Ken Marinaris 374 Opublikowano 15 listopada 2013 Opublikowano 15 listopada 2013 Tom Clancy's Splinter Cell: Blacklist. Dośc czasochłonne i wymaga grania w multi i w co-opie... 5,5 daję, bo dla mnie czas do splatynowania także się wlicza do stopnia trudności platyny.
c0ŕ 4 834 Opublikowano 16 listopada 2013 Opublikowano 16 listopada 2013 Okej, oto lista platyn, które zdobyłem jeszcze przed dotarciem do tego forum. Uncharted 2: Among Thieves - moja pierwsza platyna, oczywiście 100 skarbów i średnio trudny crushing. Wtedy dałbym z 7/10, ale z biegiem czasu daję 4/10. Modern Warfare 2 - veteran niezbyt trudny, ale spec opsy dosyć trudne, nawet jak grałem z ziomkiem over 60 platyn (w tym wszystkie CoDy). 6/10 inFamous 2 - bardzo fajna gra, a platyna przyjemna. Jedynki się chyba nie podejmę, bo zbieranie shardów bez tej supermocy to pewnie mordęga 3/10 God of War - prościzna, nawet wyzwania łatwo poszły. 3/10 Heavy Rain - bez poradnika to pewnie byłoby z 8/10, ale z poradnikiem - 3/10. Uncharted 3 - 3/10
Square 8 618 Opublikowano 16 listopada 2013 Autor Opublikowano 16 listopada 2013 Uncharted 3 już kiedyś podawałeś i wtedy była to ocena 6. Zastanów się jaką ocenę wpisać
c0ŕ 4 834 Opublikowano 16 listopada 2013 Opublikowano 16 listopada 2013 Podawałem? To niech będzie 3/10, bo teraz gram w jedynkę i nie ma porównania jeśli chodzi o trudność
mashter 54 Opublikowano 17 listopada 2013 Opublikowano 17 listopada 2013 (edytowane) Ja nie wiem o co ludziom chodzi z tym, że Uncharted 1 jest znacznie trudniejszy niż dwójka i trójka? W każdej części są 3-4 checkpointy, które trzeba powtórzyć 15 razy i w sumie tyle. Tak samo trudny jest port w trójce jak kościół w jedynce. To wszystko jest w okolicach 5/10. 3/10 to nie jest raczej ocena dla gry, którą jednak trzeba przejść na najwyższym poziomie trudności, żeby dostać platynę. To tak jakbyś dostał tróję ze sprawdzianu z biologii pomimo tego, że odpowiedziałeś na wszystkie pytania, a argumentem nauczycielki byłoby: no ale biologia jest łatwiejsza od matematyki. 2-3/10 należy się 10-godzinnym Disneyówkom, a nie Uncharted. Oczywiście zdarzyło się już 4/10 dla Gran Turismo, ale nikt tego nie potraktował poważnie, to było coś w rodzaju świętego mikołaja. Przemyśl to Edytowane 17 listopada 2013 przez mashter 2
c0ŕ 4 834 Opublikowano 17 listopada 2013 Opublikowano 17 listopada 2013 Splatynowałem Uncharted 2, 3, teraz gram w jedynkę i już w 4 chapterze jest trudno. w uncharted 3 tylko walka z olbrzymem na crushingu na statku sprawiła mi trudność, reszta to łatwizna. może trochę przesadziłem, bo w sumie 100 skarbów do znalezienia, 2 przejścia gry na wyższych poziomach trudności, plus sporo trofeów za zabicia z różnych broni i związanych z rozgrywką... niech będzie 5/10, na moją odpowiedzialność to 3/10 było faktycznie trochę na wyrost, przez pryzmat innych gier które ostatnio zaliczyłem. teraz robię platynkę w spec ops the line i to chyba będzie najtrudniejsza platynka jaką mam. naprawdę, fubar już w 6 chapterze daje w kość. widzę mashter że ostatnio też zacząłeś grać, planujesz calaka?
