Skocz do zawartości

Platinum Club

Square

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Metal Gear Rising - Naprawdę nie mam pojęcia o co chodzi z ta grą. Z jednej strony efektowne, super dynamiczne, skillowe chodzone mordobicie, a z drugiej najbardziej zepsute, zbugowane dziadostwo w jakie grałem na PS3. Tej gry chyba naprawdę nikt nie testował, a już na pewno nikt w czasie betatestów nie robił tej gry na S. Przenikające obiekty, przeciwnicy skaczący przez sufit, kolizja wołająca o pomstę do nieba. Dodatkowo kompletnie nielogiczny system S-rank. Absolutną wisienką na torcie gameplayowego absurdu i mechanicznej rozpaczy jest kamera, która na 100% została specjalnie zaprojektowana tak, abyś nigdy nie widział przeciwnika z którym walczysz. NAPRAWDĘ TAK JEST :D
To jest totalne mistrzostwo świata w partactwie. Z łatwością numer 1 tej generacji.

Podsumowując, bardzo grywalna z wysokim replayablility, super niedopracowana gra. Nie muszę chyba dodawać, że w trakcie masterowania tej mega produkcji wszystkie bugi zwyczajnie sprawiają, że masz ochotę wbiec do sąsiada centralnie przez ścianę.

Generalnie gdyby ta gra nie była zepsuta, to platyna oscylowałaby pomiędzy 8, a 8.5, ale biorąc pod uwagę z iloma rzeczami naraz trzeba walczyć (oprócz przeciwników), nie mogę wystawić tak niskiej oceny. Ilość przekleństw jakie rzuciłem w stronę tej super produkcji oscyluje gdzieś w okolicy obydwóch Ninja Gaiden (2,3), takie to wkur'wiające dziadostwo :)

9/10

(za 18 i 19 VR missions, za bossów na S z którymi samo no damage nie wystarczy i za super za(pipi)iście sexy checkpoint w lobby z GRADem strzelającym z za niewidzialnej ściany).    

• Plusik 8
Opublikowano (edytowane)

Teraz przejdę sobie na luzaku GTA5

Platyna na luzaku 150h :D

Przejdę, nie znaczy zrobię platynę ;) Ja raczej nie platynuję onlinenówek. Za dużo w LOLa gram, nie mam czasu.

Edytowane przez mashter
Opublikowano

Dragon's Crown - 4

Łatwy komplecik, nieco czasochłonny, ale gra jest przednia i te ~60h zleci w mig. Polecam wszystkim, bo to zaprawdę zacny exclusive ;)

• Plusik 2
Opublikowano (edytowane)

GRID 2 - 3/10

Poza wygraniem jednego (dowolnego) wyścigu na najwyższym poziomie truności, resztę gry można robić na dowolnym.

Jedyną trudność mogą sprawić 2 głupie trofea online powiązane z randomowymi rywalami, przydzielanymi automatycznie i trophy za 7-krotne przedachowanie i wylądowanie na kołach (metoda prób i błedów).

e: Zapomniałem wspomnieć o tym, że część trofeów jest zglitchowana wiec co jakiś czas trzeba robić backup save'a aby w razie czego powtórzyć jaką czynność, wymaganą do trophy (np zaliczenie jakiegoś wyśvigu, podrasowanie auta online i kilka innych).

Edytowane przez Emet
  • Plusik 1
Opublikowano

Guacamelee - 4.5/10

Korzystając w krytycznych sytuacjach (końcowe walki z bossami) z triku na odnowienie życia (kalibracja ekranu) gra nie jest zbyt trudna na hardzie. Bez tego byłby momentami hardcore (wtedy dałbym chyba jakies 7,5/10).

Oprócz tego jest jedna naprawdę wymagająca (ale dająca satysfakcję) sekcja platformowa - kolce

tekst kuraka na górze :lol"

.

Ogólnie jak dla mnie jedna z najlepszych gier na PSN. Mogłaby być dłuższa.

ps. Pewnie gdyby nie to, że skończył mi się PS+ powalczyłbym z grą bez odnawiania życia.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Killzone Shadow Fall - 6.5/10, z uwagi na żmudne trofea za multi. poziom singla to taki K3. 

Edytowane przez MEVEK
Opublikowano

Jak 2 - 6 gra która powodowała straszna irytację , po pewnym czasie samo poruszanie sie po mieście potrafiło mnie wkurzyć

Jak 3 - 3 po tragicznej dwójce w to grało sie naprawdę fajnie

Battlefield 4 - 3 strasznie prosta ta cześć , jedynie trochę czasu pochłania multi

Remember me - 3 gra z rodzaju " nigdy o niej nie słyszałem" która po ograniu okazuje sie być fajna gierka.

Ps. Ktoś jeszcze aktualizuje listę??

Opublikowano

Dopisz tam jeszcze Uncharted 1 u mnie - ocena 6/10 :)

Jak dobrze pójdzie to zrobię niedługo Wipeouta, Red Deada. Dead Space 1 i 2  :banana: ale ze mnie trofeowy hardkor, nie ma co  :yes:

Opublikowano

Dopisane.

Ja bym musiał przysiąść do gier które mam zaczęte (Bioshock, Castlevania, RE6, Trine 2 i KZ3) i powbijać tam platynki to trochę procenty podskoczą :)

Opublikowano

Ja mam tragiczne completion rate, też by wypadało ponadrabiać, a nie ciągle nowe tytuły odpalać. Trine 2 to banał :)

Opublikowano

@c0r

Ja nie odpalam nowych, tylko starsze, dlatego licznik często stoi w miejscu.

@Emet

Za dużo tych cyferek, to się pomyliło.

Opublikowano

Na chwilę obecną bez zmian, czyli całość jest tutaj. Czekam na info od adminki w sprawie przekierowania do tego tematu z działu PS4.

Docelowo wydaje mi się, że lepiej będzie trzymać całość razem. Gier na PS4 będzie przybywać i z czasem zastąpią nowe wpisy z PS3 (PSV nie liczę bo to mały odsetek). Ewentualnie zmieni się lokalizacje i cały temat przeniesie się tam jak PS3 będzie "umierać".

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...