Skocz do zawartości

Monster Hunter 4 Ultimate (tematyka offline)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No ba. A co do postu Guernici jeszcze, ludzie nie gardzą 3DSem w Polsce, po prostu ciężko się spotkać. Dlatego dobrze, że są takie spotkania jak MSP czy GśSP czy Warszawskie :) 

Opublikowano

ja grałem w multi na ps2 w jedynke i potem w unite na psp poprzez xlink kai (czy jakoś tak), było bardzo fajnie, wiec nie moge sie doczekać az w 4 bedzie mozna grac online bez kombinacji

pamiętam jeszcze czasy MH1 na ps2 - zassałem gre z netu kompletnie nie wiedząc o co chodzi, po chwili zakochałem sie na maksa, przeszedlem większość singla, nabijając ok 30h, ale większość contentu byla w multi (w dodatku bez możliwosci robienia go samemu jak na psp i 3ds) wiec kupilem oryginał i wlazłem w świat multi, graczy nie było wielu ale byli wierni, po jakimś czasie zacząłem poznawać tych samych znanych mi graczy, aż w końcu znalazlem kilka osób które regularnie grały i sie z nimi zaprzyjaźniłem (byli chyba z angli i z niemiec), w szczycie formy graliśmy codziennie od ok 23 wieczorem do 6-7 rano przez ponad miesiąc, bardzo mlio wspominam te czasy :D

mimo że online na ps2 byl dosyć raczkujący to i tak fajnie sie grało

potem gralem na psp poprzez komputer symylujący adhoc, tez bylo fajnie chociaz bywało sporo kłopotów z lagami  i z dołączaniem, bywalo że 30 min sie siedzialo i czekalo na innych aż im sie uda wejść do naszej gildii, wiec gra byla rozwleczona i bylo mniej grania a wiecej czekania, ale i tak bylo fajnie

• Plusik 1
Opublikowano

okładka

1146644480.jpg

dosyć dziwna, te 4 postacie odbiegają graficznie od potwora i wydają sie być słabo doklejone

ponadto powiedzieli że gracze z usa i europy będa mogli grać ze sobą, fajnie bo to zawsze wieksza pula graczy do wyboru

Opublikowano

jasne lagi słabe, ekipa dobra

ale MH poza japonią nie jest aż tak popularny wiec dobrze że w razie potrzeby będzie można mieć większą pule graczy do wyboru a nie tylko z samej europy

ciekawe w ogole jak gracze będą się łączyć, na psp była tylko gildia do której gracze wchodzili siedząc obok siebie

na ps2 w jedynce, i na wiiu pewnie podobnie to działa oprocz singlowej wioski było miasto-online, i w tym mieście mogli sie spotykać gracze, na ps2 chyba 16 mogło wejść do jednego miesta, i z tego grupki 16 mozna bylo się dobierać w 2-4 osobowe grupy ktore szły na questa

nie pamiętam dokladnie ale mam nadzieje że będzie mozna sie w łatwy sposob spotykac ze znajomymi w konkretnym mieście

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jeśli dobrze wywnioskowałem z paru ostatnich stron, to będzie w czwórce normalne multi? 

Oczywiście biorę na premierę, zwłaszcza teraz mam taką chęć, jak co jesień odżywa uczucie do serii, akurat w tym samym czasie co szkoła/studia się zaczynają. Hmmm...

W poniedziałek 3 Ultimate powinno przyjść, potrenuję do tego czasu, może hardkory z tej grupy mnie wezmą na parę misji.

Opublikowano (edytowane)

kurde tyle lat mineło odkąd grałem w MH w multi, oczywiście znalezienie znajomego z konsolą do gry siedząc obok siebie odpada w polsce. ja sie w tej serii zakochałem odrazu, ale multi w MH1 na ps2 było jeszcze doatkową serią z miniguna prosto w serce "strzałami amora", nigdy nie zapomne tych 2 miesięcy gdy codziennie wieczorem wchodziłem na ps2 do MH online i grałem z jakimiś kolesiami z angli do 6-8 rano, po takiej dawce cudowności byłem kupiony na 100% i MH stał się moją ulubioną serią.

potem jeszcze na psp poprzez x link kai grałem troche online ale już nie tak dużo

ogólnie granie w kilka osób to świetna sprawa, ale zarazem spore ułatwienie w porównaniu z przechodzeniem solo całych gier. zwłaszcza gdy się zbierze 4 ogarnięte osoby z odpowiednio dobranym sprzętem to można nawet finałowego bossa zabić w 2 minuty spamując go atakami tak że nie jest się w stanie ruszyć, i poprostu robi sie gang rape, ale zakładam że mu tu na forumie będziemy mieli sporo dobrej zabawy zanim dojdziemy do tego że każdego będziemy razwalać w 2 min ;)

Edytowane przez Yano
Opublikowano

Mnie ciekawi ten nowy kijek, bede go chcial przetestowac.

Jesli mi nie podejdzie to sns albo kusze ktore dopiero w multi pokazuja pazur, bo mozna spokojnie spamowac.

Opublikowano

Ciekawe dlaczego zawsze gdy odpalam demko, najlepiej masakruje mi się DSami, a w pełnych wersjach nijak tym nie idzie grać... Oczywiście będę inwestował w wiecznie żywe GSy i switch axe'y- miłość od pierwszego urgenta.

Też kiedyś grałem przez xlinka, tyle miodu w tym było, że uszami wychodził, coś niesamowitego, mało która gra dostarcza takich wrażeń w multi.

Opublikowano

Ja też głównie LS/Hammer, rzadziej DS. Za odsłon z PSP jeszcze ochoczo pomykałem z łukiem, ale od przesiadki na 3DSa jakoś mnie odrzuciło od tej broni. No i na multi fajnie mieć w teamie kogoś kto ogarnia Hunting Horny. Ja niestety nigdy tymi melodyjkami sobie głowy nie zawracałem, ale jak pogrwałem w MHFU po xlinku, to czasami trafiały się ludziki które wiedziały co z czym i był pałer.

Opublikowano (edytowane)

HH na multi są super, ale grając samemu ich prawie wcale nie używam (używałem jedynie do mining-runów gdzie nie walczyłem tylko latałem z kilofem i grałem sobie muzyke na nieskończoną stamine żeby szybciej biegać po mapie) bo poprostu są słabsze niż młoty, a granie mizuki dla samego siebie jest mało praktyczne.

jednak gdy jest 3 graczy ktorzy zajmują się dostarczaniem dużych ilości dmg a czwarty jescze im gra muzyczki i np daje zwiększenie dmg albo negacje spadku staminy (zwłaszcza jeśli tamci używają np DSów) to naprawde jest bardzo przydatne, taki grajek też czasem moze atakować ale zwykle ma spokoj i może grać bo potwor skupia się na pozostalych graczach

Edytowane przez Yano
  • 3 tygodnie później...