mashter 54 Opublikowano 17 listopada 2013 Opublikowano 17 listopada 2013 Ostatnio kompletnie przeszła mi faza na platynowanie. W sumie to nie wiem czemu. Może dlatego, że ostatnio mało skillowych gier lub wybitnie miodnych? Nadrabiam też cały czas zaległości z graniem: skończyłem Last of Us i Dragon Age 1, teraz właśnie przechodzę Dragon Age 2. Cały czas czeka Darksiders 2, Kingdoms of Amalur, Dark Souls i Xcom. W dodatku wczoraj kupiłem Beyond Two Souls Na pewno wrócę do Catherine, bo platyna w tej grze to dla mnie sprawa honoru. Wczoraj przeszedłem MGS:R i to chyba 1 gra od niepamiętnych czasów, która wymaga mega skilla żeby zrobić platynę. Na razie przeszedłem normal, ale jak zobaczyłem 1 misję VR i kilka innych trofek, to takie mam wrażenie. Co do SO:TL, to gra spoko (fajna fabuła z zaje'bistym zakończeniem), ale ja już takich gier nie "robię".
c0ŕ 4 834 Opublikowano 21 listopada 2013 Opublikowano 21 listopada 2013 Uncharted Drakes Fortune. Crushing prosty, hard tym bardziej, tylko 60 skarbów do znalezienia... Ale crushing i tak trochę trudniejszy niż w 2 i 3, więc daję 6/10.
saptis 620 Opublikowano 21 listopada 2013 Opublikowano 21 listopada 2013 (edytowane) Uncharted Drakes Fortune. Crushing prosty, hard tym bardziej, tylko 60 skarbów do znalezienia... Ale crushing i tak trochę trudniejszy niż w 2 i 3, więc daję 6/10. Skarby sam szukales czy z opisem ? - przyznaj sie ! Ja na przyklad szukalem sam i tylko jednego musialem szukac w opisie. Edytowane 21 listopada 2013 przez saptis
c0ŕ 4 834 Opublikowano 21 listopada 2013 Opublikowano 21 listopada 2013 Przy obu przejściach miałem 57 skarbów, a pozostałe szukałem na yt. Jakoś nie chciało mi się przy przechodzeniu cały czas lukać na youtube'a.
darkknight 54 Opublikowano 28 listopada 2013 Opublikowano 28 listopada 2013 J&D TPL - 2 latwiutka platyna wbita dla relaksu , GTA V - 5 jedna z moich ulubionych gier nie zawiodła, platyna dosyć czasochłonna.
c0ŕ 4 834 Opublikowano 30 listopada 2013 Opublikowano 30 listopada 2013 Spec Ops 7.5/10 a teraz ide w kime bo mam 39 stopni gotączki......
stoodio 2 075 Opublikowano 2 grudnia 2013 Opublikowano 2 grudnia 2013 (edytowane) Guacamelee - 4 Bardzo fajna platynka - większość można samemu ogarnąć, bez żadnych poradników - musiałem jedynie poklikać za jednym orbem. Poziom Hard nie jest jakoś specjalnie wyśrubowany, sekcje platformowe też do ogarnięcia bez problemu. Polecam każdemu tę rewelacyjną grę (i platynę) Edytowane 2 grudnia 2013 przez stoodio
Farmer 3 276 Opublikowano 2 grudnia 2013 Opublikowano 2 grudnia 2013 No to mam hoojowy skil Męczę się przy pierwszym podejściu z Jaguarem Javierem. Za szybki, za długie ciosy i jeszcze osłony skurkowaniec ma.
Kalinho_PL 334 Opublikowano 2 grudnia 2013 Opublikowano 2 grudnia 2013 No to mam hoojowy skil :confused: Męczę się przy pierwszym podejściu z Jaguarem Javierem. Za szybki, za długie ciosy i jeszcze osłony skurkowaniec ma. gdy masz mało energii naciśnij start, potem skalibruj obraz. 1
Olsen 60 Opublikowano 2 grudnia 2013 Opublikowano 2 grudnia 2013 No to mam hoojowy skil :confused: Męczę się przy pierwszym podejściu z Jaguarem Javierem. Za szybki, za długie ciosy i jeszcze osłony skurkowaniec ma. gdy masz mało energii naciśnij start, potem skalibruj obraz. jak skalibrowac obraz? w ustawieniach vity czy co?
