyny) trofik za co-op w multi Uncharted 3, którego nie zdobędę bez kupna nówki lub wykupienia osobno co-op'a w psn. Popytaj na forum, może ci ktoś wbije. Bez sensu pieniądze wydawać.
MEVEK 3 616 Opublikowano 12 kwietnia 2013 Opublikowano 12 kwietnia 2013 ja moge! ale czy jestem zaufana osoba to juz musi ta osoba ocenic i sporbowac zaufac, chodz z tego, co wiem to ryzyko jest znikome, prawda ?
_daras_ 725 Opublikowano 12 kwietnia 2013 Opublikowano 12 kwietnia 2013 Ja całkowicie odpuściłem platynowanie TR właśnie przez ten multi i się nie mogę nadziwić grindującym to ;/ Ale przecież dzięki obecnemu glitchowi platyna w TR skraca się o jakieś 30-40h a więc spokojnie można ją wbijać, a na farmienie tracisz, bo ja wiem, kilka h? Nie ma absolutnie dramatu. Nadziwić grindującym mogę się np. w Fifach (10-13) aczkolwiek ostatnia "jest do zrobienia". Naprawdę to jedyna gra/seria w której nie patrzę na trofea, bo niektóre są tak absurdalnie idiotyczno-nudne, że cały fun z grania diabli biorą. Można ten czas przeznaczyć na granie w sezonach, karierę offline czy chociażby UT.
Kalinho_PL 334 Opublikowano 12 kwietnia 2013 Opublikowano 12 kwietnia 2013 Wczoraj wyszedł patch do TR i zakup generała nie jest wymagany do trofki. Nie trzeba już glitchować (co nie było jakieś trudne). Nie zmienia to jednak faktu, że i tak trzeba wbić max level i zebrać odpowiednio dużo złomu na zakup perków i reszty skinów. 10h - 15h biegania po apteczki jak nic. Na papierze nie wydaje się być to jakimś mega grindem ale w realu to masakra. Obejrzałem z 3 filmy o superbohaterach robiąc platyne w TR i polecam to by nie zwariować. A i od razu napiszę, że Kapitan Ameryka i Ghost Rider 2 to straszne kiły filmowe (chociaż z 3 śmieszne teksty były).
_daras_ 725 Opublikowano 12 kwietnia 2013 Opublikowano 12 kwietnia 2013 Obejrzałem z 3 filmy o superbohaterach robiąc platyne w TR i polecam to by nie zwariować. A i od razu napiszę, że Kapitan Ameryka i Ghost Rider 2 to straszne kiły filmowe (chociaż z 3 śmieszne teksty były). Ha! A ja słuchałem muzyki farmiąc. I w niedzielę wielkanocną grubo przesadziłem z whisky
Square 8 710 Opublikowano 13 kwietnia 2013 Autor Opublikowano 13 kwietnia 2013 Dead Space 2 wypadł z listy "Top 10 najtrudniejszych platyn" z racji faktu pojawienia się nowego lidera jakim jest SSF IV.
Gość Zaqair Opublikowano 13 kwietnia 2013 Opublikowano 13 kwietnia 2013 Sleeping Dogs - 3/10 Dosc czasochlonna platyna a jedyny problematyczny puchar to Ultimate Fighter(10 lev Triad)
MEVEK 3 616 Opublikowano 13 kwietnia 2013 Opublikowano 13 kwietnia 2013 (edytowane) weznie sie ktos w koncu z tych naszych faworytow, za MP3? Normalnie wstyd mi za was Edytowane 13 kwietnia 2013 przez MEVEK
SzczurekPB 2 254 Opublikowano 13 kwietnia 2013 Opublikowano 13 kwietnia 2013 Bioshock - 6/10 Przejście gry i zrobienie platyny zajęło mi tylko rok i 9 miesięcy. Nie śpieszyłem się PS. Square - dopisz też moją platynę z Trine 2 (2/10), którą przegapiłeś
stoodio 2 079 Opublikowano 13 kwietnia 2013 Opublikowano 13 kwietnia 2013 Mini update ode mnie: Fallout New Vegas 6 Nic trudnego nie ma, ale bardzo czasochłonna platyna. BioShock: Infinite 5 Łatwo, szybko i przyjemnie - bez ciśnienia.
Rekomendowane odpowiedzi