Farmer 3 276 Opublikowano 2 grudnia 2013 Opublikowano 2 grudnia 2013 Start--->opcje--->kalibracja obrazu (na ps3). Na Vicie może inaczej się to nazywa i jest gdzieś indziej w opcjach. A skil mam na prawdę skopany. Chcąc zdobyć jeden z orbów (w tula tree chyba) k*rwiłem niemiłosiernie nad (pipi)ymi kolcami. Fak dys szit! 1
stoodio 2 075 Opublikowano 3 grudnia 2013 Opublikowano 3 grudnia 2013 (edytowane) No to mam hoojowy skil :confused: Męczę się przy pierwszym podejściu z Jaguarem Javierem. Za szybki, za długie ciosy i jeszcze osłony skurkowaniec ma. Fakt Javier był wymagającym oponentem, ale kluczem do wygranej w tej walce jest po prostu cierpliwość (+ uniki) - boss ma parę "bezpiecznych" ciosów, po których możemy skontrować bez żadnego ryzyka straty HP (np. ta krętka zakończona slamem maczugą). Należy także uważać na te dwa nieblokowane ataki - są dosyć czytelne. Start--->opcje--->kalibracja obrazu (na ps3). Na Vicie może inaczej się to nazywa i jest gdzieś indziej w opcjach. A skil mam na prawdę skopany. Chcąc zdobyć jeden z orbów (w tula tree chyba) k*rwiłem niemiłosiernie nad (pipi)ymi kolcami. Fak dys szit! To jest chyba najtrudniejszy etap platformowy w grze, także nie przejmuj się Jak już ogarniesz, co trzeba robić, to nie jest tak źle - dla mnie najgorszy był początek, potem się rozkręciłem. Luchador ma parę przydatnych w skakaniu ciosów - warto zrobić z nich tutaj użytek. PS Tekst kurczaka mnie rozwalił XD Edytowane 3 grudnia 2013 przez stoodio
giger_andrus 3 100 Opublikowano 5 grudnia 2013 Opublikowano 5 grudnia 2013 Hard jest dostępny po pierwszym przejściu w Guacamelee ? Jestem pod koniec giery, czyszczę mapę ze skarbów, ale na początku nie było wyboru poziomu trudności (VITA).
stoodio 2 075 Opublikowano 5 grudnia 2013 Opublikowano 5 grudnia 2013 Tak, któryś patch wprowadza możliwość odblokowania poziomu Hard na stracie przy pomocy następującego kodu: , , , , , , , ,
Qra 160 Opublikowano 11 grudnia 2013 Opublikowano 11 grudnia 2013 Need for Speed: Most Wanted - 3,5 Jedyna trudność to trofeum za rozbijanie bramek - gra nie zawsze zalicza przejazd, przez co przy stanie 134/135 musiałem zacząć od nowa
SzczurekPB 2 254 Opublikowano 11 grudnia 2013 Opublikowano 11 grudnia 2013 (edytowane) WRC 3 (Vita) - 2/10 Nie ma trofeów za poziom trudności, więc jest bardzo łatwo. Jedynie pucharek za wygranie wyścigu online wymagał jakiegoś wysiłku. Edytowane 11 grudnia 2013 przez SzczurekPB
zte 13 Opublikowano 11 grudnia 2013 Opublikowano 11 grudnia 2013 (edytowane) Need for Speed Rivals 4/10 gra nie trudna tylko trzeba stracić trochę czasu na wbicie 60lvl jako kierowca i policja Edytowane 11 grudnia 2013 przez zte
darkknight 54 Opublikowano 12 grudnia 2013 Opublikowano 12 grudnia 2013 (edytowane) Beyond - 2/10. Platyna banalna, sama gra-film pod względem fabularnych (a to było dla mnie najważniejsze) wypada dużo słabiej od HR. Ps. W dziale Ps4 będzie nowy topić Platinum club, czy wszystko tutaj w jednym worku? Edytowane 12 grudnia 2013 przez darkknight
Rekomendowane odpowiedzi